Plafondlamp  

(Er zijn 485 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 405 €

Lengte

2 cm - 116 cm

Citaat

Nos Produits
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 485 items
Weergegeven: 1 - 60 van 485 items

Hoe installeer je een plafondlamp?

De plafondspot is een van deze multifunctionele binnenarmaturen. Zijn kleine omvang, zijn installatiegemak, en niet te vergeten zijn vele ontwerpen hebben hem in de loop der tijd een reputatie van modern en warm interieurdesign opgeleverd. Zoom in op de plafondlamp!

Waarom zou u de plafondlamp in uw huis installeren?

De plafondspot is een van deze veelzijdige armaturen die een grote hoeveelheid licht kan leveren. De balk is gericht op een bepaald gebied zonder de ruimte te verpletteren. Ondanks deze praktische eigenschappen is het voordelig, vooral als u een plafond LED-spot gebruikt. Bovendien is het aanpasbaar en toch gemakkelijk te gebruiken in elke kamer van het huis, op een dagelijkse basis. Hier is een niet-uitputtende lijst van de voordelen van dit armatuur:

Het vergroot virtueel de ruimte

In een studio of klein appartement zal het spotplafond de ruimte virtueel versterken. Als u een vloerlamp heeft die ruimte inneemt, waarom ruilt u deze dan niet om voor bijvoorbeeld een inbouwspot met meerdere richtkoppen of een valse plafondlamp? Gemaakt van staal, industriële stijl, box-plafond stijl, zal dit armatuur een nieuwe dimensie aan uw binnenruimte brengen.

Het bevestigen van een schijnwerper aan het plafond

Het bespaart ruimte

Het installeren van een plafondlamp bespaart ruimte! Als u midden in een renovatie zit, wordt dit armatuur, zoals de naam al aangeeft, in de hoogte vastgezet. Denk aan de LED-inbouwspots voor een moderne en chique uitstraling van uw interieur.

Het kan worden gebruikt als hoofdverlichting, sfeerverlichting of taakverlichting!

In de woonkamer wordt de spot plafondlounge gebruikt als sfeerverlichting, geplaatst boven een bepaald meubelstuk, een kantoor, enz.

In de eetzaal kan het gebruikt worden als hoofdverlichting, op voorwaarde dat er meer dan één geïnstalleerd is en dat de aanbevolen afstanden gerespecteerd worden.

In de badkamer zal het dienen als taakverlichting, geïnstalleerd rond of boven de spiegel. Ingebouwde, zal het worden gebruikt om de douche te verlichten, met zorg voor de veiligheidsnormen te respecteren.

Waar plaats je de plafondlamp in het huis?

Een paar voorbeelden...

Om de trap te verlichten: zuinig in geld en energie, is de plafondplek de ideale trapverlichting. s Nachts kan iedereen veilig de trap op en af.

Als werklamp: met een plafondlamp hoeft u uw werkruimte niet te vertroebelen! Ontdek de verschillende modellen LED plafond-inbouwspots in onze winkel en vind degene die uw kantoor een moderne en eigentijdse uitstraling geeft!

In de keuken: hoe kun je goed koken als het licht iets te wensen overlaat? Door de indeling van de keukenplafondspot efficiënt te organiseren, wint u aan efficiëntie.

Hoe zit het met buiten?

De spot is ook een buitenlamp!

Voor buitenverlichting: denk aan het strategisch bevestigen van elke plafondinbouwspots om uw ruimte om te vormen tot een aangename en gastvrije plek waar u tijd wilt doorbrengen.

Als veiligheidslampen: de plafondvlek is een van deze armaturen die aan bijna alle omstandigheden kan worden aangepast! Maak er een veiligheidslamp van, die ongewenste elementen in uw buitenruimte buiten houdt!

Belangrijk: voor een optimaal gebruik buitenshuis moet een plafondspot worden geïnstalleerd die voldoet aan de afdichtingsnormen voor vaste en vloeibare lichamen (beschermingsindex (IP)). Lees ons volledige artikel over IP om meer te weten te komen over het onderwerp!

Hoeveel plafondplekken per vierkante meter?

De norm NF EN 12464-1 bepaalt de lichtstroom per m². Dit hangt voornamelijk af van de aard van de te verlichten ruimte. Opgemerkt moet worden dat deze lichtstroom zowel in lux als in lumen (Lm) kan worden uitgedrukt. Bovendien varieert het aantal LED-plafondlampen afhankelijk van de vraag of het om een woon- of werkgebied gaat.

Voor een huis

Het kost ongeveer 50 lux om een kleine hal of kast te verlichten, vergeleken met 100 lux voor rustplaatsen, trappen, gangen, garages, entreehallen, toiletten of kelders.

Wat de kamers betreft, tel van 100 tot 200 lux om een optimale lichtsterkte te verkrijgen.

Eetkamers, wasruimtes, woonkamers en wasruimtes hebben een minimum van 200 lux nodig voor voldoende verlichting.

Deze stroom moet meer dan 300 lux bedragen als u een kantoor, een bibliotheek, een werkruimte, bijvoorbeeld voor het strijken of doe-het-zelf, een leeshoek of de keuken wilt verlichten.

Als u van plan bent om een plafondarmatuur boven uw keukenblad of boven de badkamerspiegel te installeren, moet u kiezen voor een badkamerspotmodel met een lichtstroom tussen 300 en 500 lux.

Voor een professionele ruimte

De plafondspot is ideaal voor professionele ruimtes, bijvoorbeeld voor het verlichten van de entreehal, de rustruimte, de circulatieruimtes, de gangen, de winkel en het magazijn. Deze gebieden moeten een minimale lichtstroom van 100 lux hebben.

Voor tapijten en roltrappen, laadkades of trappen heeft u minstens 150 lux nodig.

Deze waarde stijgt tot 200 lux voor kantines, kleedkamers, archiefruimten en sanitaire voorzieningen, en zelfs tot 300 lux voor ontvangst-, verpakkings-, behandelings- of verzendingsruimten.

Voor conferentie- of vergaderzalen moet de lichtstroom tussen 300 en 500 lux liggen.

Tot slot moeten werkplekken, behandelkamers en ziekenafdelingen worden verlicht met armaturen van minimaal 500 lux.

Zet het aantal lux om in lumen

De lux/lumen conversie is relatief eenvoudig:

Een 300 lumen lichtbron die zijn licht verspreidt over een oppervlakte van 1 m² verlicht dit gebied met 300 lux. Deze 300 lumen verdeeld over 10 m² verlichten dit oppervlak met 30 lux.

Wil je er meer over weten? Ons artikel "Hoe bepaal je de benodigde hoeveelheid lumen per m² voor een optimale verlichting" vertelt je meer!

Hoe weet u het aantal LED-plafondlampen per m²?

Bereid uw aankoop op onze online shop voor door het aantal te installeren plafondplekken te berekenen.

Hier zijn drie methoden met praktijkgevallen:

Door het aantal lumen voor een bepaalde kamer:

Om een gang van 8 m² te verlichten met een lichtsterkte van 120 lux (100 lux minimum) met lampen die 380 lumen leveren.

1) De te gebruiken formule is: totaal lumen = lux X m².

120 X 8 = 960 lumen, nodig om deze gang optimaal te verlichten.

2) De bollen moeten in voldoende hoeveelheid aanwezig zijn om de 960 lumen te verdelen.

960 (lumen nodig) /380 (aantal lumen dat door elke lamp wordt geleverd) = 2,52 vlekken.

Kortom, je hebt minstens 3 plafondplekken nodig.

Door het aantal vierkante meters dat de lamp zal kunnen verlichten:

Voor het verlichten van een 12 m² grote keuken met een lichtsterkte van 340 lux met lampen die 380 lumen leveren. (Volgens de NF EN 12464-1 norm is voor dit deel van het huis een lichtsterkte van meer dan 300 lux vereist). De te gebruiken formule is: m² = lumen/lux

De berekening: 380 / 340 = 1,11.

Hier zal de keukenplafondspot, uitgerust met deze 380 lumen lamp, 1 m² van deze ruimte verlichten.

Om het aantal lampen te berekenen dat nodig is om deze ruimte te verlichten, deelt u de keukenruimte door het resultaat dat hierboven is verkregen:

12 / 1 = 12 schijnwerpers voor optimale verlichting in uw keuken.

Door de behoefte aan lampen voor de kamer:

Om te verlichten:

- Een badkamer van 10 m² (volgens de norm NF EN 12464-1 is een minimale lichtstroom van 200 lux per plafondspot vereist).

- U bent van plan om 4 badkamer plafondspots te installeren.

- De bollen (waarvan u de referenties heeft) leveren elk 380 lumen.

De formule om te gebruiken: Lumen X aantal lampen/m² = lux/m².

Berekening: 380 x 4 / 10 = 152 lux/m².

Dit resultaat is veel lager dan de 200 lux/m² die de norm aanbeveelt. Om aan deze regel te voldoen, kunt u kiezen voor een krachtigere lamp of het aantal van uw plafondlampen verhogen.

Goed om te weten

De beschrijving van elke lamp die beschikbaar is op onze online winkel geeft de "lichtstroom" aan!

0