Lantaarnpaal  

(Er zijn 179 producten.)

Filtres

Prijs

30 € - 13230 €

Hoogte

60 cm - 459 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 179 items
Weergegeven: 1 - 60 van 179 items

Alle onze verlichting buiten aan het licht omhoog uw tuinen en terrassen.

De buiten vloerlamp is het ideale armatuur om een oprit, terras, balkon, tuin, binnenplaats of zwembad op te fleuren. Een lichtgevende oplossing die hoogte geeft aan uw buitenruimtes. Om u te helpen de juiste keuze te maken, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het kiezen van een vloerlamp.

Wat is een buitenlantaarnpaal?

Als een bollard light, combineert een outdoor vloerlamp esthetiek en functionaliteit om het exterieur van uw huis te verlichten. Het krachtige licht verlicht je in het donker en houdt zo ongewenste bezoekers weg. Inderdaad, dit type van verlichting is ook ontworpen om privé of openbare plaatsen te beveiligen bij het vallen van de avond. Dit maakt het een favoriete armatuur voor mensen met een ruime tuin, die een veilige lichtbron nodig hebben. Tegelijkertijd zal het de ruimte verfraaien, zelfs als deze niet is ingeschakeld. Daarom is het cruciaal om speciale aandacht te besteden aan het ontwerp van deze buitenverlichting.

Welke hoogte voor dit type lamp?

Ook wel bekend als straatlantaarn, een straatlantaarn is een verlichtingsarmatuur gemonteerd op een standaard. Daarom wordt de lamp op een hoogte geplaatst om een grotere hoek te verlichten. Inderdaad, de hoogte is een zeer belangrijk aspect dat uw keuze zal bepalen. Het mag niet kleiner zijn dan 1,50 m, wat de minimale grootte is voor een buitenstraatlantaarn. De grootte is zeer variabel en kan tot 3,50 m gaan, afhankelijk van het model, vooral voor grote kandelaars met meerdere lampen.

Het belang van de IP-klasse

Aangezien een straatlantaarn een straatlantaarn is die ontworpen is voor gebruik buitenshuis, mag de IP-klasse niet worden overtroffen. Het moet minstens een IP 44 klasse hebben om bestand te zijn tegen weersinvloeden en zelfs tegen slecht weer. Als u een optimale bescherming wenst, aarzel dan niet om een lamp met een hogere IP te kiezen.

Uitzonderlijke armaturen om uw exterieur te verlichten

Bij de ingang van uw huis, in de holte van de tuin of aan de rand van een fontein, een zwembad of de oprit die naar de hoofdingang leidt, zijn dit enkele van de plaatsen waar dit verlichtingsapparaat kan worden geplaatst. Net als de interieur vloerlamp is deze verkrijgbaar in verschillende modellen. Het is echter meer waterdicht en beter bestand tegen de weersomstandigheden, vandaar de gemeenschappelijke kenmerken van deze armaturen. Afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren zijn er een veelvoud aan stijlen beschikbaar. Dit buitenarmatuur kan worden uitgerust met een lampenkap om de lampen te beschermen, of gewoon om esthetische redenen. De reflector moet waterdicht zijn om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Hetzelfde geldt voor de lamp. In het algemeen heeft de straatlantaarn aan de buitenzijde een beschermingsgraad die overeenkomt met het gebruik aan de buitenzijde. Bovendien respecteren de op onze site Côté Lumière aangeboden armaturen de geldende normen op dit punt.

Een verlichtingsapparaat dat is aangepast aan de stijl van de omgeving

Qua stijl zijn deze buitenlampen er in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen. Het meest voorkomende model is waarschijnlijk het model dat helder gloeit met zijn grote glazen bol als een diffuser. Deze klassieker is altijd al een kenmerk geweest van buitenruimtes. In een rustieke stijl zijn buitenarmaturen gemaakt van solide en duurzame materialen om na verloop van tijd effectief en functioneel te blijven. Neem het geval van de lantaarn-vormige lamp die een industriële uitstraling heeft. Het kan een of meer lampen bevatten om de lichtbronnen te vermenigvuldigen. Afhankelijk van het model kan het in verschillende kleuren beschikbaar zijn, waaronder zwart en wit om zich op een natuurlijke manier te mengen met het decor.

Als u van plan bent om het te installeren in de buurt van een zwembad, zal een design buitenlamp nodig zijn. Het zal perfect zijn om uw buitenruimte te verfraaien. Uitgerust met een lampenkap of reflector past deze waterdichte lamp gemakkelijk in elk type omgeving. Soms wordt de lampenkap niet samen met het armatuur verkocht, wat een extra accessoire is waar u voor kunt kiezen.

Een armatuur uitgerust met een veiligheidssysteem

Opgemerkt moet worden dat dit type verlichting kan worden gebruikt als een beveiliging om te waarschuwen in geval van inbraak in de tuin. Om dit te doen, rust het een bewegingsmelder uit die de geringste verdachte beweging binnen de grenzen van uw woning detecteert. Inderdaad, deze functie zal uw lamp inschakelen als een alarmsysteem wanneer het bewegingen in de omgeving detecteert. De detectiehoek wordt aangegeven op de kenmerken van het product, een detail dat niet mag worden verwaarloosd bij de keuze van een buitenlamp.

Om economische redenen is er veel vraag naar lampen op zonne-energie voor buitenverlichting. Ze werken met zonne-energie, wat u geld bespaart op uw elektriciteitsrekening. Dit zijn zonne-tuinlampen die gebaseerd zijn op een fotovoltaïsch systeem. Dit bestaat uit het omzetten van zonne-energie in elektriciteit. Hiervoor moet het zonnepaneel op een zonnige plek staan. Dit type buitenverlichting heeft meestal een sensor en een batterij om autonoom te kunnen werken. Bovendien biedt het de eenvoudigste installatie, zonder speciale verbindingen met een baken dat in de grond is gestoken. Als het avond wordt, gaan deze buiten-LED-lampen automatisch branden. Met deze optie is het mogelijk om een bewegingsmelder aan te sluiten, zodat de verlichtingstijd wordt beperkt en energie wordt bespaard.

Aanvulling van de buitenverlichting met andere lampen

Om de lichtbron die een lamp in uw tuin brengt compleet te maken, is het mogelijk om wandlampen te installeren, bij voorkeur uit dezelfde collectie. Als u bijvoorbeeld een model in de vorm van een lantaarn heeft gekozen, kies dan voor een wandlamp in dezelfde stijl. Het doel is om zowel de verlichting als het decor van uw tuin te harmoniseren. Tegelijkertijd zul je de lichtbronnen vermenigvuldigen om elk hoekje en gaatje van je buitenkant te verlichten.

Tot slot moet u bij de installatie van uw buitenverlichting er rekening mee houden dat de verlichting op hoogte wordt blootgesteld aan de wind. Een degelijke installatie is dus essentieel. Idealiter garandeert de constructie van een betonnen sokkel de stevigheid van de drager.

Bekijk onze andere outdoor verlichting

Buitenmuur

Ingebouwde spotlight

Buiten schorsing

Plafondlamp buiten

Terminal lichte tuin

Solar lamp

Outdoor projector

Outdoor LED-lamp

Meubilair en licht-object

Tafellamp buiten

Outdoor accessoires

0