Alle onze vlekken badkamer waterdicht maken van normen  

Prijs

45 € - 253 €

Schakelaar

Dimbaar als lamp OK

Middellijn

7 - 22

Geavanceerd zoeken

Inclusief lamp(en)

Inbouwdiepte

Valider les filtres
Er zijn 27 producten.

Subcategorieën

Nos Produits
Filter
Weergegeven: 1 - 27 van 27 items
Weergegeven: 1 - 27 van 27 items

badkamer spots

De badkamerschijnwerper maakt deel uit van de Badkamerverlichting collectie, hij heeft een aantal voordelen die hem bijna onmisbaar maken. Inderdaad, het is efficiënt, waterdicht en zeer praktisch. Heeft u er altijd al van gedroomd om uw badkamer uit te rusten met verstelbare of inbouwarmaturen? Wij presenteren u onze uitgebreide catalogus van badkamerverlichtingsarmaturen die precies aan uw verwachtingen voldoen. De stijl van uw decoratie is vrij modern of klassiek. Zij zullen verlichting produceren die in harmonie is met uw decor terwijl het tonen van grote discretie. Om ons aanbod compleet te maken, is er ook een ruime keuze aan kleuren beschikbaar en is het mogelijk om de versie te vinden die aan al uw eisen voldoet. Met betrekking tot de materialen kunnen we vermelden: Metaal, chroom, aluminium en geborsteld staal.

Ook de kleurtemperatuur die de lamp zal geven is erg belangrijk. Om make-up aan te brengen, is het raadzaam om een helderheid te hebben die bijna identiek is aan het daglicht. Wij nodigen u uit om te kiezen voor lampen in neutraal wit. Dit stelt u in staat om de aanpassingen te maken zoals u dat wilt.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste waterlichamen geen ramen hebben en vaak geen openingen naar buiten. Dit betekent dat er kunstlicht moet worden voorzien om een voldoende lichtsterkte in uw kamer te garanderen. Naast deze functionele verlichting kan er ook sfeerverlichting aan de ruimte worden toegevoegd. Het belangrijkste doel hiervan is het creëren van een sfeer die bevorderlijk is voor ontspanning. Zo heeft de badkamerschijnwerper een heel interessante kant omdat hij zowel als functionele verlichting als als sfeerverlichting kan worden gebruikt.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Een grote decoratief effect

Het is noodzakelijk om erop te wijzen dat dit soort lampen bieden een onderscheidende naar de badkamer. Dit is het geval als het over een douche of een bad is geïnstalleerd. Het is ook mogelijk om boven plafond of toilet plan om een uitzending door raakt van licht. Op deze manier, en door de magie van de armaturen, kunt u gemakkelijk in een kleine goed spa gastvrij, de kamer sobere en zonder identiteit of hebt u eerder omzetten. Je hoeft alleen een beetje omhullende en zeer chique verlichting ingetogen maken door het installeren van een badkamer vlek op elke strategische locatie in de kamer.

Dit soort licht creëert een ritme in de verlichting van de kamer, dat het is relatief klein en zeer ruime. En dankzij zijn decoratieve kant verder gaat dan haar functionele rol. Zoals het doet geen rommel van de ruimte, als is het geval met de schansen of een opschorting. Op het einde, het staat toe om efficiënte en functionele verlichting allemaal in harmonie met de stijl en de decoratie van de ruimte. Dat is de reden waarom vele professionals adviseren het gebruik van vlekken voor de verlichting van uw badkamer. Deze lichten zal creëren een ontspannen sfeer. Geplaatst op de top van een inloopdouche, krijgt de plek van het bad een zeer warme en gezellige tijdje verspreidt een zacht en aangenaam licht.

Hoe installeer ik een plek van de badkamer?

Iedereen weet, het water en elektriciteit niet mengen. Dit betekent dat het moet heel voorzichtig zijn bij het installeren van een lichtpunt in een badkamer. In alle gevallen is het aanbevolen om het vertrouwen van een elektricien of een deskundige op dit gebied om te verwijderen van elk risico van een elektrische schok. Bovendien, deze expert weet alle normen zowel in de installatie in de keuze van de bad-spot. Dus, het is de NFC 15-100-norm die nauwgezet moet worden gevolgd om te voorkomen dat schade later. Bovendien, het deelt de badkamer in 4 verschillende volumes, elk van hen voldoet aan specifieke vereisten.

Volume 0:    

Het gaat om het inwendige volume van de ontvanger van douche of bad. Geen licht is toegestaan in dit gebied, die de lichten die direct bij de fabriek gemonteerd door de fabrikant.

Deel 1:

Het is gelegen in de douche of het bad ruimte. Het gebied stijgt tot een hoogte van 2, 55 m. Lichten toegestaan in dit gebied zijn die van klasse 3 maximale 12V. Het moet ook ten minste een IP X 4.

Volume 2:

Dit gebied start of stopt het volume 1. Deze ruimte met een breedte van 0,60 m vanaf het einde van deel 1 tot een hoogte van 2,25 m. armaturen die ten minste IP44 minimum en klasse 2 zijn de enigen die is toegestaan in dit gebied.

Deel 3:

Het is de horizontale ruimte die begint aan het einde van het volume 2 voor een breedte van 2,40 m. alleen apparaten van klasse 1 of 2 slot met de 230 volt zijn toegestaan in dit gebied. Onderwerp worden beschermd door een hoge gevoeligheid van differentiële apparaat van 30 Ma.

Uit volume:

De hoogte limiet is 2,5 m boven de volumes 1 en 2. Op dit gebied zijn de armaturen in klasse 1 en 2 met een minimale IP x 3 de enigen die gemachtigd. Het licht moet worden beschermd door een differentiële apparaat hoog-gevoeligheid, d.w.z. 30 mijn maximaal. Bovendien is het handig om te weten dat als de bron van licht dicht bij de badkuip of douche lade is, u moet het kiezen van een lamp met een hoge IP. In het geval u voor een ingebouwde spotlight kiest, moet u altijd een spot IP65 kiezen.

Wat doet een spot IP65?

Zoals de naam suggereert, is het een armatuur speciaal ontworpen voor natte ruimtes omdat er specifieke eigenschappen uit het overzicht door de IP-rating. Opgemerkt moet worden dat er een ingebouwde schijnwerper is. Maar in feite wat IP betekent?
IP is de index van de bescherming. Dat wil zeggen de waarde die het niveau van bescherming van elektrische apparatuur tegen indringers vloeibare en vaste elementen, zoals water en stof bepaalt. Het is een standaard bepaald door de (IEC) Internationale Elektrotechnische Commissie. Het wordt bepaald door twee cijfers variërend van 0 tot en met 9. Als het eerste cijfer de mate van bescherming tegen stof markeert, de tweede geeft de tegen indringing van water. Dus index IP65 voor een lamp kan worden vertaald als een niveau 6 bescherming tegen het binnendringen van stof niveau 5 tegen de bescherming van het water van de splash is gekoppeld.

Het is belangrijk op te merken dat ze zijn ontworpen voor gebruik bij zeer lage spanning, die aanzienlijk het risico van elektrische schokken in vochtige plaatsen zoals de badkamer vermindert. Bovendien, het is ingebouwd, die is erg handig voor het beheren van de ruimte in de kamer. Het kan worden vervaardigd in verschillende materialen en vinden we hem in roestvrij staal, aluminium, roestvrij... Het is mogelijk om te vinden van diverse afwerkingen, waaronder laitonné of geborsteld, staal of gelakt. Tot slot opgemerkt moet worden dat er verschillende niveaus van afwerking, maten, kleuren en afwerkingen zijn. Ook worden zich ervan bewust dat je tussen een vaste of instelbare ingebouwde led spot kiezen kunt.

Installatie van de spot IP65

We hebben gezien dat de spot IP65 ingebouwd worden kan en het is ideaal voor badkamers. Inderdaad, het behoort tot klasse 3, wat betekent dat het werkt met de huidige 12 volt op zeer lage spanning (TBT). Volgorde te verlagen de spanning, de armatuur is gekoppeld aan een transformator. Om veiligheidsredenen, worden niet deze transformator gebracht in zone 1. Herinnering, het is ruimte dat boven het bad of de ontvanger van de douche en tot bevindt zich 2,25 meter hoog.

Wat betreft de LED spot is het mogelijk om het te installeren in volume 1. Dit armatuur wordt nog aangedreven door een stuurprogramma of converter. Dit is de norm NF C 15-100 die deze draconische voorwaarden voor installatie van de ingebouwde kijker definieert. In alle gevallen is het aanbevolen om altijd contact op met een professional voor elektrische installatie van uw badkamer om elk risico van ongevallen later verwijderen.

Hoe kiest u een badkamer plek?

Door de jaren heen, is het een essentieel onderdeel van de verlichting in de badkamer geworden. Dit is omdat het biedt door haar doelmatigheid en haar esthetiek en kwaliteit van verlichting. Inderdaad, het is de ideale armatuur voor krachtig licht dat de helderheid in specifieke locaties in de badkamer brengen zal. Het kan worden geplaatst in de douche, nauw spiegel of een andere locatie in de badkamer. Het is zelfs mogelijk om het te installeren op de grond, bijvoorbeeld op de uitbreidingskaart waar het niet is gebouwd op één niveau.

Als u verlichten van een specifiek gebied van uw badkamer met een zorgvuldig gerichte licht wilt, kunt u kiezen voor een muur of een plafond spot. U droomt van een ingetogen, intieme licht? Geen twijfel, is dit de ingebouwde led licht u nodig hebt. In dit geval moet u altijd een waterdicht armatuur kiezen en die kunnen garanderen maximale veiligheid tegen splatter en plons water is. We hebben gezien wat de IP44 plek die juist deze eisen voldoet. Uiteindelijk hangt het succes van de verlichting op het soort licht die u gaat installeren op de kamer. Sterker nog, ze krijgen een licht-georiënteerde of diffuse, afhankelijk van uw keuze.

Tot slot, met betrekking tot de juiste lamp voor deze armatuur, het is raadzaam om te kiezen voor een die geeft een warm licht, dat tussen 2.500 en 3 000 Kelvin is. U hebt de keuze tussen verschillende soorten lampen. Eco halogeen bieden een besparing van 30% ten opzichte van bollen standaard gloeilamp. Deze economie verhoogt respectievelijk 80% en 90% voor de CFL's en LED's. Echter, opgemerkt moet worden dat de neutrale witte LED zijn beter geschikt voor de plek van het bad. Zij uitzenden een zacht licht te koud waardoor ideaal kleuren en die benadert het daglicht.

De verschillende ontwerpen van de bad-spot

Met de evolutie van de technologie kunnen fabrikanten bieden een breed scala van armaturen voor de badkamer die perfect voldoen aan de verwachtingen van klanten. En dit respecteer nauwgezet de veiligheidsnormen in werking is getreden. Met betrekking tot de vorm van deze armaturen zijn de meeste ronde. Het is echter mogelijk om te wedden op originaliteit door te kiezen voor een vierkant of fantasievolle plek. Zoals voor het materiaal waarmee het is gemaakt, zijn de instapmodellen meestal metalen. Echter kunnen we een betere esthetische effect te krijgen, aarzel niet om te kiezen voor lampen in aluminium, glas of roestvrij staal. Bovendien concurreren de merken om te verrassen hun klanten met behulp van verschillende materialen.

Zijkant afwerking, heb je de keuze, omdat fabrikanten gaan voorbij verbeelding om aan te trekken van het publiek, overeenkomstig de smaak en het budget van elk. De kleuren van de armatuur kunnen ook te harmoniseren met de inrichting van de badkamer, om te renderen van esthetiek, uniek en aangenaam voor het oog. Uiteraard moet de intensiteit van het licht dat door de plek van het bad worden aangepast aan het gewenste effect. Dat is de optimale verlichting om te zetten op make-up en maak je klaar in de ochtend, een zacht licht te scheppen van een sfeer voor ontspanning en ontspanning, enz.

Wacht niet langer om onze selectie van sanitair te zien.

Ontdek onze andere Badkamerverlichting:

Badkamer wandlamp

Badkamer plafondlamp

Spiegel met licht

Inbouwspots badkamer

0