Tafellamp  

(Er zijn 318 producten.)

Filtres

Kracht

1 w - 205 w

Dikte - Diepte

2 cm - 42 cm

Breedte

6 cm - 80 cm

Middellijn

5 - 52

Hoogte

8 cm - 95 cm

Prijs

15 € - 4515 €

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 318 items
Weergegeven: 1 - 60 van 318 items

Waar moet ik... de tafellamp laten?

De tafellamp is een van die armaturen waarvan het belang in de binnenverlichting maar al te vaak wordt onderschat. In tegenstelling tot de bureaulamp, waarvan het licht meer geconcentreerd is als het als werklamp fungeert, is de tafellamp perfect om te lezen, huiswerk te maken of aan de computer te werken. Maak kennis met deze lichtbron die sfeer en stemming kan scheppen en die een even belangrijke rol speelt als meubilair.

Wat is het doel van de woonkamer lamp?

woonkamer lamp

De tafellamp is de perfecte binnenverlichting om de functionele zones van een ruimte af te bakenen en hun zichtbaarheid te accentueren, en zo hun impact in de ruimte. Wij raden u aan alle tijd te nemen om de lamp te kiezen die bij u past, of het nu een design tafellamp, een industriële tafellamp, enz. is: vele modellen zijn beschikbaar in onze online winkel. Er zijn vele modellen beschikbaar in onze online winkel. Het gaat tenslotte niet alleen om het kopen van een accentlamp, u staat op het punt een volwaardig interieurelement te kiezen!

Hoe kies je een tafellamp?

Hier zijn onze tips voor het kiezen van de perfecte tafellamp, of die nu bedoeld is om uw woonkamer, kantoor, slaapkamer, enz. te verlichten.

Wat is de juiste hoogte voor een design tafellamp?

Over het algemeen zijn tafellampen tussen 60 cm en 80 cm hoog, maar in het geval van een designlamp zal dit afhangen van de creativiteit van de ontwerper. Houd er intussen rekening mee dat een lage tafellamp ideaal is voor slaapkamerverlichting, bijvoorbeeld als nachtlampje voor kinderen, terwijl een hoge tafellamp beter geschikt is voor de woonkamer.

Houd echter de basisregel in gedachten: de onderkant van de kap van uw zwarte tafellamp of zelfs design tafellamp moet zich op ooghoogte bevinden wanneer u zit, zodat u niet wordt verblind.

Hoe vervang je de lampenkap van een design woonkamerlamp?

De design woonkamerlamp is zo bijzonder dat u de lampenkap zou moeten vervangen door een model van dezelfde ontwerper. Deze regel geldt echter niet noodzakelijkerwijs voor andere tafellampen!

Als u de lampenkap van uw tafellamp moet vervangen, zorg er dan voor dat u een model kiest dat past bij de voet van de armatuur en dat de esthetiek ervan ten goede komt. Meer bepaald moet de breedte van de lampenkap tweemaal de breedste diameter van de basis zijn. Het moet de schakelaar bedekken terwijl de bovenkant van de voet van de armatuur enigszins zichtbaar blijft.

Inderdaad, dit is een spel vol nuance...

Woonkamerlamp

Wat is de juiste breedte voor een industriële tafellamp?

Omwille van het esthetisch evenwicht, of het nu gaat om een industrieel model of zelfs een tafellamp voor buiten, mag de lampenkap van uw tafellamp niet breder zijn dan de tafel waarop u uw lamp gaat plaatsen. Wat de voet van de lamp betreft, moet deze, indien u dat wenst, op het oppervlak voldoende ruimte laten om andere voorwerpen (fotolijstje, prullaria, koffiekopje, enz.) naast elkaar te laten staan.

Welke kleur lampenkap voor een bamboe tafellamp?

Als uw bamboetafellamp bedoeld is voor sfeerverlichting in een kamer en als leeslamp, kunt u het beste kiezen voor een zeer lichte of zelfs witte stoffen kap.

Voor een meer ingetogen, intieme sfeer is de ondoorzichtige tint perfect geschikt.

Kunnen verschillende tafellampen in dezelfde kamer worden geplaatst?

Als u een grote kamer hebt en die wilt uitrusten met verschillende tafellampen, laat dan uw creativiteit de vrije loop, maar zorg ervoor dat de lampenkappen bij elkaar passen.

In dezelfde geest, als u twee lampen, bijvoorbeeld een originele tafellamp en een industriële tafellamp, op hetzelfde oppervlak wilt plaatsen, scheidt u elke armatuur 60 tot 90 cm. Dit zal de verdeling van het licht in de kamer optimaliseren en een interessant esthetisch effect creëren.

Hoe de tafellamp te gebruiken als een interieur design element?

De tafellamp is niet alleen een lichtbron, dus speel als een binnenhuisarchitect door de kleuren van de elementen in de kamer af te stemmen op de lampenkap of zelfs op de kleur van de voet van uw lamp. In één woord: durf!

Kan een tafellamp als tafellamp voor buiten worden gebruikt?

Ja, u kunt een tafellamp als tafellamp voor buiten gebruiken, zolang u uw armatuur maar beschermt tegen vocht, vaste stoffen en wind! Armaturen die bedoeld zijn voor gebruik buitenshuis moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen, de zogenaamde Protection Index (PI). Lees ons volledige artikel over dit onderwerp!

De tafellamp in een notendop

De tafellamp heeft veel meer middelen dan je zou denken, dus je moet niet bang zijn om een model te kiezen dat afwijkt van het gewone. Door onze tips te volgen, kunt u een mooi, maar ook helder resultaat bereiken!

0