LED Plafondlamp  

(Er zijn 556 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 1815 €

Lichtstroom

180 lm - 12184 lm

Bewegingsmelder

Afstandsbediening verstrekt

Kracht

2 w - 100 w

Lengte

4 cm - 133 cm

Breedte

2 cm - 150 cm

Hoogte

1 cm - 172 cm

Middellijn

5 - 100

Dikte - Diepte

0 cm - 114 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 556 items
Weergegeven: 1 - 60 van 556 items

LED plafondverlichting: wat is de LED plafondlamp waard?

In de categorie LED plafondverlichting, wij vinden de LED plafondlamp natuurlijk chic, zuinig en toegankelijk voor alle budgetten. Afhankelijk van uw wensen, uw behoeften, uw budget, vindt u een breed scala aan LED-plafondlampen in onze online winkel. Met slechts een paar klikken verlicht je alle kamers van het huis. Maar vooral voor een succesvolle aankoop, hier zijn onze tips!

Goed om te weten over de LED plafondarmatuur

LED plafondarmatuur

Zet bij voorkeur in op een dimbare LED-plafondlamp, dat wil zeggen dat je de lichtintensiteit kunt variëren. Door de mogelijkheid te hebben om de helderheid te moduleren, kunt u verschillende sferen creëren volgens uw behoeften door simpelweg op de schakelaar te drukken!

Wat zijn de verschillende soorten LED plafondlampen?

De LED plafondlamp is verkrijgbaar in twee soorten: inbouwmodellen en opbouwmodellen. Afhankelijk van uw wensen, uw interieurdecoratie, zijn hier de kenmerken waarmee u rekening moet houden voor een succesvolle aankoop in onze online winkel. Vergeet niet om het filter dat in de pagina is ingebouwd te gebruiken om uw lichtbron te selecteren op basis van andere criteria.

Kenmerken van de inbouw lichtgevende plafondlamp

De inbouw LED plafondlamp zit, zoals de naam al doet vermoeden, vlak in het plafond en laat dus geen ruimte tussen de armatuur en het plafond. Met zijn lage profiel kan hij rechtstreeks op de stroombron worden aangesloten. Tegenwoordig vinden we neutrale modellen, maar ook andere, decoratief en toch discreet.

De inbouw LED plafondlamp is aan te raden wanneer de ruimte een plafond heeft van ca. 2,50 m hoog. Boven deze hoogte dreigt het resultaat "uitgewassen" te worden, omdat de armatuur te ver van de grond wordt bevestigd.

De voordelen van de inbouw LED plafondlamp:

 • Dit type armatuur is minder gevoelig voor stofafzetting;

 • Het lage profiel is perfect als u tegelijkertijd op zoek bent naar een sober en praktisch ontwerp.

De gebieden die geschikt zijn voor de installatie van een inbouw LED plafondlamp:

 • In kamers met lage plafonds - Tussen 2 en 2,50 m hoog;

 • In de gang en drukbezochte ruimtes;

 • Gebieden die directe verlichting vereisen;

 • De slaapkamer, de badkamer, de wasruimte, de keuken

Kenmerken van de opbouw lichtgevende plafondlamp

De opbouw LED plafondlamp is een resoluut decoratieve armatuur en niet voor niets is ze veel beter zichtbaar dan haar inbouwversie. Dit type armatuur zorgt voor een optimale verlichting en wordt meestal gebruikt voor sfeerverlichting, vanwege de lichtbundel die van boven naar beneden gaat.

Geleverd met een ketting of een bevestigingsstang, vindt de lichtgevende LED-plafondlamp gemakkelijk zijn plaats in ruimtes met plafonds tussen 2,50 en 3 m hoog, evenals in schuine plafonds. Zorg er in het laatste geval voor dat u een plafondarmatuur kiest die wordt geleverd met de specifieke haken voor dit type configuratie.

De voordelen van de zichtbare plafond LED wandlamp:

 • Hij levert krachtiger verlichting dan de inbouwversie, dus perfect voor sfeerverlichting;

 • Het blijkt praktischer te zijn wanneer het nodig is om de lamp te vervangen;

 • Het komt in een zeer breed scala aan modellen, allemaal even decoratief.

De gebieden die geschikt zijn voor de installatie van een inbouw LED plafondlamp:

 • In kamers met hoge plafonds - Tussen 2,50 en 3 m hoog;

 • Boven de tafels, in de eetkamer, de stoelen, het bad;

 • In de hal, de badkamer, de slaapkamer.

In welke ruimte kan een LED plafondlamp geplaatst worden?

De verlichting van elke kamer in het huis moet worden opgesplitst in drie lagen om optimaal te zijn, om het gebruik van het pand, de doorgang, de veiligheid van mensen te vergemakkelijken, om alleen deze parameters te noemen. Concreet, of het nu de woonkamer, eetkamer, keuken, slaapkamer, enz. is, je moet hoofd- (omgevings)verlichting, taakverlichting en accentverlichting installeren.

Hoofdverlichting met een LED plafondlamp

Het is de basislaag van een succesvol lichtgaas, dat de kamer als geheel zal verlichten, waardoor schaduwen en oogvermoeidheid worden verminderd.

Taakverlichting met LED-plafondverlichting

De plafondlamp zal het licht direct op een ruimte richten die voor een specifieke taak wordt gebruikt. De LED keukenplafondlamp maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om voedsel te snijden door boven het eiland te worden geïnstalleerd.

LED accentverlichting

Het gaat hier om de aandacht voor een decoratief element, bijvoorbeeld een schilderij, een kunstvoorwerp of een architectonisch element in de kamer. Accentverlichting wordt echter vooral gebruikt om het lichtnet als geheel in evenwicht te brengen. Tot slot kan het een systeem van LED-spots op een rail zijn!

Kunnen we een LED-plafondlamp in de badkamer installeren?

De badkamer heeft goede verlichting nodig, vooral omdat deze kamer vaak klein is en weinig natuurlijk licht heeft. De LED-plafondlamp zorgt voor de hoofdverlichting en vormt een aanvulling op de verlichting die in het meubilair is opgenomen. Kies voor een inbouwmodel bijvoorbeeld een ronde LED plafondlamp, voor zeer kleine badkamers, om ruimte te besparen, maar ook voor verlichting boven de douche of het bad.

Ook voor de badkamer is het essentieel om de veiligheidsnormen te respecteren, een onderwerp dat in ons artikel wordt behandeld " De IP-beschermingsindex in detail ".

LED-plafondlamp badkamer

Welk type LED plafondlamp voor de keuken?

Ook hier zal dit type armatuur zorgen voor sfeerverlichting in de kamer, maar ook dienen voor taakverlichting, door boven het hoofdwerkblad te worden bevestigd. Voeg uw wandlichtbron toe om schaduwgebieden te elimineren en de ruimte aangenamer te maken.

Hoeveel felle plafondlampen in een hal of in een entree?

Dit deel van de behuizing vereist niet noodzakelijkerwijs naleving van de drie verlichtingslagen, gezien het gebruik en de smalheid ervan. Wel is het belangrijk om de veiligheid van mensen tijdens de doorgang te waarborgen door bijvoorbeeld een LED plafondlamp te plaatsen.

In het geval van een gang die breder is dan de standaard, voeg dan naast je LED plafondlamp wandlampen toe.

Kan een design LED plafondlamp gebruikt worden in de slaapkamer?

De slaapkamer vereist efficiënte verlichting. Als het bedlampje natuurlijk nuttig is, is het niet voldoende voor bijvoorbeeld de hoofdverlichting, die in deze kamer niet mag ontbreken. De LED-designplafondlamp of elk ander type lamp in deze categorie zorgt voor een nuttige helderheid.

Als ze zichtbaar is, geeft je plafondlamp een elegante, zachte verlichting, terwijl ze in een verzonken lamp een modern en minimalistisch tintje geeft.

De LED-plafondlamp is ook een van de meest geschikte armaturen voor kinderkamers, voor de veiligheid van jonge bewoners!

Kunnen we LED-plafondverlichting in de woonkamer installeren?

Eén ding om te zeggen, LED-plafondverlichting is een must-have product in de woonkamer, omdat het een aanvulling is op de traditionele vloerlamp. Dankzij deze associatie heeft de ruimte geen last meer van harde schaduwen. Aarzel niet om uw plafondlamp te combineren met een dimmer om een ​​sfeer te creëren die soms intiem en soms dynamisch is naargelang uw behoeften.

Welke diameter ronde LED plafondlamp voor binnenverlichting?

Voor een harmonieus resultaat, zowel wat betreft esthetiek als verlichting, is het belangrijk om een ​​plafondarmatuur te kiezen waarvan de grootte is aangepast aan de ruimte die het zal uitrusten:

 • Een kamer van minder dan 10 m² - tussen 15 cm en 40 cm in diameter;

 • Tussen 10m² en 15m² - tussen 40 cm en 45 cm;

 • Tussen 15m² en 20m² - tussen 45 cm en 50 cm;

 • Meer dan 20m² - Meer dan 50 cm.

Tijdloos, efficiënt, de LED-plafondlamp is een must, waarvan de populariteit niet ter discussie staat. Of het nu gaat om een ​​moderne LED plafondlamp, een design LED plafondlamp of een ander model, deze lichtbron brengt een vleugje finesse in de verlichting van elke kamer in huis!

0