Wandlamp buiten  

(Er zijn 687 producten.)

Filtres

Bewegingsdetector

Prijs

0 € - 5880 €

Hoogte

0 cm - 140 cm

Middellijn

5 cm - 35 cm

Kracht

0 w - 125 w

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 687 items
Weergegeven: 1 - 60 van 687 items

Buitenwandlamp: verlichting van uw gevel en terras

De verlichting van uw woonruimte betreft zowel binnen als buiten. Ontdek op de online verkoopsite van Côté Lumière een gedeelte dat volledig gewijd is aan een bepaald product, de buitenmuurlamp.

De buitenwandlamp in het algemeen

De buitenmuurconsolemoet aan verschillende criteria voldoen. Naast de bijdrage aan de algemene esthetiek van de woning, moet het ook voldoende licht kunnen leveren om de ruimte die het bedient te beveiligen.

Of u nu uw verlichting op een gevel plaatst of een wandlamp op uw terras maakt, de buitenmuurlamp moet bestand zijn tegen de grillen van het weer, de temperatuurverschillen en de omgeving in het algemeen. Hiervoor kunt u het artikel "Beschermingsindex (IP)" op onze site raadplegen.

Welke lamp moet je gebruiken voor je buitenmuurlamp?

De meeste buitenarmaturen zijn nu uitgerust met een gloeilamp of LED-module. Het doel is tweeledig: bijdragen aan het behoud van het milieu en geld besparen op de elektriciteitskosten.

In tegenstelling tot de verlichting voor het interieur van het huis, zijn de buitenste sconce en de armaturen voor het exterieur dan ook duurzaam en financieel aantrekkelijk.

Bovendien heeft de lichtopbrengst van de LED-lamp of de geïntegreerde LED-module niets te benijden aan de modellen die in het verleden op de markt werden gebracht. Zozeer zelfs dat sommige LED-lampen tot 30.000 uur oplichten voordat hun lichtrendement met 30% afneemt.

Wist je dat?

De LED-lamp reduceert, in vergelijking met halogeenlampen, het stroomverbruik van een armatuur tot 90%. Denk ook aan de zonne-energie versie om in alle opzichten een winnaar te zijn!

Bescherm uw buitenmuurverlichting

Het eerste punt dat u moet raadplegen voordat u een buitenwandlamp koopt, is de Protection Index (PI). Deze bestaat uit twee cijfers en geeft de mate van bescherming aan die de armatuur heeft tegen twee elementen als ze eenmaal in de buitenruimte is geïnstalleerd:

  • Het eerste getal komt overeen met de dichtheid van de armatuur ten opzichte van vaste lichamen, het gaat van 1 tot 6 ;
  • Het tweede getal komt overeen met de dichtheid voor vloeibare lichamen, het gaat van 1 tot 9.

Hoe hoger het getal, hoe hoger de mate van bescherming.

 

In het geval van een buitenkandelaar, is dit wat wij aanbevelen:

- Installatie op een terras: IP65, als u het op een muur bevestigt - IP44 als het terras beschermd is tegen spatwater.

- Installatie om een ingang te verlichten en op de andere gevels van het huis: IP44 minimum.

Voordat u de buitenmuurlamp installeert

Of u nu een buitenmuurlamp met sensor of een basis buiten-LED-verlichting moet installeren, het is belangrijk om een beetje notie van doe-het-zelf- en elektrische installatie te hebben om verder te kunnen gaan. Bij afwezigheid van deze laatste raden wij u sterk aan om contact op te nemen met een erkende elektricien.

Onze aanvullende aanbevelingen

  • Vergeet niet de stroom uit te schakelen voordat u met de installatiewerkzaamheden begint, dit is een essentiële veiligheidsmaatregel;
  • Markeer zorgvuldig de plek waar u uw armatuur wilt bevestigen met een potlood;
  • Controleer het ophangpatroon van uw buitenmuurlamp om er zeker van te zijn dat de gaten op de juiste hoogte geboord zijn;
  • Zorg voor deuvels voor het vastschroeven van uw armatuur;
  • Investeer in PVC-buizen om de elektrische draden te beschermen;
  • Zorg ervoor dat u uw sconce aansluit op een aparte aardlekschakelaar;
  • Bestudeer de kleurcodes zorgvuldig voordat u verder gaat met het bevestigingswerk;
  • In het geval van een wandlamp met een bewegingsmelder moet u het eens worden over de verlichtingstijd, het tijdstip van activering van de detector en de detectiehoek.

Creëer een sfeer die bij u past met uw buitenmuurlampen

Afhankelijk van waar u van plan bent uw buitenkandelaar te plaatsen, kan de keuze van de lichtbundel en de kleurtemperatuur van de lamp veranderen. Twee concrete voorbeelden:

- Op een terras kiest u voor een opstijgende wandlamp, die buitenverlichting genereert bij een vrij warme temperatuur, waardoor een gezellige en vriendelijke sfeer ontstaat.

- Op de gevel zal de buitengevelverlichting een downlight en/of dubbelrichtingslicht met een instelbare lichtbundel bieden. Het geheel zal een cachet brengen en de stijl van uw huis benadrukken.

Als het om design gaat, is alles mogelijk! Laat de decorateur in u spreken door te kiezen uit onze vierkante, ronde, buisvormige, cilindrische, bal-, zwanenhals, etc. modellen. Hetzelfde geldt voor het materiaal, waarbij het materiaalaanbod voldoende breed is: aluminium, roestvrij staal, gegalvaniseerd staal of zelfs kunststof of glas.

Voor een decoratief tintje kunt u de kleur van uw wandkleed aanpassen aan de buitengevel of aan de kleur van de kaders van uw huis. Voor een moderne en geraffineerde uitstraling kunt u kiezen voor een matgrijze antraciet of een designwandlamp met een chroomlook.

Integendeel, als u gewoonweg praktische buitenverlichting wilt, kunt u het beste kiezen voor een buitenwandlamp met bewegingsmelder. Er zijn ook modellen op zonne-energie beschikbaar voor een beter beheer van uw energieverbruik.

Wat uw wensen en budget ook zijn, Côté Lumière biedt u de mogelijkheid om uw buitenmuurlamp tegen de juiste prijs te bestellen.

Wandlampen voor buiten: efficiënt verlichten zonder afbreuk te doen aan de esthetiek!

Het is vanzelfsprekend om te denken dat wandlampen voor buitenshuis in de categorie van de praktische armaturen vallen. Als specialisten bieden wij u bij Côté Lumière de mogelijkheid om te kiezen voor efficiëntie zonder afbreuk te doen aan het esthetische aspect. Onze online winkel biedt outdoor wandlampen aan die zowel mooi als krachtig zijn!

Een voorbeeld hiervan is de outdoor LED-wandlamp die voor een perfecte verlichting kan zorgen en tegelijkertijd een modern tintje aan uw huis kan geven als het eenmaal vaststaat!

Onze adviezen van de profs

Wij adviseren u om een harmonieus kader te creëren tussen kleuren en materialen voor een aangenaam effect.

Voor decoratieve wandlampen die hoog geplaatst zijn, geeft u de voorkeur aan grote wandlampen in een klassieke of moderne, maar overzichtelijke stijl. Dit type buitenmuurverlichting zal het karakter van uw huis versterken.

Om de andere lichtpunten van uw gevel een decoratief en modern tintje te geven, kunnen kleine, minimalistische LED-wandlampen met een lager vermogen standaard en op een lagere hoogte tussen 30 en 50 cm geplaatst worden. Dit lichtspel brengt een eigentijdse toets met behoud van het cachet van uw huis.

De juiste hoogte voor buitenverlichting

De verlichting van het doelgebied is afhankelijk van de positie van uw armatuur. Of het nu gaat om een LED-wandlamp, een design buitenlamp of een buitenlamp met sensor, naast de kwestie van de kwantiteit is de kwaliteit van de verlichting een essentiële parameter. Duidelijker, het doel is om zowel te verlichten als een vriendelijke sfeer te bereiken.

Of het nu gaat om een terras, een steegje, een loggia, de plaatsing van uw buitenmuurlamp zal anders zijn. Neem de tijd om de richting en de hoek van het licht zorgvuldig te kiezen in functie van het te verlichten gebied en de hoeveelheid verlichting die nodig is op de plaats waar de verlichting zal worden bevestigd.

Over het algemeen stellen specialisten een hoogte van 1,80 m vanaf de grond voor, met natuurlijk de vrijheid om uw wandconstructie aan te passen aan de behoefte aan licht en de gewenste sfeer.

Enkele voorbeelden

De keuze voor meer diffuse verlichting zal ideaal zijn om een comfortabele hoeveelheid licht in de gangen of voor terrasverlichting te bieden.

Aan de andere kant zijn er designlampen die meer gecontroleerde en compacte bundels verspreiden voor diegenen die een scenografisch spel naar hun gevel willen brengen.

Houd er rekening mee dat wandlampen kunnen worden gebruikt als accentverlichting of als decoratieve lichtpunten. Waarschijnlijk bent u al eens muurlampen tegengekomen die dunne lichtbundels projecteren van onder naar boven (op en neer licht).

Bescherm uw buitenmuurlamp tegen roest

Metalen roesten en verslechteren snel in gebieden met een hoge luchtvochtigheid en een hoog zoutgehalte. Als u bijvoorbeeld aan of nabij de zee woont, plan dan buitenkanten van duurzame materialen. Bekijk onze roestvrijstalen en corrosiebestendige armaturen!

Nogmaals, vergeet niet de beschermingsgraad van uw exterieur te lezen voordat u het koopt!

Goed om te weten

In deze buitenruimtes moet u geen gebruik maken van ijzeren of stalen wandlampen, zelfs niet als u kiest voor LED-wandlampen.

De voorkeur gaat uit naar plastic, of 316 roestvrij staal met 2-3% molybdeen, of eenvoudig koper en tenslotte messing, de laatste is een legering van koper en zink.

De LED-buitenverlichting voor perfecte verlichting en veiligheid

Om efficiënt te verlichten is een plaats van frequente doorgang rond uw huis, adviseren wij u om een buiten-LED-verlichting te installeren met een beetje extra dat het verschil zal maken. Vind onze selectie van buitenwandlampen met bewegingsmelder! Deze oplossing is geschikt voor gebruik op gevels, onder luifels, in trappenhuizen of op binnenplaatsen van gebouwen.

Wil je twee vliegen in een klap slaan? Kies een LED-bewegingsmelder-wandlamp! Dit type product heeft vele voordelen:

- Deze buitenmuurlichtsensor is ontegenzeggelijk voordelig;

- Het verstrooide licht wordt alleen ingeschakeld als dat nodig is;

- De verlichtingstijd past zich automatisch aan de beweging aan,

- LED-lampen hebben een lange levensduur, zodat u onderhoud kunt vermijden;

- Er zijn LED-lampen die op zonne-energie werken.

Maar waarom een sconce met een bewegingsmelder?

Deze vraag is volkomen legitiem, vooral wanneer het betrokken gebied zeer kort is om over te steken! De LED buitenmuurlamp met sensor verhoogt echter het veiligheidsniveau in uw huis. Door de verlichting zal dit krachtige LED buitenlicht indringers op natuurlijke wijze afschrikken om te naderen.

Het onderwerp van de buitenste sconce kan in eerste instantie intimiderend lijken, gezien de hoeveelheid informatie die wij u brengen. Tussen LED buitenverlichting, Protection Ratings, materialen, harmonie, ideale installatiehoogte, hebben we ervoor gezorgd dat elke paragraaf van dit artikel u in de juiste richting leidt zodra u onze online shop bezoekt, voor een vlotte aankoop van buitenverlichting!

0