Buitenspot  

(Er zijn 22 producten.)

Filtres

Prijs

15 € - 420 €

Bewegingsdetector

Kust

Kracht

0 w - 80 w

Citaat

Onze producten
Filter
Weergegeven: 1 - 22 van 22 items
Weergegeven: 1 - 22 van 22 items

Ideaal op een gevel, de outdoor projector is een praktische, krachtige en efficiënte licht.

Wanneer u een buitenruimte hebt, is het belangrijk deze efficiënt te verlichten, zonder het esthetische aspect van het geheel uit het oog te verliezen. Of het nu gaat om een groot terras, een tuin of de voorkant van een huis, buitenspots doen wonderen voor de veiligheid, het comfort en de schoonheid. Hier zijn onze tips voor het verlichten van dit deel van uw huis.

Waarom een buitenspot kopen?

De LED buitenlamp is een van de lampen die bekend staan om de kracht en de gelijkmatigheid van hun over het algemeen warm witte verlichting. Dankzij deze categorie buitenverlichting kunt u de veiligheid van het terrein, de doorgang verzekeren, en tegelijk een onmisbare esthetische toets toevoegen wanneer men een mooie tuin of architecturale details heeft die de moeite waard zijn om te bekijken.

De schijnwerper brandt onmiddellijk zodra hij wordt ingeschakeld, zonder dat u hoeft te wachten tot de lamp is opgewarmd. Dit lijkt misschien geen essentieel detail, maar stel je eens voor hoe nuttig het is als het een LED-schijnwerper voor buiten is met een ingebouwde bewegingsdetector!

Waar moet een buitenspot worden geïnstalleerd?

Het zal afhangen van uw behoeften, dus LED buitenverlichting kan op verschillende plaatsen worden geïnstalleerd.

 • Als u een looppad moet verlichten, verspreidt u gewoon meerdere buitenspots langs het gebied, waarbij u ervoor zorgt dat elke lichtbron een ruime afstand houdt.
 • Als het gaat om verlichting aan de voorkant, moet u oppassen dat u niet overdrijft, anders ontstaat er een gevoel van verblinding.
 • In de tuin is er, om de vegetatie tot haar recht te laten komen, geen gebrek aan mogelijkheden voor tuinverlichting, waarvan sommige op het elektriciteitsnet zijn aangesloten en andere op zonne-energie werken.
 • Als uw huis een zwembad, een vijver of een andere waterpartij heeft, zal de buitenspot wonderen doen, op voorwaarde natuurlijk dat u de juiste producten kiest.

Ons advies

Voordat u uw buitenspot of een andere verlichting van dit type koopt, moet u het uitproberen: neem een vel A4-papier en leg dat op de plaatsen waar u uw verlichting wilt plaatsen. Dit zal u helpen bij het bepalen van de plaats en de grootte van de buitenspot die u uit onze online winkel kiest. Vergeet niet dat elk product in detail wordt beschreven, inclusief de afmetingen.

Ga in je huis staan om een goed zicht naar buiten te krijgen. Deze kleine oefening zal u de nodige kijk geven op de plaatsing van een buitenlamp.

Hoeveel LED-schijnwerper buiten te installeren?

De hoeveelheid buitenverlichting die moet worden geïnstalleerd, hangt af van de grootte en het gebruik van het te verlichten gebied. Laten we het voorbeeld nemen van de patio, waar u 3 lagen verlichting nodig hebt: sfeerverlichting, taakverlichting en accentverlichting. Dit gebied is perfect voor de installatie van schijnwerpers buiten!

In ieder geval is ons advies voor het bepalen van het vereiste verlichtingsvermogen de vierkante meter van het te verlichten gebied te vermenigvuldigen met 1,5 om een goede schatting per vierkante meter te krijgen.

Bijvoorbeeld, voor een tuin van 100 vierkante meter, hebt u 150 watt / m2 nodig.

Hoe kiest u een buitenspot?

Ook hier moet u uw buitenspot aan de hand van uw behoeften kiezen. In onze online winkel vindt u een ruime keuze aan modellen:

 • LED schijnwerper voor buiten;
 • Inbouwspot voor buiten ;
 • Tuinlicht paal ;
 • Inbouw buitenlicht ;
 • Buitenlamp met geïntegreerde bewegingsmelder ;
 • Krachtige LED-spot met draai-, kantel- en draaikop;
 • Terrasverlichting ;
 • En zo verder.

Ons advies

Voor de verlichting van trappenhuizen moet u een lichte hand hebben, een LED buitenspot van een paar lumen kan al genoeg zijn om de weg te wijzen. Aarzel natuurlijk niet om meerdere lichtbronnen te installeren als het om een grote trap gaat!

Om uw garagedeur te verlichten, hebt u verschillende buitenlampen nodig. Denk aan de LED spot met detector, comfortabeler in gebruik.

Voor het verlichten van de tuin zijn LED-schijnwerpers voor buiten perfect en geven verbluffende resultaten.

Wat zijn de veiligheidsnormen voor een schijnwerper voor buiten?

Welk type buitenlamp u ook nodig hebt, bestudeer zorgvuldig of ze bestand is tegen de elementen. De specialisten hebben ook een zeer duidelijke codering opgesteld waarmee rekening moet worden gehouden; deze wordt de beschermingsindex (IP) genoemd en wordt als volgt uitgedrukt:

De IP-waarde bestaat uit twee cijfers die afzonderlijk kunnen worden afgelezen:

 • Het eerste getal komt overeen met de dichtheid van de armatuur tegen vaste lichamen, het loopt van 1 tot 6 ;
 • Het tweede getal komt overeen met de vloeistofdichtheid; het loopt van 1 tot 9

Een glijdende schaal:

 • Hoe hoger het eerste getal, hoe sterker de bescherming tegen indringing van vaste stoffen;
 • Hoe hoger het tweede getal, hoe groter de bescherming tegen binnendringen van vloeistoffen

Enkele voorbeelden om de IP-waarde van een buitenlamp te begrijpen:

Beschermingsgraad IP69:

 • Het eerste getal (6) komt overeen met de maximale stofdichtheid van de armatuur;
 • Het tweede cijfer (9) geeft aan dat de armatuur maximaal beschermd is tegen waterstralen

Deze norm is in de eerste plaats gericht op verlichting die op het elektriciteitsnet moet worden aangesloten.

Om de juiste buitenspot te kopen, begeleidt Côté Lumière u!

Buitenverlichting is geen exacte wetenschap, dus het is heel normaal dat u vragen hebt en advies nodig hebt. Het team van Côté Lumière staat tot uw dienst en beantwoordt al uw vragen per telefoon en e-mail.

 

0