Nachtkastlamp  

(Er zijn 266 producten.)

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 266 items
Weergegeven: 1 - 60 van 266 items

Wat is de ideale hoogte voor een bedlampje?

Het bedlampje is een van de belangrijkste voorwerpen in de slaapkamer. Hij geeft niet alleen licht om te lezen en voor algemene verlichting, maar is ook verkrijgbaar in voldoende modellen om een gepersonaliseerde decoratie te creëren. Hier vindt u onze tips in de vorm van vragen en antwoorden om u te helpen de juiste binnenverlichting voor uw behoeften en wensen te kiezen in onze onlineshop.

Hoeveel bedlampjes moet ik kopen voor een slaapkamer?

bedlampjes

Als algemene regel geldt dat voor elke persoon in het bed een lamp moet worden geïnstalleerd. Als de slaapkamer groot is of als u een kingsize matras hebt, is het raadzaam te investeren in twee lampen, of u nu de enige bent die de kamer gebruikt of twee.

Het design bedlampje kan gebruikt worden als hoofdverlichting in de kamer?

Een design bedlampje of een ander type lamp is niet bedoeld als hoofdverlichting in een slaapkamer, zelfs niet als u twee van dergelijke lampen in de kamer installeert. Het is belangrijk om voor het bed ten minste één plafondlamp, wandlamp of staande lamp aan te brengen.

Wat is de juiste breedte voor een jongensnachtlampje?

De grootte van het bedlampje mag niet aan het toeval worden overgelaten, anders krijgt u een model dat te klein is voor uw nachtkastje. Om een evenwichtig resultaat te bereiken, moet u er rekening mee houden dat hoe breder de matras, hoe breder het nachtkastje.

Evenzo geldt: hoe breder het nachtkastje, hoe breder de lamp moet zijn. Concreet moet de onderkant van de lampenkap van het nachtkastje ongeveer een derde van de breedte van het nachtkastje bedragen. Deze regel geldt ook als u kiest voor een bedlampje aan de wand!

Speciale aandacht voor het nachtkastje

Als algemene regel geldt dat het nachtkastje tussen één en twee derde van de breedte van de matras moet zijn.

Hoe hoog moet een houten bedlampje zijn?

Als u op zoek bent naar een leeslamp, is de hoogte van uw lichtbron doorslaggevend! Het is niet de bedoeling dat het licht direct van boven uw hoofd of in uw ogen schijnt. Kies dus bij een nachtkastje dat min of meer even hoog is als de matras, voor een lamp die niet meer dan 10 cm boven de matras uitsteekt als hij eenmaal op zijn plaats staat.

Zijn er aanraaklampen?

De aanraaktechnologie heeft haar intrede in de wereld van de verlichting niet gemist, dus ja, er bestaat zoiets als een aanraakgevoelig bedlampje. Esthetisch en praktisch, dit is een geweldige optie wanneer u een moderne, minimalistische inrichting wilt creëren.

Zijn er LED bedlampjes?

LED-technologie neemt de overhand, dus u kunt er nu op rekenen om uw bedlampje uit te rusten! Dit alternatief is praktisch, economisch en ecologisch en is een perfecte vervanging voor de versies die dat niet zijn.

Hoe kies je een bedlampje?

De grootte van de lampenkap draagt bij tot het evenwicht van het nachtlampje. Als algemene regel geldt dat de hoogte van de lampenkap ongeveer tweederde moet bedragen van de hoogte van het lamphuis, vanaf de onderkant van de lamp tot aan de voet van de gloeilamp. Praktisch gezien moet de onderkant van de lampenkap zich ongeveer op ooghoogte bevinden wanneer u in bed zit.

De breedte van de lampenkap moet ongeveer tweemaal zo groot zijn als de breedte van het breedste gedeelte van de lamp.

Als u graag buiten de gebaande paden denkt en wilt investeren in een origineel bedlampje, bijvoorbeeld een heel slank lampje, mag de diameter van de lampenkap niet groter zijn dan de hoogte.

Wat de kleur van de ideale lampenkap betreft: wit en gebroken wit laten het licht gemakkelijk door, terwijl gekleurde producten meer voor decoratieve doeleinden zijn.

aanraaklampen

Wat is de trend in bedlampjes?

Het ontbreekt de ontwerpers en fabrikanten van hoofdbordverlichting niet aan verbeeldingskracht, zodat de trend zich elke maand en elk seizoen ontwikkelt, met af en toe een comeback van modellen waarvan men dacht dat ze voorgoed verdwenen waren.

Hoe dan ook, onze online winkel biedt u een zeer breed scala van slaapkamer lampen te ontdekken, zodat u de een die perfect past bij uw interieur stijl te vinden. Of u nu op zoek bent naar een industriële nachtlamp, een goedkope nachtlamp of een hangende nachtlamp, neem de tijd om de beschrijving van onze producten te lezen om hun specifieke kenmerken te ontdekken. Vergeet niet het filter links op het scherm te gebruiken om precies het licht te vinden dat u nodig hebt.

0