Driepoot lamp  

(Er zijn 52 producten.)

Filtres

Prijs

90 € - 1245 €

Dimbaar als lamp OK

Hoogte

66 cm - 189 cm

Middellijn

28 - 72

Citaat

Nos Produits
Filter
Weergegeven: 1 - 52 van 52 items
Weergegeven: 1 - 52 van 52 items

Hoe integreert u een statiefvloerlamp in uw interieur?

Je hoeft geen expert te zijn om te zeggen dat armaturen en verlichting actief bijdragen aan de sfeer in elke kamer van het huis. Als je wat vloeroppervlak hebt, is de statiefvloerlamp om twee redenen de perfecte binnenverlichting: om persoonlijkheid te geven aan je interieur, maar ook om deel te nemen aan de decoratie ervan. Hier zijn onze suggesties voor een succesvolle aankoop op onze online winkel!

Statief vloerlamp: wat is het?

De statiefvloerlamp is een armatuur dat is uitgerust met een spot, een lampenkap en bovenal wordt hij ondersteund door drie poten. Bovendien is het geïnspireerd op studiocamera's en lichtsteunen! Dit armatuur is verkrijgbaar in verschillende stijlen, combinaties en is perfect voor het creëren van "lichteilanden".

Materiaal: kies uw statieflamp die op u lijkt!

Dit armatuur is verkrijgbaar met een houten of metalen statief.

Het is gemaakt van hout en zorgt voor een warme en comfortabele sfeer, terwijl het een contrast vormt met de gladde en glanzende metalen elementen. Voeg hier een witte stoffen lampenkap aan toe en krijg een Scandinavische of marine uitstraling!

In metaal geeft het een avant-gardistisch, stedelijk, rauw of vintage karakter aan uw interieur. Zo is bijvoorbeeld het zwarte statief populair omdat het zich kan mengen met het decor.

huiskamerdriepootlamp

Waarom een statieflamp kopen?

Eenmaal op de grond geplaatst, blijkt de statiefvloerlamp een veelzijdig armatuur te zijn. Afhankelijk van het model dat u kiest, de textuur van de lampenkap, het materiaal van de vervaardiging, het ontwerp, zal het hoogte toe te voegen aan de kamer, deel te nemen aan de creatie van zijn karakter, terwijl het toevoegen van kleur. Of het zal zich elegant en discreet vermengen met de decoratieve elementen en het meubilair. Hoe dan ook, het is een lichtbron die niemand onverschillig laat!

Een andere belangrijke eigenschap is dat u de hoogte kunt aanpassen, wat bijzonder praktisch is.

Hoeveel ruimte neemt het in beslag om een statiefvloerlamp op te zetten?

Voordat u een statiefvloerlamp koopt, moet u eerst een inventarisatie maken van de ruimte die u beschikbaar heeft. Als u bijvoorbeeld een kleine kamer verlicht, kan deze armatuur de ruimte overweldigen door te veel ruimte in beslag te nemen. In een dergelijk geval raden wij u aan om te kiezen voor een eenvoudige voetlamp, die in evenwicht is met een gekleurde kap, die de eentonigheid van het geheel zal onderbreken.

Hoe pas je een statiefvloerlamp aan aan de ruimte die je hebt?

Twee criteria spelen een rol: de schaal van de ruimte en meer bepaald de hoogte van het plafond.

Bij een laag plafond kan de statieflamp het interieur vervormen, bij een hoog plafond kan hij verblinden!

Neem de leiding door het stuk zorgvuldig op te meten (lengte, breedte, hoogte) en vergelijk het vervolgens met de statieflampen die op onze site beschikbaar zijn. Maak een simulatie om een idee te krijgen van het resultaat!

vloerlamp statiefruimte

Hoe gebruik je een statieflamp op de juiste manier?

De statiefvloerlamp kan gebruikt worden als sfeerverlichting of als taakverlichting: waar gebruikt u uw armatuur voor?

Als het bijvoorbeeld wordt gebruikt als leeslamp of naast een stoel of bank, moet de lampenkap op ooghoogte staan als u gaat zitten. Idealiter adviseren wij een statieflamp met een hoogte van 1,50m van de vloer.

Kiest u voor een halftransparante lampenkap, dan dient deze als sfeerverlichting, bijvoorbeeld in de eetkamer. Ondoorzichtig zal het dan dienen als accentverlichting, die kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een decoratief element te benadrukken.

Hoe zit het met de statiefverlichting als hoofdverlichting?

Wij adviseren u om uw statiefvloerlamp te combineren met andere lichtbronnen. Varieer de afmetingen en pas vervolgens de ruimteverlichting aan de gewenste sfeer en situaties aan! Aarzel niet om tafellampen, bureaulampen en wandlampen te combineren om een lichtnetwerk te creëren dat zowel effectief als mooi is!

Goed om te weten

Kies zorgvuldig de locatie van uw statieflamp, zodat deze het zicht van de mensen in de kamer niet onderbreekt, bijvoorbeeld tijdens gesprekken!

Gelieve te doorbladeren onze catalogus om verschillende stijlen van houten driepootlamp, de lamp van de filmdriepoot, de industriële driepootlamp, en meer te vinden. Neem contact met ons op via e-mail of telefoon als u vragen heeft, advies nodig heeft over de keuze van uw vloerlamp!

0