LED Leeslamp  

(Er zijn 83 producten.)

Filtres

Prijs

15 € - 1080 €

Dimbaar als lamp OK

Lengte

6 cm - 68 cm

Breedte

3 cm - 200 cm

Hoogte

4 cm - 153 cm

Middellijn

2 - 50

Dikte - Diepte

3 cm - 69 cm

Kracht

1 w - 60 w

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 83 items
Weergegeven: 1 - 60 van 83 items

LED lamp: hoe kies je een hoofdlamp?

Als u op zoek bent naar een LED-lamp om 's avonds te lezen of om uw kinderen voor te lezen voor het slapengaan, hebt u een lichtbron nodig die geschikt is voor deze specifieke behoefte. De leeslamp zal niet alleen dienen als een lichtbron, maar belangrijker nog, hij zal u in staat stellen te lezen zonder uw ogen te beschadigen! Onze online winkel heeft een breed assortiment zodat u de juiste leeslamp voor uw behoeften kunt vinden!

Is de LED-lamp geschikt om te lezen?

De eerste vraag, en niet de minste, over leeslampen in het algemeen is of LED-technologie echt kan worden gebruikt voor lezen en het behoud van het gezichtsvermogen. Het antwoord is ja, dit type gerichte verlichting leent zich uitstekend voor lezen en ontspanning, om nog maar te zwijgen van het economische aspect, dankzij het lage verbruik.

Welk type leeslamp moet ik kiezen?

leeslamp

Er zijn tegenwoordig verschillende categorieën LED lampen verkrijgbaar, waaronder :

 • De leeslamp voor aan de wand;

 • Het leeslampje;

 • De flexibele lezer;

 • Het bed leeslampje;

 • De lamp om aan het bed te hangen;

 • Het ingebouwde leeslampje

Afhankelijk van de configuratie van de kamer en uw behoeften, kiest u het juiste model leeslamp in slechts een paar klikken in onze online winkel!

Wat is het vermogen van de LED-lamp om 's nachts te lezen?

Lezen in het donker heeft geen invloed op het gezichtsvermogen, maar oefent wel een ongemakkelijke druk uit op de oogspieren. Dat komt doordat de spieren in de ogen op twee manieren werken: ontspannen om zoveel mogelijk licht op te vangen, maar ook samentrekken om de woorden op de bladzijde om te zetten in informatie voor de hersenen.

Het is dus een echt conflict dat zich innerlijk afspeelt als we in bed liggen te lezen voor we in slaap vallen. De oplossing om vermoeide ogen te voorkomen is een helder licht op het leesgedeelte te richten.

Het is echter ook belangrijk rekening te houden met de leeftijd van de lezer, wiens behoeften mettertijd veranderen. Volgens deskundigen op het gebied van het gezichtsvermogen kan het menselijk oog op 10-jarige leeftijd lezen met een lamp van 40 watt of bijna zonder licht, maar heeft het op 60-jarige leeftijd 100 watt nodig. Concreet betekent dit dat de behoefte aan helderheid met 1% per jaar toeneemt.

Voor uw leeslamp wordt de ideale lichtsterkte uitgedrukt in lumen:

 • 40 watt - ca. 450 lumen;

 • 60 watt - ca. 800 lumen;

 • 75 watt - ongeveer 1100 lumen;

 • 100 watt - ongeveer 1600 lumen.

Hoe oriënteer ik een hoofdeindlezer goed?

Eerder adviseerden wij om helder licht op het leesgedeelte te richten. Een te felle en verblindende leeslamp aan het hoofdeinde kan echter vermoeiend en schadelijk voor de ogen zijn. Om zaken met plezier te combineren, kunt u ook kiezen voor een leeslamp met kap.

Welke kleur licht voor een leeslamp?

Hier hebben we het over kleurtemperatuur, die wordt uitgedrukt in graden Kelvin. Om u een idee te geven, dit is wat u moet weten over de kleur van het licht van uw volgende LED bedhead reader:

 • Minder dan 2000°K: lage lichtsterkte, dicht bij kaarslicht

 • Warm wit: 2200°K - 3200°K: woonkamers (ideaal voor eetkamer, woonkamer, slaapkamers);

 • Neutraal of natuurlijk wit: 3200°K - 5000°K (ideaal voor keuken, badkamer, garage, buiten);

 • Koel wit: >5000°K (daglicht = ca. 5200K, ideaal voor buiten, parkeerterreinen, gebieden met veel verkeer)

Voor een optimaal gebruik van uw bedlamp adviseren wij een kleurtemperatuur van 4000-4600°K, die zacht en licht amberkleurig is en dus geschikt om te lezen.

LED leeslamp

Hoe de verlichting van een leeslamp aan het hoofdeinde te verdelen?

De LED-leeslamp voorkomt dat het hoofdlicht in de kamer aangaat om te lezen, waardoor de oogspieren te zwaar worden belast. Het is inderdaad belangrijk om voor het lezen gerichte verlichting te gebruiken in plaats van algemene verlichting, om de gezondheid van de ogen te bewaren.

En als u liever op uw tablet of smartphone leest, laat dat u er dan niet van weerhouden uw melk-lezer aan te zetten en uw scherm te dimmen.

Neem contact met ons op om de perfecte LED lamp te kopen!

Kies de perfecte leeslamp voor uw kamer of de kamer van uw kinderen in slechts een paar klikken op onze online shop! Hulp of advies nodig om het juiste model te kiezen? Ons team staat tot uw beschikking per telefoon en e-mail om al uw vragen te beantwoorden!

0