Wandlamp  

(Er zijn 747 producten.)

Filtres

Prijs

0 € - 1710 €

Kracht

1 w - 230 w

Breedte

1 cm - 200 cm

Hoogte

0 cm - 138 cm

Dikte - Diepte

0 cm - 113 cm

Citaat

Onze producten
Filter
per pagina
Weergegeven: 1 - 60 van 747 items
Weergegeven: 1 - 60 van 747 items

Wandlamp, op welke hoogte moet deze lamp gemonteerd worden?

De wandlamp wordt de perfecte armatuur wanneer zij op de juiste hoogte en op de juiste plaats wordt gemonteerd. Naast de algemene verlichtingsfunctie kunt u met de talrijke modellen die in onze online-shop verkrijgbaar zijn, een verfijnde en elegante toets toevoegen aan uw interieurinrichting. Laten we eens kijken hoe u het beste uit deze wandlamp kunt halen.

Waar is de wandlamp voor?

Of u nu op zoek bent naar een armatuur voor de renovatie van uw woning of zelfs voor de bouw ervan, u vraagt zich waarschijnlijk af wat de relevantie van deze lichtbron is. Het goede nieuws is dat het twee doelen kan dienen:

Algemene verlichting: als er geen stopcontacten aan het plafond zijn, kies dan bijvoorbeeld voor een LED-wandlamp met het juiste aantal lumen om de kamer in het algemeen te verlichten. Indien de muren een lichte kleur hebben, kies dan een model waarvan de indirecte lichtstroom naar boven, naar beneden of naar de muren wordt verspreid.

Gerichte verlichting: hier kunt u kiezen voor een wandspot met één of meer koppen. De lichtstroom zal zich concentreren op het gebied dat u in het bijzonder wilt verlichten.

Twee hoofdtypen wandlampen

Wandlamp

Tegenwoordig zijn er modellen die zijn uitgerust met een draad en een stekker om rechtstreeks op het lichtnet te worden aangesloten. Het enige wat u hoeft te doen is de nodige gaten in de muur boren om ze te bevestigen.

In het geval van modellen die aan het plafond moeten worden bevestigd, hangt alles af van het gekochte product: lees aandachtig de beschrijving van de producten waarin u geïnteresseerd bent op onze online winkel.

Hoe kies je een wandlamp?

Het kopen van een wandlamp mag geen ruimte laten voor improvisatie, dus moet u deze stap voorbereiden door uzelf een paar belangrijke vragen te stellen:

In welke kamer gaat u uw wandlamp installeren? Zo zal een wandlamp voor een slaapkamer niet dezelfde functies hebben als een wandlamp voor een keuken of een leeslamp.

Waarvoor zal het gebruikt worden: algemene verlichting? Gerichte verlichting? Decoratieve verlichting? Als een decoratief element? Wat dit laatste punt betreft, kunt u zich voorstellen wat een houten wandlamp kan toevoegen aan een interieur in Scandinavische stijl.

Is het een lamp die ontworpen is om een bepaald gebied te verlichten? In dat geval adviseren wij u te kiezen voor richt- of flexibele spots, zoals die meestal in keukens te vinden zijn.

Kan de wandlamp als decoratief object worden gebruikt?

Het antwoord is ja, u kunt dit type wandlamp heel goed als decoratief object gebruiken en wel op twee manieren.

Dankzij het design: door een originele wandlamp te kiezen, kunt u een sfeer naar uw eigen beeld creëren. Design wandlamp, industriële wandlamp, zwarte wandlamp, hoekwandlamp, maak van uw licht een blikvanger.

Dankzij de lichtmodellering: hier licht het op en neer, waardoor lichtbollen ontstaan. Dig dit idee als u op zoek bent naar een woonkamer wandlamp.

Speciale vermelding voor de houten wandlamp

De houten wandarmatuur doet op natuurlijke wijze denken aan edele materialen en de natuur. Door dit type licht te kiezen, geeft u uw interieur een rustige, frisse en ontspannen toets. In een verfijnd decor bijvoorbeeld, zal het warmte brengen zonder de algemene sfeer te onderbreken.

Op welke hoogte moet een armatuur worden bevestigd?

Het hangt allemaal af van de configuratie van de kamer. Om niet verblind te worden, moet de lamp zodanig worden bevestigd dat u niet rechtstreeks in de lamp kunt kijken: ongeveer 5 cm boven ooghoogte, d.w.z. een hoogte van 1,70 tot 1,80 meter. Als u een model kiest dat het licht naar boven en naar beneden verspreidt, raden specialisten aan het in het bovenste derde deel van de muur te bevestigen.

Als de wandlamp zich echter nog steeds op ooghoogte bevindt, kies dan een model met een satijnen kap. De badkamer wandlamp en de LED wandlamp voldoen over het algemeen aan deze beschrijving!

Hoe repareer ik een muurlamp?

Wandlamp

Het is zeer belangrijk dat u de gebruiksaanwijzing van uw armatuur leest voordat u met de installatiewerkzaamheden begint. Denk er ook aan de veiligheidsinstructies te volgen, bijvoorbeeld bij het installeren van een wandlamp in de badkamer.

Indien u geen noties hebt van doe-het-zelven en elektriciteit, raden wij u ten stelligste aan een beroep te doen op een erkende vakman.

Een geslaagde aankoop in het bedrijf van Côté Lumière!

Als u een wandlamp wilt, maar u hebt geen precies idee van uw behoeften, als u vragen hebt over een bepaald model voordat u op de "kopen"-knop klikt, zal het team van Côté Lumière in actie komen om u antwoorden te geven. Per e-mail of per telefoon: reken op ons!

0