GU5.3 LED lamp  

(Er zijn 2 producten.)

Citaat

Onze producten
Filter
Weergegeven: 1 - 2 van 2 items
Weergegeven: 1 - 2 van 2 items

12V LED-lamp: onze tips en trucs voor de GU5.3-lamp

Als u op zoek bent naar een 12V LED-lamp en een GU5.3-lamp die specifiek bedoeld is om over te schakelen van halogeenverlichting naar energiezuinige verlichting, dan bent u bij ons aan het juiste adres. De online winkel van Côté Lumière begeleidt u bij het snel aanschaffen van dit product voor spotlights en kleine verlichtingsapparatuur. Hier zijn onze tips en trucs!

LED-lamp GR5.3

Beschrijving van de 12V LED-lamp

De GU 5.3 LED-lamp is herkenbaar aan zijn kleine formaat: hij is compact, met een diameter van 50 mm. De MR16 GU5.3 is eenvoudig te richten, met een bredere lichthoek dan de klassieke gloeilamp, en is veelzijdig en laagspannend! LED plafondverlichting, binnen of buiten kasten, vitrines, slaapkamers, kantoren, kies de juiste kleurtemperatuur en lichtintensiteit om het gewenste effect te bereiken.

Een korte opmerking over kleurtemperatuur, uitgedrukt in graden Kelvin, en lichtintensiteit, uitgedrukt in lumen. Als we nog steeds gewend zijn om ons uit te drukken in watt, dan moeten we ons bij LED's, inclusief uw 12-volt LED-lamp, richten op de lumens. Hier is een correspondentietafel om u te helpen begrijpen:

Correspondentietabel

Verbruik in Watt (gloeilampen)

Lichtstroom in Lumens

25 W

200 lm

40 W

400 lm

60 W

700 lm

75 W

800 lm

100 W

1200 lm

 

Leer deze twee meeteenheden beter kennen om u te helpen de juiste GU5.3 LED-lamp te kiezen met ons artikel "Lumen en watt: het verschil begrijpen om de juiste armaturen te kiezen".

De GU5.3 basis

De GU5.3 basis is te herkennen aan de twee elektrisch geleidende metalen stekkers, die 5,3 mm uit elkaar liggen. Deze twee stekkers staan ook wel bekend als de twee-pins, twee-pins of twee-pins basis.

Wat zijn de verschillen tussen MR16 lamp, 12V GU 5.3 lamp en 12V LED lamp?

Als u tijdens uw onderzoek op het internet de naam "MR16 gloeilamp" tegenkomt, dan is het dezelfde gloeilamp! Inderdaad, de officiële naam is "MR16 GU5.3 lamp". In detail:

  • MR staat voor Multifaced Reflector.
  • De 16 is het equivalent in Angelsaksische meeteenheden van de 5,3 mm tussen de twee bovengenoemde metalen stekkers;
  • GU5.3 verwijst naar het type basis met twee spindels
  • Tot slot leggen de 12 Volt eenvoudigweg uit dat de GU5.3 lamp het gebruik van een externe 12V DC transformator vereist.

Kortom, MR16 is een geval, terwijl GU de basis is!

GR5.3 basis

Goed om te weten

Hoewel sommige winkels nog steeds halogeenlampen aanbieden, wordt de productie van deze lichtbronnen geleidelijk afgebouwd.

Voor elke halogeenlamp die geruild wordt voor een MR16 LED-lamp, vermenigvuldigt u de verlichtingstijd met 10! Concreet kan een 12v LED-spot tot 40.000 uur werken, tegenover 4.000 uur voor een standaard halogeenspot!

Hoe installeer of vervang ik een MR16 LED-lamp?

U wilt uw halogeenlamp inruilen voor een GU5.3 LED-lamp, maar u weet niet hoe u deze moet repareren? De MR16 LED is insteekbaar, d.w.z. om hem te installeren of te vervangen, steekt u hem gewoon in het armatuur. Geen schroeven en schroeven meer!

LED GU5.3 lamp: welke kleur?

Zowel thuis als in professionele ruimtes voldoet de MR16 GU5.3 aan vele behoeften. Dankzij de LED-technologie levert het een zachte en warme lichtstraal, waardoor een aangename sfeer ontstaat.

Verkrijgbaar in drie witte temperaturen, vind op onze winkel de MR16 LED die bij u past in neutraal wit, warm wit, zeer warm wit. Een vraag over de MR16 lamp? Hulp nodig bij het kiezen van uw GU 5.3 LED-lamp? Neem contact op met het team van Côté Lumière per telefoon of per post !

0