Hanglamp buiten  

(Er zijn 54 producten.)

Filtres

Prijs

15 € - 5355 €

Suspension lengte

In hoogte verstelbaar

Middellijn

9 cm - 100 cm

Citaat

Onze producten
Filter
Weergegeven: 1 - 54 van 54 items
Weergegeven: 1 - 54 van 54 items

Waar moet een buitenophanging worden gemonteerd?

Perfect voor het creëren van een gezellige binnenhuislook op uw balkon, terras of patio, zijn buitenhanglampen een van de meest onderschatte verlichtingsarmaturen voor deze taak. Hoe maak je het licht na zonsondergang met deze lichtbron die een rustieke, klassieke of moderne toets aan je ruimte kan geven?

Hoe herken je een buitenkroonluchter?

Zoals de naam al zegt, bestaat de pendellamp voor buiten uit een ketting, staaf of snoer, aan het uiteinde waarvan een lichtbron is opgehangen: in tegenstelling tot de tafellamp moet deze aan het plafond worden opgehangen! Dankzij dit ontwerp kan het licht zijdelings en in alle richtingen, maar ook naar beneden worden verspreid.

Om een ophangsysteem buiten veilig te installeren, plaatst u het best op voldoende hoogte, zodat mensen eronderdoor kunnen lopen zonder hun hoofd te stoten!

Waar kan ik een waterdichte buitenophanging vinden?

Terrasverlichting voor buiten moet altijd voldoen aan strenge veiligheidsnormen, de zogenaamde beschermingsklasse. Als u uw lamp in onze online shop koopt, gebruik dan de filter aan de linkerkant van uw scherm om een ophangingsstijl te vinden met een minimum IP 44 rating! We leggen uit waarom...

De IP-klasse wordt uitgedrukt in cijfers die afzonderlijk kunnen worden afgelezen

 • Het eerste getal komt overeen met de dichtheid van de armatuur tegen vaste lichamen, het loopt van 1 tot 6 ;
 • Het tweede getal komt overeen met de vloeistofdichtheid; het loopt van 1 tot 9

Een glijdende schaal

 • Hoe hoger het eerste getal, hoe sterker de bescherming tegen indringing van vaste stoffen;
 • Hoe hoger het tweede getal, hoe groter de bescherming tegen binnendringen van vloeistoffen

Enkele voorbeelden om u vertrouwd te maken met de IP-klasse van lichtbronnen

Beschermingsgraad IP69:

 • Het eerste getal (6) komt overeen met de maximale stofdichtheid van de armatuur;
 • Het tweede cijfer (9) geeft aan dat de armatuur maximaal beschermd is tegen waterstralen

IP68 :

 • Volledig beschermd tegen stof;
 • Beschermd tegen langdurige onderdompeling

IP67 waterdicht:

 • Volledig beschermd tegen stof;
 • Beschermd tegen de effecten van onderdompeling

IP44 :

 • Beschermd tegen vaste deeltjes groter dan 1 millimeter;
 • Beschermd tegen kleine waterspatten uit alle richtingen

 

IP20 :

 • Beschermd tegen vaste stoffen groter dan 12 mm;
 • Geen speciale bescherming tegen vloeistoffen

Op welke hoogte moet een buitenophanging voor een pergola worden bevestigd?

Als u van uw pergola een eethoek hebt gemaakt, moet de onderkant van uw buitenhanglamp ongeveer 80 cm van het tafeloppervlak verwijderd zijn.

Wilt u spelen met het licht rond uw pergola? Het is ook mogelijk om uw ophanging aan een grote boomtak te hangen en zo een buitenleef- of -eetruimte met een sprookjesachtige uitstraling te creëren. Natuurlijk moet u daar een elektrisch systeem aanleggen.

Wat is het ideale verlichtingsvermogen voor gebruik buitenshuis?

Uw buitenhanglamp moet voldoende licht geven zodat iedereen van het moment kan genieten. Om het gewenste effect te bereiken, bevelen wij een LED-lamp aan met een vermogen van 1300 tot 1400 lumen, het equivalent van een gloeilamp van 100 W, of 700 tot 810 lumen, het equivalent van een gloeilamp van 60 W.

Voor een warme en gedempte sfeer kiest u een lichtopbrengst tussen 410 en 470 lumen, het equivalent van een gloeilamp van 40 W, of nog minder, tussen 220 en 250 lumen, het equivalent van een gloeilamp van 25 W

Hoe verzwaar ik een buitenpatio kroonluchter?

Behoud de integriteit van uw buitenhanger in winderige of winderige omstandigheden. Hier is een niet te stoppen truc om uw buiten hanglamp vast te zetten als het weer ruw wordt. Dan kun je je lichtbron loslaten.

Lees de volgende tips zorgvuldig door voordat u met de werkzaamheden begint om te bepalen of uw tuinophanging kan worden verzwaard.

Het benodigde materiaal:

 • Twee ringschroeven ;
 • Potlood;
 • Een boor;
 • Staaldraad

Ga onder de buitenste ophanging staan, houd deze stevig op zijn plaats en maak een klein merkteken op het aangrenzende oppervlak op dezelfde hoogte als de onderkant van de lichtkap. Herhaal dit proces tegenover het eerste merkteken, op dezelfde hoogte.

Boor elk merkteken en bevestig dan een ringschroef: de schroefdraad moet onzichtbaar zijn.

Bind een staaldraad in elke ringschroef en rijg elk uiteinde door de basis van de ophanging. Draai de draad met een tang zo dat er geen speling meer is. Test de stabiliteit van de terraslamp door er lichtjes op te duwen.

Côté Lumière helpt u de perfecte buitenophanging te kiezen!

Het kiezen van de juiste terrasverlichting is een emotionele aangelegenheid, maar dat mag u er niet van weerhouden uzelf misschien meer technische vragen te stellen en daar betrouwbare antwoorden voor terug te krijgen. Het team van Côté Lumière staat voor u klaar en begeleidt u per telefoon en e-mail voor, tijdens en na uw aankoop van buitenverlichting in onze online shop!

 

0