Ter plaatse plafond voor elke kamer van het huis  

Prijs

7 € - 918 €

Schakelaar

Dimbaar als lamp OK

Middellijn

0 - 100

Geavanceerd zoeken

Inclusief lamp(en)

Uitgesneden diameter

Valider les filtres
Er zijn 438 producten.

Subcategorieën

Nos Produits
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 438 items
Weergegeven: 1 - 60 van 438 items

Plafondlamp

Onder de Inbouwspots het meest populair bij het publiek, omvatten de plafond spot die klein en grote technische kwaliteiten combineert. Wat verklaart waarom hij is bijzonder gegeerd door degenen die een kleine plafond armatuur willen te installeren in hun keuken of woonkamer. Onze adviseurs zullen gelukkig zijn om te helpen bij de keuze van plafond licht dat aan uw behoeften voldoet. We hebben ook een breed scala van dit armatuur die is ontworpen voor het interieur van uw huis. Ons assortiment is inderdaad de beste modellen van een strenge selectie van armaturen uit de belangrijkste Europese merken op dit gebied.

Zijde licht biedt te vinden in de catalogus eigenlijk plafond licht dat aan uw eisen voldoet. Een lamp die is ontworpen om een sfeer te creëren in de kamer of het verlichten van een werkplan of een tabel kan worden. Het kan ook worden gebruikt om te verlichten van een gang of extra licht punt naar een kamer.
Wij nodigen u uit om hen onmiddellijk om het interieur van uw huis. In het geval dat u aarzelt tussen verschillende modellen, contact met ons op zodat wij kunnen helpen u vinden plafond licht dat corespond naar uw smaak en uw budget en aan uw eisen voldoet.

Tegenwoordig, reageert verlichting niet alleen op zijn oorspronkelijke functie, namelijk licht een kamer. Inderdaad, het heet steeds om een decoratief doel en meer aan de esthetiek van het huis brengen. En met dit in gedachten, de plek van het plafond is onoverwinnelijk, want het biedt een perfecte verlichting terwijl het verbeteren van het decoratieve aspect van de kamer waar het is geïnstalleerd. Aangezien het mogelijk is om het te installeren in elke kamer van het huis.

Het aantal lichten worden geïnstalleerd per vierkante meter    

Zelfs voordat u kiest het model van meubilair voor het plafond worden geïnstalleerd in elke kamer in uw huis, is het belangrijk om te weten precies het aantal lampen die geschikt is voor elk van hen. Dit is de norm die NF volgens EN 12464-1 dat de lichtstroom per vierkante meter en dat is in wezen afhankelijk van de aard van het stuk bepaalt te verlichten. Het is belangrijk om op te merken dat deze lichtstroom kan worden uitgedrukt in lux in lumen (Lm). Bovendien, het aantal ter plaatse plafond is afhankelijk van of het is een plek van woning of van een professionele lokale.

Voor een huis

Duurt het ongeveer 50 lux voor het verlichten van kleine toleranties of kasten, tegen 100 lux in het geval van zones van de rest, trappen, gangen, garages, kelders of ingang zalen, toiletten. Wat de kamers is het nodig te hebben van 100 tot 200 lux voor optimale helderheid. Met betrekking tot de eetkamers, badkamers, lounges en wasserijen duurt het minstens 200 lux voor de verlichting voldoende is.
Deze stroom moet de 300 lux overschrijden, indien u wenst te verlichten van kantoren, Bibliotheken, werkplaatsen voor strijken of DIY bijvoorbeeld lezen van hoeken of zelfs keukens.
Als u van plan bent om te installeren een plafondlamp via het werkplan van uw keuken of via de spiegel in de badkamer, u zich moet richten op een model van plek badkamer die bieden een lichtstroom tussen 300 en 500 lux. 

Voor een professionele ruimte

Opgemerkt moet worden dat er niet alleen de huizen die van de voordelen aangeboden door het plafond plek profiteren kunnen. Inderdaad, het is ook mogelijk om te installeren van deze lichten in kantoor/winkelruimte, zodat zij van optimale verlichting en een innovatieve esthetiek profiteren kunnen. Lobby's, ontspanningsruimten, verkeersgebieden, gangen, winkels en pakhuizen moeten dus een lichte stroom van 100 lux minimale hebben.

Als het gaat om loopbanden, trap of roltrappen, is laden van dokken, het noodzakelijk om te zetten in plaats van een plafondlamp die uitzendingen van ten minste 150 lux. Deze waarde stijgt tot 200 lux voor kantines, de kleedkamer, de archieven kamers en toiletten, of zelfs 300 lux voor receptieruimte, verpakking, handling of verzending. Met betrekking tot de conferentie of vergaderzalen, moet de lichtstroom liggen tussen 300 en 500 lux. Ten slotte, werkplekken, behandelkamers en klinieken moeten worden geïnformeerd door verlichting van ten minste 500 lux.

Berekening van het aantal lampen per m²

Zelfs als het is noodzakelijk om te weten van de optimale lichtopbrengst voor elk stuk, geeft dit ons niet opnieuw die het aantal lampen in elk van hen moet worden geïnstalleerd. Om dit te doen, doen we een beetje berekening. In feite, zijn er drie manieren om te weten precies het aantal plekken die nodig zijn voor elke kamer.

Door het aantal lumen voor een specifiek stuk

Laten we eens een concreet voorbeeld ter illustratie van onze berekening. U wilt verlichten de corridor van uw huis die 8 m² is. Volgens wat we eerder hebben gezien, duurt het minstens een helderheid van 100 lux, bijvoorbeeld 120 lux. De formule om te gebruiken is: total lumen = lux x m². Wat, in ons voorbeeld, geeft 120 x 8 = 960 lumen. Met andere woorden, moeten we 960 lumen voor het verlichten van uw hal op een optimale manier. Dan heb je om te kiezen van de lampen voor voor uw plafond spot en verdelen van de lichtsterkte van de lamp met de 960 lumen. Bijvoorbeeld, als u voor een LED GU10 COB 4W 380 lumen lamp kiest, dus je moet 960/380 = 2,52 vlekken. Uiteindelijk, moet u ten minste 3 spots aan plafond.

Door het aantal m² zal lamp verlichten

Neem het geval van een keuken met een oppervlakte van 12 m². Volgens de norm NF EN 12464-1, moet groter zijn dan 300 lux helderheid, bijvoorbeeld 340 lux. U extrapoleren de vorige formule voor het berekenen van de vierkante meter verlicht door de gloeilamp, d.w.z. m² = lumen/lux. Voor onze voorbeeld, dit geeft: 380 / 340 = 1.11. Dit betekent dat een plafond met dit 380 lumen lamp licht uw keuken verlichten zal 1 m². Als u het aantal lampen moeten deze kamer oplichten, deelt u gewoon het oppervlak van uw keuken door dit cijfer. Wat geeft 12 / 1 = 12 plekken. Dus moet je 12 plekken om uw keuken optimaal verlicht.

Door de behoefte aan lampen voor de kamer

Je weet al het aantal steunkleuren plafond dat u wilt installeren in de kamer. Ook bent u in het bezit van de referentie van de bollen die u op deze armaturen. U nu je moet als uw berekeningen aan effectief de behoeften van de kamer. Om te illustreren onze berekening, zullen we de dezelfde lamp als vóór en wij van plan te installeren 4 plaatsen. Als voorbeeld, laten we ditmaal boven een badkamer van 10 m² groot.

Volgens de norm NF EN 12464-1 moet u een lichtstroom van 200 lux minimum voor uw plafond ter plaatse. You Gonna verwijzen naar de formule: lumen x aantal lamp/m² = lux/m². Ons voorbeeld geven: 380 x 4 / 10 = 152 lux/m². Dit resultaat is veel lager in vergelijking tot de 200 lux/m² aanbevolen door de standaard. Teneinde te voldoen aan deze regel, kunt u kiezen voor een krachtiger lamp of verhoog het aantal uw lampen.

De ingebouwde schijnwerper: een geweldige oplossing voor alle

Inbouwhaarden zijn meer nodig ter plaatse plafond. Het klopt dat ze gemakkelijk naar alle delen van het huis passen en zij een groot meer decoraties brengen. Niet te vergeten dat ze kunnen worden uitgerust met LED-lampen die vrij eenvoudig zijn te installeren en te verminderen uw elektriciteitsrekening van 70 tot 90%. Opgemerkt moet worden dat dit type van armatuur zeer goed in de woonkamer, de kamer van de kinderen of de ouders, de keuken, de gangen, de kelder of de badkamer kan worden geïnstalleerd. In het laatste geval is het belangrijk om te voldoen aan de norm NF C 15-100, die worden verdeeld in 4 delen water.

Op deze manier het plafond lamp type dat u wilt installeren is in wezen afhankelijk van de hoogte van het plafond en de afstand die het van de ontvanger van douche of bad scheidt. Maar om te zorgen voor de veiligheid van degenen die zal worden het gebruik van de badkamer, geven altijd volledige elektrische installatie in deze kamer naar een specialist op dit gebied. Het is hetzelfde voor de andere ruimtes in huis, zoals een professioneel gebruik het risico van elektrische schok en kortsluiting vermindert.

Waarom kiezen voor inbouwspots?

Wanneer we over plek plafond praten, denken we meteen aan inbouwhaarden. Inderdaad, zij verspreiden het licht van de ideale manier op de kamer. Bovendien, kunnen deze helderheid gericht op specifieke locaties op de kamer, die aanzienlijk de verlichting in dit één verbetert. Het klopt dat de verzonken lamp in het plafond draait zeer discreet alle tonen een onmiskenbare esthetiek en een meer dan interessante praktische aspect. Het is waar dat het is gemakkelijk te integreren in een stuk van meubilair, een plafond, een gang, een vermelding of zelfs een trappenhuis. In dit geval kan het dienen als de belangrijkste licht.

Niet aarzelen om vindingrijkheid en installeren binnen uw kast plafondlamp met het oog op een voldoende verlichting om te kiezen van uw kleding op elk moment van de dag of de nacht. Er is ook een platte extra plek die worden toegepast bij zeer lage spanning (TBT) en die dus niet zal verwarmen. Het geval van de laatste, om altijd om hen te associëren met processors die zal worden geplaatst op een afstand van minder twee meter van de lamp, ideaal op een geventileerde plaats. Daarnaast zijn er een veelheid van vormen met betrekking tot ingebouwde plafondlamp. Het kan ook worden uitgerust of geen reflector, terwijl het geven van u een ruime keuze met betrekking tot het materiaal waarmee het is gemaakt, namelijk, roestvrij staal, aluminium of metaal. Tot slot kan het vaste, verstelbare of telescopische.

De voordelen van spots op rail  

Opgemerkt moet worden dat de plek plafond niet alleen beschikbaar in schijnbare of ingebouwde model is. Zelfs als ze steeds vaker voor professionele ruimten gebruikt worden, hebben modellen op spoor ook hun volgers. Opgemerkt moet worden dat dit type van armatuur heeft als voordeel gemakkelijk positie van grenzen, omdat ze direct op een enkel spoor die hen elektrisch voedt zijn geïnstalleerd.
Dit is niet het geval voor hun ingebouwde tegenhangers of plafond verlichting die altijd vereist een vermogen leveren. Er is geen specifieke beperking in de tijd om te installeren van deze lichten op spoor omdat ze niet direct in contact met het plafond komen. Bovendien zijn deze over het algemeen verkocht in de vorm van kits meteen klaar voor gebruik. Hierbij gaat het merendeel van de tijd de lampen, rails die verschillende lengtes, een converter of elektrische aansluiting en afwerkingen hebben kunnen.

Wat zijn de behoeften van de installatie die bepalen de lengte van de rails die u voor de installatie van spots op rail gebruiken zal. Bovendien, dit soort licht sterk verbetert het uiterlijk van het deel voor zover u kunt het zowel in de horizontale, verticale installeren, of een curve. Inderdaad, is de elektrische stroom vervoerd binnen de fixatie op spoor, dat een aanzienlijke verbetering van het niveau van beveiliging aangeboden door uw installatie. Ook opgemerkt moet worden dat de model rail een verlichting die biedt zowel decoratief als functioneel is.

Tips voor de installatie van deze lichten

We zagen een weinig hogere modi van berekening om erachter te komen hoeveel plafond spot te gebruiken in elke kamer. Deze formules echter geen rekening met de hoogte waaraan u uw lichten, noch hun hoek van verlichting zal installeren. Het is waar dat deze instellingen niet zo belangrijk voor huishoudelijk gebruik van dit soort armatuur zijn. Dat is uiteraard niet het geval, zodra er een workshop of een plek waar het publiek ontvangen. Alleen een professional kan het uitvoeren van een precieze berekening om te bepalen van deze parameters precies om het bieden van optimale verlichting.

Weet echter dat in habitat, de standaardhoogte van de plafondlamp meestal draait rond 2.50 m. ten aanzien van de afstand tussen twee armaturen, varieert het merendeel van de tijd tussen de 1 en 2 meter hooguit. Op deze manier, de marge van fout in de berekening is triviaal en kunt u om een meer homogene lichtgevende mogelijk gemaakt.

 

Ontdek onze andere inbouwspots :

Inbouwspots

wandspot

Railverlichting - Rail spot verlighting

klemspot

 

0