Vloerlamp met kap  

(Er zijn 90 producten.)

Filtres

Dimbaar als lamp OK

Prijs

0 € - 8955 €

Hoogte

0 cm - 214 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 90 items
Weergegeven: 1 - 60 van 90 items

Hoe kies je een lampenkap voor een staande lamp?

lampenkapHet is redelijk om te zeggen dat de lampenkap voor staande lampen het onderwerp is van veel verhitte discussies. Tussen de vormen, maten, stijlen en materialen die op de markt te vinden zijn, kan het moeilijk zijn om een model te vinden dat perfect past. Hoe kunt u online die lampenkap kopen die perfect bij uw interieur past en tegelijkertijd bij de voet van de staande lamp die de lampenkap zal dragen? Wat is het beste materiaal om de juiste verlichtingskracht te krijgen? Zoals u ziet, is de perfecte lampenkap een lastige vraag, maar belangrijk genoeg om niet te licht op te vatten. Onze ultieme gids voor het kiezen van de juiste lampenkap!

Hoe kies je de maat van een lampenkap?

Kortom, het doel van de operatie is de grootte van de schaduw die door de lampenkap wordt geworpen af te stemmen op de grootte van de voet van uw tafellamp, of het nu een design-vloerlamp is of iets anders.

In feite mag, net als de hoeden, de lampenkap op een standaard niet groter of kleiner zijn dan de lamp die hem zal dragen, met het risico dat dit een visueel onevenwichtig resultaat oplevert, maar vooral inefficiënt voor de verlichting.

Als algemene regel :

- De standaarddiameter voor lampenkappen is 45 cm;

- De hoogte van de lampenkap moet ongeveer driekwart zijn van de hoogte van de voet van de lamp;

- De breedte van de voet van de lampenkap moet ongeveer gelijk zijn aan de hoogte van de lamp, gemeten van de voet van de lampenkap tot de voet van de gloeilamp;

- Idealiter steekt een lampenkap aan elke kant ten minste 1,5 cm over de voet uit;

- Als u twijfelt tussen twee maten, kies dan voor de grootste in het geval van een middelgrote vloerlamp. Anderzijds, hoe langer de staande lamp, hoe kleiner de lampenkap.

Moet ik een lampenkap kiezen op basis van de grootte van de kamer?

Een lampenkap zal zijn werk immers doeltreffend doen als hij de juiste maat heeft voor de kamer. Wij raden met name aan een grote lampenkap te kiezen voor een grote kamer en vice versa. Dit voorkomt een gevoel van rommel en belemmert de doorgang van mensen.

Voor een tafellamp moet u ook rekening houden met de grootte van de tafel en de voorwerpen die zich in de buurt van uw lamp zullen bevinden.

Om uw aankoop van lampenkappen op onze online winkel te vergemakkelijken, gebruikt u de filter aan de linkerkant van uw scherm!

Hoe krijg je het juiste licht met de lampenkap?

Hoeveel licht wil je in de kamer hebben? Misschien wilt u met uw staande lamp sfeerverlichting creëren, om voldoende licht te krijgen om te lezen of om uw ogen en geest 's avonds te laten rusten na een lange dag op kantoor?

- Kies een doorschijnende lampenkap voor sfeerverlichting of lezen.

- Kies een ondoorzichtig, donkergekleurd model om een ontspannen sfeer te creëren.

Vergeet niet dat u met dimmers ook de verlichting kunt moduleren, die met een draai aan de knop luider of zachter kan worden gemaakt.

Wat zijn de verschillende vormen van lampenkappen?

Zoals altijd ontbreekt het de ontwerpers niet aan creativiteit en verbeeldingskracht, zodat u uw lampenkap kunt kiezen naar uw eigen wensen. Om uw taak te vereenvoudigen, delen verlichtingsprofessionals dit accessoire in twee hoofdcategorieën in:

- Deze zijn ontworpen voor gespannen stoffen en bestaan in rechthoekige, vierkante, kegelvormige, tulpvormige, ovale, vlamvormige, enz. vormen.

- De stijve, verkrijgbaar in cilindrische, vierkante, trommel-, empirische, enz.

Kies de vorm van de lampenkap van uw staande lamp in overeenstemming met de voet van de lamp, de grootte en de inrichting van de kamer en tenslotte de plaats van de lamp. Er wordt gestreefd naar een evenwichtig en samenhangend resultaat.

De meest populaire modellen zijn nog steeds de empire en de rechte empire, de klassieke ronde vormen, het vierkant, dat tegen een muur kan worden geplakt, de trommel en het ovaal.

Wat zijn de verschillende materialen die voor lampenkappen worden gebruikt?

Zijde, katoen, linnen, fluweel, perkament en papier zijn de meest voorkomende materialen voor lampenkappen.

Afhankelijk van uw wensen en uw interieurinrichting krijgt u een zuiver, eigentijds, modern, minimalistisch resultaat.

U zult het begrepen hebben, de staande lamp is een essentieel onderwerp, dit accessoire is in staat om een kamer te transformeren. Speel met vormen, kleuren, materialen en krijg een esthetisch resultaat dat op jou lijkt!

Côté Lumière zal u helpen om uw lampenkap te kopen !

lampenkapOf u nu twijfelt tussen de ene vorm en de andere, of u op zoek bent naar een bepaald materiaal of een bepaalde kleur lampenkap voor uw statieflampen, het team van de online winkel Côté Lumière zal uw vragen beantwoorden. Neem contact met ons op per telefoon of via het formulier dat speciaal ontworpen is om van uw shopping een aangename ervaring te maken!

0