Alle onze zaklampen  

Valider les filtres
Er zijn geen producten in deze categorie

Subcategorieën

Zaklamp

Kies zijn zaklamp, wat zijn de criteria in acht moeten worden genomen?

Dit is nu-tientallen jaren dat de zaklampen onderdeel van ons dagelijks leven zijn. We gebruiken ze bij vele gelegenheden. Maar met de vooruitgang van de technologie, de keuze is geworden meer moeizaam. Hoe kiest u een lamp fakkel vandaag in 2018? Op welke criteria te bouwen? Volg de gids.

Kies de soort lamp die bij u past

Zoals u in gespecialiseerde winkels en op het internet zien kunt, zijn er verschillende soorten zaklampen op de markt.

Ten eerste, er zijn conventionele lampen die opties niet hebben: ze zijn voldoende aan het licht en thats it. In het algemeen, dit zijn de sjablonen die zeer krachtig en betrouwbaar zijn. Echter soms dat sommige modellen kunt u de intensiteit van een bundel van licht, niet meer.

Dan is er het hoofd toorts-lampen. Zoals de naam suggereert, handen dit koplicht voor degenen die hebben van extra verlichting willen terwijl het hebben van beide gratis. Ze worden gebruikt voor het doen van fietsen, mountainbiken, wandelen of hardlopen. Vele professionals gebruiken ook deze modellen: mechanica, speleologen, de mijnwerkers, niet te vergeten de elektronische ingenieurs. In de meeste gevallen zijn het hoofd toorts-lampen waterdicht en bestand tegen stof, om het gebruik onder extreme omstandigheden.

Tenslotte is er de tactische lampen. Ze waren in eerste instantie bedoeld voor de elementen van de veiligheidstroepen in de Verenigde Staten. Het leger, de politie en andere professionals gebruikten dit soort zaklamp te neutraliseren van een individuele problemen gemakkelijker. De werking van deze lamp is eenvoudig: onder de vele verlichting modi, zijn er blind stroboscopisch effect voor een tijdje, te voorkomen dat verdere vooruitgang. Met de toename van de onveiligheid werd deze tactische lampen populair. Vandaag, bieden vele huishoudens om te verdedigen tegen de aanvallen en inbraken.

Kiezen op basis van het gebruik van de zaklamp

Er zijn verschillende gevallen waar het gebruik van een zaklamp nodig is. Dit kunt u om te kiezen van uw lamp, volgens uw behoeften.

Ten eerste is er het professionele gebruik. Het is bijvoorbeeld het geval van de professionele monteurs die gebruik maken van de stroboscoop zaklampen, of zelfs de bewakers, de elementen van de veiligheidstroepen of zelfs brandweerlieden die gebruik maken van een zaklamp in hun interventies Nocturnes. Spelunkers en ondergrondse werknemers ook moet gebruiken zaklampen gedurende hun activiteiten in de grotten.

Dan is er het huishoudelijk gebruik: naar de power distributie paneel wanneer een zekering te halen iets in de kelder of gewoon als er een stroomstoring.

Tot slot is er het gebruik voor ontspanning. Bijvoorbeeld, er zijn mensen die de praktijk Jacht nachts, anderen moeten een zaklamp wanneer ze kamp vertrekken of op vakantie want het is niet altijd gemakkelijk te vinden een stroombron wanneer u reist. De zaklamp is ook nuttig voor degenen die de praktijk nachtelijke sportactiviteiten: mountainbiken, wandelen, hiking, Duiken, bergbeklimmen, enz.

Hoe te te evalueren van de macht heb je nodig?

We hebben de neiging te denken dat het maximale vermogen dat we hebben, is beter. En toch, is het belangrijk om goed aan te pakken. De reden is eenvoudig: meer lichtopbrengst is belangrijk en de vraag naar meer energie zal zitten tof. Zoals u zien kunt, zal een krachtige lamp gastronomische en autonomie zal worden beperkt. Na hangt alles af van de behoeften van de lamp. Bijvoorbeeld nodig mensen die gaan berg of wandeling lampen autonomie, terwijl de vigilantes en veiligheidstroepen krachtiger lampen moeten.

Ook beware van misleidende reclame dat sommige merken als de macht van de zaklampen doen kan. Beter een lamp die eigenlijk 500 lumen is, in plaats van die kondigt 12 000 en dat zal echter minder effectief dan verwacht. Er zijn een paar tips om het herkennen van deze come-ons. Bijvoorbeeld weten dat een lamp heeft slechts 12 geleid en die beweren te geven meer dan 10.000 lumen. Dit betekent dat elke led cel 1 000 lumen verstrekt: het geven van dergelijke macht, hij had belangrijke batterijen en geen enkele aaa-batterijen. Bovendien zijn ze minder dan 10 euro, aangeboden als dubbel op uw hoede.

Autonomie: het hangt af van uw behoeften

In sommige gevallen, het gebruik van de zaklamp is dat stipte: wanneer elektriciteit bijvoorbeeld is afgesneden. De levensduur van de batterij is niet belangrijk. Aan de andere kant, sommige toepassingen vereisen een grote mate van autonomie: wanneer gaan we op de hiking, camping, enz. Dit is de reden waarom de gebruikers zeer kieskeurig over dit criterium zijn wanneer ze willen kopen van een zaklamp die camping bijvoorbeeld.

Gelieve te weten dat deze autonomie hangt af van het soort technologie die wordt gebruikt. Lampen-lampen hebben een langere levensduur van de batterij. Aan de andere kant, zal de intensiteit van een bundel van licht dalen als de accu of batterij kwijting. Bijvoorbeeld, zal de intensiteit van een bundel variëren van 500 tot 70 lumen, tijdens het lossen van de batterij of aa-batterijen.

Wat betreft de zaklamp heeft geleid, heeft het meestal een systeem van regelgeving. Het principe is eenvoudig: zelfs als de batterij beetje bij beetje vertraagt, het controlesysteem zal ervoor zorgen dat de lichtbundel krachtig blijft. Dan komt een breekpunt waar de lamp plotseling dooft. Sommige meer geavanceerde lampen zijn voorzien van een getuige die waarschuwen dat breekpunt aanpak, zodat u kunt anticiperen en krijgen een nieuwe batterij of de vervanging van een lamp.

Een zaklamp batterij of batterij?

Toepassingsgebied en diameter van verlichting

We kunnen vaak "bereik tot 400 meter" lezen op de dozen van de zaklampen in de handel. En nog, we moeten niet geneigd om. Het is waar dat een lichtbundel enkele honderd meters bereiken kunt, maar op wat licht intensiteit? U zult begrijpen dat het een marketing argument voor de lange afstand van de fakkel zullen nutteloos als de lichtbundel niet krachtig genoeg is. Zo veel richten op andere criteria zoals de autonomie, de / uit-lampje of andere.

Het gaat ook vaak met diameter van verlichting. In het algemeen, is dit criterium weinig naar voren gebracht door merken. En toch is het de effectiviteit van de zaklamp. Of het nu klassieke lampen of led zak-lampen, zal er altijd een focale punt (of punt van impact) en een overstroming genaamd Halo. Alles hangt af van uw behoeften: doen u nodig van meer overstromingen of liever gezegd een brandpunt belangrijker? Er zijn sommige modellen die verstelbaar zijn, die zal zitten kundig geschikt voor uw diverse toepassingen.

Grootte, gewicht en ergonomie van de lamp

De ergonomie is een zeer belangrijk criterium bij de keuze van een zaklamp. Inderdaad, het is lastig te voeren rond een lamp waarvan de grootte vergelijkbaar met een fles water is terwijl ze wordt verondersteld te worden van een "zaklamp" en zo in een zak passen. Onderzoek van de grootte en het gewicht minimaal is niet altijd een goede zaak maar logisch dit vereist een vermindering van de efficiëntie. Inderdaad, hebben een licht lamp en de kleine grootte kunnen bezuinigen op de autonomie en/of op het vermogen.

Bovendien zijn er ook kleine lampen hebben de neiging om te verwarmen sneller, vooral als het is niet een goede led zaklamp. Inderdaad, het lichaam van de lamp is klein en meer warmte heeft moeilijkheden om te verdrijven.

Voordat u de lamp naar de kleinste of grootste formaat kiest, dan denken over uw prioriteiten!

Niet te vergeten de huidige normen

Er zijn vele standaarden die gelden voor de zaklampen net als andere producten. Er is bijvoorbeeld de standaard anti-corrosie: het is meestal waargenomen in lampen voor gebruik in outdoor omgeving (sport, ontspanning, etc.)

Er is ook de standaard ATEX, die richt zich voornamelijk op professionele toepassingen. Deze standaard richt zich op de lampen gebruikt in gebieden waar een explosieve atmosfeer op elk gewenst moment vormen kan. Dit zijn de brandweerlieden, hulpdiensten en andere interventiemachten die vaak licht fakkel na deze standaard.

De bekendste en meest voorkomende standaard, is de standaard IPX. Meer precies, is het een norm die het niveau van luchtdichtheid te regenen definieert. Het dient echter te worden opgemerkt dat dit zegel zal niet toestaan voor zo veel te nemen van de lamp om te gaan duiken. Bijvoorbeeld, zal een lamp aan IPX-8-norm worden waterdicht zelfs dalen tot een diepte van twee meter, maar voor een zeer kort moment.

Met of zonder veiligheid?

Het is een vraag van de consument: moet ik kiezen de modellen voorzien van garantie of niet? Natuurlijk, zijn de zaklampen die gegarandeerd duurder. Evenwel toestaan kunnen schadevergoeding te krijgen van de fabrikant als de lamp nooit kwam te weten van een probleem.

Het blijft vervolgens te concentreren op de voorwaarden van de garantie. Inderdaad, het is goed om te kiezen voor een gegarandeerde model, maar het doet vrijwel niets wanneer een clausule bepaalt dat dergelijke speelt in het geval van een fabricagefout gegarandeerd.

Last but not least: de prijs

Tot slot, het moet richten op de prijs. Het is belangrijk dat deze laatste parameter omdat de hoogste aangehaalde criteria belangrijker dan de andere zijn. Door te kiezen voor een zaklamp blindelings door te kijken naar de laagste prijs, kan je valt op een model dat niet aan uw verwachtingen. Opmerking terwijl er zijn lampen minder dan 10 euro, want er zijn enkele honderden euro's. Voordat deze monumentale prijsklasse hebt je om te verwijzen naar de criteria die voor u belangrijk zijn en vergelijken van de verschillende merken.

0