Badkamer wandlamp  

(Er zijn 155 producten.)

Filtres

Prijs

15 € - 615 €

Schakelaar

Breedte

1 cm - 35 cm

Hoogte

1 cm - 50 cm

Dikte - Diepte

1 cm - 24 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 155 items
Weergegeven: 1 - 60 van 155 items

Hoe installeer ik een wandlamp in de badkamer?

Elke kamer in het huis heeft efficiënte verlichting nodig, ook de badkamer, waar helderheid een belangrijke rol zal spelen in het dagelijks leven. De juiste lamp flatteert uw teint als het gaat om make-up, dames, terwijl het juiste badkamerlicht u, heren, in staat stelt om comfortabel te scheren. Als het vaak klein en raamloos is en er dus geen natuurlijk licht is, dan kan de verlichting in de badkamer het gebruik ervan aangenaam maken.

Hoe verdeel je elke badkamerinrichting op de juiste manier?

Over het algemeen moet een sanitaire ruimte drie lagen licht hebben, gelijkmatig verdeeld voor een functioneel en decoratief resultaat, maar vooral voor een optimaal gebruik van het gebouw.

Specifiek, je zult moeten krijgen:

- Een hoofdplafondlamp: om de hele ruimte te verlichten;

- Een werklamp (bijvoorbeeld een badkamerlamp): voor make-up, scheren, douchen, etc. ;

- Sfeerverlichting: om een aangename sfeer te creëren, die bevorderlijk is voor de ontspanning

Elektrische veiligheidsnormen in de badkamer

Aangezien de doucheruimte een natte ruimte is, moet de elektrische installatie van het pand voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Hetzelfde geldt voor de badkamerverlichting, die aan strenge normen moet voldoen. Zo zult u bijvoorbeeld een wandlamp moeten kopen met een beschermingsindex (IP) van IP44, d.w.z. beschermd tegen vaste lichamen groter dan 1 mm en beschermd tegen waterspatten in alle richtingen.

Hier is te zien hoe je elke armatuur goed verdeelt in functie van het te verlichten gebied. In feite hebben de specialisten deze ruimte in vier verschillende "volumes" verdeeld, afhankelijk van de mate van elektrisch gevaar:

De volumes van de badkamer

Zone 0: in de douchebak of het bad. In deze zone is geen enkele inrichting toegestaan. In dat geval raden wij een inbouwspot boven de zone aan, als de plafondhoogte het toelaat!

Zone 1: boven het bad of de badkuip tot een hoogte van 2,25 m. Alleen armaturen van klasse 3 met een maximum van 12 V zeer lage spanning (VLV) en horizontale elektrische boilers die zo hoog mogelijk zijn geïnstalleerd, zijn toegestaan in deze zone. Voor de beschermingsklasse moet u kiezen voor armaturen met een IPx5-beschermingsklasse tegen waterstralen en een IP44.

Zone 2: in een ruimte van 0,60 m rond de douche of het bad, tot een hoogte van 2,25 m. Klasse 2 verlichtingstoestellen en klasse elektrische kachels en boilers zijn alleen toegestaan in deze zone. De beschermingsklasse van deze elektrische apparaten is IPx4 en IP44.

Zone 3: 0,75 m boven de grenzen van Volume 1 en 2, en tot 2,40 m van de grenzen van Volume 2. Alleen elektrische apparaten van klasse 1 of 2, zoals wandconsoles in de badkamer, zijn toegestaan. Ze moeten echter wel worden beschermd door een hooggevoelige differentiaalinrichting met een maximale gevoeligheid van 30 Ma. Alleen armaturen of elektrische apparaten met een beschermingsklasse IPx1 of IPx3 mogen worden geïnstalleerd.

Elektrische veiligheidsnormen in de badkamer

Hoe kiest u uw badkamer sconce?

Badkamerwandlamp voor taakverlichting

Op zoek naar een spiegelbeeld? Wees strategisch, want dit is ongetwijfeld de plek waar je je gaat verzorgen. Hier zal uw badkamerarmatuur verlichting moeten bieden die niet te wit of te geel is, dus neutraal wit of een warm wit, dicht bij daglicht. Uw bol moet een kleurtemperatuur hebben tussen 3500 en 4500 Kelvin. Gebruik het filter in onze online shop om uw lampen te kiezen op basis van hun kleurtemperatuur!

Met betrekking tot de richting van het licht (de lichtbundel) zal uw badkamerlamp het licht naar boven moeten verspreiden of anders een richtingsgebonden badkamerlamp met een dubbele lichtkop, waarvan de ene naar boven gaat en de andere naar beneden.

Goed om te weten

Kies bij voorkeur voor een zacht licht dat de bewoners van de badkamer niet verblindt. Vraag ons om advies over hoe u een hoge kleurweergave-index (CRI: meer dan 90) kunt krijgen, die perfect is voor uw badkamerspiegels!

een wandlamp in de badkamer installeren

De sdb-armatuur voor sfeerverlichting

Terwijl de hier besproken badkamerarmatuur over het algemeen wordt gebruikt voor taakverlichting, kan deze ook worden gebruikt om een specifieke sfeer te creëren. Het kan bijvoorbeeld een lichtspiegel aanvullen door aan beide zijden te worden geïnstalleerd.

U kunt ook kiezen voor een badkamerwandlamp met stopcontact of een badkamerwandlamp met schakelaar, om af en toe te gebruiken als u een bad neemt. Respecteer in dat geval de veiligheidsafstanden tussen het bad en de wandlamp in uw badkamer!

De sconce om een badkamer te verlichten die te donker is...

Aangezien de badkamer meestal een kleine ruimte is zonder openingen, kunt u deze beugel in uw voordeel gebruiken om gebieden die te donker zijn te elimineren. Om de algemene verlichting te verbeteren, kunt u bijvoorbeeld een LED-strip voor de badkamer of een LED-spiegel voor de badkamer gebruiken om niet alleen een interessant decoratief tintje te geven, maar ook een efficiënte lichtbron.

Hoe installeer ik badkamerspiegels?

Uw badkamerspiegel moet gelijkmatig worden verlicht, zodat de gebruikers niet verblind worden.

Wij raden u aan om een LED-wandlamp voor de badkamer boven de spiegel te installeren om een optimale verlichting te verkrijgen. U kunt het aanvullen met een paar wandlampen, geïnstalleerd aan weerszijden van de spiegel.

Vergroot de flexibiliteit met de wandlamp in de badkamer voor draaibare spiegels. Aarzel niet om een kapje te gebruiken om het licht naar de spiegel te richten.

Tot slot raden professionals aan om te kiezen voor opaal- of satijnglasarmaturen voor een optimale helderheid.  

Blader door onze catalogus en ga naar de categorie waarnaar in dit artikel wordt verwezen om het product te vinden dat u nodig heeft: spiegelwandlamp, badkamerspiegellamp met schakelaar en stopcontact, wc-wandlamp, retro badkamerwandlamp, badkamerlamp met stopcontact, naar elke wens, zijn model!

De lichte kant verlicht je!

Om u te begeleiden, om u te adviseren bij de aankoop van een badkamerspiegellamp of badkamerwandlamp, neem dan contact met ons op via e-mail, vergeet niet uw e-mailadres op te geven of bel ons voor een face-to-face-ruil!

0