Lijst van producten per fabrikant Slide Design

Slide Design: Dia heldere designproducten die veranderen en verbeteren van de ruimten

Met 30 jaar ervaring in de verwerking van kunsthars, heeft Giò Colonna Romano in 2002 zijn bedrijf opgericht dat gespecialiseerd is in de productie van verlichtingsarmaturen en decoratieve verlichtingsobjecten. Vanaf het allereerste begin werden Slide Design creaties gekenmerkt door hun verfijnde design en hun kleur die meteen de aandacht trok. Maar als het Italiaanse merk zich onderscheidt van de concurrentie, dan is dat vooral te danken aan de creativiteit en vindingrijkheid van zijn ontwerpers die het in staat stellen originele verlichtingssystemen aan te bieden die aangepast zijn aan alle soorten interieurs. Daarnaast werkt het merk samen met vele wereldberoemde ontwerpers om het merk te ondersteunen in zijn vele projecten.

Uitmuntende creaties voor een chique en trendy decoratie

Ontwerper Giò Colonna Romano staat al bekend om het unieke ontwerp van zijn huishoudelijke apparatuur en tuinartikelen. Door hetzelfde principe toe te passen op de productie van deze lichtarmaturen en meubels, zette de kunstenaar een echte trend in de wereld van het licht. Slide Design lampen en lichtdecoratie-elementen staan bekend als uitstekende stukken. Het merk richtte zich in eerste instantie op chique residentiële verlichting. Maar het aanbod wordt zeer snel gediversifieerd, waardoor het zich op Europees niveau bekend kan maken.

Natuurlijk zijn de makers trouw gebleven aan hun favoriete materiaal: gegoten plastic. Maar ze kozen ook voor verschillende materiaalmengsels. In ieder geval was het een groot succes dat ze erin geslaagd zijn om hun armaturen te vertalen naar vele innovatieve modellen door te spelen met vormen en kleuren. Binnen of buiten, de systemen die het Italiaanse merk aanbiedt, zijn uitgegroeid tot trendy decoratieve accessoires die in meer dan 130 landen over de hele wereld worden gebruikt.

Lampen zoals de heldere ster Sirio en de Light Drink Slide Design lamp behoren tot de meest populaire. Tegenwoordig produceert het bedrijf naast verlichting ook lichtgevend meubilair. Het lichte Kanal-kantoor is bijvoorbeeld ontworpen om een uitzonderlijke loungesfeer te creëren die perfect past in een modern en klassiek interieur

Innovatie om steeds boeiender oplossingen te ontwikkelen

Slide Design vindt de kunst van het licht opnieuw uit door zich te richten op de belangrijkste kenmerken van armaturen: design en helderheid. Het Italiaanse merk heeft de technologische vooruitgang in hun sector kunnen overnemen om deze twee aspecten beter tot hun recht te laten komen. Als gevolg hiervan is het bedrijf voortdurend bezig met het moderniseren van de technieken voor het spuitgieten, afwerken, lakken en monteren. Deze evolutionaire aanpak geeft het een groot voordeel bij het beheersen van innovaties.

Professionals hebben zelfs de mogelijkheid om creatievere productieprocessen te creëren die de kwaliteit van hun creaties optimaliseren. Zo hebben ze bijvoorbeeld een manier gevonden om lineair polyethyleen met lage dichtheid te recyclen en te verwerken in een proces met nul-emissie. Onlangs zijn specialisten in staat geweest om flexibel en stijf polyurethaan te produceren dat gemakkelijk kan worden gevormd tot verrassende lichte structuren zoals de heldere Jombo Corner bar of de heldere Ice Bar ijsblokjesbak.

Slide Design weet zich te omringen, hier zijn enkele ontwerpers die hebben bijgedragen aan het succes van het merk.
We kunnen vermelden: Paola Navone, Karim Rashid, Marcel Wanders...

Meer
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 139 items
Weergegeven: 1 - 60 van 139 items
0