Houten hanglamp  

(Er zijn 119 producten.)

Filtres

Prijs

15 € - 540 €

Hoogte

12 cm - 200 cm

In hoogte verstelbaar

Middellijn

10 - 85

Lengte

5 cm - 300 cm

Kracht

5 w - 240 w

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 119 items
Weergegeven: 1 - 60 van 119 items

Houten lamp : een natuurlijk en elegant licht !

Houten ophangingDe houten ophanging is een van die lampen die laveren tussen rustiek en moderniteit. Perfect om een vleugje natuur in uw interieur te brengen, het trekt de ogen aan, troost en verwarmt de harten. Ons advies voor een geslaagde aankoop in onze online winkel!

Hoe kies je een houten ophanging?

Als u nog twijfelt tussen de natuurlijke ophanging en een ander ontwerp, stel uzelf dan een paar eenvoudige vragen die u zullen helpen de juiste keuze te maken:

- Houdt u in het algemeen van hout als materiaal?

- Wilt u een vleugje natuur aan uw huis toevoegen?

- Moet uw binnenhuisdecoratie "opgewarmd" worden?

Als u deze drie vragen positief beantwoordt, hoeft u alleen maar door de ongeveer honderd modellen te bladeren die in onze online winkel worden aangeboden om de houten hanglamp te vinden die bij u past.

Hoeveel houten hanglampen heb ik nodig per kamer?

Het is niet nodig om verschillende houten lampjes te kopen om een interieur op te warmen. Soms is één exemplaar al genoeg om de sfeer van een kamer te veranderen, bijvoorbeeld in de woonkamer of boven de eetkamertafel.

Op welke hoogte moet een houten designhanger in de slaapkamer worden geïnstalleerd?

De weergave van uw natuurlijke ruimtevering zal afhangen van uw doel:

Voor algemene verlichting van de kamer, bevestig de ophanging op een minimum van 1,95 m van de vloer.

Om het deel van de kamer waar uw tiener huiswerk maakt te verlichten, bevestigt u de ophanging op ongeveer 70 cm van de bovenkant van het bureau.

Om de hoofdeindverlichting te vervangen, bevestigt u elke ophanging op 1,30 m van de bovenkant van de nachtkastjes.

Op welke hoogte moet een natuurlijk licht in de woonkamer worden bevestigd?

Als u uw lees- of ontspanningsruimte (fauteuil, bank) wilt verlichten, raden wij u aan 30 tot 40 cm ruimte te laten tussen de onderkant van de armatuur en de te verlichten ruimte.

Als u uw salontafel wilt verlichten, laat dan ongeveer 1,80 m vrij tussen de onderkant van de houten ophanging en de bovenkant van de salontafel.

Hoe hoog moet een hanglamp van natuurlijk hout in de keuken worden bevestigd?

De keuken moet goed verlicht zijn zonder het licht te belemmeren, want dat is belangrijk voor de veiligheid en het comfort van iedereen. Voor de installatie van uw hanglamp moet deze tussen 75 en 90 cm boven het aanrecht of het centrale eiland van de keuken worden bevestigd.

Hoe hoog moet een natuurlijke kroonluchter in de eethoek hangen?

Alles hangt af van de grootte van uw hanglamp, de verlichtingskracht van de lamp en de sfeer die u wenst te creëren. In het algemeen raden wij aan 1,60 m vrij te laten tussen de onderkant van de lamp en de vloer, en ervoor te zorgen dat de verlichting de mensen niet verblindt wanneer zij eenmaal zitten.

Hoe verlicht je de bijgebouwen van het huis?

Een korte opmerking over drie gebieden waar we niet vaak aan denken: de ingang, de hal en de trap:

Op welke hoogte moet een houten ophanging in de ingang worden bevestigd?

Deze ruimte van het huis, die te vaak wordt verwaarloosd, moet gastvrij zijn, en dus goed verlicht! Hier raden wij aan ongeveer 2 m vrij te laten tussen de onderkant van de lampenkap en de vloer. Aarzel niet om een extra lamp toe te voegen voor een doeltreffende verlichting, bijvoorbeeld een wandlamp of zelfs een tafellamp, als de ruimte dat toelaat.

Op welke hoogte moet een ophanging met een houten kap in een gang worden geïnstalleerd?

U wilt geen ruimte verspillen in een ruimte zo smal als de gang van een huis! De houten ophanging wordt de meest praktische oplossing, zelfs als u ervoor kiest om er meerdere langs het plafond te bevestigen. Wat de ideale hoogte betreft, reken op ten minste 1,95 m tussen de onderkant van de armatuur en de vloer.

Op welke hoogte moet een ophangsysteem in een trap worden geïnstalleerd?

De trap is geen ruimte die voorbestemd is om eeuwig onpersoonlijk te zijn en om er wat kleur aan te geven, is de houten ophanging waarschijnlijk de meest geschikte optie. Bevestig het op 1,95 m van de trede die eronder komt.

Wat zijn de modellen van hout hanglamp?

De houten ophanging wordt uitgedrukt door verschillende stijlen aan te nemen volgens uw wensen:

- Scandinavische houten ophanging;

- Drijfhout ophanging;

- Ophanging van natuurlijke vezels ;

- Ophanging van hout en metaal ;

- Industriële houtophanging ;

- Houten ophanging;

- En zo verder.

Wat zijn de beschikbare soorten voor de houten hanglamp?

Het gamma houtsoorten dat voor de vervaardiging van dit type armatuur wordt gebruikt, is groot genoeg om de binneninrichting ervan te personaliseren:

- Eik;

- Walnoot;

- Berk;

- Esdoorn;

Om er maar een paar te noemen.

Wat zijn de verschillende stijlen van houten verlichting?

Laten we ons concentreren op de drie hoofdstijlen die de wereld van de houten ophanging domineren:

- De rustieke stijl;

- De ontwerpstijl;

- De moderne stijl

De rustieke stijl

Geruststellend, terug naar de basis, warm, ontspannen, authentiek, nostalgisch, de rustieke stijl heeft aan kwalificaties geen gebrek. Geïnspireerd door cottages en landhuizen, wordt het gepresenteerd in neutrale tinten en ruwe materialen, om niet te zeggen wild.

Zo vinden we boomstammen, gebruikt als steun, ondersteund door metaal, houten balken, houten kooien.

De ontwerpstijl

Wie zei dat de ontwerpstijl koud en onpersoonlijk was? Wanneer hout in het spel komt, worden takken, drijfhout en boomstammen gesublimeerd om deel uit te maken van een futuristische, moderne interieurinrichting. Bij de ontwerpstijl wordt hout ofwel tot het uiterste bewerkt, ofwel in zijn meest originele vorm voorgesteld.

De moderne stijl

Hier is het hout vrij donker en zeer bewerkt. Het heeft perfecte, minimalistische lijnen. Door dit type houten ophanging te kiezen, krijgt u een eigentijdse, elegante noot, met over het algemeen matte kleuren, bijvoorbeeld een zwarte en houten ophanging.

Welke lamp te kiezen voor een houten kroonluchter ?

Hout wordt geassocieerd met rustiek, met de plattelandsgeest, maar het heeft geen tijd verloren om zich aan te passen aan nieuwe technologieën. Wij raden u aan uw houten hanglamp uit te rusten met LED-lampen, die milieuvriendelijk en bijzonder zuinig zijn.

Als het ontwerp van de klassieke LED lampen bijzonder is, aarzel dan niet om te investeren in LED gloeidraad modellen! Net als traditionele gloeilampen is hij niet minder duurzaam en zuinig.

Kan een ophanging in natuurlijk materiaal worden uitgerust met een dimschakelaar?

Houten ophangingAls u uw natuurlijke kroonluchter wilt kunnen dimmen, zorg er dan voor dat u een dimbare LED-lamp koopt.

Deze optie vereist de aankoop en installatie van een dimschakelaar. Als u geen kennis hebt van doe-het-zelven en elektrisch werk, raden wij u ten stelligste aan een beroep te doen op een erkende vakman.

Meer informatie over deze optie in ons artikel "Kiezen voor een dimbare lamp of niet? ».

Côté Lumière helpt u bij de aankoop van uw houten ophanging !

Kan ik een hanger van hout en metaal in de woonkamer installeren? Welk type voet moet ik kiezen voor de lamp van mijn witte en houten ophanging? Het team van Côté Lumière zal u helpen voor, tijdens en na uw aankoop in onze online winkel. Contacteer ons per e-mail of per telefoon !

0