Hanglamp Kap  

(Er zijn 85 producten.)

Filtres

Prijs

45 € - 2940 €

Hoogte

13 cm - 178 cm

Middellijn

11 - 90

Lengte

19 cm - 110 cm

Breedte

16 cm - 150 cm

Citaat

Nos Produits
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 85 items
Weergegeven: 1 - 60 van 85 items

Hoe kies je een hanglampkap ?

lampenkapDe lampenkap is verre van een eenvoudig accessoire. Zonder dit systeem heeft het licht van de kale lamp de neiging alle kanten op te gaan, om nog maar te zwijgen van de verblinding en het ongemak die het automatisch veroorzaakt. Hoe kies je het perfecte model om een ophanging te kleden? Ons advies!

Hoe herken je een schorsing?

Aangezien het om één enkele lichtbron gaat, wordt de ophanging geleverd met een kabel die in hoogte kan worden versteld en aan het plafond kan worden bevestigd.

Wat is het doel van de hanglampkap?

Natuurlijk kunnen sommige verlichtingsarmaturen, zoals armaturen in industriële stijl, het best zonder lampenkappen worden gebruikt, maar over het algemeen is het belangrijk om de verlichting in een ruimte te regelen en de ogen te beschermen. Kortom, het regelt de verspreiding van licht en beschermt de gezondheid van de ogen. Bovendien is het een decoratief stuk waar we niet altijd aan denken.

Hoeveel vormen van plafondlampenkappen zijn er?

Speel met de verschillende vormen om een uniek decor te creëren met uw slaapkamer hanglamp, maar ook in alle kamers van het huis uitgerust met een ophanging:

  • Conisch ;
  • Empire;
  • Trommel;
  • Cilindrisch ;
  • Rechthoekig

Hoe kies je een plafondkap?

Wat voor soort lamp u ook wilt aankleden, maak eerst de balans op voordat u de lamp kiest die u mooi vindt uit het assortiment lampenkappen in onze winkel:

- Wordt de lampenkap gebruikt met een houten ophanging of een heel ander model?

- Welke sfeer probeer je te creëren in de kamer? Dynamisch, zacht, praktisch?

- In welke kamer ga je de lampenkap installeren? Het antwoord zal namelijk afhangen van verschillende criteria, zoals de vorm van de kamer en de decoratiestijl. Waarom hetzelfde model kiezen voor de woonkamer en de badkamer?

- Wat voor soort bekleding wilt u? Als de kap bijvoorbeeld in de keuken komt te staan, waar zich na verloop van tijd vet zal afzetten, kies dan voor een materiaal als glas, plastic of metaal, dat gemakkelijker schoon te maken is dan stof of papier!

- Welke kleuren zijn het meest aanwezig in de kamer?

Praktische tip

Gebruik onze geïntegreerde zoekmachine. Type bijvoorbeeld glazen kap om op te hangen om het model te vinden dat bij u past!

Welke stoffen plafondlampenkap moet ik kiezen om mijn kamer te verlichten?

Een beige of witte bekleding zal op natuurlijke wijze een helderder licht verspreiden, terwijl een donkerder model het licht zal dimmen. Vind de mooiste modellen om uw binnenverlichting mee uit te rusten op onze online winkel!

De lamp speelt ook een belangrijke rol in de verlichting en goed nieuws, LED technologie maakt het mogelijk de genoegens te variëren, zolang u maar de juiste kleurtemperatuur kiest. Dit wordt uitgedrukt in graden Kelvin en wel op de volgende manier:

- 5500 tot 6000 Kelvin - Koel wit

- 4000 tot 4500 Kelvin - Neutraal wit

- 2500 tot 3000 Kelvin - Warm Wit

- 2200 Kelvin - Wit naar geel

Bekijk een speciaal artikel over kleurtemperaturen op onze blog!

Wat is de juiste maat van industriële hanglampenkap?

Of u nu een industriële ophanging of een ander model monteert, de keuze van de lampenkap zal afhangen van het volume van uw lichtbron. Het doel is een harmonieus resultaat te verkrijgen. Wat je moet onthouden:

- Een diameter van 30 cm is perfect als uw ophanging van gemiddelde grootte is.

- Kies een diameter van 40 cm als u een ophanging van vrij imposante afmetingen wilt versieren en deze in een grote ruimte wilt bevestigen.

- Ideaal is een ruimte van ongeveer 2 meter tussen de onderkant van het accessoire en de vloer, indien de hoogte van het plafond dit toelaat.

- Boven een tafel (bijvoorbeeld in de eetkamer) moet de kap ongeveer één tot twee derde van de totale breedte van de tafel beslaan.

Hoe de lampenkap van een keukenophanging te repareren?

Of het nu gaat om een keukenpendel of een plafondpendel in de woonkamer, het principe is hetzelfde: bevestig uw lampenkap aan de hanglamp met behulp van de metalen haakjes op het accessoire. Controleer echter wel de grootte van de lamp voordat u het product koopt:

  • E27 fitting (grote schroefbasis), dus lampenkap met een brede ring van 40 mm diameter.
  • E14 fitting (kleine voet), met een smalle ring van 27 mm diameter.

Wist je dat?

U kunt ook kiezen voor een haakarmatuur, waarmee u, zoals de naam al zegt, de lamp letterlijk aan het plafond kunt hangen!

Côté Lumière begeleidt u en beantwoordt al uw vragen over de lampenkap voor ophanging !

lampen kapDe ophanging is een licht dat we onmiddellijk opmerken wanneer we een kamer binnenkomen, dus is het belangrijk de lampenkap te kiezen die dit licht zal accentueren. Of u nu op zoek bent naar een 3 lampenkap ophanging, of u niet weet welke lampenkap ophanging u moet kiezen, of u twijfelt tussen een rieten hanglampenkap of een stoffen plafondlampenkap of zelfs een slaapkamer hanglampenkap, ons team zal u helpen voor, tijdens en na uw aankoop op onze online winkel. Telefonisch of per contactformulier, Côté Lumière is er voor u !

0