Terrasverlichting  

(Er zijn 88 producten.)

Filtres

Prijs

15 € - 8955 €

Hoogte

6 cm - 240 cm

Middellijn

6 cm - 85 cm

Kracht

0 w - 255 w

Citaat

Nos Produits
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 88 items
Weergegeven: 1 - 60 van 88 items

Buitenverlichting: welke terrasverlichting kiezen?

Buitenverlichting wordt een essentieel element wanneer u een buitenruimte hebt. Inderdaad, terrasverlichting heeft de kracht om een schijnbaar eenvoudige ruimte te veranderen in een extra, zij het open, ruimte. Onze tips voor een succesvol project!

Welke terrasverlichting kiezen?

terrasverlichting

Vandaag de dag is gedurfdheid aan de orde van de dag in de wereld van terrasverlichting. In onze online winkel vindt u een ruime keuze aan verlichting voor deze specifieke ruimte: terrasvloerlampen, inbouwspots voor terrassen, hangende terrasverlichting, terraslantaarns, verlichting voor terrassen op zonne-energie... Neem de tijd om de beschrijving van onze producten te lezen om een verlichtingsplan op te stellen dat aan uw wensen en behoeften voldoet.

Wat zijn de veiligheidsnormen voor buitenverlichting?

Fabrikanten hanteren strenge veiligheidsnormen voor buitengebruik, ook voor terrasverlichting, dus kijk goed naar de beschermingsindex.

De IP-klasse wordt uitgedrukt in cijfers die afzonderlijk kunnen worden afgelezen

 • Het eerste getal komt overeen met de dichtheid van de buitenlamp bij vaste lichamen, het loopt van 1 tot 6 ;
 • Het tweede getal komt overeen met de waterdichtheid van de terraslamp tegen vloeibare lichamen, het loopt van 1 tot 9

Een glijdende schaal

 • Hoe hoger het eerste getal, hoe sterker de bescherming tegen indringing van vaste stoffen;
 • Hoe hoger het tweede getal, hoe groter de bescherming tegen binnendringen van vloeistoffen

Twee voorbeelden voor buiten terras verlichting:

 • Inbouwspot voor LED-terrasverlichting buiten: IP 67
 • LED-paalverlichting voor bebakening: IP 54

Hoe krijg je een moderne terrasverlichting?

Alles begint stroomopwaarts, misschien zelfs nog vóór de installatie en de inrichting van uw terras. Maak inderdaad gebruik van de totale afwezigheid van elementen om een schema van uw buitenverlichting op papier te maken, om de plaats van de stopcontacten te bepalen, maar ook de plaats van elke terrasverlichting die u wilt. Denk aan de plaats van de eethoek en de keuken/barbecue, die beter verlicht moet zijn dan het woongedeelte, enz.

U kunt in onze online winkel de exacte modellen van de lampen kiezen die u wilt installeren. Dit kunnen bolders zijn met bewegingssensoren, zwembadverlichting, enz.

Welke kracht van terrasverlichting te kiezen?

Hier gaat het erom het juiste evenwicht te vinden tussen voldoende verlichting voor veilig verkeer en zachte verlichting, met name om niet bij te dragen tot lichtvervuiling of verblinding van de gebruikers van de lokalen.

Afhankelijk van de grootte van het dek, al dan niet voorzien van een zonnescherm, zal de intensiteit van het licht variëren. Denk ook aan het type terrasverlichting dat u wenst te installeren, bv. glas, met houten kap, staal, enz.

Als u geld wilt besparen op uw elektriciteitsrekening door te kiezen voor LED terrasverlichting, is dit wat u moet onthouden:

Wat u moet onthouden om het vermogen van LED verlichting te kiezen is dat het vermogen van de lichtstroom van een LED lamp wordt uitgedrukt in lumen en wel op de volgende manier:

 • 1300 - 1400 lumen gelijk aan een gloeilamp van 100 watt
 • 920 - 1060 lumen gelijk aan een 75 W gloeilamp
 • 700 - 810 lumen gelijk aan een 60 W lamp
 • 410 - 470 lumen gelijk aan een 40 W gloeilamp
 • 220 - 250 lumen gelijk aan een gloeilamp van 25 W
 • < 150 lumen equivalent aan een 15 W gloeilamp

Hoeveel lampen voor een terrasverlichting?

Voor een terras hebt u meerdere lampen nodig, die allemaal esthetisch en functioneel moeten zijn. Om taakverlichting, sfeerverlichting en accentverlichting te verkrijgen, moet u niet aarzelen om verschillende soorten terrasverlichting voor buiten te installeren!

De terraslamp voor buiten: een goed idee?

Als de spot op het terras naar voren wordt geschoven, is de terraslamp voor buiten nu een must om deze ruimte te verlichten. Dit type lichtbron brengt inderdaad een vleugje elegantie, bijvoorbeeld wanneer hij naast een buitenzitbank wordt geplaatst. Laat u inspireren door de lounges van luxehotels om een idee te krijgen van het resultaat!

terraslamp

Kunnen we een ophanging voor terrasverlichting installeren?

Ja, je kunt een hanglamp als terrasverlichting installeren! Het enige wat u nodig hebt is een voldoende stevige en bij voorkeur overdekte plaats om het te bevestigen. Ook dit type terrasverlichting geeft een elegante toets aan uw ruimte.

Kan de lichtintensiteit van een terrasverlichting worden gevarieerd?

Waar mogelijk bevelen wij de installatie van dimmers aan, ook voor buitenterrasverlichting. Zo kunt u de helderheid aanpassen aan uw behoeften, uw stemming of zelfs het weer: een klein extraatje dat het verschil kan maken.

Hoe kiest u uw tuinverlichting ?

Neem contact op met het team van Côté Lumière om antwoorden te krijgen over uw tuinverlichting voor buiten! Telefonisch of per e-mail beantwoorden wij al uw vragen voor een geslaagd project van begin tot eind.

0