Solar buitenverlichting  

(Er zijn 5 producten.)

Filtres

Bewegingsdetector

Prijs

30 € - 75 €

IP Index

Hoogte

9 cm - 16 cm

Kracht

0 w - 10 w

Citaat

Onze producten
Filter
Weergegeven: 1 - 5 van 5 items
Weergegeven: 1 - 5 van 5 items

Een zonnelamp kopen: welk model kiezen?

De zonnelamp is een zuinig licht omdat het met zonlicht kan worden opgeladen. Hier zijn onze tips over hoe u het optimaal in uw tuin kunt gebruiken.

Als u hebt besloten om een buitenlamp en in het bijzonder een buitenlamp op zonne-energie te kopen in onze online winkel, goed idee! Dit type lichtbron zal een extra accent geven aan de tuinaanleg en tegelijkertijd enige flexibiliteit bieden bij het ontwerp van de tuin. Om het meeste uit elke zonnelamp te halen, te leren hoe je hem efficiënt plaatst, hoe je hem onderhoudt zodat hij lang meegaat, lees dit artikel!

Zonnelamp

Hoe werkt een buitenlamp op zonne-energie?

Een solar tuinlamp is een verlichtingssysteem bestaande uit een LED lamp, zonnepanelen, batterij, laadregelaar. In sommige gevallen kan hij ook met een omvormer worden uitgerust. De batterij zal overdag worden opgeladen met zonne-energie dankzij de fotovoltaïsche zonnepanelen, die ze in elektriciteit zal omzetten.

De productie van elektriciteit stopt zodra de zon ondergaat, waardoor de fotoresistentie wordt geactiveerd, die de afwezigheid van licht detecteert. Het zal dan de batterij activeren, die de LED van stroom voorziet.

Het belang van het beschermingsniveau van uw tuinlamp op zonne-energie

Elke lamp op zonne-energie, bedoeld om de buitenkant van uw huis uit te rusten, moet de officiële veiligheidsnormen nauwgezet respecteren. Daarom is het belangrijk de beschermingsindex (IP) van dit soort materiaal te controleren, dat waterdicht moet zijn tegen vaste en vloeibare lichamen, zoals u dat ook zou doen voor de armaturen in uw badkamer. Lees ons volledige artikel over de beschermingsindex (IP)!

Hoe laad je de panelen van een buitenverlichtingssysteem op zonne-energie goed op?

Voor het eerste gebruik stelt u uw zonnelamp bloot aan direct zonlicht gedurende ongeveer 5 tot 10 oplaadcycli overdag en ontlaadcycli 's nachts. Dit zorgt er niet alleen voor dat de batterij volledig kan worden opgeladen, maar ook dat er na zonsondergang nog minstens 8 uur lang verlichting op zonne-energie is.

In de overgrote meerderheid van de gevallen worden de panelen bovenop de buitenlamp op zonne-energie geïnstalleerd. Hun oriëntatie is dan ook een essentieel criterium voor een efficiënt en optimaal gebruik van uw tuinverlichting buitenshuis. Wat te onthouden:

Voor panelen die op maximale capaciteit zijn geladen, plaatst u uw zonne-lamp in een buitenruimte met 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag.

Pas op voor bomen, muren of daken die schaduw kunnen geven op de zonnepanelen. Dit zal het laadpercentage gedurende de dag verminderen.

Als u buitenverlichting op zonne-energie met sensor wilt gebruiken voor meer veiligheid in uw tuin, denk dan aan de hellingshoek van het paneel! Specialisten bevelen een ideale hellingshoek van 35° ten opzichte van de horizontale as aan in Frankrijk met een oriëntatie op het zuiden. Dit cijfer is echter niet in steen gebeiteld, omdat ook andere factoren, zoals de afstand tot het zuiden, enz. in aanmerking moeten worden genomen.

Goed om te weten.

Het rendement van de zonnepanelen van een zonnepaal hangt sterk af van de geografische ligging en de weersomstandigheden!

Waar moet een buitenlamp op zonne-energie worden geplaatst?

Waar u uw zonnelamp installeert, beïnvloedt de hoeveelheid energie die door uw armatuur wordt geabsorbeerd. Bovendien bespaart u bij optimaal gebruik aanzienlijk op uw elektriciteitsrekening en draagt u tegelijkertijd bij aan de bescherming van het milieu! Ons advies :

Het hoogste niveau: hoe hoger de tuinlamp op zonne-energie staat, hoe meer zonlicht hij zal opvangen! Zoek de hoogste plek en plant uw buiten zonnepaal.

Vermijd gebieden met veel verkeer: grasmaaiers, grastrimmers, auto's, mensen, enz. Bescherm uw zonnelampen door ze weg te halen van gebieden die te dicht bij opritten liggen. Zorg er ook voor dat ze zichtbaar genoeg zijn, zodat niemand erover struikelt!

Maximaliseer de hoeveelheid zonlicht: zoek de gebieden met het minste zonlicht het grootste deel van de tijd. Bestudeer de schaduwen die worden geworpen door het dak van uw huis, takken en andere obstakels waarvan de schaduwen in de loop van de dag langer worden en verschuiven.

Zonne armatuur

Kunnen andere lichtbronnen de verlichting op zonne-energie verstoren?

Of het nu gaat om een schijnwerper op zonne-energie voor buiten, een muurlamp op zonne-energie of een spot op zonne-energie, het idee is bijna hetzelfde: de armatuur schakelt automatisch aan en uit dankzij een sensor die het omgevingslichtniveau kan detecteren. Daarom is het belangrijk dat deze sensor goed geplaatst is, liefst uit de buurt van een kunstmatige lichtbron zoals portiekverlichting of straatverlichting. Op die manier behoudt u de gevoeligheid van de zonnesensor voor zonlicht.

Hoe maak ik de panelen van een solar tuinlamp schoon?

Of het nu gaat om een LED-schijnwerper op zonne-energie of een muurlamp op zonne-energie voor buiten, de fotovoltaïsche panelen moeten vrij zijn van vuil en stof. Door ze regelmatig schoon te maken, zal de batterij altijd goed opgeladen zijn en, vooral, langer meegaan!

Veeg de panelen af met een droge doek en warm, licht zeepwater.

Wanneer moet de batterij van een buitenlamp op zonne-energie worden vervangen?

Over het algemeen raden wij aan de batterij van elke buitenlamp op zonne-energie om de twee jaar te vervangen om het vermogen om zonne-energie op te slaan te behouden.

Als het in uw regio vaak guur weer is of de winters lang aanhouden, is een jaarlijkse vervanging aan te bevelen.

Hoe bewaar je een zonnelamp?

Dit type product is speciaal ontwikkeld om het hele jaar door buiten te worden gebruikt. Als u het echter langer dan drie dagen binnen moet houden, zijn hier de juiste dingen om te doen:

- Kies een opslagruimte die droog is en waar de temperatuur niet te hoog en niet te laag is.

- Plaats het zonnepaneel indien mogelijk in de richting van zonlicht of een kunstmatige bron om de batterij tijdens de opslag te onderhouden.

- Bij langdurige opslag moet elke zonnelamp volledig worden ontladen, maar ook ten minste eenmaal per maand worden opgeladen. Als dit niet mogelijk is, verwijdert u de batterij en vervangt u deze indien nodig.

- Het is niet raadzaam om uw zonne-armatuur te lang op te slaan.

Energiebesparing met bijvoorbeeld de solar LED spot, verhoogde veiligheid met een solar buitenlamp met bewegingsmelder, verfraaiing met een solar tuinlamp, de wereld van solar armaturen is groot genoeg om een aangename buitenruimte te creëren, waar u gemakkelijk kunt rondlopen als de zon ondergaat.

Het team van Côté Lumière staat telefonisch en per e-mail tot uw beschikking om u te helpen het juiste buitenzonnelicht te kiezen! Wij begeleiden u voor, tijdens en na uw aankoop!

0