Al onze LED lampen voor uw huis.  

Er zijn 267 producten.

Subcategorieën

Nos Produits
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 267 items
Weergegeven: 1 - 60 van 267 items

LED lichtbron

LED-lampen of lichtdiodelampen.

Wat is het voordeel van een LED-lamp?

Om het voordeel van een LED-lamp te kennen, is het interessant om de verschillende soorten lampen die we op de markt kunnen vinden te vergelijken in relatie tot hun lichtrendement en hun levensduur

De gloeilamp heeft een lichtopbrengst van 10 tot 20lm/W en een gemiddelde levensduur in uren van 1000 tot 2000 uur.

De halogeenlamp heeft een lichtopbrengst van 15-20lm/W en een gemiddelde levensduur in uren van 2000-3000 h.

De fluorescentielamp of CFL heeft een lichtopbrengst van 40 tot 70 lm/W en een gemiddelde levensduur in uren van 6000 tot 15000 uur

De LED-lamp heeft een lichtopbrengst van 40 tot 135 lm/W en een gemiddelde levensduur in uren van 15.000 tot 50.000 uur.

Bovenstaande cijfers zijn indicatief en vertegenwoordigen een gemiddelde van de genoemde bollen.

Voor onze huizen gebruiken we voornamelijk lampen die rechtstreeks op de wisselstroom, genaamd 230 volt, zijn aangesloten.
Om een LED-lamp zijn optimale efficiëntie te geven, is het belangrijk dat hij koud blijft. In tegenstelling tot een halogeenlamp bestaat de LED-lamp uit elektronica die de werking van de diode(s) mogelijk maakt.
LED-lampen geven geen warmte af naar de voorkant van de lamp, maar warmte van de achterkant (elektronisch onderdeel). Als de lamp opwarmt, kan de levensduur van dit type lamp worden verkort en zal deze gemiddeld 15.000 uur duren.
De prijs van een LED-lamp kan variëren van een enkele tot driedubbele, voor dezelfde hoeveelheid licht aangekondigd. Wat de prijs zal differentiëren, is de kwaliteit van de elektronica die de koeling en dus de lange levensduur mogelijk maakt en ook de kwaliteit van de gebruikte diode.
Het blijkt dat LED-lampen een veel langere levensduur hebben dan de meeste andere lampen voor een lichtrendement dat tot twee keer zo efficiënt kan zijn.
Het in- en uitschakelen van de lamp zal snel gebeuren zonder risico op beschadiging, in tegenstelling tot CFL-lampen die slechts 60% van hun vermogen geven na 60 seconden

Verscheidenheid aan kleurtemperatuur :

In tegenstelling tot onze oude gloeilampen kunnen we met LED-lampen de kleur kiezen die door de lamp wordt verspreid, we kunnen drie families van kleuren onderscheiden.

Warm wit: 2700K tot 3000K
Dit is de kleurtemperatuur die het dichtst bij halogeenlampen ligt. De verspreide kleur zal meer geel en warmer zijn. Deze kleurtemperatuur wordt over het algemeen gebruikt in woonkamers zoals de woonkamer en de eetkamer.


Neutraal wit: 4000K tot 5000K
LED-lampen in neutraal wit geven een helder licht dat kan worden vergeleken met een zeer warm natuurlijk licht. Deze kleurtemperatuur wordt vooral gebruikt in ruimtes zoals het kantoor, omdat het de concentratie bevordert. We kunnen dit type kleur ook in badkamers dicht bij een spiegel plaatsen, deze kleurtemperatuur laat door zijn witheid toe om het buitenlicht zo nauwkeurig mogelijk weer te geven en zal onze dames een overmaat aan make-up vermijden.

Koel wit: 5000K tot 6000K
Deze kleur, met zijn schitterende tint, zal uw exterieur in de avond accentueren. Deze temperatuur is de kleur van het daglicht.


De belangrijkste soorten LED-lampen.

Er zijn verschillende formaten en maten LED-lampen, dus het is mogelijk om al onze oude gloeilampen, onze halogeenlampen of compact fluorescerende lampen te vervangen door de nieuwe generatie LED-lampen.

De e27lamp
Ter vervanging van onze oude gloeilampen zijn de meest klassieke gloeilampen de schroefbasislampen van het type LED e27 of de grote schroef.

Dee14-lamp
Met een kleinere schroefdiameter en vaak vlamvormig, zal de e14-lamp vooral worden gebruikt in kleine armaturen of in kroonluchters die uit meerdere lampen bestaan.

De LED GU10 lamp
Dit is de meest gebruikte lamp in onze plafondspots, ter vervanging van onze halogeenreflectorlampen. Met dit type lamp kunt u de gewenste kleurtemperatuur en lichtverspreidingshoek kiezen. Sommige lampen zullen ook de variatie in intensiteit mogelijk maken.

De GU5,3lamp
Voornamelijk gebruikt in relamping, LED GU5,3 lampen worden gebruikt in laagspanningsinstallaties die een transformator nodig hebben.

0