Wandlamp design  

(Er zijn 236 producten.)

Filtres

Prijs

15 € - 1710 €

Breedte

4 cm - 149 cm

Hoogte

3 cm - 138 cm

Dikte - Diepte

0 cm - 100 cm

Kracht

1 w - 230 w

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 236 items
Weergegeven: 1 - 60 van 236 items

Wandlamp: design hangt in de lucht.

In de wereld van de decoratie is de wandlamp een essentieel licht geworden in de ontwikkeling van uw interieur.

Design wandlampen

Kies uit onze selectie wandlampen om uw kamers te verlichten. Ontdek een designwandlamp die karakter kan geven aan uw interieur. U heeft een ruime keuze aan vierkante, bal, design, dimbare wandlampen...

Deze lampen, oorspronkelijk ontworpen voor kamerverlichting, zijn verkrijgbaar als wandspots, plafondlampen of nachtlampen. Sinds enkele jaren zijn ze echte decoratieve objecten geworden, zelfs verzamelobjecten, met modernere stijlen en innovatieve materialen of kleuren; om nog maar te zwijgen van de voortdurend evoluerende technologieën die worden gebruikt. Designer wandlampen behoren tot de meest populaire producten. Ontdek een ruime keuze aan meer klassieke modellen. Voor een prijsklasse vanaf 16 euro! Design-wandlampen en tijdloze lampenkappen zullen u in verrukking brengen. Ontdek ook gelede wandlampen, instelbaar volgens uw behoeften. Er zijn ook meer decoratieve modellen met spiegelsets, een resoluut retrostijl. Naast de stijl wordt u ook verwend met een keuze aan kleuren en gebruikte materialen. Qua kleuren zijn er zwarte, grijze en zelfs verchroomde wandlampen te vinden. Ook voor de materialen is er een breed scala aan modellen in glas, metaal, stof, kristal, je kan er zelfs houtbakken vinden.

Wat voor soort designwandlamp u ook zoekt, tussen onze honderden producten vindt u de lamp die bij u past. U zult in staat zijn om gemakkelijk uw kamer te verfraaien met ongewone wandlampen in alle maten, kleuren en stijlen.

Maar het is niet eenvoudig om een keuze te maken uit alle modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Je hebt zeker een aantal vragen die beantwoord moeten worden. Vragen zoals hoe te kiezen, welke maat, welk type, welke materialen? We zijn hier om u wat licht te brengen, om u meer oplossingen te geven.

Hoe kies je een wandlamp?

De wandlamp is een armatuur die gebruikt wordt als aanvullende verlichting, het verhoogt de helderheid van een ruimte en accentueert tegelijkertijd de decoratie. Sommige modellen zijn zelfs ontworpen om kleur te geven aan de algemene verlichting en de decoratie van de kamer te verfraaien. Hier zijn slechts een paar punten om te overwegen.

Modellen van wandkandelaars.

De klassieke wandlamp: dit type wandlamp is vaak gekleed met een lampenkap of voorzien van een schijnwerper. Het is de meest voorkomende in Europese huizen, omdat het perfect past in woonkamers. Soms zijn ze zo gemaakt dat ze kunnen worden gezwenkt of opgehangen, zodat u het licht in de gewenste richting kunt sturen. De steun is meestal gemaakt van vast metaal en de lamp, als deze niet in LED staat, bestaat uit een groot of klein E27 of E14 basismodel. De wandspot is ook een klassieke wandlamp die vaak bestaat uit een enkele lichtopbrengst. Wat hem onderscheidt is zijn precisie in de verlichting, omdat hij meer richtinggevoelig is en zijn verlichtingshoek strakker is. Deze wandarmatuur wordt meer gebruikt in kantoren om de werkruimte wat meer te verlichten, maar afhankelijk van uw stijl kan hij ook in andere ruimtes worden gebruikt.

De bedwandlamp kan de klassieke bedlampen vervangen. Het wordt naast het bed aan de slaapkamerwand bevestigd en heeft een ingebouwde of nabijgelegen schakelaar. Voor een meer functioneel gebruik is het ontworpen om zowel praktisch als decoratief te zijn. Zijn rol is om een gedempt licht te verspreiden. Het is ook mogelijk om een hoofdbordwandlamp te hebben met een draaibare leeslamp.

De inbouw wandlamp: inbouwlampen voldoen aan een esthetische en minimalistische eis. Dit type lamp vereist een voorbereiding van de steun en zal voornamelijk worden gebruikt voor het uitspannen van gipswanden.

De outdoor LED-wandlamp is ontworpen voor de verlichting buitenshuis. Het biedt een pluspunt voor buitenversiering, maar zijn specificiteit is zijn IP-rating, die een beschermingsgraad voor de luchtvochtigheid is. Het is mogelijk om twee soorten buitenwandlampen te onderscheiden, lampen voor zwaailichten en elektrische wandlampen die een zeer krachtige lichtintensiteit leveren. De hoge lichtintensiteit is perfect geschikt om een ingang, een terras, een oprit of zelfs de muren van de binnenplaats te verlichten.

Keuze van de materialen

Naast de verschillende soorten wandlampen wordt uw keuze beter gedefinieerd door een ander criterium toe te voegen. Inderdaad, om uw wandlamp te kiezen, moet u eerst de kleur bepalen die u wilt. Deze kleur wordt ook beïnvloed door het materiaal waarmee de wandlamp wordt samengesteld.
Voor een designwandlamp kunt u kiezen voor de kleur van de bank, zwart of aluminium.
Als u kiest voor een klassieke wandlamp, moet u kiezen voor chroom, brons of wit...
Naast de keuze van de gebruikte materialen of de kleur van de wandlampen heeft de vorm uiteraard een grote invloed op de vormgeving van uw woning. Daarom hebben we het over de vorm van de wandlampen.
Oudere modellen, vaak aangeduid als klassieke wandlampen of vintage wandlampen, zijn gedecoreerd met bloemen of vaak zwanenhalsen. Deze ornamenten gaan zo ver als kantvormen of hangers.
Aan de andere kant hebben moderne stijlen eenvoudige en strakke lijnen, zoals de design wandlichtstijl die gemakkelijk terug te vinden is in de facetfilter aan de linkerkant van de producten.
Ze geven de voorkeur aan eenvoud en functionaliteit, omdat ze een moderne uitstraling geven aan eigentijdse interieurs. U vindt deze stijl en vorm van eenvoud terug in design, Scandinavische, hedendaagse stijlen, enz.

Bollen

De wandlampen worden verkocht met een geïntegreerde LED-module of geleverd zonder gloeilampen, zodat u, afhankelijk van het doel van de wandlamp, het type lamp kunt kiezen dat het beste bij u past. Het is daarom belangrijk om u te informeren over de soorten bollen en hun kenmerken.

De gloeilamp wordt niet meer geproduceerd en wordt vervangen door LED-lampen, echter, het is mogelijk om LED-lampen te vinden die het mogelijk maken om het uiterlijk van oude lampen te herstellen, zullen we praten over LED-lamp type vintage gloeidraad.
Compatibele wandlampen zijn voorzien van een schroefbasis waarop de lamp wordt geplaatst. Het licht dat het biedt is zacht, warm, maar trekt een beetje aan het geel.

De halogeenlamp staat bekend om zijn hebzucht naar energie, maar biedt een warme sfeer.

De LED daarentegen verbruikt weinig energie, warmt niet op en heeft een grote weerstand in de loop van de tijd. Het zal altijd mogelijk zijn om de gewenste lichttemperatuur te kiezen, warm wit of koel wit, dimbaar of niet. De LED-design-wandlamp blijft de juiste keuze.

In uw selecties moet u naast het energieverbruik ook de kleurtemperatuur zien die door de lamp wordt uitgestraald. Uitgedrukt in Kelvins (K), is het de kleur van het licht. Er wordt gezegd dat een kleur warm is als het dicht bij geel is, en koud als het wit is.

Hoe installeer of zet ik een wandlamp goed op?

U wilt uw wandlamp kiezen, maar u wilt hem ook zelf installeren op de plaats die u wilt... dat is goed, want u hoeft geen professional te zijn om uw designwandlamp thuis te installeren. Hier zijn een paar eenvoudige tips om u te helpen met uw kleine installatie.

De installatie is eenvoudig, en je kunt het zelf doen, maar je moet wel een voeding hebben aan de uitgang en aangesloten op een wandschakelaar. Zo hoef je geen groot werk opnieuw te doen.

Het gereedschap dat u nodig heeft is: een potlood, een meetlint, een waterpas, schroeven en deuvels, een hamer, een platte of sterschroevendraaier, een kniptang of striptang, een tang en een domino.

Voordat u de elektrische draden aanraakt, moet u ervoor zorgen dat de stroom wordt uitgeschakeld bij de stroomonderbreker en dat het hele systeem wordt uitgeschakeld. Veiligheid is een prioriteit bij alle werkzaamheden met betrekking tot elektriciteit.

De volgende stap is het markeren van toekomstige schroeflocaties met een potlood. Hier moet u de waterpas gebruiken, zodat uw lamp op de juiste manier wordt gepositioneerd. Over het algemeen worden wandlampen op 1,80 m van de grond geplaatst, maar we zullen later zien voor de hoogte.

Voordat u de muur boort, moet u de muurpluggen kiezen die het meest geschikt zijn voor het type muur en het gewicht dat deze kan dragen. Vervolgens kunt u de muur boren met de elektrische boormachine op de punten en de stekkers erin steken. Plaats vervolgens de wandlampsteun zonder dat de elektrische meisjes vastlopen; en schroef deze met een schroevendraaier in de stekkers.

Nu is het de verbindingsfase. De elektrische draden moeten ongeveer tien millimeter worden gestript om ze aan te sluiten. De verbinding wordt gemaakt met behulp van domino's of snelkoppelingen. De draden zijn kleurgecodeerd, niet te verwarren: blauw voor neutraal, rood voor fase en geel voor aarde. Maar geel is niet aan te sluiten voor de installatie van een industriële wandlamp.

Dan moet je de lamp in de fitting schroeven. Let op dat u de draden niet te dicht bij de gloeilamp laat liggen, want dat kan ze beschadigen. En het is zeer belangrijk om een lamp te kiezen die het door de fabrikant aangegeven vermogen niet overschrijdt.

U kunt eindigen door de stroom aan te zetten om te testen of alles werkt, en de kap op de wandlamp te plaatsen.

Wat is de ideale hoogte voor een wandlamp?

Met alle mogelijke stijlen van design wandlampen kan de verlichting op verschillende manieren en naar ieders smaak worden verspreid. Het is daarom belangrijk om de wandlamp correct te plaatsen om de gewenste hoeveelheid licht voor de activiteiten te genereren.

De gemeenschappelijke standaard is om de wandlamp op 1,80 meter van de vloer te bevestigen, maar u bent vrij om uw armatuur te positioneren volgens uw voorkeuren en behoeften.

Omdat het zowel functioneel als sfeerverlichting is, is de hoogte waarop u de wandlamp vastzet afhankelijk van twee essentiële factoren. Dit zijn de bestemmingsruimte en het type verlichting. Dit betekent dat de hoogte van de armatuur niet gelijk zal zijn in de slaapkamer en de badkamer. Hetzelfde geldt voor de oriëntatie van de verlichting en de vereiste lichtintensiteit voor het te verlichten gebied. Hier zijn een paar tips om u te begeleiden bij het plaatsen van uw binnenwerklamp.

Hoogte voor een klassieke wandlamp

Klassieke modellen zoals halve of geplateerde wandlampen volgen de norm van 1,80 of 2 meter. De verticale of slanke wandlampen zijn echter iets lager gepositioneerd, op 1,70 meter boven de grond. Dit zou een beter resultaat geven voor de decoratie.

Bovendien kunnen deze waarden ook veranderen afhankelijk van de hoogte van het plafond. Want voor een plafond dat hoger is dan 2,50 meter, voor een woonkamer bijvoorbeeld, kunt u uw wandlamp op 2 meter plaatsen.

In de badkamer, waar het de functionele kant is die belangrijk is, volgt de plaatsing van de wandlamp de standaard en is ook indirect ten opzichte van de spiegel. Een verticale gemengde stijl zou echter een hoogte van ongeveer 1,60 meter mogelijk maken, vanwege de slanke vorm.

Dit is niet het geval voor de slaapkamer. Omdat een slaapkamer of leeslamp wordt gebruikt om het lezen van een boek of andere activiteiten op het bed te verlichten, is het aangewezen om deze tussen 1 meter en 1,20 meter hoog te plaatsen. Uiteraard is deze hoogte effectief als u kiest voor een wandlamp met een draaikopschakelaar. De juiste hoogte van een schakelaar is 90 centimeter om uw praktische verlichting gemakkelijker aan en uit te kunnen schakelen.

De stand van de schakelaar is echter ook erg belangrijk, want een hoofdbordlamp die bedoeld is om licht te geven als je naar bed gaat, moet direct naast het bed worden geplaatst. U moet voorkomen dat u het boven uw hoofd plaatst om te veel blootstelling aan licht te vermijden. Te sterk licht en te dicht bij het bed kan visuele vermoeidheid veroorzaken.

Hoogte voor een atypische wandlamp

Omdat de vorm van de wandlampen de laatste jaren veel diverser is geworden, wordt het kiezen van de juiste locatie en ideale hoogte steeds ingewikkelder. Je kunt vertrouwen op je intuïtie en je esthetische gevoel. Maar het principe is om rekening te houden met de hoogte van de diffuser die u wilt installeren. Om veiligheidsredenen moet bijvoorbeeld een kinderwandlamp op een minimale hoogte van 1,7 meter worden geplaatst.

Voor een fotowandlamp zou het voldoende zijn om eerst de decoratie te installeren en vervolgens de positie van de wandlamp te bepalen.

De keukenwandlamp moet eenvoudig zijn om een te omslachtige decoratie te vermijden. Het moet ook op een hoogte worden geplaatst die hoog genoeg is om voldoende licht voor de werkruimte te genereren. Het is ook mogelijk om de keukenspots onder de planken of bovenkasten in de keuken te plaatsen.

Voor een lange armlegger krijgt u een goed resultaat door een hoogte van 1,80 meter in een woonkamer te volgen en een hoogte van 1,50 meter in de slaapkamer als leeslampje. Het is dan belangrijk om de stijl van de wandlamp te kiezen alvorens te bepalen waar deze moet worden geïnstalleerd.

Om een trap of een gang te verlichten, zou het mogelijk zijn om met een verzilverde wandlamp de lamp onder het armatuur niet te zien. Deze wandlampen worden geplaatst op een hoogte van 1,80 meter en op een afstand van 1,50/2 meter, afhankelijk van de lengte van uw ruimte.

Blader nu met een gerust hart door ons uitgebreide assortiment lampen om uw goedkope wandlamp te vinden, die bedoeld is om uw heldere dagelijkse leven te verfraaien. Nu heeft u alle middelen om verstandige, esthetische en stijlvolle keuzes te maken.

Ontdek onze andere wandlampen:

Wandlampschildering
Wandlamp slaapkamer
Keukenwandlamp
Wandlamp in de woonkamer

0