Bedlampje kind  

(Er zijn 24 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 255 €

Hoogte

25 cm - 68 cm

Dimbaar als lamp OK

Kracht

1 w - 60 w

Citaat

Onze producten
Filter
Weergegeven: 1 - 24 van 24 items
Weergegeven: 1 - 24 van 24 items

Welk kinderbedlampje?

De slaapkamer van een kind is veel meer dan een kamer waarin het zal slapen, dus moet het zich er prettig en veilig voelen. Na verloop van tijd zal het uitgroeien van een heiligdom van rust tot een ruimte om te spelen, te studeren en samen te komen met vrienden. Voor deze verschillende gebruiksdoeleinden heeft de ruimte een aangepaste, evolutieve verlichting nodig, die ook mettertijd zal veranderen. Een bepaalde armatuur zal echter waarschijnlijk altijd aanwezig zijn, ongeacht de leeftijd. Zoom in op het bedlampje van de kinderen.

Bedlampje voor kinderen

Herinnering over de drie lichtlagen

We kunnen dit niet genoeg benadrukken, elke kamer zou idealiter moeten worden "aangekleed" met drie lagen van verlichting:

- Omgevingsverlichting: Dit is de algemene verlichting van de ruimte. Deze kan al dan niet door een hang- of inbouwspot worden geleverd.

- Taakverlichting: er is een lamp nodig die de ruimte verlicht waar het kind gaat lezen, kleuren, huiswerk maken, enz. De wandlamp en de lamp zijn ideale lichtbronnen.

- Accent- of decoratieve verlichting: Als de kamer van uw kind voorwerpen heeft om te accentueren, zoals een verzameling beeldjes, voeg dan gerichte spotverlichting toe.

Vind gemakkelijk de kinderlamp die de binnenverlichting van hun ruimte zal vervolledigen in de online winkel van Côté Lumière. Kies het model dat het best bij uw behoeften past door de filter links van elke categorie te gebruiken!

Onze catalogus houdt niet op bij het "nachtlampje voor baby's": ontdek zonder verder uitstel onze modellen van "nachtlampje voor jongens", "nachtlampje voor meisjes", "nachtlampje voor tieners", enz.

Waar moet het bedlampje?

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit lampje op het nachtkastje geplaatst, een klein, praktisch meubelstuk dat naast het bed kan worden geplaatst. Als het bed van uw kind met twee nachtkastjes wordt geleverd, aarzel dan niet om een paar bedlampjes te kopen!

Hoe hoog is een kinderlampje?

In het algemeen moet de lamp zich op ooghoogte bevinden om te kunnen lezen, dus wij raden u aan de lamp voor uw kind tussen 95 en 105 cm van de vloer te plaatsen. Vergeleken met de matras van zijn bed, zou deze idealiter tussen 40 en 60 cm boven moeten liggen.

Wat is het verschil tussen een bedlamp en een tafellamp?

Aangezien een kinderkamer voor veel activiteiten zal worden gebruikt, moet u de juiste armatuur kiezen voor een optimale verlichting. Wat je moet onthouden:

- Kies voor een bedlampje voor een zachte en intieme verlichting 's avonds, dicht bij zijn bed geplaatst ;

- Kies een nachtlampje dat de hele nacht blijft branden, om het kind gerust te stellen als het wakker wordt;

- Het nachtlampje van de bedprojectie is perfect om het allerkleinste kind te helpen in slaap te vallen;

- De tafellamp zal hem vergezellen wanneer hij zijn huiswerk maakt, tekent, zijn tekstboeken leest, enz.

Welke kleurtemperatuur voor een kinderlamp?

De kleurtemperatuur komt overeen met de kleur van de verlichting. Afhankelijk van de kleurtemperatuur zal een gloeilamp een bepaalde kleur licht geven, rood, geel of blauw. Deze kleur van het licht wordt uitgedrukt in graden Kelvin en wel als volgt:

- Minder dan 2000K: lage helderheid, dicht bij kaarsen

- Warm wit : 2200°K - 3200°K : woonkamers (ideaal voor eetkamer, woonkamer, slaapkamers) ;

- Neutraal of natuurlijk wit: 3200°K - 5000°K (ideaal voor keuken, badkamer, garage, buiten) ;

- Koel wit: >5000°K (daglicht = ca. 5200K, ideaal voor buiten, parkeerterreinen, verkeerszones)

In het geval van het kinderbedlampje hangt alles af van waar u uw lichtbron gaat plaatsen.

- Op het nachtkastje geplaatst, moet de kinderlamp een warm wit licht geven, minder dan 3300 K, dat de slaap niet beïnvloedt.

- Als de lamp op een bureau wordt geplaatst, d.w.z. om te werken, te lezen, te tekenen, enz., moet zij idealiter verlichting geven met een temperatuur tussen 3300 K en 5300 K.

Om u een idee te geven in watt: in het geval van nachtlampen raden wij ongeveer 15 watt aan, bijvoorbeeld om te lezen, d.w.z. 300 lumen.

Kinder nachtlampje

Ons advies van de profs!

Als u nog twijfelt over de benodigde verlichtingssterkte, kies dan voor een dimbare lamp!

Uw doel bij de aanschaf van dit type kinderlamp is een efficiënte verlichting zonder verblindend te zijn. Om de lichtsterkte te matigen, kunt u kiezen voor een kinderlamp met een kap.

Welke lamp voor het nachtlampje van een kind?

Er zijn verschillende redenen waarom u zou moeten kiezen voor een LED-lamp:

- Bewezen energie-efficiëntie, tot 40.000 branduren vergeleken met 10.000 branduren voor een compacte fluorescentielamp en 1.000 branduren voor een gloeilamp;

- Krachtige verlichting vanaf het moment dat u inschakelt;

- Hoge slagvastheid, veel lagere emissietemperaturen;

- Een veel gunstiger stroomverbruik (tussen 60 en 90% minder dan andere gloeilampmodellen);

- Een brede waaier van kleuren;

- Gemakkelijk te selecteren lichtintensiteit

Ons advies van de profs

Vergeet niet het type lampvoet van uw gloeilamp te controleren! Elk product in onze categorie "Lampen" gaat vergezeld van een beschrijving. Klik op de E14 lamp om een voorbeeld te ontdekken, wetende dat dit ook de meest voorkomende lampvoet is voor uw kinderlamp!

Hoe organiseer je de verlichting in een kinderkamer?

Laat bij het ontwerpen of verbouwen van de kamer van uw kind het lichtplan niet links liggen! Dit aspect is even belangrijk als elk element van de kamer! Heb je geen ideeën meer? In het artikel "Het lichtplan, of hoe u de opstelling van uw verlichting kunt optimaliseren" wordt uitgelegd hoe u dat kunt doen!

Neem contact met ons op!

Hulp, informatie of advies nodig bij het kiezen van het juiste licht voor de slaapkamer van uw kind? Ons team zal u telefonisch en per e-mail antwoorden!

0