Alle uw schorsingen voor uw interieur verlichting  

Filters

Prijs

0 € - 4185 €

Dimbaar als lamp OK

Middellijn

3 - 200

Show/hide more options

Inclusief lamp(en)

Citaat

Er zijn 932 producten.
Nos Produits
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 932 items
Weergegeven: 1 - 60 van 932 items

Hanglamp

Bent u op zoek naar een binneverlichting voor uw plafond?
Wij kunnen u veel verschillende keuzes bieden voor uw verlichtingsarmatuur, van hanglampen tot designkroonluchters. Onze hoogwaardige armaturen zijn er voor alle smaken en tegen alle prijzen. Van de eenvoudigste tot de meest uitgebreide verlichtingsarmaturen, van de meest traditionele tot de meest stijlvolle, alle modi zijn beschikbaar aan de Côté Lumière. Onze selectie van hangende verlichting zal voldoen aan alle stijlen van interieurdecoratie.

De kroonluchter is een decoratieve armatuur die meestal geïnstalleerd is in woonkamers zoals de woonkamer of eetkamer. Deze armatuur vergroot deze ruimte en brengt de belangrijkste lichtbron naar de ruimte. De gekozen lamp geeft ook de algemene kleur van de kamer weer.

Het is ook mogelijk om een decoratieve kroonluchter in een entreehal of trappenhuis te plaatsen, in welk geval het noodzakelijk is om minimaal een plafondhoogte van meer dan 2,5 meter te voorzien, zodat deze armatuur kan worden geaccentueerd zonder dat de ruimte waar ze wordt geplaatst wordt bekneld.

Hoe hoog moeten we vaststellen een kroonluchter of een schorsing lampen?

Een hanglamp is per definitie een plafondlamp die opgehangen is, het neemt een bepaald volume in de ruimte in beslag en heeft daardoor een visuele impact op de plaats waar hij geplaatst wordt. Bij de keuze en installatie van uw pendelarmatuur moeten enkele criteria in acht worden genomen.

De diameter van de lamp:
Afhankelijk van de ruimte waar de armatuur zal worden geïnstalleerd, zal de grootte van de gekozen lamp van groot belang zijn.
In een ruimte of plafond op hoge hoogte kunt u kiezen voor een ophanging van de armatuur met een grote diameter. Het zal genoeg ruimte hebben om te worden opgehangen en zal in staat zijn om uit te breiden om een echte esthetische en decoratieve aanwezigheid in de kamer te brengen.

Het tweede criterium waarmee rekening moet worden gehouden is uw plafondhoogte:
Voor een woonkamer zoals de woonkamer, de keuken of een andere ruimte in het huis waar veel verkeer is. Het zal heel belangrijk zijn om het niet te laag te laten zakken.
Het doel is niet om het verkeer in de ruimte te belemmeren, maar ook niet om het zicht op de ruimte te belemmeren.
Hoe hoger deze plafondhoogte is, hoe groter de diameter van de lamp en hoe lager de lamp kan gaan.
Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter moet een maximale afstand van 30 tot 40 cm van het plafond tot de onderkant van de armatuur worden toegestaan tot een maximale hoogte van 2,10 meter vanaf de grond.

Er bestaan enkele kleine subtiliteiten:
De grootte van de lamp en de hoogte van de bevestigingskabels kunnen in sommige gevallen afwijken van de twee hierboven beschreven regels.
De glazen ophanging past in de ruimte, bestaande uit een transparante kap, het licht zal erdoorheen gaan en zal automatisch veel lichter lijken.
Het zal mogelijk zijn om het in clusters te plaatsen en het zal nodig zijn om op een ritme met verschillende hoogtes te spelen.
De zogenaamde antennelampen, zoals rotanvering of Design hanglamp, zullen uw ruimte een echte aanwezigheid geven. Ze zijn grafisch en hun ontwerp zal bijdragen aan de algemene sfeer van de ruimte.
Deze lampen zullen een dubbel gebruik hebben. De eerste zal zijn om het licht te verspreiden en de tweede om bij te dragen aan de bestaande decoratie door uw interieur te verbeteren.

De plaats waar de zwevende lamp zal worden geplaatst.

Het is mogelijk om een hanglamp te plaatsen in bijna elke kamer van het huis. De stijl en grootte van de lamp zal echter verschillen, afhankelijk van de vraag of deze in een woonkamer, boven een eettafel of als armatuur voor een keuken wordt geplaatst.

Wat glans kiezen voor uw woonkamer:

De woonkamer is een grote kamer in het huis, het is een plek waar we onze vrienden graag ontvangen, maar het is ook een plek van ontspanning en rust.
Bij dit stuk zal veel aandacht worden besteed aan de stijl en de decoratie zal een belangrijke rol spelen.
Het is dan ook heel natuurlijk dat de kroonluchter zijn plaats in deze kamer vindt.
In de wereld van de armaturen, en in het bijzonder van de designlampen, is de huidige trend naar grote afmetingen. Deze variëren van 80 centimeter tot meer dan een meter. Hoewel uw plafondhoogte niet die van Haussmann is, wilt u het designverlichtingsarmatuur plaatsen dat uw aandacht trekt. Deze lamp is echter veel te groot om op te hangen.
Het is inderdaad absoluut noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat de lamp van uw dromen het zicht in de kamer niet belemmert en dat hij niet omslachtiger wordt dan esthetisch.

Maar wat moeten we dan doen?
Het is altijd mogelijk om de lamp zo dicht mogelijk bij het plafond te plaatsen en slechts een zeer korte bevestigingskabel te houden. Met deze truc kunt u uw lamp eraan ophangen zonder dat u de ruimte waar hij wordt geïnstalleerd vergroot.
Let op, bij een standaard plafondhoogte van 2,5 m is het belangrijk om geen lamp met een diameter van meer dan 80 cm te gebruiken. Anders zal deze truc niet werken.
Een grote armatuur betekent nog steeds niet dat het een lamp is die veel ruimte inneemt in de hoogte. Het is mogelijk om armaturen met een grote diameter, maar met zeer geringe dikte te hebben. De Vertigo kroonluchter is een luchtlamp die de ruimte waar hij geplaatst wordt een decoratieve en grafische toets geeft.

Ons advies: geef de voorkeur aan een groot verlichtingsarmatuur boven uw eetkamertafel.
Deze lamp accentueert uw eetruimte en geeft de ruimte waar deze zal worden geïnstalleerd een extra accent.

De ideale keuze voor een eetkamerkroonluchter.
Hoe kan je je tafel goed verlichten met een licht in de eetkamer?

Om een designtafel of een meer klassieke tafel goed te verlichten, zal de methode hetzelfde zijn en afhankelijk van een aantal belangrijke criteria.
Naast het aankleden van uw eetkamer, moet deze lamp zorgen voor een noodzakelijke en voldoende hoeveelheid licht voor de maaltijd.
Dit licht moet aangenaam en warm zijn en voldoende licht geven, maar niet te verblindend om uw gasten niet te verblinden.
De truc om dit ongemak te vermijden en de intensiteit van de lamp aan te passen is om deze te controleren met een schakelaar die het mogelijk maakt om de lichtintensiteit te dimmen.
Zorg ervoor dat de lamp overeenkomt met uw tafel en de ruimte waar hij wordt geïnstalleerd.
U moet rekening houden met de grootte en het volume van uw armatuur, want uw armatuur moet in verhouding staan tot de ruimte waar het zal worden opgehangen, het mag niet te groot of te klein zijn.

De stijl van de lamp die u kiest om uw tafel te verlichten zal ook worden beïnvloed door het ontwerp van de eetkamertafel die u heeft.
De vorm van uw tafel is een element dat van invloed is op de keuze van de lamp die erboven wordt geplaatst.
Als de tafel rond is, kies dan voor een armatuur met een ronde vorm, als de tafel daarentegen rechthoekig is, kies dan voor een  die een woonkamer hanglampen verhouding en evenwicht in de ruimte behoudt zodat deze niet meer dan 30% van de tafellengte bedraagt.

Het universum van de lichte keuken :

De verlichting in de keuken is heel bijzonder, omdat het veel aandacht vraagt. De keuken is een van de kamers in het huis waar verlichting het belangrijkst is.
Het moet aangenaam en functioneel zijn, dus het zal zeer belangrijk zijn om rekening te houden met het feit dat alleen een Keuken hanglamp niet voldoende zal zijn, maar het zal een aanvulling zijn van licht en een belangrijk decoratief element.
Afhankelijk van uw stroomvoorziening, die zich in het midden van de ruimte of boven uw keukentafel bevindt, kunt u een keukenplafondlamp of een keukenkroonluchter installeren.
De stijl van de armatuur die u kiest, zal de decoratieve kant van de kamer versterken.
Een Scandinavische kroonluchter of een balvering brengt een effect en een vleugje moderniteit in uw keuken. Tijdloos, deze moderne kroonluchter wordt gemaakt van gelakt metaal of glas om het schoonmaken te vergemakkelijken.
Neo-retro en industriële stijl zijn weer in de mode. Dit type vintage lamp wordt steeds vaker gebruikt voor de binnenhuisinrichting in de keuken.
Het is mogelijk om vele modellen te vinden voor de keuze van een industriële vering. Ze zijn afgekeurd in kleine hanglampjes van het bistro-type en bestaan meestal uit een koepel waarvan de witte reflector een gloeilamp toont.
Ze kunnen ook grotere afmetingen aannemen en er moet rekening mee worden gehouden dat de lamp met een industrieel ontwerp een sterke aanwezigheid in uw kamer zal hebben.
Deze lampen geven een authentieke knipoog en cachet aan de ruimte waar ze zijn geplaatst. Voor de industriële vering zijn er verschillende kleuren beschikbaar en kunt u kiezen voor een afwerking in gepatineerd metaal, in koperen vering.

Is uw keuken uitgerust met een centraal eiland?
Door de toevoeging van dunne, in serie geschakelde hanglampen krijgt het eiland meer gericht licht.
Vergeet niet om een oneven aantal lampen in een reeks kleine glazen hangers in de vorm van een druppel of een lichtgevende wereldbol te plaatsen. Het decoratieve en praktische effect is gegarandeerd.
Voor de hoeveelheid hanglamp spot zal het altijd eleganter zijn om ze in een oneven aantal te plaatsen, het visuele aspect en de weergave zullen harmonieuzer zijn.

Denk ook aan uw extra verlichting, deze kan worden meegenomen met een keuken LED strip die zorgvuldig onder de hangende meubels geplaatst kan worden.
Met behulp van een keukenschijnwerper brengt hij extra licht in uw gootsteenbak.

De kroonluchter in een kamer:

Of u nu kiest voor een lampenkap ophanging of een design pendelarmatuur, de ruimte moet worden uitgerust met een lamp die een zacht en gedempt licht geeft. De ruimte is vooral een plek van ontspanning en het is essentieel om alle directe lichte en koele witte kleuren te verbieden.
Voor een kinderkamer blijven de regels hetzelfde, maar je kunt wel met de vormen spelen, of ze nu rond, vierkant, vlak of stervormig zijn. Laat je fantasie de vrije loop en breng magie in de ruimte met je Slaapkamer Hanglampen

Voor een badkamer:

In een waterruimte is het aan te raden om een glazen kogelvering te plaatsen en als uw plafond laag is, kunnen wij u alleen adviseren om een verchroomde LED plafondverlichting te plaatsen. Dit zal minder omslachtig zijn en zal uw badkamer voldoende licht geven zonder uw ruimte te vergroten.

Wat is het ideale formaat om voor mijn kroonluchter te plannen?

Afhankelijk van de plafondhoogte van de ruimte of waar u uw LED-kroonluchter wilt plaatsen, zal de grootte van de lamp anders zijn.
Voor een ruimte van maximaal 15 vierkante meter adviseren wij u om te kijken naar een armatuur met een diameter van maximaal 40 cm.
Voor een kamer met een gemiddelde grootte van ongeveer 20 vierkante meter is een kroonluchter met een diameter tot 50 cm in harmonie met de te verlichten ruimte.
Voor grote ruimtes kunt u de gewenste lamp erin plaatsen. Het is mogelijk om een koperen kroonluchter of een grote luchtvering te plaatsen, alles is mogelijk.
Als u een grote kamer heeft, maar u kiest voor een kleine lamp, kies er dan voor om er meerdere in clusters te hebben en met verschillende hoogtes te spelen.

Welke lamp te kiezen voor een kroonluchter?

De eerste regel die u moet volgen is dat u nooit het door de armatuur aanbevolen vermogen mag overschrijden. Dit aangegeven vermogen komt overeen met het maximale elektrische vermogen dat kan worden ontvangen door het soquet waar de lamp zal worden geplaatst, maar ook met de temperatuur die de lamp zal vrijkomen. Voor oudere armaturen wordt dit vermogen berekend ten opzichte van onze oudere lampen, die een aanzienlijk hoger verbruik hadden dan onze huidige LED-lampen.
Het type gloeilamp is afhankelijk van de gewenste functie en de steun waar deze moet worden geplaatst.
Is het een klassieke E14 (kleine schroef) of E27 (grote schroef) lamp, er zijn natuurlijk nog vele andere soorten lampen op de markt verkrijgbaar.

Hoe bereken ik het vermogen en de lichtopbrengst van een lamp?

Er is een standaard die aanbeveelt om een 20-25 W of 290 lm lamp per m² te plaatsen, afhankelijk van de te verlichten ruimte, kunt u eenvoudig berekenen hoeveel lampen u nodig heeft.
De lichtopbrengst wordt uitgedrukt in lumen en de kleurtemperatuur in graden Kelvin. Voor een ophanging van de woonkamer raden wij u aan om een warm wit te gebruiken dat wordt uitgedrukt tussen 2500°K en 3500°K, deze kleurtemperatuur zal een warme en comfortabele sfeer in uw huis brengen.
Tot slot zal het ook nodig zijn om rekening te houden met het werkelijke nut van uw hedendaagse kroonluchter en de look die u wilt brengen naar uw kamer.
Als uw designkroonluchter een grotere hoeveelheid licht geeft dan u nodig heeft, zal het een overbelichting geven, maar ook een onvoldoende hoeveelheid licht die uw ruimte een schaduwplek geeft. In beide gevallen kan het zijn dat u visuele ongemakken heeft en dit moet u ten koste van alles vermijden, anders zal deze prachtige armatuur nooit worden ingeschakeld omdat ze niet geschikt is voor uw huis.

Om uw zoektocht te vergemakkelijken en om u een aangepast aanbod te kunnen aanbieden, hebben we een zoekmodule geïnstalleerd aan de rechterkant van de lampen. Blader je verder op criteria, dan vind je zeker de juiste kroonluchter of armatuur uit onze uitgebreide collectie lampen.0