Industriële plafondlamp  

(Er zijn 57 producten.)

Filtres

Prijs

30 € - 525 €

Kracht

4 w - 420 w

Middellijn

16 - 76

Citaat

Onze producten
Filter
Weergegeven: 1 - 57 van 57 items
Weergegeven: 1 - 57 van 57 items

Tips voor het online kopen van een industriële plafondlamp

Als u op zoek bent naar informatie over hoe u uw industriële plafondlamp kunt kopen, bent u hier aan het juiste adres. In het algemeen wordt industriële verlichting gewaardeerd door liefhebbers van eenvoudige en robuuste ontwerpen van fabrieken en andere industriële ruimten van weleer. Deze armaturen zijn vervaardigd van sterke en duurzame materialen en passen zowel in moderne binnenhuisdecoraties als in landelijke en maritieme omgevingen.

Hoe herken je de industriële stijl?

Industriële Stijl

Oorspronkelijk hadden industriële armaturen slechts één roeping: functioneel zijn. Ook al zijn ze vandaag de dag geïntegreerd in onze binnenverlichtingssystemen, ze waren zeker niet bedoeld om in het oog te springen of zelfs maar opzettelijk duurzaam te zijn.

Traditioneel laat de industriële stijl in verlichting veel ruimte voor staal, maar ook voor donker hout. Het is ook herkenbaar aan deze indruk van onafgewerkt of hergebruikt. Voeg daarbij de vaak blootliggende of ingekapselde lampen, metalen elementen, zichtbare en geschroefde verbindingspunten zonder versieringen, zoals de machines van die tijd waren.

Wat is een plafondlamp in industriële stijl?

De industriële plafondlamp wordt gekenmerkt door haar ronde of hoedvormige lampenkap. Het is ook verkrijgbaar in matte of gepatineerde kleuren of afwerkingen. Hoewel de term "industrieel" misschien wat vragen oproept, is deze stijl over het algemeen geschikt voor vele interieurstijlen, van de chique landelijke look tot de puur industriële stijl, tot de Scandinavische binnenhuisinrichting, waar hij de algemene sfeer op een mooie manier zal onderbreken.

Voordelen van industriële plafondlamp vs. industriële spot

Als u twijfelt tussen, bijvoorbeeld, een mooie industriële houten plafondlamp en een hanglamp, dan is dit waarom de eerste lamp een relevante keuze kan zijn:

- De industriële plafondlamp wordt aan het plafond bevestigd, wat ruimte bespaart, bijvoorbeeld in vergelijking met een staande lamp;

- Het grootste model kan tot 40 cm hoog zijn tegen 20 cm voor niet-industriële modellen ;

- U zult geen hangende draden uit uw plafond zien komen, dit type plafondlamp werd rechtstreeks aan het plafond bevestigd;

- Als u of de leden van uw huishouden lang zijn, moet u oppassen dat u uw hoofd niet stoot met uw lichtbron!

- Wat de industriële spot betreft, deze is in het plafond ingebouwd;

- Het vereist dat je een gat boort waarin je het lichaam van de schijnwerper...

Kan een industriële plafondlamp van hout als hoofdverlichting worden gebruikt?

De drie lagen van licht

Elke kamer moet ten minste drie lichtbronnen hebben:

- Een grote plafondlamp om de hele kamer te verlichten;

- Taakverlichting, die gericht is op de werkgebieden;

- Sfeerverlichting, bijvoorbeeld, om een aangename sfeer te creëren.

De industriële plafondlamp kan als hoofdverlichting worden gebruikt!

In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, is de plafondlamp een krachtige armatuur, die in staat is de ruimte homogeen te verlichten, en wel om verschillende goede redenen:

- Het is bevestigd aan het plafond, dus het domineert de kamer;

- Dit type armatuur is over het algemeen open, waardoor een betere lichtverdeling in alle hoeken mogelijk is;

- Zonder een lampenkap, kan het over een grote straal verlichten...

U kunt het dus perfect gebruiken voor de hoofdverlichting in uw slaapkamer, keuken of woonkamer, eetkamer, enz. U kunt ook kiezen voor een mooie industriële plafondlamp voor de badkamer, op voorwaarde natuurlijk dat u de veiligheidsnormen voor natte ruimtes respecteert.

Kies voor de badkamer een specifieke LED plafondinbouwspot. Zoals u misschien al geraden heeft, is dit de waterdichte, corrosiebestendige spot die na verloop van tijd minder snel kortsluiting zal veroorzaken. Ons artikel "IP-bescherming in detail" vertelt u er alles over!

Is de industriële plafondlamp een design armatuur?

Ondanks zijn ruwe, matte uiterlijk ontbreekt het dit type armatuur geenszins aan charme! Een echt decoratief element, het is meestal een blikvanger. Stel je het effect voor dat een vintage industriële plafondlamp of zelfs een zwarte industriële spot op je gasten zou kunnen hebben!

Waar een industriële schijnwerper bevestigen?

Voor de plafondlamp geldt geen regel van hoogte of breedte: hij kan in elke kamer van het huis! Plafondlamp voor industriële keuken, plafondlamp voor industriële badkamer, het gamma modellen is ruim genoeg zodat u het model kunt vinden dat uw interieur in alle elegantie zal aankleden, zonder te overdrijven.

Ga nog een stap verder door deze lichtbron te kiezen voor uw hal, trappenhuis, inkom, enz., zones waar kroonluchters, wandlampen en pendels de doorgang kunnen versperren als ze te smal zijn!

Hoe koop ik een industriële plafondlamp online?

Industriële armatuur

Bij Côté Lumière hebben we aan alles gedacht, ook aan wie op zoek is naar een specifieke plafondlamp in industriële stijl. Kijk gewoon aan de linkerkant van de pagina om onze filter te vinden. U kunt uw verlichtingsarmatuur kiezen door te sorteren op kleur, prijs, materiaal, lampvoet, schakelaar, dimbaarheid, vorm, aantal lampen, diameter, fabrikant, enz...

Mis de optie "Uitgebreid zoeken" niet om door andere criteria te bladeren!

Zijn er industriële LED plafondlampen?

Op zoek naar de industriële zwarte plafondlamp van uw dromen, maar dan in LED uitvoering? Goed nieuws, deze technologie is beschikbaar voor dit soort licht. Sinds veel landen hebben besloten gloeilampen, en met name halogeenlampen, geleidelijk uit te bannen, zullen leds immers uiteindelijk de norm worden.

Vergeet niet dat LED-technologie op vele punten voordelig is:

Efficiëntie: deze technologie is ontegenzeggelijk zuinig dankzij een vermindering van het stroomverbruik met 90% in vergelijking met een gloeilamp. Uw toekomstige zwarte industriële plafondlamp zal uw elektriciteitsrekening snel doen dalen!

Levensduur: de LED-lamp kan tot 60.000 uur meegaan, vergeleken met 1.500 uur voor een gloeilamp.

Stevigheid: LED's zijn gemaakt van een halfgeleidermateriaal, dat veel resistenter is dan gloeidraad of zelfs neongas.

De veiligheid van de LED genereert bijna geen warmte, zelfs als uw LED-lamp meerdere uren achtereen blijft branden.

Milieu: door de afwezigheid van giftige materialen zijn leds recycleerbaar. Bovendien is de ultraviolette en infrarode straling extreem laag, wat goed is voor het milieu!

Kleur: LED-lampen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, zodat u uw interieur een persoonlijk tintje kunt geven.

Veelzijdigheid: de LED zorgt voor gerichte verlichting, perfect voor specifieke taken zoals lezen, veiligheidslicht in de kamer van de kleintjes (denk aan de dimbare LED-straatlantaarn), accentverlichting, het versterken van de algemene verlichting, ontspanning, het creëren van lichteilanden, enz.

Côté Lumière beantwoordt al uw vragen

Vragen over de zwarte industriële plafondlamp van uw dromen? Informatie nodig over de industriële schijnwerper? Het team van Côté Lumière beantwoordt uw vragen voor, tijdens en na uw aankoop in onze online winkel! Per telefoon of e-mail, wij zijn er om u te helpen!

0