Hanglamp  

(Er zijn 1008 producten.)

Filtres

Prijs

15 € - 4095 €

In hoogte verstelbaar

Hoogte

0 cm - 320 cm

Lengte

5 cm - 1075 cm

Middellijn

3 - 200

Breedte

4 cm - 480 cm

Kracht

1 w - 540 w

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 1008 items
Weergegeven: 1 - 60 van 1008 items

Alle uw schorsingen voor uw interieur verlichting

De ophanging, een tijdloze lamp om aan het plafond te bevestigen

De hanglamp is verkrijgbaar in een breed scala van vormen, stijlen, kleuren en tinten, waardoor zij zowel een praktisch als decoratief element is. Bevestigd aan het plafond en herkenbaar aan het zichtbare netsnoer, draagt de hanglamp bij tot een samenhangend en evenwichtig lichtplan. De pendelarmatuur, die het licht kan concentreren om het werk te vergemakkelijken, is een perfecte gelegenheid om te verlichten terwijl u geniet.

Wat voor soort ophanging is online beschikbaar?

De online winkel Côté Lumière heeft geen half werk geleverd. Wij hebben voor u nieuwe producten geselecteerd, ingedeeld in verschillende categorieën:

 • Industriële ophanging;
 • Houten ophanging;
 • Hanglamp slaapkamer;
 • Woonkamer pendel ;
 • Hanglamp voor kinderen;
 • Moderne ophanging.
 • Kroonluchter ;
 • Keuken ophanging ;
 • Design hanglamp;
 • Glazen pendel ;
 • LED hanglamp;
 • Ophangplek.

Hoe kies je een ophanging?

Er zijn verschillende criteria waarmee rekening moet worden gehouden: de grootte van de kamer, de hoeveelheid licht die nodig is, het soort lampenkap om een bepaalde sfeer te creëren.

Hoe groot is de ruimte of kamer waar u uw verlichting wilt plaatsen? Stelt u zich eens voor hoe een rotan hanger met een grote kap zou afsteken tegen een zwarte hanger of zelfs tegen een moderne, strakke en discrete gouden hanger.

Zal uw hanglamp worden gebruikt voor algemene ruimteverlichting of voor een specifieke ruimte (boven de eettafel, salontafel, werkeiland, enz.)?

Bereken de hoeveelheid licht die nodig is om het gebied waarin u geïnteresseerd bent te verlichten. Als u een pendel met een led-lamp kiest, wordt de hoeveelheid licht uitgedrukt in lumen. Voor uw slaapkamer, bijvoorbeeld, hebt u tussen 1500 en 3000 lumen nodig. Voor de woonkamer en de eetkamer varieert de ideale lichtopbrengst tussen 3000 en 5000 lumen. Wat de badkamer betreft, navigeer tussen 2000 en 4000 lumen.

Wilt u een transparante of ondoorzichtige tint voor uw lamp? Met een kap van doorzichtig glas krijgt u bijvoorbeeld een gelijkmatige verlichting in de hele kamer, terwijl bij metaal, porselein of rookglas het licht naar beneden wordt geconcentreerd. Vergeet niet dat dit accessoire verkrijgbaar is in verschillende materialen, geblazen of melkglas, stof, papier, hout, glasvezel, enz.

Tenslotte, wilt u een ophangmodel waarbij de lamp zichtbaar is onder de kap of is deze verborgen?

In welke kamer van het huis kan een ophangsysteem worden geïnstalleerd?

Of het nu gaat om een design hanglamp of een heel ander model, dit type plafondlamp kan in elke kamer van het huis worden geïnstalleerd.

Een paar ideeën:

 • In de keuken wordt hij vaak in meerdere exemplaren boven het eiland geïnstalleerd, terwijl hij uniek zal zijn boven de eettafel;

 • Boven een toonbank wordt het, eveneens in verschillende exemplaren, aangebracht om de ruimte af te bakenen;

 • In de slaapkamer vervangt hij het bedlampje, dat aan weerszijden van het bed wordt bevestigd;

 • In de inkomhal verwelkomt hij een warme sfeer en vergemakkelijkt hij de circulatie;

 • In de badkamer vervangt hij de wandlampen.

C’est un élément de titrage

Over het algemeen wordt aanbevolen de lampenkap te bevestigen met een afstand van 70 tot 90 cm tussen de rand van de lampenkap en de bovenkant van het te verlichten oppervlak, als dat een tafel, een aanrecht, een kookeiland, enz. is.

Als uw lamp bedoeld is om een kamer te verlichten, moet u 1,50 m tot 1,80 m tussen de rand van de kap en de vloer laten.

Laat bij meerdere lichtbronnen 60 tot 75 cm tussen elke lichtbron.

In de natte cel moet de badkamerhanger op ooghoogte hangen.

Kan de lengte van het netsnoer worden aangepast?

Goed nieuws, u kunt de lengte van de voedingskabel van uw plafondlamp aanpassen. Dit type verlichting is namelijk meestal voorzien van een "kabelklem", waarmee : • Schuif de kabel naar binnen of naar buiten, afhankelijk van de gewenste lengte;

 • Zodra dit is gebeurd, laat u de overtollige draad in de plastic bel van de lamp zitten;

 • Bevestig de hoorn aan het plafond.

Welke breedte en lengte voor een hanglamp?

De grootte van de ophanging beïnvloedt de sfeer in de kamer. Te groot en het geeft een gevoel van beklemming en te klein en het geeft niet genoeg licht.

 • Om de ideale breedte van uw toekomstige ophanging te bepalen, meet u de lengte en de breedte van de kamer die zal worden ingericht en telt u die twee bij elkaar op:

Lengte (in meters) + breedte (in meters) = breedte in centimeters

 • Om de ideale lengte voor het ophangen van uw armatuur te bepalen, meet u uw plafondhoogte en deelt u door 5,5 :

Als de hoogte tussen de vloer en het plafond 2,5 m / 5,5 = 0,45 cm is, moet de onderkant van uw ophanging op 45 cm van het plafond stoppen.

Hanglamp: ons advies zone per zone

Dit type lichtbron wordt niet op dezelfde manier in een inkomhal geplaatst als boven een tafel. Onze tips voor een in alle opzichten geslaagde verlichting met deze originele en tijdloze lamp:

In het midden van een kamer

Als de lichtbron zich in het midden van een ruimte en boven een tafel of ander plat oppervlak bevindt, krijgt u een doeltreffende verlichting die de doorgang niet belemmert. Als er geen wiel onder uw armatuur zit, monteer hem dan zo dat niemand zijn hoofd tegen de kap stoot.

Boven een tafel

Wij raden over het algemeen aan 70 tot 90 cm ruimte te laten tussen de rand van de lampenkap en de bovenkant van het te verlichten oppervlak. Deze richthoogte kan echter worden verhoogd of verlaagd, afhankelijk van uw wensen en behoeften, maar ook van de grootte van de armatuur en de hoogte van het plafond. Dit is de perfecte gelegenheid om je lef te tonen met een mooie duizelingwekkende ophanging, vergelijkbaar met een olifantsoor.

Hebt u twee soorten verlichting nodig, sfeerverlichting of taakverlichting, met één enkele armatuur die aan het plafond wordt bevestigd? Denk aan de beroemde dimmer, waarmee u de kracht van het licht met een eenvoudige knop kunt moduleren!

In de keuken

Perfect voor taakverlichting, biedt het voldoende verlichting wanneer het 70 cm tot 90 cm boven het eiland wordt geïnstalleerd. Voor algemene verlichting kan hij worden bevestigd op 1,80 m van de vloer.

In de ingang van het huis

In de inkom of de gang verlicht hij en werpt hij tegelijk esthetische schaduwen. Als u een hoog plafond heeft, bevestig uw licht dan laag genoeg om een drukkend gevoel te voorkomen. Hier doet de rieten ophanging wonderen, met zijn warme materiaal.

Op de trap.

De trap moet doeltreffend worden verlicht, maar laat dat u er niet van weerhouden om van deze ruimte een architectonisch element te maken. Hang uw lampen hoog genoeg om de ruimte vrij te maken en een gevoel van grandeur te creëren: laat 45-60 cm vrij tussen de onderkant van de hangende lampenkap en de bovenkant van het hoofd van de langste persoon!

In de kamer

Als bedlamp zal uw verlichting zijn plaats vinden aan weerszijden van het bed.

Boven het voeteneind van het bed doet dit type verlichting wonderen, zowel qua helderheid als qua decoratie.

In de badkamer.

Verruil traditionele wandlampen voor hanglampen, gemonteerd aan weerszijden van de spiegel. Kies een model met een IP-classificatie dat geschikt is voor natte ruimtes.

Kan een hanglamp buiten het huis worden geïnstalleerd?

Hanglampen worden het best gebruikt onder overdekte veranda's en veranda's. Denk aan het toevoegen van een modern tintje met de industriële stijl!

Hoeveel kost een ophanging?

Merk op dat dit type plafondarmatuur de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen met moderne ontwerpen tegen lage prijzen.

Bij Côté Lumière, willen we het iedereen naar de zin maken ! Of u nu op zoek bent naar een rieten of een drijfhout hanger, gebruik gewoon onze filter om de prijsklasse aan te passen aan uw budget.

0