Categorieën

Filtres

Categorieën

Prijs

390 € - 1650 €

Schakelaar

Dimbaar als lamp OK

Aantal lampen

IP-index

Middellijn

19 - 60

Afficher/masquer plus d'options

voltage

Inclusief lamp(en)

Categorieën niveau 1

Categorieën niveau 2

Citaat

Lijst van producten per fabrikant Tom Dixon

Tom Dixon: "Rock stijl" thema verlichting

Het merk Tom Dixon ontleent zijn naam aan de oprichter. Het werd in 2002 opgericht door ambachtsman, kunstenaar en ontwerper Tom Dixon in samenwerking met zijn vriend en zakenpartner David Begg. Het merk is gespecialiseerd in de productie van meubels en verlichtingssystemen. De creaties worden gekenmerkt door hun sobere en hypermoderne klasse. Tom Dixon heeft zijn jarenlange ervaring in de beeldhouwkunst en zijn passie voor muziek gebruikt om unieke lichtontwerpen te creëren. Bovenal is hij de voorloper van de "Rock stijl" in de wereld van het licht. Een origineel concept dat het Britse publiek, maar ook veel consumenten over de hele wereld heeft verbaasd. Momenteel zijn Tom Dixon lampen verkrijgbaar in meer dan 60 landen.

Armaturen met een niet te classificeren ontwerp

Dat Tom Dixon de prestigieuze titel "Ontwerper van het jaar" kreeg, is geen toeval. De ontwerper wordt beschouwd als een van de weinige profielen die talent en business zo goed kan combineren. Net als hij hebben de armaturen van het door hem opgerichte merk een niet te classificeren karakter. Deze mix van puur design en een vleugje retro is altijd al een hit geweest bij de consument.

De stijl straalt een grote eenvoud en een zeldzame originaliteit uit die de persoonlijkheid van de ontwerpers samenvat. Elk werk is als een kunstwerk, dat de gevoeligheid van de ontwerpers weerspiegelt. Bovendien is het feit dat het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het hart van Londen op het terrein van The Dock Kitchen restaurant een weloverwogen keuze. Tom Dixon houdt van contact met het publiek. Dit stelt hem in staat om te communiceren met de wereld om hem heen en nieuwe ideeën te vinden om de consument te verrassen.

Zo kwam bijvoorbeeld het idee om de design deco wandlampen van de Melt collectie te maken. De structuur van de armaturen werd verbrijzeld, gedraaid en gegoten voor een unieke metallic afwerking, de signatuur van "rock style". De lampenkappen zijn ontworpen om een zacht, functioneel en zeker veelzijdig licht te verspreiden.

Originaliteit op basis van materiaalkeuze en geometrische vormen

Tom Dixon is een autodidactisch ontwerper. In zekere zin is het dit karakter dat zijn creaties origineler maakt. De ambachtsman-kunstenaar ontdekte de wereld van het design en de verlichting op een bijzondere manier. Het moet gezegd worden dat het een lange weg is van een bassist (Poolse pop-rock band Funka) naar een ontwerper.

De mix van passies heeft echter een explosief effect gehad voor deze kunstenaar. Het resultaat wordt onthuld door de keuze van de materialen en geometrische vormen die de armaturen van Tom Dixon aankleden. De consument merkt deze grote voorkeur voor koper zeker op, een materiaal dat robuustheid, esthetiek en functionaliteit combineert. En dan is er ook nog het zeer grafische aspect dat herkenbaar is onder de duizend. Kenmerken die met name te vinden zijn in de Felt Shade Statiefarmaturen.

Meer
Filter
Weergegeven: 1 - 44 van 44 items
Weergegeven: 1 - 44 van 44 items
0