Inbouwspot badkamer  

(Er zijn 35 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 225 €

Diameter gesneden

0 cm - 9 cm

Ingebouwde diepte

4 cm - 15 cm

Lichtstroom

30 lm - 1510 lm

Kracht

1 w - 50 w

Diameter

2 cm - 12 cm

Breedte

2 cm - 10 cm

Citaat

Onze producten
Filter
Weergegeven: 1 - 35 van 35 items
Weergegeven: 1 - 35 van 35 items

Hoe vervang ik de lamp van een badkamerinbouwspots?

De inbouw-badkamerspot is een van deze armaturen die speciaal is aangepast aan natte ruimtes. Hoe kies je de juiste waterdichte schijnwerper? Hoe installeer je een douchespot? Wat is een ip44 spotlight ? Hoe vervang je de lamp van een badkamerspot? Hier zijn onze antwoorden op de meest gestelde vragen om uw aankoop in de online shop van Côté Lumière te vergemakkelijken!

Wat is het verschil tussen een badkamerinbouwspots en een standaard spot?

De badkamer is een natte ruimte. Bovendien heeft het in veel gevallen geen ramen en dus geen natuurlijk licht. Hier zal de LED-spot in de badkamer een belangrijke en veelzijdige rol kunnen spelen in de badkamerverlichting.

In het eerste geval is dit type armatuur speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen spatten en spatten van water en omgevingsvochtigheid: het is geclassificeerd als IP (Index of Protection). U kunt uw sanitaire ruimte bijvoorbeeld uitrusten met een IP44-spot (als de installatieruimte volledig spatwaterdicht is) of een IP65 LED-spot (als er spatwater of spatwater wordt verwacht).

badkamerinbouwspots

Wat zijn de verschillen tussen de IP44 badkamerinbouwspots en de IP65-inbouwspots?

Na het lezen van ons artikel "IP-bescherming in detail" om meer te weten te komen, kunt u deze vraag ongetwijfeld zelf beantwoorden. Houd er in ieder geval rekening mee dat :

De IP44-badkamerinbouwspots kunnen tot 60 cm hoog rond het bad of de douche en de wanden (tot 2,25 m hoog) worden geïnstalleerd.

De IP65 badkamerspot is waterdicht tegen spatwater en waterstralen uit alle richtingen. Het is dus perfect om over de douche te gaan!

Belangrijke herinnering over de elektrische veiligheid in de badkamer

De verschillende ruimtes die samen een badkamer vormen

De specialisten verdeelden de badkamer in 4 zones, ook wel volumes genoemd, waarbij elke zone een verschillend niveau van elektrisch gevaar vertegenwoordigt:

Volume 0: dit is het binnenvolume van de douchebak of het bad. In dit gebied zijn geen armaturen toegestaan, met uitzondering van de verlichtingsarmaturen die direct in de fabriek door de fabrikant zijn gemonteerd.

Volume 1: dit is de ruimte in de douchecabine of het bad. Het gebied gaat tot een hoogte van 2,55m of tot de hoogte van de douchekop. De toegestane verlichting in deze zone is klasse 3 van maximaal 12V. Ze moeten ook een IP-rating van X4 hebben.

Volume 2: dit gebied begint net na volume 1. Het is binnen een straal van 60 cm rond het einde van volume 1 voor een hoogte van 2,25 meter. De geautoriseerde armaturen zijn minimaal IP44 en klasse 2.

Volume 3: dit is de horizontale ruimte vanaf het einde van volume 2 voor een breedte van 2,40 m. Alleen apparatuur van klasse 1 of 2 die met 230 volt werkt, is in deze zone toegestaan. Onder voorbehoud van bescherming door middel van een hooggevoelige differentiële inrichting van maximaal 30 mA.

Exclusief volume: de hoogtelimiet is 2,5 m boven de volumes 1 en 2. In deze zone moeten de toegelaten armaturen van klasse 1 en 2 zijn met een minimum IP x3. Ze moeten worden beschermd door een hooggevoelige differentiaalinrichting van maximaal 30 mA. Aangezien de lichtbron zich dicht bij het bad of de douchebak bevindt, moet de armatuur bovendien een hoge IP-waarde hebben. Kiest u voor inbouwmontage, dan heeft een IP65-badkamerspot de voorkeur.

Elektrische veiligheidszones in de badkamer

De voordelen van inbouwspots?

Als u nog steeds aarzelt over de aankoop van uw badkamerinrichting, houd er dan rekening mee dat de LED-inbouwspots in de loop der jaren om vele goede redenen aan populariteit hebben gewonnen ..:

- Hun stijl is over het algemeen overzichtelijk, elegant en modern;

- Op onze online shop vindt u een breed scala aan ontwerpen en afwerkingen;

- De inbouwspot voor de badkamer is de ideale ruimtebesparende armatuur, omdat hij bijvoorbeeld in een verlaagd plafond kan worden gemonteerd;

- Deze lichtbron zorgt voor directe verlichting in de badkamer;

- Dit type armatuur heeft de neiging om ruimtes te vergroten.

Waar installeer je een 12v waterdichte ip65 badkamerschijnwerper met LED-inbouwspots?

Het antwoord op deze vraag is van toepassing op elk type inbouwspots voor de badkamer. Zo kan dit armatuur in elke ondergrond worden gemonteerd, of het nu :

- Vanaf het plafond,

- Muren,

- Rondom of boven de douchecabine,

- Rond of boven de badkuip;

- Rond of boven de spiegels;

- Onder rekken, kasten en kasten of ander badkamermeubilair

Wilt u de helderheid moduleren, bijvoorbeeld om deze te verzachten bij het nemen van een bad of om deze te verhogen tot het maximum voor het scheren? Installeer een dimschakelaar om een dimbare lichtbron te krijgen!

Badkamerlicht

Hoe kies ik de juiste spanning?

Bij de aankoop van uw badkamerinbouwspots kunt u kiezen tussen twee verschillende voltages:

- Spanning van 220 V: voor gebruik in elke ruimte; dit is de meest voorkomende voedingsspanning. Voor de badkamer wordt het bijvoorbeeld de 220v LED-inbouwspots zonder transformator.

- TBT, zeer lage spanning van 12 V, vast te stellen buiten het gebied dat onderhevig is aan waterprojecties (volume 2).

De badkamerinbouwspot is voorzien van een speciaal lamphouderformaat en staat onder een andere spanning dan de spot die bijvoorbeeld in uw woonkamer kan worden gebruikt. Concreet kiest u in de badkamer voor een 12V waterdichte spot, terwijl u in de andere badkamer de voorkeur geeft aan een extra platte LED inbouwspot 220v. Type "LED-spot voor inbouwbadkamer ip65 waterproof 12v" op onze zoekmachine om alle beschikbare modellen te vinden!

Hoe kan ik een badkamerinbouwspots vervangen?

- Schakel de stroom uit;

- Haak de schijnwerper los van het plafond door de kap los te schroeven of door de clip te verwijderen die zich bij de lamp bevindt;

- Verwijder de lamp door hem een halve kwartslag te draaien en trek hem dan voorzichtig naar beneden;

- Plaats de nieuwe lamp door de vorige stappen om te keren.

Hoe verander ik een badkamerinbouwspots?

Om een oude plek te ruilen voor uw nieuwe aankoop bij Côté Lumière, zijn hier de stappen die u moet volgen:

- Schakel de stroom uit bij de stroomonderbreker ;

- Schroef de schijnwerper los en trek de stekker uit het stopcontact om hem te vervangen: maak de veren die op de zijkanten rusten los en trek dan voorzichtig aan de armatuur.

- Onthoud de draadaansluitingen ;

- Plaats de nieuwe schijnwerper met respect voor de plaats van elke elektrische draad;

- Plaats de nieuwe schijnwerper door hem in te haken met de veren die je op zijn plaats hebt gelaten;

- Schroef de nieuwe schijnwerper in en zet de stroom weer aan.

Belangrijk: als het u aan doe-het-zelf vaardigheden en kennis van elektrisch werk ontbreekt, vertrouw deze taak dan toe aan een gecertificeerde professional!

Het team van Côté Lumière staat tot uw dienst voor een eenvoudige en rustige aankoop!

Als u van plan bent om uzelf uit te rusten met een badkamerinbouwspots, stel dan alle vragen die u bezighouden voor uw aankoop: wat is de beste waterdichte ip65 badkamerinbouwspots 220v? Hoe maak ik mijn aankoop af? Wij beantwoorden u per telefoon of e-mail!

0