Led-verlichting  

(Er zijn 1592 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 4290 €

Afstandsbediening verstrekt

In hoogte verstelbaar

Lengte

0 cm - 500 cm

Breedte

0 cm - 215 cm

Hoogte

0 cm - 400 cm

Middellijn

2 - 190

Dikte - Diepte

0 cm - 114 cm

Kracht

0 w - 124 w

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 1592 items
Weergegeven: 1 - 60 van 1592 items

LED verlichting - Lamp economische, design en praktische

Inleiding :

De mens heeft altijd al een duurzame relatie met licht gehad en het eerste gebruik ervan dateert uit de prehistorie.
De oudste sporen van wetenschappelijk onderzoek naar licht dateren uit het oude China en Griekenland.

Sinds die tijd is de mens nooit gestopt met het experimenteren met deze wetenschap, we hebben verschillende vormen van kunstlicht gebruikt die onze leef- en werksystemen diepgaand hebben beïnvloed, we hebben geleerd om licht te gebruiken in vele technologieën zoals fotografie, film en televisie......

In 1879 diende Joseph Swann een octrooi in op een koolstof gloeilijnsysteem in een vacuümbol, maar het was uitvinder Thomas Edison die drie jaar later een octrooi aanvroeg voor een koolstof gloeilamp met een levensduur van 1000 uur. De eerste lamp was geboren en het was het einde van de gas- of olieverlichting, die vaak gevaarlijk rook.
In 1962 ontwikkelde Nick Holonyak Jr., een consultant bij General Electric op basis van het werk van Oles Losev, lichtdioden en een paar jaar later werd de eerste LED-lamp geproduceerd.
De LED-lamp is een opto-elektronisch proces dat licht uitstraalt wanneer een elektrische stroom door een elektronische component, een diode genaamd, gaat.

In de afgelopen tien jaar is de LED-technologie uitgegroeid tot een van de eerste lichtbronnen die in onze huizen worden gebruikt.

Een kleine revolutie voor deze nieuwe innovatie in de wereld van de verlichting, omdat de LED-technologie het voordeel biedt van het verspreiden van krachtiger licht en de levensduur van een LED-lamp 50.000 uur bedraagt in vergelijking met 2.000 uur voor halogeenlampen en 8.000 uur voor compacte fluorescentielampen.
Het is ook belangrijk op te merken dat de verlichting in onze huizen een grote verbruiker van elektriciteit is, dit verbruik bevindt zich net achter onze huishoudelijke apparaten, zoals de koelkast of de vriezer.

In Frankrijk is verlichting goed voor bijna 15% van onze jaarlijkse elektriciteitsrekening en het eenvoudigweg vervangen van uw oude 60-watt gloeilampen door een 7-watt LED-lamp bespaart u tot 10 euro per jaar per lamp. We kunnen dus concluderen dat LED-verlichting in uw huis tot 85% van uw verlichtingsvermogen kan verminderen.
Zoals hierboven uitgelegd, halen LED-lampen hun tanden uit het spel, hebben ze geen gassen of deeltjes en bevatten ze ook geen kwik, in tegenstelling tot spaarlampen, die schadelijk zijn voor mens en milieu.

Wat is een geïntegreerde LED-verlichting?

De led verlichting is een lamp waarvan de lamp of LED-module bestaande uit een of meer LED's is geïntegreerd in de lamp.
Deze armatuur wordt altijd gevoed door een gestabiliseerde transformator (driver) die de LED van constante stroom voorziet.
Deze gestabiliseerde transformator maakt het mogelijk om de LED te voorzien van een constante stroom van 350 mA of 700 mA of 700 mA of 1000 mA of zelfs 1500 mA.
In sommige kwaliteit verlichtingsarmaturen kunnen LED's vervangen worden, in welk geval we het zullen hebben over retrofit LED's. In tegenstelling tot conventionele armaturen met een verwisselbare structuur en een of meer lampen, bestaan LED-lampen niet uit een fitting, omdat het LED-modules of LED-diodes zijn die direct in de lamp zijn geïntegreerd. Zeer klein van formaat, deze module maakt het mogelijk om veel dunnere en dus veel minder grote lampen te verkrijgen. Deze ruimtebesparende LED lamp kan verschillende vormen aannemen en laat verrassende lichteffecten toe. Armaturen met een geïntegreerde LED-lamp hebben een hogere lichtopbrengst en een langere levensduur dan armaturen met een vervangbare lamp.

Wat moet ik doen als mijn LED-verlichting niet meer werkt?

Geen paniek, het probleem dat u ondervindt is niet de lamp zelf, maar de elektrische component die de LED-module voedt. In tegenstelling tot gloeilampen worden geïntegreerde LED-lampen gevoed door een elektrische component die de draden die het licht binnenkomen en verlaten verbindt. Om dit probleem op te lossen, hoeft u er alleen maar voor te zorgen dat de technische informatie van dit component, d.w.z. het nuttige vermogen in Watt dat dit component kan ondersteunen en de mA die nodig is om de LED-module van uw armatuur te voeden, wordt gerespecteerd.

Welke kleurtemperatuur moet ik kiezen voor mijn LED-verlichting?

De temperatuur van de LED-lamp wordt uitgedrukt in graden Kelvin en het geeft uw licht een warmere of koudere kleur. Een lagere kleurtemperatuur geeft een warmer licht en een hogere kleurtemperatuur geeft een kouder licht. Hier zijn enkele verklaringen om u te helpen het licht te kiezen dat het beste past bij uw kamer en het gebruik dat u ervan wilt maken.

Daglicht lamp:

Een licht warm wit geeft uw interieur een warmere sfeer, dit is de kleur die wij aanbevelen voor de algemene verlichting in uw huis.
Een LED licht dat wit licht verspreidt is een lamp waarvan de LED-lamp een helderheid geeft die dicht bij het daglicht ligt, dat wil zeggen het licht dat het dichtst bij het licht komt dat we rond de middag zullen hebben.
Deze heldere en heldere kleurtemperatuur vergemakkelijkt de concentratie, het zal voornamelijk worden gebruikt in een badkamer, kantoor of werkruimte.
Het zal uw concentratie stimuleren en kan het gebrek aan licht dat we in de winter ervaren vervangen.
Een neutrale witte LED-lamp met een temperatuur van 3000 tot 4000°K.

Het warme licht :

Dankzij de warm witte verlichting creëert u een comfortabele sfeer in uw woonkamer. Deze kleurtemperatuur zal geler worden en zal ideaal zijn om uw woonkamer een intieme, rustige en ontspannen sfeer te geven. Een warm witte LED-lamp bij een temperatuur van 2200 tot 2700°K.

De LED-lamp in koel wit : 

Deze kleurtemperatuur wordt over het algemeen gebruikt voor een LED buitenverlichting en wordt geplaatst voor een doorgang.
Deze kleurtemperatuur wordt echter vaak als te openhartig en een beetje agressief beschouwd. Een koude witte LED-lamp bij een temperatuur van 4000K tot 6500K.

Hoe kiest u uw LED-verlichting?

Aan de Côté Lumière vindt u een breed scala aan LED lampen, wij hebben onze LED lampen ingedeeld in verschillende categorieën.

LED-wandlamp: 

Naast de hoofdverlichting is de LED wandlamp een armatuur dat op een lage wand wordt geplaatst en zorgt voor extra verlichting in uw ruimte. Klein van formaat en ruimtebesparend, is het mogelijk om een wandlamp led verlichting te installeren in bijna elke ruimte in huis.
In de wereld van de badkamerverlichting speelt verlichting een zeer belangrijke rol. Geplaatst in aanvulling op een led verlichting badkamer plafond, zal de led verlichting wandlamp boven een spiegel een helder en helder licht brengen dat zeer gewaardeerd zal worden voor make-up of scheren.
Geplaatst in een woonkamer, zal een design wandlamp bijdragen aan de sfeervolle verlichting van de ruimte. De LED-wandlamp neemt over het algemeen minder ruimte in beslag dan een wandlamp met gloeilamp en biedt u de mogelijkheid om verschillende vormen en lichteffecten te hebben. Om een beetje warmte in uw gang te brengen en te voorkomen dat er een vlakke en overweldigende verlichting met een lichtopbrengst met plafondspot ontstaat, zal de wandlamp uw muren bedekken. Veel meer dan een lamp is het mogelijk om een led garderobelamp of een wandlamp met een plankje te hebben om uw sleutels in op te bergen.

LED Hanglamp en kroonluchter:

Binnenverlichting met een moderne en economische vormgeving.
Net als de LED plafondlamp is de LED hanglamp een plafondlamp, deze wordt niet direct tegen dit plafond geplaatst, maar wordt opgehangen. Een hanglamp heeft het voordeel dat hij aan de ophanghoogte kan worden aangepast, zodat u uw design hanglamp kunt verlagen tot de hoogte die voor u het meest geschikt lijkt om te profiteren van de gewenste lichtopbrengst en het visuele aspect.
Een led-armatuur is een lamp die in bijna elke ruimte in huis kan worden geplaatst, zolang er maar voldoende ruimte is in de breedte en plafondhoogte van de ruimte.
De LED ophanging is een lamp waarvan de lichtbron is inbegrepen, deze LED lamp (module) neemt bijna geen ruimte in beslag in de lamp. Deze ruimtebesparing maakt het mogelijk om meer luchtarmaturen met verschillende vormen te creëren, variërend van moderne kroonluchters tot designstijlen, van herbezochte barokke kroonluchters tot industriële koperen hangers.
Vergeleken met een conventionele kroonluchter of ophanging die door meerdere lampen wordt aangedreven, bevatten de LED-kroonluchter en de kroonluchter slechts één geïntegreerde LED-lamp. Deze LED-lamp heeft het voordeel dat hij veel zuiniger is, omdat hij veel minder energie verbruikt bij een hogere lichtopbrengst.
De levensduur is ook zeer aanzienlijk, een LED-kroonluchter bestaande uit een LED-lamp zal naar verwachting tussen de 35.000 en 50.000 uur meegaan, bijna 10 keer langer dan een kroonluchter uitgerust met een halogeenlamp.
De pendelarmatuur is verkrijgbaar in alle vormen, kleuren en maten, waardoor een ruime keuze aan kroonluchters mogelijk is. Côté Lumière biedt een collectie producten variërend van design kroonluchters voor uw woonkamer tot keuken en moderne kroonluchters en industriële kroonluchters.

LED tafellamp:

De tafellamp wordt nomadisch genoemd, omdat hij gemakkelijk kan worden verplaatst, kan de tafellamp veel verschillende toepassingen hebben. Als hulparmatuur in een woonkamer kan deze armatuur als decoratieve lamp op een buffet, op een salontafel als tafellamp of gewoon naast het televisietoestel als hulparmatuur worden geplaatst.
De bedlamp is verkrijgbaar in alle vormen en stijlen, Philips biedt ons een bollamp die van kleur verandert. Deze veelkleurige LED tafellamp zal ideaal zijn om uw avonden met vrienden op te vrolijken. Naast het bed is het lampje naast het bed handig om uw rustruimte voorzichtig te verlichten.

LED leeslamp:

Comfortabel geïnstalleerd in uw sofa, met een boek in de hand, zal uw nieuwe vloerlamp uitgerust met een leeslamp ideaal zijn om een moment van rust en ontspanning door te brengen. Als u een tijdje wilt ontspannen en tijdens het lezen wilt slapen, is de schakelaar voor wandmontage de meest geschikte lamp voor uw behoeften. Uitgerust met een LED leeslamp, geeft deze lamp u voldoende licht om te lezen.

LED plafondlamp:

Net als een kroonluchter of een hanglamp is de plafondlamp een hoofdverlichting van een ruimte, het zal een krachtig en homogeen licht verspreiden.
Discreet en plaatsbesparend heeft deze armatuur de bijzonderheid dat ze direct aan het plafond bevestigd is. In sommige gevallen kan deze lamp ook in dit plafond worden ingebouwd, om dit te doen moet uw plafond bestaan uit een subplafond om deze armatuur te plaatsen. We zullen het hebben over LED plafondpanelen of gewoon LED panelen. Zoals elk modern armatuur is ook de LED Plafondlamp geen uitzondering als het om LED's gaat. Zoals hierboven uitgelegd is de LED plafondverlichting een licht dat als functie heeft om een bruikbare hoeveelheid licht in uw woonkamer te verspreiden, zal het des te wenselijker zijn om een economisch apparaat te hebben. Deze lichtbron zorgt voor een krachtige lichtstroom, maar kan altijd worden aangepast met behulp van een afstandsbediening of een wanddimmer om de intensiteit van de verlichting aan te passen aan uw behoeften. Deze armatuur kan in elke kamer van het huis geplaatst worden, aan de Côté Lumière hebben we een complete collectie van de design plafondlamp voor de woonkamer tot de keuken plafondlamp. Het zal zelfs mogelijk zijn om een goedkope plafondlamp te vinden!

LED spot:

De LED-inbouwspot kan in twee families worden onderverdeeld.
De eerste familie is de eenvoudige inbouwspot bestaande uit een voet of een ring waar u een GU10 LED lamp komt plaatsen die werkt met 220 volt. Het is ook mogelijk om een GU5.3 LED-lamp te plaatsen voor een laagspanning spot.
De eerste lamp zal rechtstreeks op uw elektrische circuit worden aangesloten, de tweede lamp die zich in laagspanning bevindt moet worden aangesloten op een converter. Bij dit type spot is de lamp altijd onafhankelijk van de armatuur.
De tweede familie is de ingebouwde LED spot. Deze bestaat uit de spotstructuur, de LED-module en de elektronische omvormer of driver.
Er zijn geen visuele verschillen tussen het eerste spotsysteem en het tweede systeem, als u daarentegen slechts een kleine ruimte in de inbouwdiepte heeft, is het beter om een extra vlakke LED-spot te kiezen.

LED strips:

Een LED strip is een flexibele en zelfklevende strip waar kleine LED-diodes op worden geplaatst.
Plaatsbesparend kan deze armatuur gemakkelijk zijn plaats vinden, geplaatst boven of onder een keukenkastje, onder een tv-kastje, als extra licht in een trap....
Dit type licht kan verschillende kleurtemperaturen hebben, variërend van warm wit tot koel wit, het is ook mogelijk om een RGB LED-lint te vinden. Afhankelijk van de ruimte waar u uw LED-lint wilt plaatsen, is het mogelijk om lampen met verschillende beschermingswaarden te vinden.
Elk lint moet door een converter van gelijkstroom worden voorzien.

Twijfelt u aan de keuze van een LED-lamp?
Voel je vrij om contact op te nemen met onze adviseurs via e-mail of telefoon.

 

 

 

0