Nachtlampje baby  

(Er zijn 16 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 180 €

Citaat

Onze producten
Filter
Weergegeven: 1 - 16 van 16 items
Weergegeven: 1 - 16 van 16 items

Hoe kies ik een nachtlampje voor kinderen?

Wat zou een kinderkamer zijn zonder het beroemde baby nachtlampje? Dit lampje is ongetwijfeld een van de must-haves als het gaat om het welzijn en het comfort van peuters. Of het nu voor persoonlijk gebruik is of als geboortegeschenk, ontdek in een paar klikken een breed scala aan modellen in de online winkel van Côté Lumière! In de tussentijd is dit wat u moet onthouden over deze essentiële lichtbron.

Het kiezen van dit soort kinderverlichting is geen exacte wetenschap, dus of u nu op zoek bent naar een nachtlampje voor meisjes of een nachtlampje voor jongens, hier zijn onze tips:

Slaapt het kind beter in volledige duisternis? Denk in dat geval aan het stopcontact voor nachtverlichting, dat op elk moment kan worden losgekoppeld!

Als u kiest voor een vastgezet nachtlampje, bepaal dan eerst de locatie voordat u uw aankoop doet in onze online winkel. Op die manier kunt u, als er geen stopcontact is, beginnen met het nodige werk om de lamp te installeren op de exacte plaats die u wenst.

Kies een model dat kan worden verplaatst, bijvoorbeeld een kinderlampje of een nomadisch nachtlampje, dat u bijvoorbeeld op de vloer kunt installeren, zodat de verlichting niemand verblindt.

De waakvlam moet zwak genoeg zijn om baby niet wakker te maken, maar helder genoeg om de elementen in zijn kamer te kunnen onderscheiden. Kleine test om de hoeveelheid licht te bepalen: als de kamer donker is, doe je de babylamp aan. Als u het licht door uw gesloten oogleden kunt zien, kies dan een minder krachtige lamp!

Baby nachtlampje

Nachtlampje op welke leeftijd?

Het baby nachtlampje is bijzonder nuttig in twee stadia:

- Voordat de baby de hele nacht doorslaapt en wakker wordt om gevoed te worden. Het is belangrijk dat mama of papa zich in de kamer van hun kind kunnen bewegen zonder hun tenen te stoten, maar vooral dat zij in alle rust en zonder verblind te worden borst- of flesvoeding kunnen geven.

- Wanneer het kind tekenen vertoont dat het bang begint te worden in het donker, rond de leeftijd van twee jaar.

Tussen deze twee perioden kunt u kiezen voor een oplaadbaar nachtlampje of een op batterijen werkend nachtlampje, dat 's nachts kan worden gedoofd zonder het kind te storen als het wakker wordt.

Welke kleur voor een nachtlampje?

Wist u dat de kleur van het licht dat door een babylampje wordt uitgestraald, de kwaliteit van zijn slaap kan beïnvloeden?

Hoewel de blauwe en witte lichtjes rustgevend zijn, is het voor baby's en jonge kinderen behoorlijk stimulerend! Specialisten raden daarom het rode of oranje baby nachtlampje aan, vergelijkbaar met de zonsondergang.

Welk nachtlampje?

Als u een model kindernachtlampje hebt gekozen dat kan worden vervangen, kies dan voor een led-lampje. Deze technologie is bekend en wordt gewaardeerd omdat zij geen warmte afgeeft.

Vergeet niet het model en type van de basis te controleren voor u koopt!

Nachtlampje op netstroom, batterij of oplaadbaar?

We hebben de neiging om naar het nachtlampje te grijpen, om in een stopcontact te steken. Tegenwoordig zijn er echter diverse draadloze modellen verkrijgbaar, die naar behoefte kunnen worden verplaatst. Dit type baby nachtlampje wordt gewaardeerd om zijn lichtheid en praktische formaat.

U kunt ook kiezen voor een model dat op batterijen werkt of oplaadbaar is, voor occasioneel gebruik of als uw kind bijvoorbeeld vaak bij zijn grootouders slaapt!

De keuze van het ideale nachtlampje hangt sterk af van uw behoeften en gewoonten.

De verschillende modellen nachtlampjes

Naast nachtlampjes op batterijen of oplaadbare nachtlampjes, kunt u nu ook een nachtlampje kopen met een programmeerapparaat, dat na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt. Hier zijn een paar modellen die zeer succesvol zijn geweest:

Er zijn nu modellen met een huildetector, die oplicht als de baby huilt.

Nachtlampjes met vooraf opgenomen slaapliedjes. Sommige zijn aanpasbaar dankzij de MP3-kabel waarmee ze zijn uitgerust.

Nachtlampjes voor wandmontage met projectie, voor bevestiging aan de muur of het plafond. Ze verspreiden tegelijkertijd kleurrijke en zachte beelden, bedoeld om baby in slaap te brengen.

Waarom een kind een nachtlampje geven?

Wilt u een origineel cadeau geven ter gelegenheid van een geboorte? Het nachtlampje voor kinderen is een bijzonder praktisch licht:

Het nachtlampje geeft een heel zacht licht, waardoor het jonge kind zich veilig kan voelen als het midden in de nacht wakker wordt. Door zijn ogen te openen, zal hij snel kalmeren doordat hij zijn omgeving herkent.

Borstvoeding geven betekent midden in de nacht wakker worden voor zowel moeder als baby. Door bijvoorbeeld een nachtlampje aan de muur te bevestigen, kan de eerste zich dankzij het gedempte licht gemakkelijk door de kamer bewegen, maar wat nog belangrijker is: iedereen kan snel weer gaan slapen als de voeding voorbij is.

Het is sterk aan te bevelen te kiezen voor een gedempt en subtiel licht om een rustgevende sfeer te creëren voor baby, die gemakkelijk weer in slaap zal kunnen vallen als hij voor zijn gebruikelijke tijd wakker wordt.

Onstuitbaar licht om baby te laten wachten als hij wakker wordt of terwijl mama zijn badje, flesje, baby nachtlampje plafondprojectie of muzikaal nachtlampje klaarmaakt.

Nieuwe ouders zijn van nature angstig! Geef ze een nachtlampje waarmee ze discreet naar hun baby kunnen "gluren" zonder bijvoorbeeld het plafondlicht van de slaapkamer aan te hoeven doen.

Het nachtlampje is een van deze essentiële artikelen om baby snel over de angstfasen heen te helpen die gepaard gaan met de scheiding (crèche, hervatting van het werk voor mama of papa, enz.).

Ten slotte zal het nachtlampje de peuter helpen zijn knuffel snel terug te vinden als hij hem 's nachts verliest.

Nachtlampje voor kinderen

Het nachtlampje, meer dan een babylampje!

Het zal de baby 's nachts begeleiden en geruststellen, maar het zal de ouders ook in staat stellen om zich veilig in de kamer van hun kleintje te bewegen. Kies het juiste model dankzij het advies in dit artikel.

Als u vragen of opmerkingen heeft, of meer advies nodig heeft over "hoe een nachtlampje te kiezen", neem dan contact op met het team van Côté Lumière via telefoon of e-mail!

0