Al onze verlichting badkamer waterdicht maken van normen  

Prijs

6 € - 928 €

Middellijn

2 - 145

Dimbaar als lamp OK

Bewegingsdetector

Schakelaar

Badkamerverlicht

Verlichting is primordiaal voor dit stuk, zeker meer dan voor elke andere ruimte van het huis. Er is een ruime keuze met betrekking tot armaturen voor de badkamer. Het gaat hierbij om LED-spot die zullen worden ingebouwde plek, muur badkamer, plafondlamp of lampen van toepassing als de badkamerspiegel verlichting. In dit verband zullen we kiezen voor lichten die een type koud wit licht uitzenden wanneer je klaar in de ochtend. En om te genieten van een ontspannen en warme sfeer tijdens een bad of een verwennerij van de tijd, kunt u de armaturen die een warm wit uitgezonden.

Bovendien weet u dat u van LED-verlichting genieten kunt? Deze optie heeft een aantal voordelen. Ten eerste, het staat u om te besparen op uw elektriciteitsrekening tijdens het weergeven van een ontwerp vaak dunner en meer design. Bovendien, de LED-verlichting heeft een vrij hoge leven. Aan de andere kant, eigenaardigheid van er spuit water en vocht, als het volgens de IP44-standaard minstens weerstaan. Sommige modellen kunnen zelfs geïnstalleerd worden veilig niet ver van waterpunten, mits de aanwezigheid van een goede ventilatie in de kamer. Wij nodigen u uit om onze verschillende modellen van lampen bedoeld voor delen van water en in verschillende metalen als nikkel, staal, metaal, enz. Aarzel niet om ons te contacteren in geval van twijfel. Het is met een groot genoegen dat wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden. Gezien de vooruitgang in technologie, verandert de wereld van de badkamer meubilair ook. Om u te bieden een licht zowel functioneel als decoratief, en toch voldoet aan de veiligheidsnormen van kracht.

De drie soorten badkamer verlichting

Geen behoefte aan een elektricien of een interieur ontwerper om te weten dat er 3 soorten verlichting voor uw badkamer, als is het geval voor alle andere ruimtes in huis. Het is de algemene verlichting, sfeerverlichting en taakverlichting. Opgemerkt moet worden dat elk type verlichting zijn eigen sterke punten en het nut ervan heeft. Omdat u te brengen troosten, is het belangrijk om te kunnen variëren met de intensiteit van de verlichting in de badkamer door middel van een muur, een plafond, een schuifregelaar of Spot inbouw badkamer.

Algemene verlichting

Allermeest naar de tijd verbonden aan het plafond, kunt algemene verlichting de kamer verlichten op elk gewenst moment, of het ochtend, middag of avond, en de Toon van het stuk. Opgemerkt moet worden dat de gemiddelde grootte van een badkamer in Frankrijk ongeveer 4 tot 5 m² draait. Deze verlichting zo objectief is ter voorkoming van het bestaan van donkere hoeken en de gehele kamer verlichten. Echter kiezen het beetje agressieve en voelt zacht aan vermijden dazzle u wanneer u bereiden in de ochtend. Als u wilt maken een ontspannen sfeer in de kamer, aarzel niet om te vermenigvuldigen de punten van licht in de kamer om de hoeveelheid licht aanpassen en maken de gewenste helderheid.

De oplossingen die door deskundigen op het gebied van algemene verlichting installeert een badkamer plafond licht, waarbij men kan koppelen een plek bad naar de locatie van de douche en uitsteken in het vals plafond. Om te wijzigen de lichtintensiteit volgens de gewenste sfeer, is het raadzaam om het aannemen van een dimmer of verschillende oplossingen rechtstreeks door de afstandsbediening kunnen worden gecontroleerd.

Functionele verlichting

In deze kamer, wordt functionele verlichting meestal geplaatst in de buurt van de badkamer boven de wastafel en spiegel. Het is de bedoeling te bieden u comfort en laten je voor te bereiden in de ochtend of in de avond. Daarom is het raadzaam om te kiezen van lampen die licht dat benadert zoveel mogelijk in het licht van de dag. En dit, teneinde u te scheren, je make-up comfortabel. Het is daarom belangrijk om te kiezen van de juiste locatie en de juiste kracht om het gewenste effect, dat wil zeggen goed licht op je gezicht.

Experts raden het merendeel van de tijd, een heldere spiegel of een muur spiegel badkamer geplaatst boven de gootsteen. Het is ook mogelijk om een kleine verstelbare ingebouwde schijnwerper geplaatst op meubels.

Deze inrichting moeten bieden een kracht van 500 lux minimale, of een minimum van 300 lm/m², teneinde een nauwkeurig en direct licht, maar die is niet agressief. Het gebruik van de ter plaatse spiegel badkamer, muur of stroken enz zijn vaak opties die een aanvulling op de verlichting die direct geïntegreerd in het kabinet van de badkamer.

De sfeerverlichting

Vaak beschouwd als een optie in deze kamer, is sfeerverlichting bedoeld om een speciale sfeer te creëren. Met andere woorden, zal hij veranderen in een plek om te ontspannen en ontspanning. Dus, het zich kan aanpassen aan elk moment van uw dag door het verspreiden van de juiste intensiteit, kleur en warmte. Dit is de reden waarom het heet ook decoratieve verlichting en blijkt te zijn van uw beste vriend voor een zachte ontwaken. Het zal het uitzenden van een wit licht voor make-up tegen een zacht licht voor ontspannen momenten.

Dit is de reden waarom deskundigen pleiten voor het gebruik van gerichte plek oriënteerbare badkamer, vleugje helder wit of gekleurd, LED douchekoppen of linten als verlichting in uw douche. Vandaag, de keuze is zeer breed in dit gebied en kun je de vrije loop om uw verbeelding en uw smaak. In geval van twijfel, aarzel niet om advies te vragen van een deskundige op dit gebied.

Verschillende armaturen voor badkamer

Een goede dag begint en eindigt vaak met een waar moment van ontspanning. Inderdaad, als de verlichting in deze kamer eerst de functionele moet, is het belangrijk om goede en ontspannen met een goed humeur verlichting voelen. Bovendien moet worden opgemerkt dat de meeste van de badkamers weinig of geen venster hebben. Dus, zodat de verlichting optimaal in deze kamer is, is het aanbevolen te wenden tot de witte lichten vanaf dichter bij het licht van de dag mogelijk.  

De plekken van bad

Tegenwoordig, de badkamer spot bijna overal vestigen: boven een stuk van meubilair, wanden of plafonds. Het is ook mogelijk om te spelen met de atmosfeer door de verstelbare spotlights en hun verschillende kleuren te kiezen. Vandaag, heb je de keuze tussen modellen vierkante of ronde, instelbare of vaste, ingebouwde of wandmodel.  Dit soort licht kan hetzij op 12 V, waarvoor de put in woon-stroomopwaarts of een transformator 230 V, die het mogelijk maakt om ze te voeden direct werken. Bovendien, er is een ruime keuze met betrekking tot de kleuren en het materiaal, met name metalen, geborsteld chroom, aluminium, staal, enz.

Tegenwoordig zijn de meeste van de plekken voor badkamer uitgerust met LED, met belangrijkste voordeel dat energie-efficiënte terwijl het aanbieden van een krachtige verlichting. Wanneer u voor dit type van armatuur kiest, is het belangrijk om te kiezen voor het model dat geschikt is voor de locatie van de kamer waar het zal worden geïnstalleerd. Het moet echter altijd voldoen aan de norm van kracht voor dit type installatie, met name ten aanzien van de veiligheid en de krapte van de installatie.

De badkamer muur

Op beide zijden van de spiegel van water, of hoger geïnstalleerd, zorgen de appliques voor indirecte verlichting en tegelijkertijd niet te verblinden u. Met de evolutie van de technologie, is het mogelijk om te kiezen detoepassen van bad geschikt voor de inrichting van de kamer, is dat vintage, design of andere. Daarnaast zijn er veel aanpasbare modellen om genoeg je gezicht wanneer het toilet in de ochtend of avond.
Aan de andere kant, is het mogelijk om te kiezen tussen appliques lamp of LED, hoewel deze meer en meer nodig zijn in veel van de kamers van bad als gevolg van hun krachtige verlichting en hun gemak. Sommige modellen kunnen zelfs verticaal of horizontaal, afhankelijk van uw wensen en uw stemming worden opgehangen.

De badkamerspiegel

Opgemerkt moet worden dat de lichte spiegel een essentieel element in deze kamer. Het is belangrijk dat voldoende verlicht men te helpen wassen u, tandenpoetsen, make-up of veilig scheren. Tegenwoordig, de heldere vergrotende spiegel is essentieel om te voldoen aan deze behoefte van licht terwijl het verstrekken van een aanzienlijke decoratieve. Inderdaad, de LED biedt een licht dat u een gezonde gloed geeft. Deskundigen pleiten ook voor het installeren van verschillende lichtbronnen rond de wasbak en spiegel.
Dit is hoe de combinatie van de led en de lichte badkamerspiegel is een must voor veel mensen, voorzover zij voldoende licht die niet hoger is dan 60 W en dat doet niet verpletteren voor zoveel het gezicht. Inderdaad, blijkt te zijn zowel decoratief, praktisch en effectief. Omdat u er een ruime keuze in termen van de vorm: ovaal, vierkant, Arch, trapezium, rechthoekige of fantasievol. Bovendien is het mogelijk om te koppelen van het soort verlichting die u, met inbegrip van de LED, de strips of TL-lampen wilt. Voor optimale effectiviteit moet voltooien deze verlichting met vlekken niet geen down maar eerder richting de muur.

Het badkamer plafond licht

Zoals de naam suggereert, wordt dit plafondlamp vastgesteld op het plafond van de badkamer. Dit betekent dat het is bestemd om te worden van de belangrijkste verlichting in deze kamer. Zoals de meeste van de badkamers geen opening hebben, is het duidelijk dat een enkel plafondlamp niet genoeg is om de gehele kamer verlichten op een juiste manier. Het is daarom aan te raden om deze te koppelen met andere lichtbronnen als de strips, spots, appliques, enz.
De badkamer plafondlamp dient voldoende duidelijkheid in de kamer. Om ervoor te zorgen dat het is echter niet te intens. Het is mogelijk om deze te koppelen met een drive om te veranderen van de verlichting volgens uw gemak. In het algemeen, is dit type van meubilair klasse 1 aangezien u moet een stuurprogramma toevoegen op de grond en het heeft een metalen basis. Daarom kiezen met zorg de plaats waar om het te installeren met het oog op maximale veiligheid.

De spot inbouw badkamer

Tegenwoordig is de led spot ingebouwde IP65 badkamer waterdicht heeft de wind in de zeilen. Dit is te verklaren door zijn onmiskenbare esthetische en zijn discretie. Inderdaad, in serie geplaatst, ze passen gemakkelijk aan elk type van decoratie, maar ze letterlijk mengen in de ruimte. Met andere woorden, worden zij gewaardeerd als een omgevingslicht terwijl het verstrekken van een gerichte en diffuus licht. Bovendien is de keuze zeer breed tussen de verschillende ontwerp-modellen en de meest actuele trends. Ze anders gewoon rechtstreeks en inspelen op de kleur of de intensiteit van het licht om radicaal te veranderen de sfeer in de badkamer.

De installatie van de verlichting in de badkamer

Het is duidelijk dat elke verlichting niet altijd geschikt voor een water-functie is. Inderdaad, het moet in overeenstemming zijn met de geldende veiligheidsnormen, van de juiste klasse en worden weergegeven de goede index van IP-bescherming.

Bad volume

Het is belangrijk op te merken dat water een ruimte waarin die een bad of douche kan onderverdeeld worden in 3 delen. Zijn gebieden heten ook veiligheid volume en vereist een specifieke toestel type om de veiligheid van de bewoners van het huis. Dus, volume 0 definieert de binnenkant van het bad of de douche-receptor. Alle elektrische apparatuur is in dit gebied verboden.

Wat betreft volume 1, stijgt het maximaal 2,25 m boven de ontvanger of de badkuip. Alleen de lichten van klasse 3 IP24 aangedreven in zeer laag voltage (SELV) 12 V maximaal zijn toegestaan in dit volume. Tenslotte is het volume 2 0.60 m volume 1 rond de ontvanger of de badkuip en tot op een hoogte van 2, 25 m. In deze ruimte, en klasse zijn 2 met een IP-44 verlichting tot een minimum beperkt toegestaan.

De klasse

Opgemerkt moet worden dat de klasse van elektrische apparaten die worden gemonteerd in de badkamer kan worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën. Aan de ene kant, zijn er klasse 1 die heeft een interne isolatie en die noodzakelijkerwijs vereist een aarding. Aan de andere kant hebt u de klasse gekenmerkt door een dubbele isolatie en waarvoor geen grond. Tot slot klasse 3 vraagt niet om grond en die kan worden toegepast op zeer lage spanning, d.w.z. minder dan 50 V.

Veiligheidsnormen

Het is belangrijk om te belasten met de installatie van natte verlichting voor alle onderdelen een beroeps op dit gebied. Inderdaad, alleen de laatste vermag weet dat juist de elektrische apparatuur die voldoen aan de normen in kracht, met name die van de NF C 15-100. Dit is het beschermen van de voorzieningen tegen splash water. Bovendien moet dat ze nog steeds worden beschermd door een differentiële apparaat met hoge gevoeligheid van 30 mijn. Bovendien, alleen een specialist kan u adviseren over de minimum IP, afhankelijk van het volume waarop het lichtpunt zal worden geïnstalleerd.

Er zijn 547 producten.
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 547 items
Weergegeven: 1 - 60 van 547 items
0