Categorieën

Filtres

Categorieën

Kleur

Prijs

465 € - 1560 €

Schakelaar

Dimbaar als lamp OK

Aantal lampen

IP-index

Middellijn

22 - 57

Afficher/masquer plus d'options

voltage

Inclusief lamp(en)

Categorieën niveau 1

Categorieën niveau 2

Citaat

Lijst van producten per fabrikant Verpan

Verpan: heruitgave van de Verner Panton-creaties voor een moderne en elegante weergave

Veel consumenten zijn zich hier misschien al van bewust. Het woord Verpan is een samentrekking van de eerste twee lettergrepen van de naam Verner Panton. Inderdaad, het merk dankt zijn creatie aan deze gerenommeerde ontwerper die vooral bekend was in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Het bedrijf werd opgericht om de werken van deze kunstenaar, die bekend stond om zijn gedurfde creaties die zich onderscheiden door hun sterke originaliteit en hun zeer esthetische kant, te bestendigen. Sinds 2003 heeft het Deense bedrijf de armaturen en lichtsystemen van de grote pionier heruitgegeven met het oog op het respecteren van de waarden die hij heeft overgedragen. Maar ook proberen ze aan te passen aan hedendaagse stijlen voor een modern en trendy resultaat.

Armaturen met een eigentijds design bij uitstek


Om te begrijpen hoe Verpan verlichting waarneemt, is het belangrijk om terug te kijken naar het pad en het profiel van de maker. Verner Panton is vooral een ontwerper die in zijn tijd als innovatief en avant-gardistisch kan worden omschreven. Na een studie architectuur en een opleiding in de schone kunsten in Kopenhagen, begon de kunstenaar met het maken van design en functionele meubels in zijn kleine atelier.

Al snel begon de liefhebber met het ontwerpen van verlichtingsarmaturen die een grote originaliteit en elegantie uitstralen. Deze twee kenmerken samen vormden de basis van het hedendaagse design. Het Deense merk koos voor dezelfde aanpak door de verworvenheden van zijn stichter na te bootsen, maar vooral door het publiek te herinneren aan de kenmerken van de hedendaagse stijl bij uitstek: unieke kleuren en vormen en licht dat de ruimte versterkt.

Alle materialen kunnen worden gebruikt. De voorkeur gaat echter uit naar klassieke materialen zoals staal, metaal, aluminium, kunststof en glas. Op dit moment onderscheiden Verpan-armaturen zich vooral door hun maritieme neigingen die een fascinerende verlichting bieden. Een voorbeeld hiervan zijn de prachtige Fun wall lights. De lampen worden gekenmerkt door hun klassieke uitstraling en de elegante zilverkleurige reflecties die worden verspreid door de talrijke zilveren bolletjes die met kleine ringen zijn bevestigd.

Innovatieve lampen met een uniek karakter


Aangezien innovatie een essentieel aspect is van de merkuitbreiding, heeft Verpan er een punt van gemaakt om moderne visies te adopteren en tegelijkertijd te zorgen dat het trouw blijft aan de principes van de oprichter. Ontwerpers kennen hun klassiekers door en door, zoals te zien is bij Verpan Fun verlichtingssystemen. Maar om unieke en steeds verrassende oplossingen te bieden, aarzelen ontwerpers niet om de glamour en originaliteit te spelen.

De imposante drievoudige ophangsystemen van parelmoer-schaalelementen zijn een bewijs van deze mooie aanpak. De armaturen zijn ontworpen om de inrichting van de meest stijlvolle woonkamers en lounges te verfraaien, maar ze vinden ook hun plaats in de receptieruimte van een groot hotel. Voor consumenten die op zoek zijn naar modellen die moderniteit en klassieke stijl perfect combineren, zijn Pantop messing tafellampen en Fun zilveren kroonluchters een echte aanrader.

Verner Panton:


Is een Deense ontwerper die met zijn innovatieve en avant-gardistische vormgeving een grote invloed heeft gehad op de meubelindustrie. Na een opleiding in de architectuur en een studie aan de Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen, begon Verner Panton zijn carrière met een samenwerking met de beroemde ontwerper Arne Jacobsen.

Al in 1955 richtte hij zijn eigen designstudio op om design en functionele meubels te ontwikkelen die ook innovatief zijn in het productieproces.

In zijn creatieve geest ontwikkelde Verner Panton ook een breed scala aan verlichtingsarmaturen die nog steeds onder het merk Verpan op de markt worden gebracht.

Meer
Filter
Weergegeven: 1 - 17 van 17 items
Weergegeven: 1 - 17 van 17 items
0