Wilt u een leeshoek of indirecte verlichting, licht de leeslamp voor de lichte vloer is ideaal.  

Vloerlamp en leeslicht

Prijs

23 € - 3393 €

Schakelaar

Dimbaar als lamp OK

Middellijn

2 - 110

Geavanceerd zoeken

Inclusief lamp(en)

Uitgesneden diameter

Valider les filtres
Er zijn 342 producten.

Subcategorieën

Nos Produits
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 342 items
Weergegeven: 1 - 60 van 342 items

Vloerlamp en leeslicht

Geschikt om te zitten of liggend te lezen, onze lampen zijn perfect voor welverdiende momenten van rust. Aan de Côté Lumière vindt u de ideale staande lamp of leeslamp voor uw behoeften. De collectie interieur verlichting in onze catalogus zal zowel decoratieve liefhebbers als de meest onbesliste qua design tevreden stellen.
De staanlamp met halogeenlamp is niet meer op de markt verkrijgbaar. Het zal echter mogelijk zijn om hetzelfde product te vinden, maar dan uitgerust met LED-technologie. Deze LED-lamp heeft een warm witte kleurtemperatuur en heeft een aangename en ontspannende lichtopbrengst.
Van de meest stijlvolle tot de meest sobere, onze lezers passen zich aan uw dagelijkse leven en behoeften aan. Van goedkope vloerlampen tot designlampen, wij bieden u een zeer ruime keuze. Om het product te vinden dat het beste bij uw smaak en interieur past, nodigen wij u uit om door al onze interieurverlichtings producten te bladeren.

Hoe kiest u uw Vloerlamp?

Elk object heeft zijn eigen gebruik, stijl en plaats in ons interieur. Uw meubilair is geïnstalleerd, uw algemene verlichting is geïnstalleerd, maar u mist een extra lamp of een leeslamp?
De vloerlamp komt tegemoet aan uw vraag, het brengt een aanvullend licht in de ruimte en creëert een zachte en ontspannen sfeer.
De algemene verlichting wordt verzorgd door uw kroonluchter of inbouwspots. De vloerlamp maakt het mogelijk om 's nachts een zachter en geschikter licht te verkrijgen.
U zit comfortabel op de bank om te ontspannen door het lezen van een papieren boek of het bladeren door een tijdschrift. De Leeslamp is voorzien van een draaibare lamp. Het zal ideaal zijn om een gericht licht te hebben en u optimaal leescomfort te bieden.

Naast uw bank geplaatst, zorgt de Vloerlamp voor extra verlichting in de kamer. Dit licht zal worden ontspannen en aangepast aan uw avonden met familie of vrienden.

Hoe definieer je de juiste huiskamerlamp die zo goed mogelijk bij je interieur past?

Afgezien van de esthetische keuze, is de eerste vraag die je je moet stellen is waar het zal worden geplaatst en hoeveel ruimte je hebt. Met de verschillende vragen kunt u de grootte en het primaire hulpprogramma definiëren.
Een staande lamp in de buurt van een bank moet extra licht geven, maar geplaatst in de buurt van een eettafel, moet het de bestaande verlichting versterken. Het tweede aspect waarmee rekening moet worden gehouden, is de grootte of het volume van de armatuur. Als u een kleine kamer heeft, raden wij u aan deze dun en slank te kiezen. Het moet discreet zijn, zodat het gemakkelijker kan worden geïntegreerd in bestaand meubilair zonder dat dit bijdraagt aan de ruimte waar het zal worden geïnstalleerd.
Een armatuur met een groot formaat is aanwezig in de ruimte waar het is geïnstalleerd. Het zal gemakkelijker zijn plaats vinden in een grote ruimte, maar er is een uitzondering die de regel bevestigt.
Sommige voldoen aan verschillende criteria en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ze zullen groot zijn en kunnen in een grote ruimte of in een kleine ruimte geplaatst worden. Dit is de buiten het midden liggende booglamp, die bestaat uit een gebogen arm en een buiten het midden liggende klokvormige lampenkap. Het zorgt voor sfeervolle verlichting, maar kan ook boven een salontafel of eettafel geplaatst worden als hoofdverlichting.
In beide gevallen zullen de vorm en stijl een belangrijke visuele impact hebben in de ruimte waar het geplaatst zal worden. Het is daarom van groot belang om duidelijk te definiëren waar het wordt geplaatst om de ruimte niet visueel te vertroebelen of de doorgang door uw kamer te belemmeren.
U heeft gekozen waar u het wilt plaatsen, maar heeft u een stopcontact tot uw beschikking?
Het zou nog storender en gevaarlijker zijn om een stroomkabel door de kamer te laten lopen om hem van stroom te voorzien.

Het moet perfect afgestemd zijn op de ruimte waar het wordt geïnstalleerd, zowel wat de technische als de esthetische kenmerken betreft.
Zoals hierboven ontwikkeld, is deze armatuur een belangrijk stuk. Het zal uw kamer aankleden en de stijl van de decoratie die u wilt benadrukken accentueren.
Het heeft ook deze bijzonderheid, die van het niet onopgemerkt blijven in een interieur. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met smaakfouten.
Alle criteria hebben een beslissende invloed op de keuze van uw standarmatuur.

De verschillende stijlen :

De driepoot vloerlamp is een moderne en slanke armatuur die op drie dunne houten poten rust. Met een stoffen kap overtrokken, brengt het een zacht en warm licht in de kamer. Het is het resultaat van zowel esthetisch als praktisch onderzoek, omdat het de bijzonderheid heeft dat het modulair is. De poten kunnen worden neergeklapt en deze houten driepoot vloerlamp kan eenvoudig worden verplaatst volgens uw wensen of behoeften. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en textiel, gaat het bij deze armatuur evenzeer om een esthetisch onderzoek dat de Scandinavische vloerlamp zo goed kenmerkt.

Moeten we voor de Scandinavische vloerlamp spreken over een designlamp of een moderne lamp?
Zeker is dat de stijl op het eerste gezicht herkenbaar is. Het belangrijkste kenmerk van een Scandinavische straatlantaarn is deze zoektocht naar een eenvoudig en functioneel design.
Samengesteld uit sobere en verfijnde lijnen, zijn ze altijd gemaakt met een combinatie van edele en natuurlijke materialen. Hout is zeker het materiaal dat zijn armaturen het beste weergeeft.
De magie van de Scandinavische stijl geeft hun armaturen een tijdloze uitstraling.
Veel van de Scandinavische lampen die er vandaag de dag modern uitzien, zijn in feite heruitgaven van producten die soms meer dan 50 jaar oud zijn!
Voor kleuren durven we alles aan!
Van watergroen tot poederroze en pastelkleuren, het past perfect bij lichte houten meubelen. Het is ook mogelijk om met contrast te spelen met felgekleurde streken. Elegant, verfijnd en warm, de Scandinavische stijl is ongeëvenaard in het versterken van de cocooning en ontspannen kant van uw huis.

In de binnenhuisarchitectuur gaat de trend in de richting van natuurlijke materialen.
Hout weerspiegelt deze trend en geeft een natuurlijke, charmante en elegante toets aan ons interieur. Het edele en warme materiaal hout zorgt voor een perfecte harmonie. Het brengt gezelligheid in moderne interieurs en geeft een authentieke en warme toets aan de meest klassieke interieurs.
De houten vloerlamp is verkrijgbaar in vele verschillende stijlen en uitvoeringen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat dit materiaal wordt gehonoreerd. Licht en resistent, het stelt u in staat om allerlei soorten armaturen te creëren die dun en slank of modulair zullen zijn om aan uw behoeften te voldoen.
Het zal modern zijn wanneer kleine discrete houtaccenten worden gecombineerd met andere materialen zoals gelakt aluminium of koper.
De houten vloerlamp is multifunctioneel als hij afneembaar en verstelbaar is.
Sommige producten zijn ook echte lichtsculpturen. De Scultra lamp, waarvan het lichaam is samengesteld uit gedraaide takken, geeft een natuurlijke en poëtische uitstraling. Het zal een esthetisch tintje geven aan de ruimte waar het wordt geïnstalleerd.
Voor een vintage uitstraling is de bioscoop verlichting het juiste product voor u. Samengesteld uit houten poten en een verchroomde metalen projector, zal het de ideale houten driepootvloerlamp zijn voor een decoratie geïnspireerd door industrieel design.
De lamp van hout is een stuk natuur dat zich in ons interieur uitnodigt. Het is tijdloos en past perfect in de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

De koperen vloerlamp.
De koperkleur kleedt onze lampen met natuurlijke reflecties die ze een chique en verrassende uitstraling geven. Met een matte of glanzende afwerking geeft deze kleur ook een warme tint die de armaturen een speciale touch geeft.

De gebogen vloerlamp werd in 1962 ontworpen door de gebroeders Castiglioni en is een icoon van design geworden. Gemakkelijk herkenbaar, de booglamp is samengesteld uit een voet in carraramarmer waaraan een metalen boog begint of een schaduw in een draaibare halve bol hangt.
Dit ingenieuze systeem heeft de weg vrijgemaakt voor veel ontwerpers om zich buiten het centrum en op afstand lampen voor te stellen. Deze armatuur maakt de overgang tussen de kroonluchter en de staande lounge lamp.
Met behulp van de voet buiten het midden kunt u de lampenkap gemakkelijk boven een salontafel of eettafel plaatsen en extra licht brengen. De booglamp is verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen. De lampkop zal bestaan uit een stoffen kap of een halve bol reflector. De voet dient als tegengewicht, misschien in de vorm van een verticaal blok of een ronde, platte voet die gemakkelijk onder een meubelstuk geschoven kan worden. De gebogen staaf waaruit de lamp bestaat, kan ook in afstand worden versteld. U kunt de lengte van de offset kiezen om de schaduw boven uw tafel te plaatsen. Afhankelijk van de verschillende modellen is het mogelijk om een afwijking van één meter tot bijna twee meter te hebben.

Wij bieden een selectie van armaturen van de meest bekende Europese merken. Ons doel is u een ruime en gevarieerde keuze aan moderne en klassieke modellen aan te bieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0