Badkamerverlicht  

(Er zijn 265 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 900 €

Afstandsbediening verstrekt

Dimbaar als lamp OK

In hoogte verstelbaar

Lengte

2 cm - 120 cm

Breedte

1 cm - 70 cm

Hoogte

0 cm - 208 cm

Middellijn

2 - 145

Dikte - Diepte

0 cm - 48 cm

Kracht

1 w - 120 w

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 265 items
Weergegeven: 1 - 60 van 265 items

Badkamerverlichting: om deze kamer van het huis goed te verlichten

Badkamerverlichting is een onderwerp op zich. Als het gaat om deze kamer van het huis, wordt de helderheid een essentieel aspect, net als de helderheid van uw woonkamer, eetkamer, keuken, enz. Onze online shop biedt u een keuze uit enkele honderden producten, waaronder wandlampen, plafondlampen, schijnwerpers, lichtspiegels en inbouwspots om de lichtbronnen te variëren. Kies de juiste verlichting en maak van uw badkamer een aangename plek om 's morgens, als u wakker wordt of 's avonds voor het slapen gaan, tijd door te brengen.

De drie soorten badkamerverlichting

Net als alle andere kamers in het huis is de badkamerverlichting in drie hoofdruimtes verdeeld:

- De algemene verlichting, die bij voorkeur aan het plafond moet worden geïnstalleerd en een minimale intensiteit van 300 lux moet hebben, d.w.z. een minimum van 500 lm/m²;

- Functionele verlichting, die een bepaald gebied verlicht en 500 lux levert, d.w.z. minimaal 500 lm/m²;

- Stemmingsverlichting, die zal worden toegevoegd aan de algemene en functionele verlichting

Welke badkamerinrichting voor algemene verlichting?

Wij raden u aan om uw badkamerlamp aan het plafond te bevestigen, waarbij de doelstellingen meervoudig zijn:

- Het verlichten van de kamer op elk moment van de dag, ook 's avonds, terwijl de algemene toon wordt gezet;

- Verwijder donkere gebieden ;

- Profiteer van een zachte lichtsterkte, die niet verblindt;

- Creëer een ontspannen sfeer in de kamer

Uw badkamerinrichting voor algemene verlichting in onze winkel

Ontdek onze categorie plafondlampen in de badkamer. Om de algemene verlichting te balanceren, ga naar de sectie "badkamerspots" of typ "doucheverlichting" in onze zoekmachine om de bovenkant van de douche uit te rusten. In dit verband raden wij over het algemeen aan om een inbouwspots te installeren, als de elektrische installatie dit toelaat. Als laatste advies kunt u kiezen voor een neonlicht in de badkamer.

Badkamerverlichting voor algemene verlichting

Welke badkamerinrichting voor functionele verlichting?

In de badkamer wordt functionele verlichting gebruikt voor het optimaliseren van gebaren die precisie vereisen: scheren, wassen, make-up. Dus, als het in de vorm van wandlampen is, wordt het over het algemeen aan beide zijden van de spiegel, boven de wastafel, bevestigd.

In het geval van functionele verlichting adviseren wij u:

- Om een lamp te kiezen die een licht verspreidt dat dicht bij het daglicht ligt (> 6500 K)

- Het pand bestuderen om de ideale locatie te bepalen voor de bevestiging ervan;

- Zelfs als de lampvoet in de meeste gevallen op het productblad is aangegeven, aarzel dan niet om een professional te vragen om hulp bij het kiezen van de juiste lamp.

Uw badkamerarmatuur voor functionele verlichting in onze winkel

Zoek eenvoudigweg naar "badkamerbeugel" op de zoekmachine van onze online shop of klik op de categorie "badkamerbeugel", iets hogerop!

Mis niet de accessoires zoals de lichtspiegel, die de omweg waard is als je in de stemming bent voor een design badkamerinrichting!

Welke badkamerinrichting voor sfeerverlichting?

De sfeerverlichting, die in deze ruimte vaak als optioneel wordt beschouwd, is toch in staat om een bijzondere sfeer te creëren, die bevorderlijk is voor ontspanning en relaxatie. Hier spelen we met de juiste lichtintensiteit, kleur en warmte.

Uw badkamerarmatuur voor sfeerverlichting in onze winkel

Voor deze kamer vindt u onze selectie " Badkamerspot ", als u een verlaagd plafond heeft. Heb je zin om fantasierijk te zijn? Denk aan led-badkamerverlichting zoals het witte of gekleurde led-lint.

Ons professioneel advies

Is je hart aan het swingen voor een badkamerhanger? Vermijd stoffen of papieren modellen, die moeilijk te onderhouden zijn en te kwetsbaar voor zo'n vochtige ruimte.

Badkamerverlichting en veiligheidsnormen

De badkamerarmatuur is onderworpen aan strenge veiligheidsnormen.

De badkamer is van nature een vochtige plek, dus u zult ervoor moeten zorgen dat de veiligheidsnormen strikt worden nageleefd, want de fysieke integriteit van de gebruikers van de ruimte staat op het spel.

Hoe installeer ik badkamerverlichting?

Zoals hierboven vermeld, vereist de badkamer een speciale elektrische installatie en specifieke verlichtingsarmaturen. Ze moeten allemaal voldoen aan de huidige veiligheidsnormen, tot de juiste klasse behoren en de juiste IP-beschermingsgraad hebben.

Het belang van de naleving van de veiligheidsnormen en de beschermingsindex (IP)

Uw badkamerinrichting moet zorgvuldig worden geselecteerd op basis van het gebied waar deze in de kamer wordt bevestigd. Zij vallen onder de NF C 15-100 norm.

Zo is de badkamer bijvoorbeeld verdeeld in vier verschillende zones, ingedeeld van 0 tot 3 :

Zone 0: hier bevindt zich de douche of het bad, en is dus vatbaar voor onderdompeling. Kies een badkamerlamp met een IP67 / IP68 beschermingsgraad.

Zone 1: deze bevindt zich rond de douche of het bad zonder direct contact met deze apparatuur. Kies een armatuur dat waterdicht is, maar dat niet bestand hoeft te zijn tegen onderdompeling, dus IP65.

Zone 2: deze zone kan onderhevig zijn aan spatten, dus u installeert IP44-verlichting en bevindt zich op 60 cm van elk waterpunt.

Zone 3: deze zone ligt ver van de waterpunten, op ongeveer 2,25 meter afstand. Of het nu gaat om een inbouwspot of een plafondlamp, deze zal IP20 en/of laagspanning (12V) hebben.

De badkamer is verdeeld in vier verschillende gebieden

Een eenvoudig voorbeeld om ons punt te illustreren, een IP44-armatuur is :

- Beschermd tegen vaste lichamen groter dan 1 millimeter.

- Beschermd tegen kleine waterspetters uit alle richtingen.

De klas

De elektrische apparaten die in de badkamer kunnen worden gebruikt, zijn ook onderverdeeld in drie klassen:

- Klasse 1 : heeft een eenvoudige isolatie en vereist een verplichte aarding;

- Klasse 2: wordt gekenmerkt door dubbele isolatie en hoeft niet geaard te worden;

- Klasse 3: vereist geen aarding en kan werken op zeer lage spanning, d.w.z. minder dan 50 V.

Zoom in op de verschillende sanitairgebouwen

Meestal begin en eindig je de dag in je badkamer. Het is daarom essentieel om een badkamerverlichting te creëren die een zacht ontwaken en later, ontspanning bevordert. Of deze kamer nu een raam heeft of niet, wij raden u aan om eerst te kiezen voor witte verlichting (3000-4000 K) voor comfortabel, niet-verblindend gebruik. Denk aan LED-badkamerverlichting, die verkrijgbaar is in verschillende kleurtemperaturen.

In de tussentijd zijn hier de mogelijkheden die Côté Lumière u biedt op haar online shop:

Badkamerspots

De badkamerspot is een echte allrounder: boven een meubelstuk, in de wanden of in het plafond en het verlaagde plafond. Als het richtinggevend en kleurrijk is, kun je met de sfeer spelen. Vierkant of rond, richtbaar of vast, inbouw of opbouw, geïnstalleerd in de badkamer, deze armatuur werkt op zeer lage spanning (voornamelijk 220 V, maar ook 12 V). Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, waaronder metaal, geborsteld staal, chroom, aluminium, enz.

Vandaag de dag is het voornamelijk beschikbaar in LED's, wat het energiezuinig maakt en tegelijkertijd een krachtige verlichting biedt. Als u voor dit type badkamerverlichting kiest, zorg er dan voor dat deze voldoet aan de huidige veiligheidsnormen.

Wandlamp badkamer

De wandlamp, die aan weerszijden van uw badkamerspiegel wordt geïnstalleerd, zorgt voor indirecte verlichting en zorgt ervoor dat u niet wordt verblind. De fabrikanten bieden aan om uw badkamer wandlamp te harmoniseren met de algemene decoratie van de kamer. Er zijn veel instelbare modellen, met gloeilamp of LED.

De badkamerspiegel

De lichtspiegel kan snel een essentieel element worden in uw badkamer. Naast het verschaffen van licht, zal het u toelaten om uzelf optimaal te wassen tijdens het inrichten van de kamer. Wist u trouwens dat door de juiste kleurtemperatuur te kiezen (warm wit ~2700 K), uw LED een licht zal verspreiden dat u er goed doet uitzien?

De plafondlamp in de badkamer

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze plafondlamp aan het plafond van de badkamer bevestigd om als hoofdverlichting in de kamer te dienen. Als er geen opening is, combineer dan uw plafondlamp met strips, schijnwerpers, wandlampen, enz.

De plafondlamp in de badkamer moet voldoende licht in de kamer brengen zonder te intens te zijn. Combineer het met een dimschakelaar om verblinding te voorkomen. Opgemerkt moet worden dat dit type armatuur over het algemeen klasse 1 is, omdat het een aardingsgeleider nodig heeft en een metalen voet heeft. Daarom moet de plaats van installatie met zorg worden gekozen om een maximale veiligheid te garanderen.

De badkamerinbouwspots

De LED-inbouwspots voor de badkamer zijn verkrijgbaar in een waterdichte IP65-versie! Naast zijn onmiskenbare esthetiek, zijn grote discretie, kan hij in serie worden geïnstalleerd en is hij gemakkelijk aan te passen aan elk type van decoratie, terwijl hij letterlijk opgaat in de ruimte. Door te kiezen voor een badkamerarmatuur wordt deze gebruikt voor sfeerverlichting en tegelijkertijd voor gericht en diffuus licht.

0