kroonluchter  

(Er zijn 106 producten.)

Filtres

Prijs

60 € - 2760 €

Middellijn

15 - 200

Hoogte

0 cm - 175 cm

Lengte

6 cm - 175 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 106 items
Weergegeven: 1 - 60 van 106 items

De kroonluchter: een chique en schokkende binnen- en buitenarmatuur!

De kroonluchter is de perfecte lamp om een ​​statement te maken, om je persoonlijkheid uit te drukken in je interieur. Om nog verder te gaan vindt de kroonluchter ook zijn plaats in buitenverlichting, mits je het juiste product kiest. Om verwarring voor en tijdens uw aankoop in onze online winkel te voorkomen, vindt u hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over deze specifieke lichtbron.

Wat is het verschil tussen kroonluchter en ophanging?

kroonluchter

Ja, de kroonluchter is een armatuur die aan het plafond hangt, net als de ophanging, maar dit type armatuur heeft enkele eigenaardigheden waardoor het ongetwijfeld opvalt:

 • Het is dus over het algemeen uitgerust met meerdere lampen die op evenveel armen zijn bevestigd, het geheel vormt de armatuur.
 • Wat betreft de ophanging, deze heeft meestal een enkele lamp.

Hoe kies je een industriële kroonluchter?

Om de perfecte armatuur te kiezen om uw woonkamer, eetkamer, slaapkamer of zelfs overdekt terras te verlichten, volgen hier enkele basisregels met betrekking tot grootte en hoogte:

 • Kies voor het verlichten van een kleine ruimte bij voorkeur een kleine armatuur zodat deze de algemene decoratie niet overneemt en de verlichting aangenaam blijft.

 • Als het daarentegen een grote kamer is, kan een kroonluchter in de ruimte verloren gaan en vooral de verlichting verliezen.

Om de juiste maat kroonluchter voor de woonkamer te kiezen, telt u de breedte en lengte van de kamer bij elkaar op. Vermenigvuldig dat resultaat vervolgens met hetzelfde getal. Uw kamer is bijvoorbeeld 5 meter lang en 3 meter breed:

 1. 5 + 3 = 8 meter.
 2. 8X8 = 64
 3. Kies een kroonluchter met een diameter van ongeveer 64 cm

De eetkamerkroonluchter: de uitzondering op de regel!

Als je voor een moderne kroonluchter gaat om je eetkamer te verlichten, houd er dan rekening mee dat het armatuur ongeveer half zo groot moet zijn als de tafel.

Om de juiste hoogte armatuur te kiezen, meet u de plafondhoogte en deelt u deze door 5,5. Heeft u bijvoorbeeld een plafond van 2,5 meter:

 1. 2.5 / 5.5 = 0.45.
 2. Kies een kroonluchter van 45 cm lang

Hoe kies je een slaapkamerkroonluchter?

We kunnen niet anders zeggen, er gaat niets boven een chique en ongewone lamp om een ​​volledig gepersonaliseerde slaapkamer te creëren. De slaapkamerkroonluchter moet echter voldoende heldere verlichting bieden zonder een verblindend effect te creëren. We raden je aan om te kiezen voor een lichtbron die rond de 100 lumen/m² levert.

Ook de jongsten hebben recht op een esthetisch tintje in hun kamer: denk aan de kinderkroonluchter om de inrichting van hun kamer te verfraaien!

Ons artikel " Hoe bepaal je de benodigde hoeveelheid lumen per m² voor optimale verlichting ” Legt duidelijk uit hoe u verder moet.

Welk type keukenkroonluchter kopen?

De keuken is een ruimte in huis die voldoende verlichting nodig heeft voor een optimaal en veilig gebruik van de ruimte. Naast deze bruikbaarheid moet het licht in de keuken ook aangenaam genoeg zijn om de plaatsen aangenaam te maken, bijvoorbeeld tijdens de maaltijden.

Als je geen ruimte hebt voor een grote armatuur, kun je een kleine kroonluchter boven de gootsteen bevestigen. Je kunt zo'n lamp ook boven het kookeiland hangen als je die hebt.

Wat is het verschil tussen een moderne kroonluchter en een designkroonluchter?

Deze twee stijlen zijn gemakkelijk te onderscheiden, als je maar weet hoe!

Verlichtingsarmaturen, meubels, servies, etc. worden "modern" genoemd. die strakke lijnen hebben, maar met een visueel aspect dat je niet onverschillig laat. Verchroomd staal, zwart gelakt, geborsteld staal, soberheid is vaak aanwezig.

Wat de "design"-elementen betreft, houden ze niet alleen rekening met de behoeften van hun gebruikers, maar kiezen ze vooral voor onconventionele vormen die een verhaal vertellen. Ware creatieve werken, ze zijn gebaseerd op zowel een gevoeligheid als een artistieke cultuur die men niet noodzakelijk in het "moderne" aantreft.

Modern kroonluchter

Waar een barokke kroonluchter installeren?

Maak plaats voor uitbundigheid met de barokstijl, die niet minder chic, vrouwelijk, zelfs glamoureus is! Zo is de barokke verlichting gericht op royale persoonlijkheden, die niet beknibbelen op de verbluffende visuele effecten, die in het oog springen. Glaskralen, kleurcontrasten, nette en bewerkte snitten ... verblind uw gasten met een stuk dat resoluut buiten het gewone is!

Waar koop je een LED kroonluchter?

Onze online winkel bevat een brede selectie hanglampen met deze geavanceerde technologie. Door te kiezen voor de LED-versie heb je niet alleen een verlichtingsbron met een ongekende esthetiek, maar gebruik je hem vooral ook nog eens kostenbesparend. Bovendien :

De LED-lamp genereert een zeer kleine hoeveelheid warmte, handig voor binnenverlichting ;

 • Het verbruikt veel minder energie zonder kwaliteitsverlies van de verlichting;

 • Het is veel beter bestand tegen schokken en trillingen;

 • Het wordt in verschillende kleuren op de markt gebracht;

 • Een lamp met de classificatie A+ of A++ is veel duurzamer, 50 keer superieur aan traditionele lampen: een LED kan ongeveer 10 jaar meegaan, oftewel 100.000 uur continu gebruik;

 • Het bespaart tot 75% energie, of 11 tot 12 watt voor dezelfde helderheid als een gloeilamp van 50 watt.

0