Categorieën

Filtres

Categorieën

Prijs

30 € - 2715 €

Schakelaar

Dimbaar als lamp OK

Middellijn

5 - 215

Afficher/masquer plus d'options

Inclusief lamp(en)

Categorieën niveau 1

Categorieën niveau 2

Citaat

Lijst van producten per fabrikant Slide Design

Slide Design: lichtgevende producten die veranderen en ruimtes perfectioneren

Giò Colonna Romano, met 30 jaar ervaring in de verwerking van kunststofharsen, lanceerde in 2002 zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van armaturen en verlichtingsdecoratieobjecten. Vanaf het begin werden de Slide Design-creaties gekenmerkt door hun strakke vormgeving en kleur, die meteen de aandacht trokken. Maar als het Italiaanse merk zich onderscheidt van de concurrentie, dan is dat vooral te danken aan de creativiteit en het vernuft van de ontwerpers die het in staat stellen om originele verlichtingssystemen aan te bieden die aangepast zijn aan alle soorten interieurs. Daarnaast werkt het merk samen met vele wereldberoemde ontwerpers om het te begeleiden in zijn vele projecten.

Buitengewone creaties voor een chique en trendy decoratie


De ontwerper Giò Colonna Romano staat al bekend om het unieke karakter van het ontwerp van zijn huishoudelijke en tuinartikelen. Door bij de productie van deze armaturen en lichtgevende meubels hetzelfde principe toe te passen, zette de kunstenaar een echte trend in de wereld van het licht. Slide Design lampen en lichte decoratieve elementen staan bekend als ongewoon. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op chique woonverlichting. Maar het assortiment is zeer snel aan het diversifiëren, waardoor het op Europees niveau naamsbekendheid kan verwerven.

Natuurlijk zijn de ontwerpers trouw gebleven aan hun favoriete materiaal: gegoten kunststof. Maar ze hebben ook gekozen voor een verscheidenheid aan materiaalmixen. In ieder geval was het feit dat ze erin geslaagd zijn om door te spelen met vormen en kleuren tal van innovatieve ontwerpen te creëren een groot succes. Of het nu binnen of buiten is, de systemen van het Italiaanse merk zijn trendy decoratieve accessoires geworden die in meer dan 130 landen over de hele wereld worden gebruikt.

Lampen zoals de lichtgevende ster Sirio en de Light Drink Slide Design lamp behoren tot de meest populaire. Momenteel produceert het merk naast verlichtingsarmaturen ook verlichtingsmeubilair. Zo is de Kanal light desk ontworpen om een unieke lounge-sfeer te creëren die perfect is voor zowel eigentijdse als klassieke interieurs.

Innovatie om steeds boeiender oplossingen te ontwikkelen


Slide Design vindt de kunst van het licht opnieuw uit door zich te richten op de belangrijkste kenmerken van armaturen: design en helderheid. Het Italiaanse merk heeft de technologische vooruitgang in zijn sector kunnen overnemen om deze twee aspecten beter uit de verf te laten komen. Zo moderniseert het bedrijf voortdurend zijn spuitgiet-, afwerkings-, lak- en assemblagetechnieken. Deze evolutionaire benadering geeft het een groot voordeel in de beheersing van innovaties.

Professionals hebben zelfs de mogelijkheid om meer creatieve productieprocessen te creëren die de kwaliteit van hun creaties optimaliseren. Ze hebben bijvoorbeeld een manier gevonden om lineair lage-dichtheid polyethyleen te recyclen en te verwerken in een nul-emissieproces. Onlangs zijn de specialisten in staat geweest om flexibele en stijve polyurethaan te produceren die gemakkelijk kunnen worden gevormd tot verrassend lichtgevende structuren zoals de lichtgevende Jombo Corner bar of de lichtgevende Ice Bar ijsblokjesbak.

Slide Design weet zich te omringen, hier zijn enkele ontwerpers die hebben bijgedragen aan het succes van het merk.
We kunnen citeren: Paola Navone, Karim Rashid, Marcel Wanders...

Meer
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 137 items
Weergegeven: 1 - 60 van 137 items
0