G4/GU4 LED lamp  

(Er zijn 2 producten.)

Citaat

Nos Produits
Filter
Weergegeven: 1 - 2 van 2 items
Weergegeven: 1 - 2 van 2 items

LED G4 - GU4 lamp : tips en trucs

De G4-lamp en de GU4-lamp zijn laagspanning met pennenvoeten, maar met enkele kleine verschillen. Als u op zoek bent naar informatie over een van beide, bijvoorbeeld om uw halogeenlampen om te schakelen naar LED-technologie, is hier onze gids om u te helpen kiezen uit de producten die beschikbaar zijn in deze categorie op onze online winkel.

G4 LED gloeilamp

Wat is het verschil tussen de G4 LED-lamp en de GU4-lamp?

Hier is het verschil vrij klein, maar er moet toch rekening mee worden gehouden! Het eerste wat je moet weten is dat de G4 en GU4 bases beide voorzien zijn van puistjes.

Verschillen om rekening mee te houden bij de aankoop van uw lamp:

  • De GU4, een spotlight, is uitgerust met twee pinnen die 2 mm uit elkaar staan, waarvan één iets dikker is, met een diameter tussen 0,95 en 1,05 mm. Het is ook uitgerust met een MR11 reflector, waardoor het een totale diameter van 33 mm heeft. Bij 12 volt is een transformator nodig.
  • De G4 is uitgerust met twee spindels die 4 mm uit elkaar staan, waarvan één dunner is, met een diameter tussen 0,65 en 0,75 mm. Bovendien is hij door het ontbreken van een reflector klein van formaat.

Even terzijde over de MR11-reflector: met dit apparaat kan elke LED-lamp van klein formaat die ermee is uitgerust, een zeer goede lichtsterkte leveren.

Goed om te weten

Let op dat u de GU4 LED- of G4-lampen niet verwart met de G9-lamp, die ook zeer klein is en de vorm van een capsule of een gloeilamp heeft.

Hoe verander of installeer ik een GU4-lamp of G4-lamp?

U hoeft niets te weten over DIY of elektriciteit om een G4 LED of GU4 lamp te installeren of te vervangen. Voor de verandering hoeft u alleen maar de bestaande gloeilamp te verwijderen om de nieuwe te plaatsen. Hetzelfde geldt als je net een nieuwe lamp hebt gekocht, duw de lamp dan gewoon in de daarvoor bestemde gleuf!

Hoe gebruik ik een G4 LED en een GU4 LED-lamp?

De G4-lamp is klein en compact. Het wordt gebruikt om vloerlampen, tafels, lampen, wandlampen, hanglampen, keukenkappen of rekken uit te rusten. Het kan ook gebruikt worden in armaturen voor accentverlichting in de woonkamer of slaapkamer.

De GU4 lamp is groter en is voorzien van een MR11 reflector. Het wordt gebruikt om inbouwspots en binnenkastverlichting uit te rusten.

G4 Basis

G4 LED-lamp en GU4-lamp: vermogen in watt

Bij LED's hebben we het niet meer over vermogen in watt, maar over kleurtemperatuur, die wordt uitgedrukt in graden Kelvin. De lichtintensiteit wordt uitgedrukt in lumen. Over het algemeen leveren G4 LED's en GU4's een koele witte, warme witte of daglichtsterkte die kan worden aangepast aan de te verlichten ruimte.

Watten en lumens: lucifers

Hier is een Watts en Lumens correspondentietafel om u te helpen:

Correspondentietabel

Verbruik in Watt (gloeilampen)

Lichtstroom in Lumens

25 W

200 lm

40 W

400 lm

60 W

700 lm

75 W

800 lm

100 W

1200 lm

 

Onze "Lumens en Watts: het verschil begrijpen om de juiste armaturen te kiezen" legt de ins en outs van het onderwerp uit!

Koop uw G4 of GU4 LED-lamp in een paar klikken op de online shop van Côté Lumière! Ons team staat tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden en u telefonisch of per e-mail advies te geven!

0