Categorieën

Filtres

Categorieën

Prijs

15 € - 7980 €

Schakelaar

Dimbaar als lamp OK

Middellijn

7 - 90

Afficher/masquer plus d'options

voltage

Bewegingsdetector

Inclusief lamp(en)

Inbouwdiepte

25 - 25

Categorieën niveau 1

Categorieën niveau 2

Citaat

Lijst van producten per fabrikant Flos

Flos: gedurfde en zeker innovatieve creaties

Sinds de oprichting in 1962 door Dino Govina en Cesane Cassina heeft Flos zich gepositioneerd als een van de leidende merken op de markt voor verlichtingsapparatuur en -materialen. Het Italiaanse merk is vooral bekend om zijn architectonische en decoratieve creaties. Het succes van het bedrijf ligt al meer dan 55 jaar in het vermogen om trendy en innovatieve verlichtingsarmaturen aan te bieden die voldoen aan de behoeften van de consumenten, zowel particulieren als professionals. Maar om dit resultaat te bereiken, heeft het bedrijf moeten samenwerken met wereldberoemde ontwerpers en liefhebbers zoals de gebroeders Castiglioni en Tabia Scarpa.

Ontwerplampen van gerenommeerde ontwerpers


Om aanbiedingen te kunnen doen die er altijd in slagen zoveel consumenten te verleiden, heeft Flos kunnen vertrouwen op de kennis en ervaring van gerenommeerde professionals en ambachtslieden die hun uiterste best doen om de producten te onderscheiden van die van de concurrentie. Zo heeft de samenwerking met bepaalde ontwerpers in het bijzonder (waaronder de zonen van de beroemde architect Carlo Scarpa) het Italiaanse merk in staat gesteld om stukken te creëren zoals de iconische ARCO-vloerlamp van de familie Castiglioni of de beroemde spectaculaire Superarchimoon Flos van Philippe STARCK.

Op dit moment zijn de door het merk aangeboden verlichtingssystemen gediversifieerd om zich beter aan te passen aan de realiteit van de markt. Zo is de wens van professionals om moderne, designuitrusting aan te bieden te zien in de wand- en plafondlampen van de Glo-Ball collectie. De lampen zijn ontworpen door de grote Jasper Morrison, een ontwerper die bekend staat om zijn originele en functionele creaties. De binnenarmaturen onderscheiden zich door hun uiterlijk, maar vooral door het diffuse licht van hun mondgeblazen opalineglas.

Een andere illustratie is de Kelvin-lijn van vloerlampen, waarmee de liefhebbers wilden laten zien dat ze in staat zijn om de nieuwe technologieën die in hun vakgebied beschikbaar zijn over te nemen. De steunen bestaan uit een arm die 360° kan worden gedraaid en een platte, vierkante kop die 355° kan worden gezwenkt. Wat het diffuse licht betreft, hebben de ontwerpers gekozen voor een van de LED-lampen met een instelbare lichtintensiteit.

De kunst om nieuwe trends te zetten in de verlichtingswereld

Om zijn leidende positie in zijn sector te behouden, moet een merk in staat zijn om trends te beïnvloeden en behoeften te creëren. Flos heeft dit principe altijd kunnen overnemen door het creëren van gedurfde verlichtingssystemen die vervolgens ware iconen worden. Om dit te doen, aarzelt het Italiaanse merk niet om nieuwe ideeën en nieuwe horizonnen uit te buiten. Deze kunst van het experimenteren heeft het merk in staat gesteld om materialen te manipuleren om revolutionaire structuren te maken, maar ook om technologische innovaties te combineren om adequatere oplossingen voor te stellen.

Verrassende apparatuur zoals de verzonken plafondlampen in de Skygarden collectie zijn het resultaat van respect voor al deze mooie waarden. De stukken bestaan uit een steun van een gegoten aluminiumlegering met daarbovenop een prachtige opalineglasdiffusor. En hoe zit het met de Ktribe S3-lijn ophangingen? Een perfecte combinatie van moderniteit en design voor een verlichtingssysteem dat zeker eigentijds is.

Meer
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 117 items
Weergegeven: 1 - 60 van 117 items
0