Lijst van producten per fabrikant Moooi

MOOOi van atypische en tijdloze armaturen

Ongebruikelijk, intrigerend, verrassend, Moooi is een merk dat getuigt van Nederlandse knowhow en vindingrijkheid in de wereld van design en verlichting. Komt de naam niet van de uitdrukking 'mooi', wat in het Nederlands 'mooi' betekent? Het bedrijf is in 2001 opgericht door twee gepassioneerde mensen: Marcel Wanders en Casper Vissers. De eerste is een getalenteerde ambachtsman-ontwerper die ervaring heeft opgedaan in de kunst van de schoonheid en de esthetiek. De tweede is een marketingspecialist die er altijd van heeft gedroomd om te werken in een structuur die een sterke affiniteit heeft met zijn waarden. Samen hebben ze een bedrijf gecreëerd waar men graag uniciteit, durf en humor cultiveert. Het succes is snel en verbluffend geweest. Moooi-armaturen zijn stukken van zeldzame kwaliteit en originaliteit.

Creaties geboren uit een gedurfde, innovatieve en creatieve visie.


Om zich te onderscheiden van de concurrentie is het soms nodig om de conventie te trotseren door een gedurfde en innovatieve aanpak. De ontwerpers van het Nederlandse merk hebben dit principe perfect begrepen. Bij Moooi houden de ontwerpers van ongewone ideeën die hen in staat stellen grillige creaties voor te stellen die zo ver gaan als het uitdagen van de grootste merken. We hebben het voorrecht dat schoonheid tot het punt van excentriek zijn. We stellen ons nieuwe vormen voor. We associëren kleuren. Alles wordt dan heel duidelijk in de geest van de kunstenaar. Het resultaat belooft origineel en zeker verrassend te zijn.

Deze wens om altijd nieuwe horizonten te verkennen geeft het merk de mogelijkheid om praktisch nieuwe trends uit te vinden. Stukken zoals de Random Light en Raimond ontwerpophangingen zijn al lang referenties op de markt. Een frame van kogelvormige draden of stalen latten, vergezeld van een lamp die sprankelend licht geeft: het resultaat is gewoonweg uitzonderlijk.

Het merk is vooral bekend in de residentiële verlichtingssector. Veel consumenten zijn onder de indruk van de voluptueuze structuur en de beschilderde stalen afbeeldingen van Dandelion straatlantaarns. Hetzelfde geldt voor de kroonluchters in de Heracleum collectie. De elegantie en het decoratieve aspect van de armaturen zijn niet onopgemerkt gebleven en versterken het decor van veel hedendaagse woonkamers en lounges.

Ontwerpverlichtingssystemen die ontworpen zijn om de tand des tijds te doorstaan


In de wereld van het design is het vrij zeldzaam om producten te vinden die een tijdloze stijl vertonen. Voor een gedurfd merk als Moooi is het echter mogelijk om dit te bereiken door de nadruk te leggen op twee concepten: fantasierijke expressiviteit en liefde voor het detail. Voor ontwerpers moet elk ontwerp creatief zijn. De verbeelding zal tot het uiterste moeten worden gedreven als men gemakkelijk tegen de stroom in wil zwemmen en ongewone systemen wil voorstellen die de tand des tijds zullen doorstaan.

Het merk heeft geleerd deze aanpak te hanteren door samen te werken met gerenommeerde ontwerpers als Bertjan Pot, Ross Lovegrove en Jasper Morrison. Bij de details moet rekening worden gehouden met alle aspecten van de armaturen. Materialen, vormen, kleuren, helderheid, niets mag aan het toeval worden overgelaten. De weergave is gewoonweg adembenemend, zoals te zien is bij de Emperor-ophangarmaturen.

Meer
Filter
Weergegeven: 1 - 29 van 29 items
Weergegeven: 1 - 29 van 29 items
0