Bureaulamp  

(Er zijn 158 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 2310 €

Hoogte

19 cm - 95 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 158 items
Weergegeven: 1 - 60 van 158 items

Hoe kies je een goede bureaulamp?

De bureaulamp heeft een vrij specifieke opdracht, namelijk het verschaffen van taakverlichting. Dit type lamp is dus speciaal ontworpen om het licht te concentreren en het lezen, schrijven, handenarbeid, computerwerk, enz. te vergemakkelijken. Hier is alles wat u moet weten over het kopen van de juiste bureaulamp.

Is het verplicht om een bureaulamp te hebben?

bureaulamp

De verlichtingseisen gelden alleen voor bedrijfspanden, maar dit mag u er niet van weerhouden thuis de best mogelijke apparatuur aan te schaffen. Een bureaulamp voor kinderen of een bureaulamp voor meisjes vindt u met een paar muisklikken in onze online shop! Wat het doel ook is van taakverlichting voor lezen, tekenen, huiswerk maken, het gebruik van de gezinscomputerhoek, de bureaulamp is een winnende investering.

Hoe werkt de bureaulamp voor taakverlichting?

Terwijl algemene verlichting de hele kamer verlicht, is de bureaulamp gericht, d.w.z. de lichtbundel is gericht op een specifiek gebied. In het kort betekent dit dat onze lichtbron de uitvoering van specifieke taken in een afgebakend gebied vergemakkelijkt.

Hoe werkt taakverlichting met een bureaulamp?

Taakverlichting is een aanvullende lichtbron en speelt dus een belangrijke rol in het dagelijks leven:

 • Als u meerdere uren achter een computer werkt, kan het ontbreken van de juiste verlichting leiden tot computervisie syndroom (CVS of digital eye strain), dat wordt gekenmerkt door hoofdpijn, wazig zien, vermoeide ogen, droge ogen, rugpijn en nekpijn.

 • Een goed verlichte werkruimte, die bestaat uit de aanbevolen 3 verlichtingslagen (hoofd-, taak- en accentverlichting), heeft een doeltreffende, aangename sfeer die bevorderlijk is voor de concentratie.

 • Als uw werkruimte zich in een open ruimte bevindt, bijvoorbeeld in de eetkamer of keuken, helpt taakverlichting om uw ruimte te onderscheiden van anderen zonder deze te overheersen.

 • Tot slot, door te investeren in een goede bureaulamp, wint u aan productiviteit! Rust hem uit met een lamp met een heldere kleurtemperatuur, dicht bij daglicht, om energie op te doen en u de hele dag wakker te voelen. Het gebrek aan licht is eerder bevorderlijk voor ontspanning en slaap.

Inzoomen op kleurtemperatuur

Ter herinnering: de kleurtemperatuur is geen indicator voor de warmte die door een armatuur wordt uitgestraald. Het drukt veeleer het uitzicht en het gevoel van het licht uit, dat het verdeelt in warme en koele kleurcategorieën.

Afhankelijk van de kleurtemperatuur levert een lamp een bepaalde kleur licht, rood, geel of blauw. Deze lichtkleur wordt uitgedrukt in graden Kelvin en wel op de volgende manier:

 • Minder dan 2000°K: lage lichtsterkte, dicht bij kaarslicht

 • Warm wit: 2200°K - 3200°K: woonkamers (ideaal voor eetkamer, woonkamer, slaapkamers);

 • Neutraal of natuurlijk wit: 3200°K - 5000°K (ideaal voor keuken, badkamer, garage, buiten);

 • Koel wit: >5000°K (daglicht = ca. 5200K, ideaal voor buiten, parkeerterreinen, gebieden met veel verkeer)

taakverlichting

Wat is een goede bureaulamp?

Een goede bureaulamp moet aan de volgende criteria voldoen:

 • Een helder, fel licht dat het werk vergemakkelijkt;

 • Het moet een relatief geconcentreerde lichtbundel projecteren en een minimale verblinding veroorzaken;

 • Hij moet verstelbaar genoeg zijn om de juiste positie in te nemen voor de taken die u wilt verrichten

Is de design bureaulamp effectief?

De design bureaulamp is even doeltreffend als alle andere verlichtingsarmaturen in deze categorie, op voorwaarde dat u vóór de aankoop een paar criteria in aanmerking neemt:

Natuurlijk licht: als uw werkruimte een natuurlijke lichtbron heeft, plaats uw bureau dan loodrecht op het raam om schittering van uw computerscherm en bureaulamp te verminderen.

Goed om te weten.

Bij gebrek aan daglicht kunt u het beste kiezen voor een led-bureaulamp met een kleurtemperatuur die het daglicht benadert.

Schaduwen: zoek de schaduwen op je bureau en steek ze aan! Bijvoorbeeld, als uw bureau zowel stapels dossiers als een computer bevat, verlicht dan beide gebieden. In dat geval raden wij u aan te kiezen voor een scharnierlamp, zoals de architectlamp, waarmee u het licht kunt richten naargelang uw behoeften.

Taakverlichting: Om vermoeide ogen tegen te gaan, voeg taakverlichting toe die het contrast tussen de helderheid van het computerscherm en de muur minimaliseert. Het licht moet zachter zijn dan taakverlichting en daarom rustgevender voor de ogen. In dit geval kunt u kiezen voor een lamp met een kap, die het licht kan filteren.

Instelbare lichtsterkte: Of het nu gaat om een design bureaulamp of een ander type, overweeg modellen met een dimschakelaar. Op die manier kunt u de hoeveelheid licht regelen naar gelang van uw behoeften. Midden op de dag hoeft u de verlichting bijvoorbeeld niet op volle sterkte te hebben, maar 's avonds hebt u misschien meer nodig om goed te kunnen zien.

De bureaulamp is niet zomaar een accessoire, het is een echt instrument waarmee u efficiënt kunt werken en tegelijkertijd de gezondheid van uw ogen kunt beschermen. Kies het ideale model in functie van de configuratie van de te verlichten ruimte en bestel in enkele minuten op onze online shop. Vergeet niet dat het team van Côté Lumière al uw vragen beantwoordt en u advies geeft via e-mail en telefoon.

0