Al onze verlichting badkamer waterdicht maken van normen  

Prijs

9 € - 920 €

Geavanceerd zoeken

Middellijn

2 - 145

Dimbaar als lamp OK

Bewegingsdetector

Valider les filtres
Er zijn 404 producten.
Nos Produits
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 404 items
Weergegeven: 1 - 60 van 404 items

Badkamerverlicht

Binnenverlichting is van het grootste belang voor deze ruimte, zeker meer dan voor welke andere ruimte in het huis dan ook. Er is een ruime keuze aan armaturen voor de badkamer. Zo is er de LED-spot die een inbouwspot wordt, de badkamer wandlamp, de plafondverlichting of lampen zoals badkamer spiegel met licht. In dit verband raden wij u aan om te kiezen voor armaturen die een koel wit licht verspreiden wanneer u zich 's morgens voorbereidt. En om te genieten van een ontspannen en warme sfeer tijdens het bad of tijdens een cocooning moment, kunt u kiezen voor lampen die een warm wit verspreiden.

Wist u trouwens dat u zich kunt laten verleiden door LED-verlichting? Deze optie heeft een aantal voordelen. Ten eerste kunt u besparen op uw elektriciteitsrekening terwijl u een ontwerp toont dat vaak dunner en stijlvoller is. Daarnaast hebben badkamer led verlichting een relatief lange levensduur. Anderzijds is het bestand tegen waterspatten en vochtigheid, als het tenminste voldoet aan de IP44-norm. Sommige modellen kunnen zelfs veilig in de buurt van waterpunten worden geïnstalleerd, mits er goede ventilatie in de ruimte is. Wij nodigen u uit om onze verschillende modellen lampen te ontdekken die ontworpen zijn voor wateronderdelen en in verschillende metalen zoals metaal, nikkel, staal, etc. Aarzel niet om contact met ons op te nemen in geval van twijfel. Het is met groot genoegen dat wij u zo snel mogelijk zullen antwoorden. Door de technologische vooruitgang verandert ook de wereld van de badkamerverlichting. Dit om u te voorzien van verlichting die zowel functioneel als decoratief is, maar toch voldoet aan de huidige veiligheidsnormen.

De drie soorten badkamerverlichting

U hoeft geen elektricien of interieurontwerper te zijn om te weten dat er 3 soorten verlichting voor uw badkamer zijn, zoals voor alle andere kamers in het huis. Dit zijn algemene verlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting. Opgemerkt moet worden dat elk type verlichting zijn eigen sterke en nuttige kanten heeft. Om u optimaal comfort te bieden, is het belangrijk om de verlichting in de badkamer te kunnen dimmen met een wandlamp, plafondlamp, schuif of inbouwspot badkamer.

De hoofdverlichting

De algemene verlichting, die meestal aan het plafond is bevestigd, zorgt ervoor dat de ruimte op elk moment verlicht kan worden, of het nu 's morgens, 's middags of 's avonds is, en zet de toon van de ruimte. Opgemerkt moet worden dat de gemiddelde oppervlakte van een badkamer in België ongeveer 4 tot 5 m² bedraagt. Het doel van deze verlichting is dan ook om de hele ruimte te verlichten en het ontstaan van donkere hoeken te voorkomen. Het moet echter niet erg agressief en zachtaardig gekozen worden om te voorkomen dat u verblind wordt wanneer u zich 's morgens voorbereidt. Om een ontspannen sfeer in de ruimte te creëren, aarzel dan niet om het aantal lichtpunten in de ruimte te vermenigvuldigen om de hoeveelheid licht aan te passen en de gewenste helderheid te creëren.

De door specialisten aanbevolen oplossingen op het gebied van algemene verlichting zijn de installatie van een badkamer plafondlamp voor de badkamer, waaraan het mogelijk is een badkamer spot op de plaats van de douche te koppelen en in het verlaagde plafond te projecteren. Om de lichtintensiteit aan te passen aan de gewenste omgeving, is het aan te raden om een dimmer of verschillende oplossingen te gebruiken die direct met een afstandsbediening kunnen worden bediend.

Functionele verlichting

In deze ruimte is de functionele verlichting meestal in de buurt van de spiegel met verlichtingen boven de wastafel geplaatst. Het is bedoeld om u comfort te bieden en u in staat te stellen zich 's morgens of 's avonds goed voor te bereiden. Daarom is het raadzaam om armaturen te kiezen die het licht zo dicht mogelijk bij het daglicht verspreiden. En dit, om u in staat te stellen zich te scheren, om het comfortabel in te halen. Het is daarom belangrijk om de juiste locatie en kracht te kiezen om het gewenste effect te bereiken, dat wil zeggen om uw gezicht op te fleuren.

In de meeste gevallen raden specialisten een spiegel met lampen of een wandlamp badkamer boven de wastafel aan. Het is ook mogelijk om een kleine verstelbare inbouwspot op de kast te laten plaatsen.

Deze armaturen moeten een minimumvermogen van 500 lux, d.w.z. minimaal 300 lm/m², bieden om nauwkeurig en gericht licht te kunnen verspreiden dat niet agressief is. Het gebruik van Inbouwspots badkamer, wandlampen of LED strip enz. zijn vaak opties die een aanvulling vormen op de verlichting die direct in de badkamerkast is geïntegreerd.

De sfeerverlichting badkamer

Vaak als optie in deze ruimte beschouwd, is de sfeerverlichting toch bedoeld om een bepaalde sfeer te creëren. Met andere woorden, het zal het veranderen in een plek waar u kunt ontspannen en ontspannen. Het moet zich dus kunnen aanpassen aan elk moment van de dag door de juiste intensiteit, kleur en warmte te verspreiden. Daarom wordt het ook wel decoratieve verlichting genoemd en blijkt het uw beste vriend te zijn voor een zachte wekoproep. Het zal een wit licht voor make-up verspreiden tegen een zacht licht voor ontspannende momenten.

Daarom raden specialisten aan om de badkamer spots opbouw, witte of gekleurde LED strip of verlichte douchekoppen gericht te gebruiken als sfeerverlichting in uw douche. Tegenwoordig is de keuze op dit gebied zeer ruim en kunt u uw fantasie en uw smaak de vrije loop laten. In geval van twijfel, aarzel dan niet om advies in te winnen bij een deskundige op dit gebied.

De verschillende badkamerverlichting

Een goede dag begint en eindigt vaak met een echt moment van ontspanning. Als de verlichting in deze ruimte eerst functioneel moet zijn, is het belangrijk om zich goed en ontspannen te voelen dankzij een goede sfeerverlichting. Ook moet worden opgemerkt dat de meeste badkamers weinig of geen ramen hebben. Voor een optimale verlichting in deze ruimte is het daarom aan te raden om naar wit licht te gaan om zo dicht mogelijk bij het daglicht te komen.

Badkamerverlichting inbouwspots

Tegenwoordig zijn badkamer spots bijna overal te vinden: boven meubels, in muren of plafonds. Het is ook mogelijk om met de sfeer te spelen door de instelbare spots en hun verschillende kleuren te kiezen. Tegenwoordig kunt u kiezen tussen vierkante of ronde, draaibare of vaste, inbouw- of opbouwmodellen. Dit type armatuur kan werken op 12 V, waarvoor de installatie van een transformator stroomopwaarts nodig is, of op 230 V, waardoor ze rechtstreeks kunnen worden gevoed. Daarnaast is er een ruime keuze aan kleuren en materialen, in het bijzonder metaal, geborsteld staal, chroom, aluminium, enz.

Tegenwoordig zijn de meeste badkamer spots uitgerust met LED's, met als belangrijkste voordeel dat ze energiezuinig zijn en tegelijkertijd een krachtige verlichting bieden. Bij de keuze van dit type armatuur is het belangrijk om het juiste model te kiezen voor de locatie van de ruimte waar het zal worden geïnstalleerd. Het is echter altijd noodzakelijk om te voldoen aan de geldende norm voor dit type installatie, met name met betrekking tot de veiligheid en dichtheid van de installatie.

De badkamer wandlamp

De wandlamp badkamer, die aan beide zijden van de badkamer spiegel of erboven geïnstalleerd zijn, zorgen voor indirecte verlichting en zorgen ervoor dat u niet verblind wordt. Dankzij de evolutie van de technologie is het mogelijk om de wandlamp voor de badkamer te kiezen die zich aanpast aan de inrichting van de ruimte, of het nu gaat om een vintage, design of andere inrichting. Daarnaast zijn er veel instelbare modellen om uw gezicht 's morgens of 's avonds bij het wassen voldoende te verlichten.
Aan de andere kant is het mogelijk om te kiezen tussen een gloeilamp of LED wandlamp, hoewel deze laatste in veel badkamers steeds populairder worden vanwege hun krachtige verlichting en gemak. Sommige modellen kunnen zelfs verticaal of horizontaal worden opgehangen, afhankelijk van uw wensen en stemming.

De badkamer spiegel

Benadrukt moet worden dat de spiegel badkamer een essentieel element is in deze ruimte. Het is belangrijk dat het helder genoeg is om u in staat te stellen uw tanden te wassen, uw tanden te poetsen, make-up aan te brengen of veilig te scheren. Tegenwoordig is de lichtgevende vergrotende spiegel essentieel om aan deze behoefte aan verlichting te voldoen en tegelijkertijd een belangrijke decoratieve toets te geven. Inderdaad, LED biedt een licht dat u een gezonde gloed geeft. Specialisten raden aan om meerdere lichtbronnen rond de gootsteen en de spiegel te installeren.
Zo is de combinatie van LED en verlichte badkamer spiegel een must voor veel mensen, omdat ze voldoende licht geven dat niet groter is dan 60 Watt en het gezicht niet verplettert. Het is inderdaad decoratief, praktisch en effectief. Omdat u een ruime keuze aan vormen heeft, zoals ovaal, vierkant, boog, trapeziumvormig, rechthoekig of fantasievol. Daarnaast is het mogelijk om er het type verlichting aan te koppelen dat u wilt, zoals LED's, strips of LED lampen. Om een optimale efficiëntie te bereiken, moet deze verlichting worden aangevuld met spots, niet naar beneden maar naar de muur toe.

De badkamerverlichting plafond

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze plafondverlichting aan het plafond van de badkamer gemonteerd. Dit betekent dat het bedoeld is om de hoofdverlichting van deze ruimte te worden. Aangezien de meeste badkamers geen opening hebben, is het duidelijk dat één enkele plafondverlichting niet voldoende is om de hele ruimte goed te verlichten. Het is daarom aan te raden om het te combineren met andere lichtbronnen zoals stroken, spots, wandlampen, enz.
De plafondverlichting in de badkamer moet voldoende licht in de kamer brengen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat dit niet te intensief is. Het is mogelijk om het te koppelen aan een dimmer om de verlichting aan te passen aan uw behoeften. Over het algemeen is dit type armatuur een armatuur van klasse 1 omdat het een aardingsgeleider nodig heeft en een metalen voet heeft. Het is daarom noodzakelijk om zorgvuldig te kiezen waar het te installeren om maximale veiligheid te garanderen.

De inbouwspot voor de badkamer

Tegenwoordig is de led inbouwspot IP65 voor de badkamer winddicht. Dit is te danken aan de onmiskenbare esthetische aantrekkingskracht en de grote discretie. In serie geplaatst, passen ze zich gemakkelijk aan elke vorm van decoratie aan, maar ze versmelten letterlijk met de ruimte. Met andere woorden, ze worden gewaardeerd als sfeerverlichting en zorgen voor gericht en diffuus licht. Bovendien is er een zeer ruime keuze tussen de verschillende designmodellen en de laatste trends. Het enige wat u hoeft te doen is ze anders te oriënteren en te spelen met de kleur of intensiteit van het licht om de sfeer in de badkamer radicaal te veranderen.

Installatie van badkamerverlichting

Het is duidelijk dat geen enkel verlichtingsapparaat altijd geschikt is voor een waterlichaam. Het moet voldoen aan de huidige veiligheidsnormen, van de juiste klasse zijn en de juiste IP-waarde.

Zones 1, 2 en 3 van de badkamer

Het is belangrijk op te merken dat elke badkamer met bad of douche kan worden onderverdeeld in 3 zones. De gebieden worden ook wel het veiligheidsvolume genoemd en vereisen een specifiek type uitrusting om de veiligheid van de bewoners van het huis te waarborgen. Zo bepaalt volume 0 de binnenkant van de badkuip of douchebak. Alle elektrische apparatuur is verboden in dit gebied.

Zone 1 stijgt tot 2,25 m boven de ontvanger of het bad. Alleen IP24 klasse 3 armaturen met een zeer lage spanning (VLV) van maximaal 12 V zijn in dit gebied toegestaan. Tot slot is zone 2 0,60 m van zone 1 rond de ontvanger of badkuip en tot een hoogte van 2,25 m verwijderd. In deze ruimte is verlichting van klasse 2 met een minimum IP 44 toegestaan.

De klas

Opgemerkt moet worden dat de klasse van de elektrische apparaten die in de badkamer moeten worden geïnstalleerd, kan worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën. Enerzijds is er de klasse 1, die eenvoudig isoleert en een verplichte aarding vereist. Aan de andere kant, heb je de klasse die wordt gekenmerkt door dubbele isolatie en geen aarding nodig heeft. Klasse 3 ten slotte vereist geen aarding en kan bij zeer lage spanning, d.w.z. minder dan 50 V, werken.

Veiligheidsnormen

Het is belangrijk om de installatie van de verlichting voor alle natte ruimten te laten uitvoeren door een professional op dit gebied. Alleen deze laatste is immers in staat om precies te weten welke elektrische apparatuur precies voldoet aan de geldende normen, met name die van NF C 15-100. Dit is om de installaties te beschermen tegen opspattend water. Bovendien moeten ze nog steeds beschermd worden door een 30 Ma hoge-gevoeligheidsdifferentieel apparaat. Bovendien kan alleen een specialist u adviseren over de minimum IP die in acht moet worden genomen, afhankelijk van het volume waarin de armatuur zal worden geïnstalleerd.

0