keuken hanglamp  

(Er zijn 751 producten.)

Filtres

Kracht

3 w - 540 w

In hoogte verstelbaar

Hoogte

4 cm - 229 cm

Prijs

15 € - 1950 €

Middellijn

3 - 96

Lengte

5 cm - 120 cm

Breedte

4 cm - 160 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 751 items
Weergegeven: 1 - 60 van 751 items

Welke vering voor een keuken?

We kunnen het nooit genoeg zeggen, de keuken is zonder twijfel het hart van het huis. Daarom moet deze ruimte profiteren van een doordachte en efficiënte verlichting, die niet alleen de gezelligheid van het gebouw, maar ook de veiligheid van de gebruikers waarborgt. Een van de meest populaire verlichtingsarmaturen voor dit deel van het huis is de keukenhanger. Hoe maak je de juiste keuze? Ons advies!

Wat is een keukenhanger?

De ophanging heeft over het algemeen maar één lichtbron. Het bestaat uit een kabel die snel aan het plafond kan worden bevestigd en waarvan de hoogte kan worden aangepast. Dit type armatuur wordt niet alleen geleverd met een intrekbaar elektrisch snoer, maar is ook verkrijgbaar in een veelvoud aan kleuren, materialen en uitvoeringen.

Eenmaal aan het plafond bevestigd, moet de keukenpendelarmatuur het natuurlijke licht van de ruimte kunnen accentueren en zich kunnen mengen met de decoratie van het pand. Stelt u zich eens voor hoe een moderne keukenkroonluchter er bijvoorbeeld uit zou zien in een strak en helder decor, of een originele keukenkroonluchter in een bohemienachtig en chique ensemble...

online een ophanging kopen

Maak je klaar om je keukenluchter te kopen!

Voor een eenvoudige keuze uit het brede assortiment keukenhangers in onze online shop, zijn hier onze tips:

Evalueer de afstand die u wilt tussen uw hangende armaturen, als u van plan bent om meerdere keukenplafondlampen te installeren.

Zorg ervoor dat de hoogte tussen bijvoorbeeld uw keukenplafondlamp en het werkblad u in staat stelt om de ruimte comfortabel en veilig te gebruiken.

Gebruik onze filter om uw ophanging en de lamp die u wilt gebruiken te kiezen (energiezuinig, LED, dimbaar, enz.). Merk op dat glas en plastic ideaal zijn voor de keuken, omdat deze materialen gemakkelijker te reinigen zijn (vettig).

Hoe installeer je een keukenarmatuur op de juiste manier?

Verlichtingslagen

Zoals in elke kamer van het huis is ook in de keuken een drielaags lichtsysteem nodig:

Algemene verlichting: om de keuken op een globale manier te verlichten. De kracht van de lichtsterkte moet worden aangepast aan de oppervlakte van het gebouw.

Functionele verlichting: het stelt u in staat om comfortabel en veilig te koken door u te richten op een specifieke ruimte (kookplaat, werkblad, gootsteen, enz.). Dit type verlichting kan ook worden gebruikt voor de binnenkant van kasten.

Accentverlichting: hier is het de bedoeling om de sfeer in de keuken te verbeteren, wat aangenaam moet zijn. Door te spelen met kleuren is deze keukenplafondverlichting bedoeld om onderscheidende objecten of volumes te accentueren.

hoogte keukenlamp

Welke hoogtes voor deze keukeninrichting?

Voor de afstand tussen de onderkant van uw ophanging en het te verlichten oppervlak telt u tussen 70 en 80 cm.

Hoe bereken je de juiste hoeveelheid verlichting voor de keuken?

Het aantal benodigde schorsingen zal waarschijnlijk niet hetzelfde zijn als wanneer u kiest voor verzonken schijnwerpers! In het artikel "Hoe bepaal je de benodigde hoeveelheid lumen per m² voor optimale verlichting" wordt uitgelegd hoe je de ideale hoeveelheid verlichting berekent voor elke ruimte in het huis, inclusief de keuken!

In de tussentijd adviseren wij u om deze ruimte uit te rusten met functionele koele witte verlichting tussen 4000 en 4500K. Dit zorgt voor krachtige verlichting met een goede kleurweergave, ideaal voor koken, eten en schoonmaken. Als u de voorkeur geeft aan een gezellige en warme sfeer, moet u kiezen voor een verlichting in deze richting, die dan ongeveer 3000 tot 3500K is.

Welke maat voor de keukenlamp?

Alles hangt af van de grootte van de ruimte en de te verlichten ruimtes (balie, tafel, werkblad, etc.). De grootte van uw ophanging speelt in op de sfeer van de kamer. Als het te groot is, zal het het "verpletteren" terwijl als het te klein is, het niet genoeg licht zal geven.

- Om de ideale breedte van uw toekomstige ophangsysteem te bepalen, meet u de lengte en breedte van de ruimte die ermee moet worden uitgerust en telt u deze twee bij elkaar op:

Lengte (in meter) + breedte (in meter) = breedte in centimeter

- Om de ideale lengte te bepalen om aan uw armatuur te hangen, meet u uw plafondhoogte en deelt u deze door 5,5 :

Als de hoogte tussen de vloer en het plafond 2,5 m / 5,5 = 0,45 cm is, moet de onderkant van uw ophanging op 45 cm van het plafond stoppen.

Kunnen we de koekjes in de keuken zetten?

Als u kiest voor een ophanging, kan dit type keukenlamp het werk niet alleen doen! Als je genoeg wandruimte hebt, waarom voeg je dan geen wandlampen toe voor bijvoorbeeld accentverlichting?

Waar moet een keukenlamp worden gemonteerd?

Als uw keuken ook een eethoek heeft, kies dan de gebieden die verlicht moeten worden om de aandacht op bepaalde gebieden te vestigen of af te leiden. Richt de verlichting bijvoorbeeld op uw verzameling prachtige koperen potten en vermijd de gootsteen, die vuile vaat kan bevatten. Waarom zou u uw gasten niet fascineren met een mooie keukenluchter?

Onze adviezen van de profs

Let vooral op de hoogte tussen de onderkant van uw ophanging en het oppervlak waarboven u deze zult bevestigen. Deze hoogte moet een comfortabel gebruik van het gebouw en een vlotte verplaatsing van de mensen mogelijk maken.

Voor een veilige installatie van uw keukenarmatuur belt u een gecertificeerde vakman, vooral als u geen kennis heeft van elektriciteit.

Plafondverlichting in de keuken: Côté Lumière helpt u de juiste keuze te maken!

Heeft u hulp of advies nodig bij het kiezen van uw keukeneilandophanging, een design keukenophanging of voor keukenplafondverlichting in het algemeen? Ons team van professionals zal u antwoorden per e-mail of per telefoon om u te helpen de perfecte verlichtingsarmatuur voor uw keuken te vinden.

0