Categorieën

Filtres

Categorieën

Prijs

45 € - 2220 €

Schakelaar

Dimbaar als lamp OK

Aantal lampen

IP-index

Middellijn

14 - 110

Afficher/masquer plus d'options

voltage

Inclusief lamp(en)

Categorieën niveau 1

Categorieën niveau 2

Citaat

Lijst van producten per fabrikant Artémide

Artémide: de kunst van het licht geherdefinieerd door een emblematisch merk

De oprichting van Artémide in 1960 markeerde praktisch het begin van een nieuw tijdperk in de wereld van de verlichting. In 1958 namen de ingenieur Ernesto Gismondi en zijn zakenpartner Sergio Mazza het initiatief om een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van designarmaturen 

Twee jaar lang hebben de twee oprichters er alles aan gedaan om van hun bedrijf een emblematische naam in het veld te maken. Het succes volgde snel, omdat het bedrijf de juiste methoden kon toepassen door een beroep te doen op de diensten van gerenommeerde ontwerpers. De creaties van het Italiaanse merk worden nu in vele grote musea over de hele wereld tentoongesteld en hebben prestigieuze prijzen gewonnen, zoals de Compasso d'Oro in 1967 en de iF Product Design Award 2017.

Functionele, intelligente en comfortabele verlichting


Om te begrijpen hoe Artémide het licht benadert, hoeft men alleen maar te kijken naar het motto van het merk: "The Human Light". Ontwerpers beschouwen verlichting als een essentieel element in het menselijk leven, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat elke armatuur wordt aangepast aan de behoeften van de consumenten in zowel de residentiële als de professionele sector. Deze invalshoek heeft het Italiaanse bedrijf in staat gesteld om de essentiële kenmerken van een lamp te benadrukken: functionaliteit, design en comfort.

Verlichtingssystemen moeten intelligent zijn om zich te kunnen aanpassen aan de specifieke omstandigheden en omgevingen waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Het licht moet krachtig genoeg zijn. Het ontwerp daarentegen wordt onthuld door de vorm en de kleuren van elke kamer. Bij Artémide zien ontwerpers hun werk graag als kunst vanwege de liefde en passie die ervan uitgaat. Voor hen moet de verlichting, waar en wanneer ze ook wordt geïnstalleerd, ook een bron van fysiek en emotioneel welzijn zijn en dus een maximaal comfort bieden.

Elk van deze kenmerken kan bijvoorbeeld worden waargenomen door de wandlampen van de Pirce-serie. De armaturen van het merk Artémide hebben met hun gelakte aluminiumstructuur en witte kleur een zeer origineel, afgemeten design. Klasse 1 verlichting is ontworpen om functioneel en comfortabel licht te bieden dat geschikt is voor alle huiselijke omgevingen.

Een breed scala aan design en moderne lampen


Sinds haar oprichting in 1960 heeft Artémide onmiddellijk de aandacht van het publiek getrokken dankzij haar innovatieve creaties, die getuigen van een grote creativiteit en een geavanceerde knowhow van de ontwerpers. Maar het is door de combinatie van technologie en passie dat het Italiaanse merk in staat is geweest om designverlichtingssystemen te creëren die zeker modern zijn.

Het merk staat in de designwereld bekend om zijn beroemde Tolomeo, Mercurius en Cosmic, stukken die als ware meesterwerken worden beschouwd. Zo werd het bijvoorbeeld bekroond met de reddot best of the best design award 2008 voor zijn Mercury-serie schorsingen. Veel consumenten spraken ook hun tevredenheid uit over de tafellampen uit de Dalù-collectie.

Een onbetwiste merknaam voor architecten, armaturen zoals de "Tizio" lamp, de "Tolomeo" en sinds kort de "Mercury" hanglamp worden vaak gebruikt in hun projecten. Wacht niet langer om een uitzonderlijke Artémide lamp te kopen.

Meer
Filter
Weergegeven: 1 - 13 van 13 items
Weergegeven: 1 - 13 van 13 items
0