Badkamer plafondlamp  

(Er zijn 75 producten.)

Filtres

Prijs

15 € - 690 €

Bewegingsmelder

Kracht

2 w - 80 w

Lengte

6 cm - 84 cm

Breedte

6 cm - 64 cm

Hoogte

4 cm - 73 cm

Middellijn

7 - 40

Dikte - Diepte

0 cm - 24 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 75 items
Weergegeven: 1 - 60 van 75 items

De plafondlamp in de badkamer: een essentiële armatuur om deze ruimte in balans te brengen

De plafondlamp in de badkamer is te vaak een van die armaturen die een beetje gehaast worden gekozen, vaak omdat de ruimte waar hij wordt geïnstalleerd klein is, wat als weinig interessant wordt beschouwd. Bij nader inzien moet er echter meer belang aan worden gehecht, omdat de badkamer over het algemeen geen daglicht heeft en er geen ramen of openingen naar buiten zijn. Daarnaast brengen mensen ongeveer twee uur per dag door in de badkamer, zowel 's morgens voor het verlaten van het huis als 's avonds voor het slapen gaan. Dit artikel heeft twee doelstellingen: u aanmoedigen om uw plafond- en/of badkamerinrichting zorgvuldig te selecteren en tegelijkertijd de meest voorkomende vragen te beantwoorden voor een optimaal gebruik elke dag.

Plafondlamp badkamer

Het belang van goede verlichting in de badkamer

De badkamer moet een functionele verlichting hebben die voldoet aan de veiligheidsnormen. De verlichtingsarmaturen in deze ruimte moeten niet alleen helpen om te zien, maar ook om een aangename en ontspannende sfeer te creëren, bijvoorbeeld wanneer u een bad neemt.

U hoeft niet bang te zijn om bijvoorbeeld een design badkamer hanglamp toe te voegen voor een stijlvol tintje, zoals u dat in uw slaapkamer of woonkamer zou doen.

Kortom, de plafondlamp in uw badkamer zal niet alleen de kamer verlichten, maar ook mooier maken!

Veiligheidsnormen in uw waterkamer

In het algemeen moeten elektrische apparaten voldoen aan strenge veiligheidsnormen, zeker als ze bestemd zijn voor gebruik in vochtige ruimtes.

Wat de badkamer betreft, hebben de specialisten ervoor gezorgd dat deze ruimte wordt onderverdeeld in volumes (of zones) om het publiek te begeleiden bij de aankoop van elektrische apparaten en verlichtingsarmaturen. Voor ieders veiligheid installeert u dus geen kroonluchter in de badkamer of een designplafondlamp in een ruimte waar een doucheplafondlamp nodig is.

Welk type badkamer plafondlamp voor elke zone van de badkamer?

Aangezien dit een natuurlijk vochtige ruimte is, is het belangrijk om de armaturen die in deze ruimte worden geïnstalleerd zorgvuldig te kiezen. Specialisten hebben het verdeeld in 4 zones (volumes) van de mate van gevaarlijkheid:

Volume 0: dit is de binnendouche ruimte of douchecabine. Hier is om voor de hand liggende veiligheidsredenen een laagspanningsarmatuur (maximaal 12 V) nodig. U kiest bijvoorbeeld voor een badkamerspot met een minimale beschermingsklasse (IP) X7.

Volume 1: deze ruimte omvat de wanden en het plafond boven de douche of het bad en is minstens 2,25 m hoog of ter hoogte van de douchekop. De beschermingsindex moet IPX5 zijn, d.w.z. tegen spatwater.

Volume 2: deze zone omvat de wanden en het plafond rond zone 1, maar met enkele verschillen: de hoogte is 3 meter en tot 60 cm rond het volume. U kiest bijvoorbeeld voor een plafondlamp voor de badkamer ip44.

Volume 3: Deze zone kan worden uitgerust met 230 V stopcontacten, op voorwaarde dat ze zijn uitgerust met een automatische bronontkoppelingsbeveiliging. Hiervoor moet uw elektricien een hoogbeveiligde aardlekschakelaar van maximaal 30 mA installeren. U kiest bijvoorbeeld voor een IP20 badkamer LED plafondlamp of een ip44 ophanging.

Elektrische zones in de badkamer

Hoe kies je een plafondlamp in de badkamer?

Bij de keuze van uw plafondlamp in de badkamer moet u rekening houden met twee belangrijke criteria:

- De grootte van de kamer;

- Het gebruikte type verlichting

Hier zijn twee praktijkvoorbeelden ter illustratie van het onderwerp, de ophanging en de LED-plafondlamp.

Badkamerophanging volgens de grootte van de kamer

De verlichting wordt effectief wanneer rekening wordt gehouden met de grootte van het te verlichten gebied. De badkamer is natuurlijk geen uitzondering op deze regel, die een homogene lichtinval vereist, die geen schaduwplekken achterlaat en die ook een sfeer creëert.

In het geval van een plafondarmatuur voor de badkamer wordt deze, zoals de naam al aangeeft, direct aan het plafond bevestigd. Het zal dus zorgen voor algemene verlichting van de kamer, maar zal niet de hele kamer verlichten. Om de set compleet te maken, moet u andere lichtbronnen toevoegen, in de vorm van wandspots of wandlampen voor de badkamer.

De LED-plafondlamp in de badkamer, afhankelijk van het type verlichting

Houd er bij de keuze van uw armatuur rekening mee dat u de keuze heeft tussen twee soorten verlichting. In het geval van de LED-badkamerplafondverlichting zorgt deze voor een optimale sfeerverlichting in de ruimte en vermijdt ze oogverblindendheid.

Goed om te weten

Kies uw plafondlamp of badkamerluchter uit kunststof of glas, of zelfs uit metaal, veel beter bestand tegen roest!

Dood twee vliegen in een klap door de kroonluchter van de badkamer te kiezen voor een interessant decoratief tintje!

Onze adviezen van de profs

Voor kwaliteit, esthetiek en efficiëntie van de hoofdverlichting kiest u een plafondarmatuur voor de badkamer waarvan de grootte in verhouding staat tot de grootte van de ruimte. Vraag ons team om advies om de juiste badkamerinrichting te vinden voor de grootte van uw badkamer!

Verwaarloos nooit de veiligheid en investeer bij voorkeur in een IP44-badkamerplafondlamp met witte verlichting, zelfs als deze buiten zeer vochtige ruimtes (voor douche- of badverlichting) wordt bevestigd.

Plafondlamp in de badkamer en plafondlamp in het toilet, hetzelfde?

Hier zijn vragen die we vaak horen: Kan ik dezelfde verlichting in mijn badkamer en mijn toilet installeren? Hoe kan ik mijn toilet goed verlichten?

Ons antwoord is simpel, omdat deze kamer meestal klein is, is het niet nodig om het te verknoeien, zodat de kroonluchter in de badkamer de hele zaak zou kunnen verpletteren. Plafondlamp, wandlamp, deze twee lampen in het bijzonder zijn zeer aan te bevelen!

0