Plafondlamp woonkamer  

(Er zijn 683 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 2040 €

Bewegingsmelder

Afstandsbediening verstrekt

Kracht

2 w - 1120 w

Lengte

2 cm - 250 cm

Breedte

4 cm - 150 cm

Hoogte

1 cm - 172 cm

Middellijn

3 - 100

Dikte - Diepte

0 cm - 28 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 683 items
Weergegeven: 1 - 60 van 683 items

Hoe kiest u de plafondlamp in uw woonkamer

De woonkamer is de centrale kamer van het huis, de echte woonkamer waar familie of vrienden elkaar ontmoeten in een warme en vriendelijke sfeer. Verlichting speelt een grote rol in de sfeer van uw woonkamer. De temperatuur van het licht, de keuze van de armatuur(en), het aantal lichtpunten... elk detail is belangrijk om u zich echt op uw gemak te voelen in uw woonkamer, of u nu leest, televisie kijkt of zich vermaakt.

Waarom kiezen voor een plafondlamp in de woonkamer?

De keuze van uw armatuur hangt af van vele factoren. Allereerst hangt het af van de grootte van uw woonkamer. Hoe groter de ruimte, hoe meer verlichting er nodig is. In de regel vindt u in een woonkamer centrale verlichting, kleine of grote plafondverlichting en lichtpunten (wandkandelaars of tafellampen).

Bij Côté Lumière vindt u alle maten van moderne huiskamer plafondverlichting. Kies, afhankelijk van de grootte van uw woonkamer, het meest geschikte model. Voor een grote woonkamer zorgt bijvoorbeeld een plafondlamp met een diameter of lengte van 90 cm met succes voor de hoofdverlichting van de kamer.

Twijfelt u tussen een plafondlamp en een ophanglamp? Allereerst moet u weten dat de plafondlamp in de woonkamer op dit moment, in de nieuwste lichttrend, alle stemmen wint. Het combineert perfect esthetiek en functionaliteit.

Ophanging en plafondlamp hebben één ding gemeen: ze stralen beide een sterk licht uit in de hele ruimte. De ophanging heeft echter een klein nadeel ten opzichte van de plafondlamp.

Inderdaad, de meest voorkomende ophanging heeft een halfopen kap die een schaduw creëert, en vooral het licht meer naar beneden richt. De plafondlamp daarentegen vormt geen obstakel voor het licht, dat overal, boven en onder het plafond wordt verspreid en dus door het plafond wordt gereflecteerd, voor nog meer lichtinval.

Zoals de naam al doet vermoeden, hangt het aan het plafond. Een eigenschap die zeer wordt gewaardeerd door lange mensen, die hun hoofd niet hoeven te buigen om rond te lopen in de woonkamer zonder tegen de armatuur aan te stoten. De keuze van de plafondlamp is des te relevanter als uw woonkamer geen hoog plafond heeft.

Inderdaad, een plafondlamp daalt zelden tot meer dan 40 cm voor de grootste modellen. Het is gemiddeld ongeveer 20 cm. Het is bevestigd aan het plafond, niet opgehangen. Je botst er niet alleen niet tegenaan, maar je vermijdt ook om het neer te halen of te breken omdat je het hebt verknald.

Welke stijl van plafondlamp moet ik kiezen?

Plafondlamp en huiskamerontwerp moeten bij elkaar passen. Door consequent te blijven, creëert u echte harmonie in uw woonkamer. De plafondlamp moet deel uitmaken van de decoratie, zonder de stijl te veranderen.

De design plafondlamp

In een industriële salon bijvoorbeeld, zal een industriële salon plafondlamp heel geschikt zijn. Côté Lumière biedt een breed scala aan design plafondverlichting voor de salon. Van houten loungeplafondlamp met spots tot LED-loungeplafondlamp, u kunt er zeker van zijn dat u de plafondlamp vindt die perfect past bij uw inrichting om warm licht naar uw woonkamer te brengen. Alle materialen zijn vertegenwoordigd: plafondlampen van hout, kunststof, aluminium of messing, of glas of kristal.

De LED-plafondlamp

Als de plafondlamp de laatste tijd een sterke comeback heeft gemaakt, dan is dat omdat ze de golf van technologische innovatie heeft weten te berijden. De moderne plafondlamp in de woonkamer verbruikt niet veel energie, maar zorgt wel voor maximaal licht. LED-lampen vervangen geleidelijk aan halogeen- en gloeilampen, die veel energie-intensiever en veel minder milieuvriendelijk zijn.

De LED plafondlamp in de woonkamer verbruikt 6 keer minder energie dan een plafondlamp met een gloeilamp. Met zijn ingebouwde LED-lampen biedt hij u dezelfde verlichting, terwijl hij u geld bespaart op uw elektriciteitsrekening.

De plafondlamp met dimmer

Veel modellen van plafondlampen zijn nu modulair, wat betekent dat u de lichtintensiteit kunt variëren afhankelijk van de sfeer die u wilt creëren. Om rustig te kunnen lezen in uw bank, creëert u een ingetogen en serene sfeer. Omgekeerd, om kruiswoordraadsels te doen, of om met uw kinderen te spelen, is goede, meer dynamische verlichting meer geschikt.

Een andere innovatie die het leven vereenvoudigt: domotica. U heeft nu de mogelijkheid om uw plafondlamp aan te sluiten op uw domoticasysteem. Het enige wat u hoeft te doen is uw afstandsbediening of smartphone te gebruiken om uw verlichting te bedienen. U kunt het licht aan of uitdoen, maar ook de intensiteit op afstand aanpassen.

Wat voor soort verlichting is er nodig in een woonkamer?

Je hoeft er niet per se over na te denken, en toch is het de nummer één regel van de verlichting: voor elke kamer is er een specifieke verlichting. U kunt uw keuken niet verlichten zoals uw woonkamer, eetkamer of slaapkamer.

U moet al weten dat succesvolle verlichting een verlichting is waarin u een element benadrukt, dat zeker in het oog zal springen. Het kan een meubelstuk zijn, uw bank bijvoorbeeld, of een bepaalde ruimte zoals een leeshoek. Als gevolg daarvan wordt u bij het betreden van de kamer direct aangetrokken door dit element.

Om te slagen met uw verlichting heeft u twee factoren te controleren: de kracht van het licht (helderheid) en de kleur (koud wit licht of warm licht). En om dit alles te combineren, moet u ook rekening houden met uw stijl van decoratie. Een woonkamer met witte muren en gebroken witte fauteuils en banken reflecteert niet zo goed als een woonkamer met donkere muren, of met veel houtwerk en donker meubilair.

Verlichtingskracht

De woonkamer is de kamer die elke dag het langst verlicht blijft. Daarom kiest u best voor energiezuinige verlichting als u uw elektriciteitsrekening onder controle wilt houden. Nu is het aan u om te spelen met de verschillende lichtpunten om het lichtniveau te bereiken dat nodig is voor een woonkamer, d.w.z. 300 lux.

Maar wat is 300 lux? Tot enkele jaren geleden was het criterium voor de keuze van een gloeilamp de watt, die overeenkomt met het elektriciteitsverbruik voor een bepaalde lichtopbrengst. Maar sinds de nieuwe lampen dat hebben veranderd. Compacte fluorescentielampen en LED-lampen kunnen dezelfde lichtopbrengst bieden, maar zonder dat ze hetzelfde aantal watt gebruiken.

Daarom moet u bij het ontwerpen van uw woonkamerverlichting niet vertrouwen op watts. Op de verpakking van de bollen kunt u aflezen hoeveel lux of soms hoeveel lumen de bol produceert.

De lumen is de meeteenheid voor de lichtstroom van uw gloeilamp, de hoeveelheid licht die deze uitstraalt. Door het aantal lumen te delen door het aantal vierkante meters van uw woonkamer, weet u hoeveel lux u krijgt. En omgekeerd, om erachter te komen hoeveel lichtopbrengst er nodig is in uw woonkamer, vermenigvuldigt u de oppervlakte van uw woonkamer met 300 lux.

Op dezelfde manier, als u wilt bepalen hoeveel lichtpunten nodig zijn, deel dan de aanbevolen 300 lux door het aantal lux van uw lamp, en rond naar boven af. Bijvoorbeeld, 300 lux gedeeld door 40 lux van een LED-lamp is gelijk aan 3,5, of 4 lichtpunten.

De kleur van het licht

De kleur van het licht speelt een grote rol in de sfeer van de ruimte. Er zijn drie kleuren op de markt. Koel wit, neutraal wit en warm wit.

Deze keer, op het etiket van de lamp, is het het nummer van Kelvin dat u moet controleren. Kelvin (K) is de meeteenheid voor de temperatuur van het licht.

Het werkt het tegenovergestelde van een thermometer. Inderdaad, hoe hoger het aantal kelken, hoe kouder het licht. Hoe hoger hij boven 5300K komt, hoe dynamischer hij is, en hoe meer hij naar het blauwe toe trekt. Het wordt gebruikt in een kantoorruimte, voor het werkblad in de keuken of in een kleedkamer.

Tussen 4.000 en 5.000K wordt dit neutraal wit genoemd. Koud noch warm, dit is een milde temperatuur.

Hoe lager je onder de 4000K komt, hoe warmer de temperatuur wordt getrokken in de richting van oranje. Je komt aan in de warme, intieme en rustgevende kleuren. Voor een woonkamer wordt verlichting tussen 2500K en 3500K aanbevolen.

0