Inbouwspot  

(Er zijn 165 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 240 €

Diameter gesneden

0 cm - 16 cm

Ingebouwde diepte

2 cm - 16 cm

Lichtstroom

0 lm - 1510 lm

Kracht

1 w - 100 w

Diameter

2 cm - 22 cm

Breedte

2 cm - 23 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 165 items
Weergegeven: 1 - 60 van 165 items

Indoor-inbouwspots, een mooi en discreet armatuur

De verzonken plek is een van die lichten die intimiderend kunnen zijn. Nog voordat u het koopt, roept het veel vragen op die we in dit artikel zullen beantwoorden. Hoe vervang je de lamp van je inbouwspots, hoeveel lampen per vierkante meter, hoe installeer je dit model lichtspot, hoe verwijder je ze, hoe kies je ze, het elektrische aspect, hoe zit het met de gerichte inbouwspots? Ga met een gerust hart aan de slag dankzij professioneel advies!

De inbouwspot, een praktische en stijlvolle lichtbron tegelijk

Het verlichten van uw huis is niet alleen een kwestie van het hier en daar installeren of bevestigen van binnenarmaturen. Zonder te zeggen dat het een wetenschap is, is de verlichting van je huis, inclusief de badkamer, toch van enig belang als je weet dat je je er goed bij voelt als je eenmaal thuis bent, heel eenvoudig.

De inbouwspot kan, in tegenstelling tot de hangmodellen, vlak met het plafond of de wand of zelfs in een meubelstuk worden bevestigd. Ruimtebesparend, dankzij bijvoorbeeld de extra platte LED-inbouwspots, aanpasbaar aan alle ruimtes in de woning, laten ze de spot op de algemene inrichting staan in plaats van deze te "verpletteren".

Inbouwspots: wij beantwoorden uw vragen!

Vier goede redenen om inbouwspots te gebruiken voor uw binnenverlichting

Of u nu kiest voor een LED-inbouwspots, een extra platte spot of een traditioneel model, dit type verlichting vergroot de waarneming van de ruimte omdat het minder visuele ruimte in beslag neemt. Omdat het letterlijk in het plafond verzonken is, onderbreekt het bij wijze van spreken het totale decor niet, terwijl het een aangenaam warm wit oplevert.

Inbouwspots zijn perfect om een indruk van grootsheid te geven dankzij een speciaal effect dat "wallwasher" wordt genoemd. Dit is een indirecte verticale verlichting die van het plafond naar de vloer komt, waardoor het licht zich gelijkmatig en gelijkmatig kan verspreiden. Om dit effect te bereiken, raden wij u aan om elke inbouwspot correct van de andere te plaatsen, waarbij we erop wijzen dat hoe hoger het plafond, hoe groter de afstand moet zijn.

Het is het ideale licht om een element van uw interieur te accentueren. Stelt u zich bijvoorbeeld een mooie witte schijnwerper voor die gericht is op uw boekenkast aan de muur, uw kunstwerk, uw collectie die wordt tentoongesteld, enz.

Tot slot is de inbouwspot verkrijgbaar in een veelvoud aan modellen, dessins en kleuren. De inbouwlampen zijn volkomen veilig en worden beschermd tegen stof, kinderen en ongelukken die in het dagelijks leven gemakkelijk kunnen gebeuren.

Inbouwspots: wij beantwoorden uw vragen!

In welke kamer van het huis kan ik dit type inbouwarmatuur installeren?

De inbouwspots kunnen vrijwel overal in huis geïnstalleerd worden, rekening houdend met het type oppervlak, waarvan sommige niet geschikt zijn voor dit model armatuur. Het kan in ieder geval in de keuken, over de gootsteen, in een gang worden gemonteerd.

Neem het voorbeeld van de gerichte LED-inbouwspots, waarmee het licht naar de gewenste zone kan worden gericht, of de badkamerinbouwspots. Deze laatste is een waterdichte schijnwerper met een geharde glazen afdekking! Ontdek de modellen in onze online shop zonder vertraging en gebruik de filter voor een nauwkeuriger zoekopdracht.

Hoe kies je een verzonken schijnwerper: enkele ideeën

Voor de keuken is het allemaal afhankelijk van de grootte van de ruimte, maar over het algemeen raden wij een diameter van 10 tot 12 cm aan voor geconcentreerde verlichting. Waarom kiest u niet voor een extra platte inbouwspot of een mooie zwarte inbouwspot voor een modern tintje?

Kies voor de badkamer een specifieke LED-inbouwspots. Zoals u misschien al geraden heeft, is dit de waterdichte, corrosiebestendige schijnwerper die in de loop van de tijd minder snel kortsluitingen veroorzaakt. Ons artikel "IP-bescherming in detail" vertelt u er alles over!

Voor de woonkamer kunt u het eerder in dit artikel genoemde wallwasher-effect overwegen.

Hoe kies je de lamp voor een inbouwspot?

Of het nu gaat om een inbouwspots of een andere categorie, de meeste inbouwsystemen werken tegenwoordig met LED-lampen. Deze lampen zijn duurzaam, energiezuinig en verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat ze beter op maat kunnen worden gemaakt.

Hoe vervang ik de gloeilamp van een inbouwspots?

- Schakel de stroom uit;

- Haak de schijnwerper los van het plafond door de kap los te schroeven of door de clip te verwijderen die zich bij de lamp bevindt;

- Verwijder de lamp door hem een halve kwartslag te draaien en trek hem dan voorzichtig naar beneden;

- Plaats de nieuwe lamp door de vorige stappen om te keren.

Hoe vervang ik de gloeilamp van een inbouwspots? 

Vaste inbouwspots of richtlijnwerpers ?

Bij het vaste model kan de richting van de lichtstraal niet worden aangepast. Het te verlichten gebied moet worden bepaald voordat dit model wordt bevestigd.

Met het draaibare model kan de lichtstraal naar wens worden gericht. Het is perfect om een gebied of element precies te verlichten en dan van gedachten te veranderen, als u dat wenst!

Welke afstand tussen inbouwspots

Om het ideale aantal LED-inbouwspots per m² te bepalen, raden wij als vuistregel een afstand tussen de inbouwspots van 120 cm aan als het plafond tot 250 cm hoog is.

Hoeveel spots moet ik per vierkante meter installeren?

Meet de grootte van de te verlichten ruimte en vermenigvuldig vervolgens de breedte met de diepte om de oppervlakte in vierkante meters te verkrijgen.

Vermenigvuldig de verkregen som met 1,5 (aantal watt) om het ideale totale vermogen te verkrijgen.

Een interessante herinnering over lumens

Ideale verlichting is ook afhankelijk van de hoeveelheid lumen die een armatuur levert. Deze meeteenheid drukt de lichtstroom uit die door een gloeilamp wordt uitgestraald. Het is nauw verbonden met de kleurtemperatuur van een ruimte (temperatuur uitgedrukt in Kelvin, een andere eenheid).

Karteringstafel Watts - Lumens

Verbruik in Watt (gloeilampen)Lichtstroom in Lumens
25 W200 lm
40 W400 lm
60 W700 lm
75 W800 lm
100 W1200 lm


Ons advies 

Houd een lichte hand op de hoeveelheid vlekken, want je zult ze later moeten repareren door gaten in je plafond of muur te maken!

In plaats daarvan moet u investeren in lampen met voldoende vermogen en een dimbare LED-inbouwspots om de verlichting aan te passen aan uw behoeften!

Stappen om een inbouwspots te installeren

Stap 1: inbouwspotserie of parallelle spotserie

U hebt de mogelijkheid om uw LED-inbouwspots op twee manieren te installeren, namelijk in serie of parallel. Het verschil:

U kiest voor een serieschakeling als uw LED op 350 mA, 500 mA, 700 mA en 1050 mA staat, zodat de componenten met dezelfde elektrische belasting worden gevoed.

Parallelle aansluiting als uw LED 12 V, 24 V en 230 V is. In dit diagram zal de stroom niet gelijk zijn in de componenten, die toch aan dezelfde spanning worden onderworpen.

Stap 2: meten, positie, gat

- Bepaal de positie van uw inbouwspot en markeer de spot met een potlood of een stuk tape. Zorg ervoor dat u de plafondbalken (balken) vindt als die er zijn.

- Stel een bedradingsplan op door de stroombron te lokaliseren, wat gemakkelijker is als u al een plafondbeugel heeft;

- Teken het gat waarin u uw verzonken schijnwerper met behulp van een sjabloon zult repareren;

- Boor een gat in het midden van deze markering. Dit gat moet groot genoeg zijn om de punt van een gatzaag (voor gipsplaten) door te laten;

- Zaag van het midden naar de rand van de markering en ga helemaal door (pas op voor stof!) ;

- Schakel de stroomtoevoer naar de bestaande bedrading uit en verwijder deze. Wees voorzichtig met de draden die gebruikt zullen worden om uw nieuwe armatuur van stroom te voorzien;

Stap 3: Hoe sluit u uw plafondinbouwspots aan?

- Het is tijd om uw verzonken armatuur te installeren! Met de elektrische draden in het zicht en uitpuilend uit het plafond, stript u de uiteinden van uw inbouwlamp door de bijgeleverde instructies te volgen;

- Sluit de twee kabels aan, controleer de stevigheid van de assemblage, zet de stroom weer aan en controleer de juiste werking;

- Bevestig uw plafondinbouwspots!

Goed om te weten

Inbouwspots voor de badkamer zijn uitgerust met een speciaal lamphouwformaat en staan onder een andere spanning dan bijvoorbeeld in uw slaapkamer. Concreet kiest u in de eerste kamer voor een 12V waterdichte spot, terwijl u in de andere kamer kiest voor een extra vlakke 220V plafondinbouwspots.

De valse plafondplek met een halogeenlamp en de laagspanningstransformator (extra lage spanning) heeft een valse plafondplek van minstens 10 cm hoog nodig. Dit criterium is belangrijk omdat het oververhitting voorkomt!

Hoe verwijder ik een verzonken schijnwerper?

- Schakel de stroomtoevoer naar uw inbouwlamp uit;

- Verwijder de lamp om toegang te krijgen tot de veer;

- Haak de veer met behulp van een tang met lange neus los van de poten;

- U kunt ook zachtjes maar stevig aan de draad trekken

Honderden inbouwapparaten wachten op u in onze online winkel! Wil je direct naar de inbouwspots gaan? Typ gewoon "verzonken led" op onze zoekmachine om onze modellen te ontdekken.

0