Railverlichting - Rail spot verlighting  

(Er zijn 61 producten.)

Filtres

Lengte

0 cm - 100 cm

Prijs

0 € - 225 €

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 61 items
Weergegeven: 1 - 60 van 61 items

De track-mounted spot: open het veld van mogelijkheden voor uw binnenverlichting!

Als u op zoek bent naar een armatuurmodel dat veelzijdigheid, flexibiliteit in grootte en positionering combineert, dan is de track-mounted spot het meest geschikte antwoord. Naast het brede scala aan stijlen kan dit type verlichting vrijwel overal worden geïnstalleerd, van het kantoor tot de hal en de keuken. In feite is er geen enkele aarzeling meer om te kiezen voor de track spot voor de woonkamer, de badkamer of zelfs de slaapkamer. Helemaal in de geest van de tijd, is het net zo thuis in recente huizen als in die met enkele jaren op de meter, wat hen een onbetwistbaar cachet geeft.

Spotlight op rail: waar gaat het precies om?

Spot, rail, dit concept kan op het eerste gezicht verbazend zijn, maar de railarmatuur in kwestie is vandaag de dag zo wijdverbreid dat het zowel door vakmensen als door particulieren op grote schaal wordt toegepast. Een van de lange lijst van voordelen :

- Door de mogelijkheid om het licht te concentreren, wordt overmatige en onnodige verlichting vermeden;

- Dit armatuur wordt gewaardeerd om zijn eenvoud en geraffineerde uitstraling, wat de inrichting ten goede komt;

- Het is visueel en esthetisch minimaal invasief en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals de black rail spot.

De elementen die samen een railspot vormen:

De spotbaanverlichting bestaat uit twee hoofdonderdelen:

- In het spoor, dat via een kabel met de stroomvoorziening is verbonden, bevinden zich ook de geleiders voor de hoofden. Het is dit deel dat aan het plafond of de muur wordt bevestigd, zodat de opening aan de buitenkant moet worden gecentreerd.

- De geleiders, voor de stroomvoorziening, die zich in de rail bevinden.

Het kiezen van het juiste model van de schijnwerper

Het model van de railspot dat u kiest hangt vooral af van uw wensen.

Vind op onze online shop :

- Spots op het rechte pad;

- Gebogen modellen

Spot op kabel of rail: onze professionele mening over de zaak

Wanneer een schijnwerper is uitgerust met een elektrische kabel, zal deze hooguit enkele meters meten, wat een handicap kan zijn als je een precies idee hebt van hoe je de schijnwerper wilt installeren. Integendeel, de schijnwerper op de huisrail is ontworpen om volgens uw wensen te worden bevestigd, hetzij aan het plafond, hetzij aan een muur, wat gemakkelijker is dan het bekabelde model!

Welk type lamp moet worden geïnstalleerd voor een railverlichtingsinstallatie?

De lamp lijkt misschien een last minute detail bij het overwegen van de aankoop van een rail spot kit. Maar juist dit accessoire speelt een belangrijke rol als het gaat om kleurtemperatuur, helderheid en energieverbruik.

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste lampen bij de aankoop van uw track spot, houd er rekening mee dat :

- De woonkamer en slaapkamer hebben bij voorkeur een warme witte kleurtemperatuur nodig;

- Reserveer de helderwitte kleurtemperatuur voor de keuken en de werkruimtes;

- Tot slot is een daglichtkleurtemperatuur voor de leeshoek te prefereren.

De spot op rail, de ideale gelegenheid om eindelijk over te schakelen op LED!

Als u hebt besloten om de verspilling van elektriciteit in uw huis op te sporen, is de LED-spoorwegspot ongetwijfeld de beste optie. Inderdaad, spoorverlichting verbruikt 80% minder energie dan een halogeenlamp!

Of het nu voor professioneel of niet-professioneel gebruik is, dit baanverlichtingssysteem zorgt voor een efficiënte verlichting van grote binnenruimtes, terwijl LED-lampen het energieverbruik optimaliseren.

Tot slot kunt u dankzij de LED-technologie kiezen tussen koud of warm licht, ook als de railgebonden spot oorspronkelijk in combinatie met warm licht wordt gebruikt. Dit laatste draagt bij aan de sfeer van de kamer, bijvoorbeeld in de woonkamer of de keuken.

Ondanks alles is het onze missie aan de Côté Lumière om aan alle wensen tegemoet te komen! Onze online winkel zal u helpen bij het vinden van de juiste LED-baanverlichting voor u, of andere meer klassieke, maar even moderne en elegante LED-baanverlichting.

Bereken de lengte van uw railarmatuur op de juiste manier

In essentie is de railgebonden spot in staat om vrij respectabele lengtes te verlichten. Voordat u uw track spot koopt, moet u de totale benodigde verlichtingssterkte berekenen.

Om een voldoende grote ruimte te verlichten, is het daarom beter om te kiezen voor een hoogspanningsproduct, met of zonder transformator en aansluitbaar op het elektriciteitsnet.

Onderscheid maken tussen eenfasige en driefasige spoorverlichting

Voordat u uw railspot koopt, is het belangrijk om enige kennis te hebben van de elektrische bedrading:

- De voedingskabels zijn 1 of 3 circuits of fasen ;

- De standaard voedingskabel bevat 3 aders (draden), namelijk een fase, een neutrale draad en een beschermingsdraad (verbonden met de aarde) ;

- De fase is de spanningsdraad, met de neutrale draad is dit de draad die de elektrische stroom van en naar uw railplek zal geleiden;

Conclusie:

- Wanneer een kabel 1 circuit heeft, is het eenfasig. In uw trackspotverlichting worden de lichtkoppen altijd samen aan- en uitgeschakeld.

- Wanneer een kabel 3 circuits heeft, is het 3-fasig. Hier kunt u de lichtkoppen afzonderlijk in- en uitschakelen.

Naar elke plek zijn rail!

Elk merk heeft zijn eigen railsystemen ontwikkeld, dus wees consistent bij het kiezen van uw spots en de bijbehorende tracks!

De installatie van een schijnwerper op de rail: ons advies

Uw doelstellingen zijn het bevestigen van uw railmontage-spot aan het plafond of een muur. De lichtkoppen zullen een modulaire lichtsterkte moeten leveren volgens uw behoeften en uw wensen.

De juiste gebaren:

De montage: de railspot is een armatuur vol verrassingen! In sommige gevallen kan het worden omgevormd tot een hanglamp op de rail als u het met clips aan een speciaal ontworpen stang of een kabelsysteem ophangt.

Elektrische aansluiting: zorg voor de nodige elektrische aansluiting en de plaatsing ervan, hetzij aan het uiteinde van de rail, hetzij in het midden.

De aardingsdraad: gaat deze naar rechts of naar links van de rail? Zorg voor een extra aansluiting.

Het laatste woord...

Als onderdeel van een renovatie of gewoon als u uw verlichtingssysteem wilt opfrissen, is de track spot een van deze tijdloze binnenarmaturen. Kies in een paar klikken het model dat bij u past in onze online shop! Als u inspiratie nodig heeft, zal het internet u helpen met de trefwoorden "spoorverlichtingsophanging".

0