Categorieën

Filtres

Categorieën

Prijs

150 € - 2265 €

Middellijn

4 - 135

Afficher/masquer plus d'options

Inclusief lamp(en)

Categorieën niveau 1

Categorieën niveau 2

Citaat

Lijst van producten per fabrikant Il Fanale

Il Fanale: Italiaanse verlichting met originele en tijdloze creaties

Na veel ervaring te hebben opgedaan in de verwerking van traditionele metalen, besloten Fausto Dalla Torre en zijn vrouw Luisa Martin in 1949 hun armaturenfabriek te starten. De verlichtingssystemen die uit dit grote initiatief zijn voortgekomen, trokken onmiddellijk de aandacht van het publiek. Elk geproduceerd stuk was een bewijs van de passie en de knowhow van de ontwerpers, zozeer zelfs dat het Italiaanse merk meteen een van de bekendste werd. Fanale lampen onderscheiden zich door hun uiterst fijne afwerking, elegantie en originaliteit. Deze kenmerken maken ze echt tijdloze verlichtingsapparatuur.

Armaturen geboren uit passie en hard werken

Om zich te onderscheiden van andere fabrikanten in een tijd waarin de concurrentie op zijn hoogtepunt was, moesten Fausto Dalla Torre en zijn vrouw grote vasthoudendheid en toewijding tonen. Het echtpaar kon vooral vooruitgang boeken door alle knowhow toe te passen die ze hadden verworven in de kunst van het vormen van traditionele metalen, maar ook door de passie te cultiveren die hen bezielde lang voordat ze aan het werk gingen in het verlichtingsveld. Het zijn deze verschillende kwaliteiten die ontwerpers in staat hebben gesteld om unieke verlichtingsarmaturen te ontwerpen en hun bedrijven naar succes te leiden.

Onder de stukken die direct de aandacht van de consument trokken, heb je bijvoorbeeld de lampenkappen uit de IL Fanale collectie. Het ontwerp van de lampen is geïnspireerd op decoratieve elementen in Scandinavische stijl, rustiek, die doen denken aan het Scandinavische thema. De structuren bestaan uit een messing diffuser met daarbovenop een grote witte lampglas en een zwarte gepolijste rand. Het licht is discreet, elegant en zal de woonkamers van het huis een nog gezelliger tintje geven.

Wie de voorkeur geeft aan de hedendaagse en moderne kant van zijn buitenruimte zal zeker het esthetische aspect waarderen, evenals de efficiënte en zeker functionele verlichting van de Decori Parete rechthoekige buitenwandlampen. Natuurlijk zijn dit slechts enkele illustraties, aangezien de Fanale collecties ook andere soorten binnen- en buitenlampen bevatten.

De uitmuntendheid van "Made in Italy" kwaliteit

Met Il Fanale heeft de "Made in Italy" een heel bijzonder kenmerk: unieke kwaliteit. Maar om deze richtlijn te kunnen behouden, moesten de ontwerpers technisch en materieel onderzoek doen om zich altijd te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast werkt het merk voortdurend samen met gepassioneerde ontwerpers en architecten. Deze cultuur van uitmuntendheid heeft het merk in staat gesteld om grote projecten uit te voeren, zowel nationaal als internationaal.

Deze aanpak heeft bijvoorbeeld geleid tot de prachtige stukken in de Reporter-collectie. Net als de grote industriële ophangarmaturen tonen de armaturen schone en essentiële lijnen met een uitzonderlijke decoratieve afwerking. De structuren zijn uitgerust met zes draaikoppen en scharnierende armen voor meer originaliteit. En met hun zeer elegante vintage design zullen de lampen zeker hun plaats vinden in de mooiste woonkamers, eetkamers of woonkamers.

Meer
Filter
Weergegeven: 1 - 43 van 43 items
Weergegeven: 1 - 43 van 43 items
0