Categorieën

Filtres

Categorieën

Prijs

0 € - 13230 €

Middellijn

1 - 215

Afficher/masquer plus d'options

Bewegingsdetector

Inclusief lamp(en)

Uitgesneden diameter

0 - 28

Inbouwdiepte

2 - 50

Categorieën niveau 1

Categorieën niveau 2

Merken Er zijn 28 merken

Weergegeven: 1 - 28 van 28 items
 • Alittex

  Alitex is de specialist in LED componenten en lampen.

  Alitex is een Belgisch bedrijf dat al meer dan 20 jaar gespecialiseerd is in elektronische componenten voor de verlichtingssector.

  Dankzij haar ervaring biedt Alitex ook LED-oplossingen voor zowel binnen- als buitengebruik.

  Voor de particulier strekt het assortiment aan binnenverlichting zich uit van de keuken tot de badkamer en voor de buitenwereld van de veranda tot de tuin. Ontdek hun producten voor natte ruimtes zoals een fontein of een zwembad...

  Voor de professional biedt Alitex technische oplossingen voor de verlichting van kantoren, displays, balies, gevels, musea, zelfs het aanbieden van verlichtingseffecten voor pretparken...

  Het is ook mogelijk om verlichtingsoplossingen te creëren voor de industrie en de medische sector, aangepast aan magazijnen, productieruimtes, laboratoria, enz.

  Voor al hun producten geldt een maximale garantie en een gepersonaliseerde dienst na verkoop.
  U heeft een project, Alitex is er om u te helpen, een ontwerpbureau kan u helpen uw project te realiseren met innovatieve en gepersonaliseerde oplossingen.

 • Andtradition

  Andtraditie: armaturen voor Scandinavische design elegantie

  Sober, authentiek en zeker functioneel, de Scandinavische stijl houdt nooit op te verleiden met zijn uitzonderlijke kenmerken. Bij Andtradition hebben de ontwerpers besloten om al hun creaties te richten op dit beroemde Scandinavische ontwerp. Een keuze die hen in 2001 de Good Design Award opleverde. De armaturen van het Deense merk onderscheiden zich door deze mix van natuurlijke materialen en kleurige accenten die deze verlichtingsarmaturen tot echte decoratieve elementen maken. De missie van het merk is om designlampen aan te bieden die maximaal licht in elke kamer brengen voor een nog warmer interieur.

  Andtraditionele verlichtingsapparatuur voor een verfijnde en verfijnde decoratie.

  Om de verfijnde en verfijnde kant van het Scandinavische design te benadrukken, dringt Andtradition in de eerste plaats aan op de vormen van zijn verlichtingsdragers. De materialen worden hervormd en geherdefinieerd met volledige inachtneming van de regels van de kunst. De ontwerpers selecteren vervolgens de meest geschikte kleuren om elke verlichtingsdrager aan te kleden. Wat het licht betreft, zijn de meest geavanceerde technologieën toegepast. De kracht van de verlichting kan worden aangepast aan de smaak en de wensen van elke persoon.

  Het is deze aandacht voor detail die het Deense merk in staat heeft gesteld om wandlampen te creëren met een uitgesproken Scandinavische stijl, zoals te zien is in de stukken van de Formakami collectie. De lampen zijn voorzien van een mooie lampenkap van rijstpapier. De ontwerpers lieten zich inspireren door de beroemde Aziatische lantaarns om deze originele apparaten te creëren die zeker hun plaats zullen vinden in de hedendaagse woonkamers of woonkamers. De steunen zijn ook verkrijgbaar in vele vormen en kleuren. Het idee is om de consument te helpen bij het vinden van een element dat perfect is aangepast aan zijn interieur.

  Voor wie op zoek is naar een nog origineler model, zijn de designarmaturen verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en kleuren.
  Scandinavische ontwerpen van de beroemde ontwerper Jaime Hayon zijn een echte aanrader. De lampen worden gekenmerkt door hun moderne vorm en zeer elegante kleur. Deze prachtige en veelzijdige stukken met hun decoratieve aspect zullen de meest veeleisende klanten tevreden stellen.

  Tijdloos ontwerp

  Er wordt vaak gezegd dat Scandinavisch design een tijdloze stijl is. Andtradition heeft ook de moeite genomen om deze bijzondere eigenschap van het Scandinavische thema te benadrukken. Om dit te doen, passen ontwerpers productietechnieken toe die hen in staat stellen om materialen tot hun uiterste te bewerken. De creatieve processen combineren traditionele praktijken met moderne methoden. Deze aanpak resulteert in de zeer esthetische kant van elk van de creaties van het Deense merk.

  De consument kan dit gemakkelijk zien in de Scandinavische bureaulampen, ontworpen door architect Arne Jacobsen. Ze zijn als kunstwerken, met hun structuur gemaakt van een mix van materialen en hun mooie, sierlijke lijnen. En hoe zit het met de hanglampen van de grote Space Copenhagen? Behalve dat ze echt vakmanschap en artistieke inspiratie tonen. De ontwerpers waren in staat om het industriële aspect te combineren met de elegante Scandinavische stijl voor een tijdloos effect.

   

 • Artémide

  Artémide: de kunst van het licht geherdefinieerd door een emblematisch merk

  De oprichting van Artémide in 1960 markeerde praktisch het begin van een nieuw tijdperk in de wereld van de verlichting. In 1958 namen de ingenieur Ernesto Gismondi en zijn zakenpartner Sergio Mazza het initiatief om een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van designarmaturen 

  Twee jaar lang hebben de twee oprichters er alles aan gedaan om van hun bedrijf een emblematische naam in het veld te maken. Het succes volgde snel, omdat het bedrijf de juiste methoden kon toepassen door een beroep te doen op de diensten van gerenommeerde ontwerpers. De creaties van het Italiaanse merk worden nu in vele grote musea over de hele wereld tentoongesteld en hebben prestigieuze prijzen gewonnen, zoals de Compasso d'Oro in 1967 en de iF Product Design Award 2017.

  Functionele, intelligente en comfortabele verlichting


  Om te begrijpen hoe Artémide het licht benadert, hoeft men alleen maar te kijken naar het motto van het merk: "The Human Light". Ontwerpers beschouwen verlichting als een essentieel element in het menselijk leven, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat elke armatuur wordt aangepast aan de behoeften van de consumenten in zowel de residentiële als de professionele sector. Deze invalshoek heeft het Italiaanse bedrijf in staat gesteld om de essentiële kenmerken van een lamp te benadrukken: functionaliteit, design en comfort.

  Verlichtingssystemen moeten intelligent zijn om zich te kunnen aanpassen aan de specifieke omstandigheden en omgevingen waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Het licht moet krachtig genoeg zijn. Het ontwerp daarentegen wordt onthuld door de vorm en de kleuren van elke kamer. Bij Artémide zien ontwerpers hun werk graag als kunst vanwege de liefde en passie die ervan uitgaat. Voor hen moet de verlichting, waar en wanneer ze ook wordt geïnstalleerd, ook een bron van fysiek en emotioneel welzijn zijn en dus een maximaal comfort bieden.

  Elk van deze kenmerken kan bijvoorbeeld worden waargenomen door de wandlampen van de Pirce-serie. De armaturen van het merk Artémide hebben met hun gelakte aluminiumstructuur en witte kleur een zeer origineel, afgemeten design. Klasse 1 verlichting is ontworpen om functioneel en comfortabel licht te bieden dat geschikt is voor alle huiselijke omgevingen.

  Een breed scala aan design en moderne lampen


  Sinds haar oprichting in 1960 heeft Artémide onmiddellijk de aandacht van het publiek getrokken dankzij haar innovatieve creaties, die getuigen van een grote creativiteit en een geavanceerde knowhow van de ontwerpers. Maar het is door de combinatie van technologie en passie dat het Italiaanse merk in staat is geweest om designverlichtingssystemen te creëren die zeker modern zijn.

  Het merk staat in de designwereld bekend om zijn beroemde Tolomeo, Mercurius en Cosmic, stukken die als ware meesterwerken worden beschouwd. Zo werd het bijvoorbeeld bekroond met de reddot best of the best design award 2008 voor zijn Mercury-serie schorsingen. Veel consumenten spraken ook hun tevredenheid uit over de tafellampen uit de Dalù-collectie.

  Een onbetwiste merknaam voor architecten, armaturen zoals de "Tizio" lamp, de "Tolomeo" en sinds kort de "Mercury" hanglamp worden vaak gebruikt in hun projecten. Wacht niet langer om een uitzonderlijke Artémide lamp te kopen.

 • Astro Lighting

  Astro Lighting: kwaliteitsverlichting die design en eenvoud combineert

  Sevenoaks, 1997. Terwijl de concurrentie op de markt woedde, namen twee mannen het initiatief om hun ontdekking in de wereld van de verlichting en het ontwerp te delen. John Fearon en James Bassant hadden al veel tijd doorgebracht in de kelder van hun huis in hun kleine Engelse stad. De tijd was gekomen om hun creaties bekend te maken. Zo is het merk Astro Lighting ontstaan. De armaturen van het merk onderscheiden zich door de eenvoud van hun design en de kwaliteit van hun afwerking. Deze kenmerken spraken het publiek onmiddellijk aan. Al meer dan 20 jaar onderscheidt het bedrijf zich door originele en innovatieve oplossingen aan te bieden.

  Comfort en stijl in het hart van alle creaties


  Voor de ontwerpers van Astro Lighting is verlichting vooral synoniem met comfort en welzijn. Elke creatie, of het nu een binnen- of buitenlamp is, moet helpen om een serene en lichtgevende sfeer te creëren in de ruimte waarvoor ze bedoeld is. Het Engelse merk heeft vooral naam gemaakt met zijn systemen voor de badkamer. De Astro Lighting plafondlampen in de badkamer zijn een ware revolutie. Naast het zachte en functionele licht hebben de armaturen een passende structuur die bestand is tegen spatten en vocht.

  Wat de stijl betreft, kozen de ontwerpers voor een eigentijdse en moderne vormgeving die typisch is voor Britse interieurs. Het succes van de oorspronkelijke systemen heeft professionals ertoe aangezet om nog interessantere oplossingen voor te stellen. De Bevel Rond 600 lampenkap is een van de stukken die het vermelden waard zijn. De lamp heeft een comfortabel licht en design. De verlichting is geschikt voor alle soorten ruimtes (woonkamer, slaapkamer, gang, kantoor, hal en andere). Qua stijl geeft de afgeschuinde witte ronde katoenen look een zeer originele poëtische toets aan deze prachtige kamer.

  Eenvoudige, maar zeker ook innovatieve verlichtingssystemen


  Eenvoud is een echte troef als je weet hoe je het moet vormgeven en verbeteren. Bij Astro Lighting hebben de ontwerpers van Astro Lighting dit principe uitgebuit door te kiezen voor ontwerpen met een puur en zeer esthetisch design. Maar ambachtslieden zijn het belang van innovatie in hun vakgebied niet vergeten. Met elke nieuwe collectie die wordt gecreëerd, kan men de wens van professionals zien om te innoveren door de nieuwste technologische ontwikkelingen over te nemen.

  Dit is te zien in moderne stukken zoals de Roma lampenkappen of de Avola wandlampen. De armaturen hebben een solide structuur die ontworpen is voor natte ruimtes. Het verlichtingssysteem is vervaardigd voor een optimale levensduur van meer dan 50.000 uur met een lage en zuinige verbruiksindex.

  Om altijd te voldoen aan de richtlijn die ze als benchmark gebruiken, werken de professionals samen met enthousiastelingen in verschillende landen. Daarnaast worden elk jaar nieuwe getalenteerde ontwerpers toegevoegd aan de teams van het Engelse merk. Deze aanpak heeft het merk momenteel in staat gesteld om zijn talrijke dochterondernemingen op alle continenten te ontwikkelen. Onlangs werd ook een filiaal geopend in de Verenigde Staten.

  Buiten- of binnenverlichting, de keuze is groot, terwijl het zeer klassiek blijft met het merk Astro Lighting. Kies voor kwaliteit door te kiezen voor dit unieke merk.

 • BPS Koncept

  BPS Koncept: originele en kleurrijke verlichting

  BPS Koncept is een Slavisch merk dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van lampenkappen.
  Hun concept? Om een breed assortiment aan te bieden waar u ongetwijfeld de hanglamp, tafellamp, plafondlamp of vloerlamp met stoffen kap zult kunnen vinden die u nodig hebt!

  Verlichting aangepast aan alle budgetten

  Dankzij vele jaren ervaring, BPS Koncept heeft zijn gamma producten kunnen ontwikkelen volgens de trends van het moment.

  U kunt lampenkappen vinden in een veelheid van kleuren, diameters of diverse en gevarieerde patronen.

  Bijvoorbeeld, deze prachtige vloerlamp Galaxy die het klassieke uiterlijk van een driepootlamp perfect combineert met de moderniteit van een kap met een gestructureerde vorm. Deze lamp past in alle mogelijke interieurs voor een zeer betaalbaar budget.

 • Brilliant

  Brilliant: kwaliteitsarmaturen tegen lagere kosten

  Met de vele referenties op de markt is het niet altijd eenvoudig om producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Sommige merken slagen er echter (meer dan andere) in zich te onderscheiden door hun zeer betaalbare aanbod dat voldoet aan de behoeften van de consument. Briljant is zo'n merk. Het Duitse bedrijf werd in 1951 opgericht. Het bedrijf specialiseerde zich in eerste instantie in de verwerking en productie van glas. Maar door het diversifiëren van haar activiteiten is ze erin geslaagd om naam te maken in de wereld van de verlichting. Briljante merkarmaturen worden in veel landen verkocht tegen onklopbare prijzen.

  Lamp bereik om aan alle budgetten te voldoen

  Met meer dan 65 jaar ervaring in de sector heeft Brilliant een enorme hoeveelheid kennis in huis om elk jaar een breed scala aan armaturen aan te bieden. De catalogus groeit mee met de verwachtingen van het publiek. Maar of het nu gaat om residentiële verlichting of om oplossingen voor professionals, het Duitse merk weet de aandacht van het publiek te trekken dankzij de prijzen en de kwaliteit van zijn creaties. Volgens de feedback van veel consumenten vallen Brilliant lampen op door hun functionaliteit en elegant design. Maar het punt dat steeds weer opduikt is de prijs. Het aanbod is geschikt voor alle budgetten.

  Om dit te doen, hebben de ontwerpers ervoor gezorgd dat al hun apparatuur beschikbaar is in een breed scala van modellen om aan alle budgetten te voldoen. De meest klassieke stukken zijn het meest populair vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar zelfs met de nieuwste trends heeft het merk de juiste balans gevonden om altijd klanttevredenheid te bereiken. Als voorbeeld kunnen we het geval van de Bulb Brilliant 3-light wandlampen nemen. De armaturen zijn gemaakt van een verchroomde aluminium structuur. Het frame is compatibel met een instelbare dimmer. Deze kenmerken kunnen je doen denken aan een vrij duur product. En toch is deze lamp nog steeds zeer betaalbaar qua kosten.

  Verlichtingssystemen die functionaliteit en esthetiek combineren tegen betaalbare prijzen.

  Het feit dat de prijzen van Brilliant lighting producten de beste op de markt zijn, doet niets af aan het feit dat ze ook van zeer hoge kwaliteit zijn. De ontwerpers hebben twee essentiële kenmerken gecombineerd om dergelijke voordelige modellen te maken: functionaliteit en esthetiek. Vooral omdat de Duitse onderneming de technologische vooruitgang die in haar vakgebied is geboekt om haar verlichtingssystemen nog praktischer te maken, altijd in de praktijk heeft gebracht.

  Momenteel biedt het merk energiezuinige lampen aan die zijn uitgerust met energiebesparende en milieuvriendelijke LED-lampen. Professionals hebben zelfs een punt gemaakt van het benadrukken van deze functionele kant door het aanbieden van apparatuur die op afstand kan worden bediend via een mobiel apparaat. Bij bepaalde modellen Brilliant wandlampen of bureaulampen kan de intensiteit van het licht en de kleur van het licht in een paar klikken worden aangepast dankzij een applicatie die vooraf op een smartphone of tablet is geïnstalleerd. Wat de esthetiek betreft, vertrouwen ontwerpers over het algemeen op een sobere en elegante stijl die aangepast is aan alle soorten interieurs.

 • Côté Lumière

  Côté Lumière biedt direct vanuit de fabriek kwaliteitsarmaturen aan.

  Gespecialiseerd in de verkoop van verlichtingsarmaturen voor meer dan 7 jaar, Côté Lumière is nu blij om u hun selectie van lampen aan te bieden.
  De aangeboden producten zijn zorgvuldig geselecteerd in termen van kwaliteit en prijs direct uit de fabriek. De armaturen zijn getest om onze catalogus van kwalitatieve producten te vervolledigen en met een prijs die bestudeerd werd om altijd de meest competitieve te zijn in vergelijking met de marktprijs.
  De collectie lampen voorgesteld door Côté Lumière is voornamelijk gespecialiseerd in architectonische technische verlichting voor binnen en buiten, we bieden ook decoratieve armaturen en leuke lampen om uw interieur op te vrolijken.
  Onze verlichting is gemaakt met edele en duurzame materialen zoals aluminium, ze zijn uitgerust met hoogwaardige LED's om u producten aan te bieden die u na verloop van tijd voldoening geven.

  Al onze lampen hebben een garantie van 2 jaar.

 • Eglo

  Eglo: Verlichtingsarmaturen die voldoen aan de werkelijke behoeften van de consument

  Met zijn Oostenrijkse wortels is het merk Eglo uitgegroeid tot een van de belangrijkste referenties in de verlichtingswereld van vandaag. Vanaf de oprichting in 1969 was het bedrijf voorbestemd voor een mooie toekomst. De passie van de oprichter, Ludwig Obwieser, was van een zeldzame intensiteit. Het merk Eglo ontwikkelde zich binnen enkele jaren tot een toonaangevende Europese en internationale speler in de verlichtingsindustrie. Vandaag de dag is het merk aanwezig in meer dan 130 landen over de hele wereld en ontwikkelt het voortdurend nieuwe markten om dichter bij het publiek te komen.

  Verlichtingssystemen die in overeenstemming met de marktontwikkelingen worden vervaardigd


  Of het nu gaat om residentiële of professionele verlichting, de verwachtingen van de consument evolueren voortdurend. Om hen beter tegemoet te komen, moeten de grote verlichtingsmerken nieuwe technologieën toepassen voor hun producten en altijd grote vindingrijkheid tonen in elk van hun creaties. Het beste moet, net als bij het merk Eglo, zelfs in staat zijn om nieuwe trends te creëren en de markt te beïnvloeden.

  Het bedrijf heeft kunnen samenwerken met gerenommeerde ontwerpers die het in elk van zijn projecten begeleiden om steeds meer originele verlichtingssystemen voor te stellen. Ideeën voor nieuwe producten worden uit de markt gehaald. Ze worden vervolgens geëvalueerd en bestudeerd door deskundigen die ze vervolgens aan de ambachtslieden toevertrouwen. Deze laatste zullen ervoor zorgen dat ze in de praktijk worden gebracht.

  Het resultaat van dit creatieve proces zijn unieke stukken zoals de Almeida serie wandlampenkappen. De verlichtingsarmaturen zijn ontworpen om zich aan te passen aan alle kamers, of het nu gaat om privé-slaapkamers of woonruimtes. In het geval van de kinderwandlampen uit de Quixi-collectie richtten de ontwerpers zich op de behoeften van gezinnen. Deze vriendelijke lampen met een chique design zullen de slaapkamers van de jongeren vrolijker en warmer maken.

  Armaturen die traditie, moderniteit en design combineren


  Het succes van de Eglo Group is geenszins toevallig. Het is het vermogen van het bedrijf om trouw te blijven aan zijn wortels en tegelijkertijd een moderne visie te behouden die het in staat heeft gesteld om zich snel te onderscheiden van de concurrentie. Door elk van de creaties van het merk zal de consument immers de kleine mengeling van eenvoud, traditie, culturele invloeden en innovatie die het merk kenmerkt, niet veronachtzamen.

  De weergave is origineel, design en zeker decoratief. En hoewel het assortiment zeer breed is (meer dan 18 miljoen verkochte armaturen per jaar), wordt de passie en knowhow van de ontwerpers onthuld door elke lamp op de markt. Eglo's engagement gaat veel verder dan een eenvoudige lamp, want ontwerpers geven persoonlijke aandacht aan elk van hun projecten. Het is dankzij al deze waarden dat de armaturen, zoals de rechthoekige buitenwandlampen in de Alamonte collectie, vanaf het moment dat ze werden gelanceerd meteen de aandacht van het publiek hebben getrokken.

 • Elimex

  Elimex: een zekere waarde om uw woningen uit te rusten!

  Elimex is een naamloze vennootschap die gespecialiseerd is in de groothandel in elektrische, elektronische en verlichtingsapparatuur. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, België. Deze distributeur brengt het merk Elix Belgium en vele andere op de markt. In de verlichtingsmarkt zijn de lampen van het merk Elix een referentie. Bovendien worden ze aangeboden in de grote bouwmarkten. Het assortiment is echter niet beperkt tot verlichting, of omvat andere materialen op het gebied van connectoren, draden en kabels, telefonie, enz.

  Terugkomend op de geschiedenis, Elimex is een bedrijf dat in 1963 werd opgericht door Georges Kohner en Georges Goossens. Het is een grootschalig bedrijf dat sinds zijn oprichting een reputatie heeft opgebouwd. Oorspronkelijk was het actief in de distributie van elektronische componenten en dakantennes. In de loop der jaren heeft het zijn werkterrein uitgebreid en biedt het nu elektronische systemen, elektronische accessoires en meetinstrumenten aan. Deze producten zijn beschikbaar op Côté Lumière.

  Een reeks armaturen met een unieke stijl


  De door Elimex aangeboden verlichtingsoplossingen zijn bedoeld voor de residentiële markt. Het gaat om armaturen, centrale voedingen, domino's en vele andere. De armaturen van dit merk zijn vrij basaal in hun ontwerp. Ze zijn, a priori, functioneel om uw interieurs te verlichten. Elimex-ontwerpers gebruiken tijdloze grondstoffen voor alle interieurstijlen. Als specialist op het gebied van verlichting zetten ze de lamp in de schijnwerpers voor zijn ophangingen, wandlampen en zelfs vloerlampen. Een merkstijl die zich onderscheidt van de massa. Deze armaturen zijn ontworpen om te voldoen aan hedendaagse, vintage, industriële, Scandinavische en klassieke stijl huizen.

  Elimex vloerlampen hebben een zeer originele stijl die zich onderscheidt van de gebruikelijke modellen. In feite kunnen ze zelfs zonder lampenkappen worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor de wandlamp. Combineer het gewoon met de gloeilampen van het merk met zichtbare LED-filamenten. Ze projecteren een warm licht om uw woonruimtes op te vrolijken. In een andere, uitgebreidere versie zijn de armaturen uit de Atelier-collectie voorzien van een lampenkap of zelfs een klassieke reflector, maar die is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, wit, zilver, chroom. In de uitvoering voor wandmontage kan de scharnierarm worden ingesteld om het licht naar een bepaald deel van de ruimte te sturen.

  Voor buitenverlichting zijn de Helix bolders de ideale armaturen voor het verlichten van een oprit, parkeerplaats, terras, tuin of de ingang van uw huis. Het wordt gekenmerkt door hun 5 W SMD LED-lamp die een levensduur heeft van 25.000 uur. In dezelfde collectie zijn er buitenwandlampen die ontworpen zijn om de grillen van de tijd te weerstaan. In ieder geval zijn de producten uit het Helix-assortiment gemaakt om lang mee te gaan. Bovendien zijn ze gemaakt met een speciaal soort staal dat het apparaat tot 6 keer meer beschermt tegen corrosie dan een klassiek roesteffect.

  Elimex rails, hoogwaardige voedingen


  Voor uw elektrische installaties heeft Elimex allerlei rails om uw armaturen van hetzelfde systeem te voorzien. In het besef dat de lineaire connector altijd onmisbaar is, ontwikkelt Elimex verschillende oplossingen als centrale voeding. Het merk vertrouwt in zijn ontwerp op hoogwaardige materialen in combinatie met een modern en innovatief design. De meeste rails hebben een zeer harmonieus modulair concept. Daarnaast bestaan hun gepatenteerde en bekroonde systemen uit een hoogwaardig aluminium profiel.

 • Faro Barcelona

  Faro Barcelona: uitstekende Spaanse verlichting

  Voor Faro Barcelona begon het avontuur in de wereld van de verlichting in 1945. In het begin was het bedrijf gespecialiseerd in de productie van bureaulampen. Het bedrijf heeft zich echter geleidelijk aan gediversifieerd naarmate de behoeften van de consument zich in de sector ontwikkelden. Al meer dan 60 jaar onderscheidt het merk zich van de concurrentie door zijn originele creaties van voorbeeldige kwaliteit. Vandaag de dag zijn Faro Barcelona armaturen en verlichtingssystemen in meer dan 90 landen verkrijgbaar en worden ze gepositioneerd als een van de beste referenties op de markt.

  Armaturen geboren uit een grote passie voor licht

  Als Faro Barcelona naam heeft kunnen maken op wereldniveau, dan is dat vooral te danken aan de groeiende passie van de ontwerpers. Dit enthousiasme, getint met goede wil, drijft hen ertoe om altijd oplossingen voor te stellen die voldoen aan de verwachtingen van het publiek. Elk jaar wordt alles in het werk gesteld om nieuwe collecties van design en moderne lampen en verlichtingsdragers te creëren. Wat het Spaanse merk onderscheidt van de concurrentie is vooral de e-company dimensie, bestaande uit een unieke dropshipping sectie en een innovatief in-house laboratorium. Deze infrastructuren hebben het mogelijk gemaakt om originele onderdelen te produceren die zijn ontworpen volgens de huidige kwaliteitsnormen.

  Dit is bijvoorbeeld te zien aan de kenmerken van de armaturen in de Essential-lijn. De door de ontwerpers bedachte hanglampen combineren elegantie en eenvoud voor een tijdloos uitstekend resultaat. De interieurlampen bestaan elk uit een mooie metalen structuur, een witte stoffen lampenkap en een lamp die zeker functioneel is. Voor eigenaren die de verlichting in woonruimtes zoals de woonkamer, woonkamer of keuken willen completeren, zijn de cementen kubuswandlampen uit de Karmen-collectie een echte aanrader. De verlichtingselementen zullen niet onopgemerkt blijven met hun ontwerpvorm en warme, aangename tweerichtingsverlichting. Bovendien zijn de kamers in verschillende kleuren beschikbaar voor een nog meer decoratief effect.

  Verlichtingssystemen ontworpen door experts

  Expertise is altijd een troef geweest in een evoluerend domein als verlichting. Daarom is het Catalaanse bedrijf altijd innovatief geweest en heeft het een groot gevoel voor kennis van zaken in al zijn activiteiten. Naast de ontwerpers die er zijn om zich elk stuk in de collecties van Faro Barcelona voor te stellen, heeft het bedrijf een team van experts die de verschillende aspecten van de producten controleren. Gebruiksweerstand, lichtvermogen, niveau van energieverbruik en meer, alle kenmerken worden gescreend door middel van verschillende tests, studies en simulaties.

  Deze aanpak heeft het merk in staat gesteld om op maat gemaakte armaturen en verlichtingsoplossingen te creëren die altijd voldoen aan de verwachtingen van het publiek. Zo hebben veel consumenten hun tevredenheid geuit over de prestatiekenmerken van de ronde buitenwand- en plafondarmaturen van Noray. De lampframes zijn gemaakt van zeer resistent messing en helder glas (IP65-classificatie) en zijn perfect aangepast aan de omstandigheden buitenshuis. De kleur en de kracht van de diffuse verlichting zijn gekozen om een aangename sfeer te creëren.

 • Flos

  Flos: gedurfde en zeker innovatieve creaties

  Sinds de oprichting in 1962 door Dino Govina en Cesane Cassina heeft Flos zich gepositioneerd als een van de leidende merken op de markt voor verlichtingsapparatuur en -materialen. Het Italiaanse merk is vooral bekend om zijn architectonische en decoratieve creaties. Het succes van het bedrijf ligt al meer dan 55 jaar in het vermogen om trendy en innovatieve verlichtingsarmaturen aan te bieden die voldoen aan de behoeften van de consumenten, zowel particulieren als professionals. Maar om dit resultaat te bereiken, heeft het bedrijf moeten samenwerken met wereldberoemde ontwerpers en liefhebbers zoals de gebroeders Castiglioni en Tabia Scarpa.

  Ontwerplampen van gerenommeerde ontwerpers


  Om aanbiedingen te kunnen doen die er altijd in slagen zoveel consumenten te verleiden, heeft Flos kunnen vertrouwen op de kennis en ervaring van gerenommeerde professionals en ambachtslieden die hun uiterste best doen om de producten te onderscheiden van die van de concurrentie. Zo heeft de samenwerking met bepaalde ontwerpers in het bijzonder (waaronder de zonen van de beroemde architect Carlo Scarpa) het Italiaanse merk in staat gesteld om stukken te creëren zoals de iconische ARCO-vloerlamp van de familie Castiglioni of de beroemde spectaculaire Superarchimoon Flos van Philippe STARCK.

  Op dit moment zijn de door het merk aangeboden verlichtingssystemen gediversifieerd om zich beter aan te passen aan de realiteit van de markt. Zo is de wens van professionals om moderne, designuitrusting aan te bieden te zien in de wand- en plafondlampen van de Glo-Ball collectie. De lampen zijn ontworpen door de grote Jasper Morrison, een ontwerper die bekend staat om zijn originele en functionele creaties. De binnenarmaturen onderscheiden zich door hun uiterlijk, maar vooral door het diffuse licht van hun mondgeblazen opalineglas.

  Een andere illustratie is de Kelvin-lijn van vloerlampen, waarmee de liefhebbers wilden laten zien dat ze in staat zijn om de nieuwe technologieën die in hun vakgebied beschikbaar zijn over te nemen. De steunen bestaan uit een arm die 360° kan worden gedraaid en een platte, vierkante kop die 355° kan worden gezwenkt. Wat het diffuse licht betreft, hebben de ontwerpers gekozen voor een van de LED-lampen met een instelbare lichtintensiteit.

  De kunst om nieuwe trends te zetten in de verlichtingswereld

  Om zijn leidende positie in zijn sector te behouden, moet een merk in staat zijn om trends te beïnvloeden en behoeften te creëren. Flos heeft dit principe altijd kunnen overnemen door het creëren van gedurfde verlichtingssystemen die vervolgens ware iconen worden. Om dit te doen, aarzelt het Italiaanse merk niet om nieuwe ideeën en nieuwe horizonnen uit te buiten. Deze kunst van het experimenteren heeft het merk in staat gesteld om materialen te manipuleren om revolutionaire structuren te maken, maar ook om technologische innovaties te combineren om adequatere oplossingen voor te stellen.

  Verrassende apparatuur zoals de verzonken plafondlampen in de Skygarden collectie zijn het resultaat van respect voor al deze mooie waarden. De stukken bestaan uit een steun van een gegoten aluminiumlegering met daarbovenop een prachtige opalineglasdiffusor. En hoe zit het met de Ktribe S3-lijn ophangingen? Een perfecte combinatie van moderniteit en design voor een verlichtingssysteem dat zeker eigentijds is.

 • Giarnieri

  Italiaanse Giarnieri Luminaire

  De Giarnieri collectie is een Italiaanse fabrikant van hoogwaardige en uitzonderlijke verlichtingsarmaturen die resoluut eigentijdse lampen aanbiedt.
  Aandacht voor detail kenmerkt de kwaliteit van de producten die in Italië worden gemaakt.

  De geest van Giarnieri is het bieden van een nieuwe kijk op de wereld van de designverlichting.
  Enkele fijne lijntjes volstaan om de contouren van een lamp te traceren en zo op subtiele wijze licht in een leefruimte te brengen.
  Net als bij een kunstwerk ligt de nadruk op een vorm die het oog zal flatteren. De magie ontstaat door een spel van licht en schaduw dat de lamp karakter en perspectief geeft.

  Overtuigd dat het ontwerp van moderne armaturen gericht moet zijn op ecologie en energieprestatie. Al hun lampen zijn uitgerust met systemen die uitsluitend gebruik maken van hoogwaardige en verwisselbare LED's.

  Presentatie van enkele producten van de Giarnieri-collectie

  Een plafondlamp, een LED-wandlamp of een resoluut moderne Italiaanse designlamp, de Drop-serie zal u verleiden met zijn eenvoudige vorm die verwijst naar een rookcirkel. De vintage stijl van de jaren '60 wordt geëerd door de finesse van de structuur en de achtergrondverlichting.

  Nostalgie en fan van de videogames van de jaren '80, de Pixel lamp brengt ons op een subtiele manier als een knipoog naar dit universum. De gelakte aluminium lamp is gegraveerd met vormen om een ontwerp van lichten te onthullen dat doet denken aan programmeercode-effecten. Deze lamp is ontworpen om te worden geplaatst als een LED-wandlamp, een hanglamp of een LED-plafondlamp.

  Kamak of de kunst van de achtergrondverlichting.
  Als een eclips bestaat de Kamak-wandlamp uit twee metalen bollen die een spel van licht en schaduw spelen door de magie van de achtergrondverlichting. Het effect van de nagalm zal een maan die de zon kust op je muur tekenen.

 • Grok by Leds C4

  Designlamp Grok van LEDS C4

  Grok maakt deel uit van de Leds-C4 groep, een van de grootste Spaanse armaturenfabrikanten. Het biedt zowel technische als decoratieve kwaliteitslampen. Dit merk verleidt dankzij zijn armaturen met verschillende stijlen. Of het nu gaat om puur design, architectuurstijl of klassiek, er is voor elk wat wils bij Grok.

  In 2016 ontving Grok by Leds C4 de German Design Award voor zijn Onzichtbare collectie. De collectie werd bekroond in de categorie Excellence in Product Design.

  Led-C4 bestaat al meer dan 40 jaar en heeft in die tijd veel geëxperimenteerd. Van ontwerp tot productie en lampontwikkeling, Leds-C4 is een compleet en ervaren bedrijf. Zij biedt haar diensten aan in 140 landen over de hele wereld. Het toonaangevende merk biedt een breed scala aan binnen- en buitenverlichting en kenmerkt zich door zijn flexibiliteit, waardoor oplossingen op maat mogelijk zijn.

  Het doel van Leds-C4 is om leefruimtes comfortabel te maken. Dankzij de invloed van het licht is het mogelijk om de perceptie van verschillende plaatsen te veranderen. Ervaring en kennis die voor de eindconsument goed wordt benut.

 • Halo Design

  Halo Design - de eenvoudige elegantie van Kopenhagen | WE CREATE THE LIGHT


  Wat is "typisch Deens"?
  Vikingen, liefde voor het koningshuis en "Dannebrog" zouden spontaan in gedachten komen.

  Maar "hygie" (comfort) is hier ook heel belangrijk. En wat is een betere manier om deze unieke houding tot leven te brengen in je eigen huis dan met klassieke, sobere maar tegelijkertijd innovatieve en opwindende verlichting. Halo Design heeft in de Scandinavische regio al naam gemaakt op dit gebied - en nu kunt u het hele Deense "halo design" assortiment tegen een zeer redelijke prijs bij ons kopen in de Côté Lumière online shop.

  Michael Waltersdorff richtte op 18-jarige leeftijd het bedrijf HALO DESIGN op. Meer bij toeval dan bij het ontwerp. Het begon allemaal toen hij met een vriend in een modewinkel was en de lampen van het daar geïnstalleerde touwsysteem veel te warm vond om zich comfortabel te voelen en om te kleden in de kleedkamer. "Er moet een betere manier zijn," dacht hij. Onmiddellijk gezegd, onmiddellijk gedaan - met als doel het combineren van moderne technologie met functionele designoplossingen waarmee mensen zich kunnen identificeren. Kortom: geavanceerde technologie, helder design en vooral - betaalbaar voor iedereen.

  En het concept werkt - al 25 jaar lang.

  Zelf zei hij ooit in een interview: "Ik richt me op onze Deense cultuur! Het maakt het makkelijker voor ons als we bijvoorbeeld op een beurs zijn. Mensen herkennen het op het eerste gezicht - het is Deens design!

  Het bedrijf, dat gevestigd is in Farum Sogn, een gemeente ten westen van de Deense hoofdstad Kopenhagen, heeft nu 26 werknemers. Maar ook nu nog ontwerpt en ontwikkelt eigenaar Michael Waltersdorff de meeste HALO lampen zelf met passie. Hij vergelijkt zichzelf met een zekering die oplicht als het gaat om het creëren van mooi vormgegeven lampen. Een andere pijler werd gecreëerd met "Colors by Copenhagen". Unieke en fantastische lampen, met grote en absoluut innovatieve effecten, zijn de perfecte aanvulling op de Halo-Design lampen en armaturen die u onder andere kunt vinden in onze muurlampen.

  De wens om de ontwerpafdelingen te verdiepen en de ervaring van de ontwerpers van meer dan 20 jaar maakte het tijd om anders te denken. Zo werd in 2016 het merk "Watt a Lamp" gelanceerd onder leiding van de Deense ontwerpers Rikke Hagen en Andreas Lund. "Onze ambitie is om lampen te creëren die jarenlang helder blijven. Lampen die het resultaat zijn van zorg en een goed idee. Lampen met oog voor grillige details, sensuele dimensies en revolutionaire technologieën".

 • Il Fanale

  Il Fanale: Italiaanse verlichting met originele en tijdloze creaties

  Na veel ervaring te hebben opgedaan in de verwerking van traditionele metalen, besloten Fausto Dalla Torre en zijn vrouw Luisa Martin in 1949 hun armaturenfabriek te starten. De verlichtingssystemen die uit dit grote initiatief zijn voortgekomen, trokken onmiddellijk de aandacht van het publiek. Elk geproduceerd stuk was een bewijs van de passie en de knowhow van de ontwerpers, zozeer zelfs dat het Italiaanse merk meteen een van de bekendste werd. Fanale lampen onderscheiden zich door hun uiterst fijne afwerking, elegantie en originaliteit. Deze kenmerken maken ze echt tijdloze verlichtingsapparatuur.

  Armaturen geboren uit passie en hard werken

  Om zich te onderscheiden van andere fabrikanten in een tijd waarin de concurrentie op zijn hoogtepunt was, moesten Fausto Dalla Torre en zijn vrouw grote vasthoudendheid en toewijding tonen. Het echtpaar kon vooral vooruitgang boeken door alle knowhow toe te passen die ze hadden verworven in de kunst van het vormen van traditionele metalen, maar ook door de passie te cultiveren die hen bezielde lang voordat ze aan het werk gingen in het verlichtingsveld. Het zijn deze verschillende kwaliteiten die ontwerpers in staat hebben gesteld om unieke verlichtingsarmaturen te ontwerpen en hun bedrijven naar succes te leiden.

  Onder de stukken die direct de aandacht van de consument trokken, heb je bijvoorbeeld de lampenkappen uit de IL Fanale collectie. Het ontwerp van de lampen is geïnspireerd op decoratieve elementen in Scandinavische stijl, rustiek, die doen denken aan het Scandinavische thema. De structuren bestaan uit een messing diffuser met daarbovenop een grote witte lampglas en een zwarte gepolijste rand. Het licht is discreet, elegant en zal de woonkamers van het huis een nog gezelliger tintje geven.

  Wie de voorkeur geeft aan de hedendaagse en moderne kant van zijn buitenruimte zal zeker het esthetische aspect waarderen, evenals de efficiënte en zeker functionele verlichting van de Decori Parete rechthoekige buitenwandlampen. Natuurlijk zijn dit slechts enkele illustraties, aangezien de Fanale collecties ook andere soorten binnen- en buitenlampen bevatten.

  De uitmuntendheid van "Made in Italy" kwaliteit

  Met Il Fanale heeft de "Made in Italy" een heel bijzonder kenmerk: unieke kwaliteit. Maar om deze richtlijn te kunnen behouden, moesten de ontwerpers technisch en materieel onderzoek doen om zich altijd te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast werkt het merk voortdurend samen met gepassioneerde ontwerpers en architecten. Deze cultuur van uitmuntendheid heeft het merk in staat gesteld om grote projecten uit te voeren, zowel nationaal als internationaal.

  Deze aanpak heeft bijvoorbeeld geleid tot de prachtige stukken in de Reporter-collectie. Net als de grote industriële ophangarmaturen tonen de armaturen schone en essentiële lijnen met een uitzonderlijke decoratieve afwerking. De structuren zijn uitgerust met zes draaikoppen en scharnierende armen voor meer originaliteit. En met hun zeer elegante vintage design zullen de lampen zeker hun plaats vinden in de mooiste woonkamers, eetkamers of woonkamers.

 • Kare Design

  Kare Design: stijlvolle lampen in diverse uitvoeringen

  Het merk Kare Design is momenteel een van de meest invloedrijke referenties in de wereld van design en verlichting. Maar om dit niveau te bereiken, heeft het bedrijf best practices moeten overnemen en gedurfde initiatieven moeten nemen om zich te onderscheiden van de concurrentie. Het bedrijf is in 1981 opgericht door Jürgen Relter en Peter Schönhofen. De jarenlange ervaring is altijd de belangrijkste troef geweest. De ontwerpers van het Duitse merk hebben inderdaad een unieke knowhow verworven die, vermengd met een grote passie, een bron wordt waaruit ze originele en altijd vernieuwende ideeën putten. Kare Design lampen en accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 40 landen en behoren tot de populairste artikelen wereldwijd.

  Unieke armaturen voor een onconventionele sfeer

  Terwijl de functionele kant van de verlichting altijd al een essentieel aspect is geweest, wil het Duitse merk nog een stap verder gaan, op basis van het principe dat armaturen dienen om een bijzondere sfeer in een ruimte te creëren. Deze aanpak stimuleert ontwerpers om unieke ontwerpen te maken. Om met licht een onconventionele sfeer te creëren, is het noodzakelijk om buiten de gebaande paden te denken en ongewone systemen aan te bieden.

  Lampen moeten worden gebruikt om het karakter van elke kamer in een huis te versterken. Door te kiezen voor Kare Design kroonluchters en hangers zal de consument zonder problemen die aangename, gastvrije en levendige sfeer kunnen creëren die kenmerkend is voor de woonkamer, de lounge en de eetkamer in het bijzonder. In de keuken of op kantoor wordt het praktische aspect van de verlichting benadrukt. Het licht moet sterk genoeg zijn om een beter zicht op het werkblad of het centrale eiland te bieden.

  Naast de intensiteit van de verlichting wordt ook rekening gehouden met het ontwerp van de armaturen. Ontwerpers spelen over het algemeen met kleuren en materialen om een authentieke ruimte te creëren, afhankelijk van het type interieur, maar ze kunnen ook heterogene elementen ontwerpen. Wie bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een assertieve, moderne uitstraling, kan kiezen voor de horizontale zwarte Parecchi-wandlampen van Kare Design. Voor een werkelijk uitzonderlijke sfeer zal de helderheid en de temperatuur van de verlichting afhankelijk zijn van de kleur van de lampenkap.

  Licht is ook synoniem met decoratie.


  Decoratie is wat de gekozen interieurstijl versterkt. Voor de ontwerpers van het Duitse merk kunnen armaturen ook echte decoratieve elementen worden. En het is geen toeval dat het motto van Kare Design "the joy of decorating" is. Ontwerpers geven graag vorm aan de verlichting door te kiezen voor steunen met originele, zelfs extravagante vormen en kleuren. Van de meest klassieke decoraties tot de meest bijzondere renderings, het assortiment verlichtingsarmaturen van het merk omvat lampen die zijn aangepast aan ieders smaak en wensen. Sommigen zullen bijvoorbeeld de industriële stijl en het dierlijke aspect van de Spider Chandelier waarderen. Anderen zullen meer verblind worden door de elegante vintage look van de Bown vloerlamp.

 • Leds C4

  LEDS C4: de keuze voor elegantie en prestaties

  Leds C4, opgericht in 1969 in Lleida, Spanje, is een van de meest invloedrijke merken in de wereld van de verlichtingsapparatuur. Dankzij de jarenlange ervaring heeft het bedrijf zijn activiteiten in meer dan 140 landen over de hele wereld kunnen uitbreiden. Momenteel heeft het bedrijf talrijke productie-eenheden om ervoor te zorgen dat de productie voldoet aan de behoeften van de markt. Daarnaast werd in 1986 een apart merk, Grok, opgericht. Deze structuur is voornamelijk gewijd aan het ontwerp van de high-end armaturen van het moederbedrijf. Of het nu gaat om binnen- of buitenverlichting, de C4 LED-creaties zijn hoogwaardige stukken die elegantie en prestaties combineren. Al meer dan 40 jaar houdt het bedrijf zich nauwgezet aan zijn motto: "Licht is leven".

  Armaturen ontworpen door ontwerp- en verlichtingsexperts

  Het geheim van het wereldwijde succes van het Spaanse merk ligt in de mogelijkheid om originele en trendy verlichtingssystemen aan te bieden. Om dit resultaat te bereiken heeft het bedrijf een beroep moeten doen op ontwerpers en deskundigen die betrokken zijn geweest bij elke fase van de evolutie. Sinds de oprichting in 1969 heeft Leds C4 de technieken en innovaties die inherent zijn aan zijn activiteit kunnen overnemen. Van het gebruik van smeedijzer in het ontwerp van de structuur van de armaturen tot de LED-revolutie, het gebruik van glas en de overname van de kenmerken van de verschillende bestaande stijlen, is het bedrijf in staat geweest om alle beschikbare middelen te benutten.

  Deze uitgebreide ervaring heeft geresulteerd in collecties van lampen die zijn aangepast aan verschillende soorten interieurs en productassortimenten die zijn toegewijd aan professionals. Een paar creaties zijn ook het vermelden waard. Zo is de Neo-metalen ophanglamp een van de stukken die getuigen van de ontwerpkennis van professionals. Dit armatuur kenmerkt zich door zijn trendy vintage uitstraling die het decor in een woonkamer of eetkamer zal versterken. Wat betreft de Virginia verstelbare lampenkap, heeft de Virginia wandlamp een mooi vleugje moderniteit. De zeer elegante eigentijdse stijl en de aangename verlichting zullen meer originaliteit en comfort brengen in de woonkamers van de modernste woningen.

  Een breed scala aan lampen om aan de verwachtingen van de consument te voldoen

  Voldoen aan de behoeften van de consument door rekening te houden met de trends, maar ook met de evolutie van de markt, is de belangrijkste uitdaging voor elk merk dat in de verlichtingswereld werkt. Leds C4 heeft dit principe begrepen en heeft het overgenomen in de totstandkoming van elk van zijn productassortimenten. Zo biedt het merk naast zijn strakke designlampen ook architecturale en zeer technische systemen aan. Het doel is om het aanbod te diversifiëren.

  Hiervoor gebruiken professionals alle beschikbare materialen (staal, PVC, smeedijzer, aluminium, glas, polycarbonaat en andere). Daarnaast wil het bedrijf graag voldoen aan de geldende normen met betrekking tot de levensduur en de veiligheid van de apparatuur, evenals aan de normen met betrekking tot energiebesparing. Stukken zoals de Moonlight IP44 vloerlamp en het Grok onzichtbare ophangsysteem illustreren deze aanpak perfect.

 • Linea Verdace

  Linea Verdace: ontwerp voor alle stijlen

  Geboren uit het initiatief van een echtpaar (de familie Verdat) dat altijd al een grote passie voor binnenverlichting heeft gehad. Het merk Linea Verdace is sinds zijn oprichting in 1969 snel bekend geworden. Het Belgische merk is gevestigd in Antwerpen en is eind jaren '60 begonnen met de uitbreiding van zijn activiteiten in Luxemburg. Al snel werden de creaties van het kleine bedrijf verspreid over heel Europa en in vele landen in de wereld, zoals Rusland en Nieuw-Zeeland. Vandaag de dag behoren Linea Verdace-armaturen tot de meest populaire apparatuur op de markt. Naast de lampen voor binnenshuis valt het merk ook op door zijn design buitenverlichtingsdragers.

  Linea Verdace pendelarmaturen: technische verlichting...

  Al in het begin, toen het alleen in België bekend was, stond Linea Verdace bekend om het technische aspect van zijn verlichtingsapparatuur. Het merk was in staat om met het materiaal en de prestaties van de lampen te werken om steeds efficiëntere armatuurmodellen te creëren. Dankzij de technologische vooruitgang op dit gebied is de apparatuur vandaag de dag nog efficiënter. Zo zijn de lineaire ophangingen van het merk geschikt voor alle ruimtes. Met hun krachtige en zeer functionele verlichting zullen de lampen vooral effectief zijn als de belangrijkste lichtbronnen in de woonkamers (de woonkamer of de eetkamer).

  De pendelarmatuur kan boven het centrale eiland, het werkblad of de eettafel worden geplaatst om een bevredigende uitstraling te garanderen. De lichtintensiteit kan worden aangepast aan de grootte of de configuratie van de ruimte. Als de ruimte zeer ruim is, is het mogelijk om het ophangsysteem aan te vullen met een paar spots of wandlampen.

  In een modern, industrieel of eigentijds interieur vindt de Linea Verdace lineaire ophanging natuurlijk ook zijn plaats in de woonkamer. Het diffuse licht zal de klassieke en sobere kant van de ruimte versterken. Bovendien is de apparatuur in verschillende kleuren verkrijgbaar. Door de meest geschikte kleuren te kiezen, kunt u gemakkelijk een nog verfijnder effect creëren.

  ...naar decoratief licht

  De trend gaat in de richting van originaliteit en design op het gebied van interieurdecoratie, en het Belgische merk is er ook op gebrand om de consument op dit gebied tevreden te stellen. Zo hebben haar ontwerpers zeer decoratieve lijnen van lampen en verlichtingsarmaturen gecreëerd. Op de markt staat het merk bekend om zijn originele vloerlampen en kroonluchters. De creaties van de Michelangelo collectie behoren tot de meest gewilde.

  De kandelaarvormige lampen met verlichte metalen takken zijn enkele van de modellen die meteen een groot succes werden bij het publiek. De dragers hebben een bijzondere vormgeving, vergelijkbaar met die van een luxueus kunstwerk. Deze verlichtingsarmaturen worden geïnstalleerd in kastelen of high-end hotels. Kroonluchters uit dezelfde collectie, zoals de kroonluchter die versierd is met prachtige gouden blaadjes om een prachtig bloemig uiterlijk te creëren. Ze zullen zeker tot de mooiste decoratie-accessoires in een woonkamer of lounge behoren.

 • Lucide

  Lucide: een breed scala aan binnen- en buitenarmaturen

  Aangezien de behoeften snel kunnen veranderen en diversifiëren in de markt, is het belangrijk dat een retailer een breed scala aan producten kan aanbieden. Lucide heeft zich sinds zijn oprichting in 1997 aan dit principe gehouden. Naast hun grote passie voor hun activiteit hebben de professionals van het Belgische merk een zekere ervaring opgedaan in de kunst om in te spelen op de verwachtingen van de consument. Elk jaar lanceert het bedrijf meer dan 500 nieuwe modellen van verlichtingsarmaturen, rekening houdend met nieuwe trends en de behoeften van het publiek. De verlichtingsapparatuur en -systemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Daarnaast hebben ontwerpers ook de nieuwste technologieën overgenomen om steeds meer innovatieve oplossingen voor te stellen.

  Een gediversifieerde collectie van interieurlampen bestaande uit stukken in verschillende stijlen


  Verlichting is altijd al een belangrijk aspect geweest van het decoreren. Daarom hebben liefhebbers bij Lucide gekozen voor een complete collectie decoratieve en zeker functionele binnenverlichting. Bovenal wil het Belgische merk een breed scala aan lampen aanbieden die aangepast zijn aan de nieuwste trends in het interieur. Tot de meest gewilde creaties behoren bijvoorbeeld de tafellampen uit de Aldgate-collectie. De modellen vallen op door hun originele ontwerp en mooie afwerking. De stukken zijn geschikt voor alle stijlen en vinden gemakkelijk hun plaats op een ladekast, een kast of een TV-meubel. Wat de verlichting zelf betreft, hebben de ontwerpers gekozen voor een homogeen licht dat de sfeer in het interieur warmer en gezelliger maakt.

  Natuurlijk biedt het merk ook verlichtingsarmaturen met speciale stijlen aan. Naast het praktische aspect zullen de lampen worden gebruikt om het goedgekeurde ontwerp te benadrukken. Industriële, retro, vintage, Scandinavische, moderne of andere thema's zijn in aanmerking genomen voor het plezier van de consument. De klassieke en design vloerlampen van de Aldgate-lijn zullen bijvoorbeeld diegenen tevreden stellen die de decoratie van hun kamer willen zuiveren dankzij de sfeerverlichting van een leeslamp. Tot slot omvat de Lucide collectie van binnenverlichtingssystemen ook armaturen met originele vormen en glinsterende kleuren voor kinderkamers.

  Robuuste en moderne buitenarmaturen

  In de buitenruimte moet de verlichting vooral functioneel zijn en aangepast aan de verschillende klimatologische omstandigheden. Bij Lucide zijn de steunen gemaakt van speciale materialen om hun stevigheid te waarborgen. De wandlampen en buitenspots van het Belgische merk staan bekend om hun stevige structuur. Daarnaast hebben professionals ook een punt gemaakt van het aanbieden van armaturen met hoge lichtprestaties.

  Deze voordelige aspecten zijn goed te zien in de lampen in de Mirane collectie. De armaturen zijn ontworpen voor gebruik in natte ruimtes (beschermingsklasse IP 44). De verlichting is optimaal omdat de armaturen gebruik maken van een spaarlamp die een helder en functioneel licht geeft. Voor wie op zoek is naar meer innovatieve systemen zijn er ook moderne modellen beschikbaar, zoals klassieke wandlampen met detectoren.

 • Moree

  Moree: een breed scala aan designarmaturen en lichtmeubilair

  Voor een innovatief merk als Moree is verlichting meer dan alleen armaturen. De systemen zijn namelijk op te splitsen in vele elementen, waaronder meubelen en decoratieve elementen. Zo is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk om een lichtgevende salontafel te hebben die naast het plaatsen van bepaalde objecten ook functionele of decoratieve verlichting kan bieden. Het Duitse bedrijf heeft uitgebreide ervaring in de sector en is momenteel gepositioneerd als een van de toonaangevende referenties in de productie van verlichtingsmeubilair. De creaties van het merk worden erkend voor de kwaliteit van hun afwerking en de robuustheid van hun structuur.

  Functionele en robuuste verlichtingssystemen

  De belangrijkste reden waarom Moree verlichtingsapparatuur zo aantrekkelijk is voor consumenten is dat het voldoet aan hun verwachtingen op het gebied van functionaliteit. Deze eigenschap is natuurlijk altijd al essentieel geweest als het gaat om verlichting. Met Moree lichtmeubilair en decoratieve lampen krijgt dit aspect echter een heel andere betekenis. Het licht moet worden gebruikt om alle schaduwen in een bepaalde ruimte te elimineren, zowel binnen als buiten.

  Bovendien moeten de systemen worden aangepast aan de relevante omstandigheden. Vochtigheid, slecht weer, schokken of andere, de lichtgevende producten moeten een solide en passende structuur hebben. De professionals van het Duitse merk houden met al deze punten rekening om de kwaliteit van elk van hun creaties te waarborgen.

  Het bedrijf kiest bijvoorbeeld liever voor efficiëntere lampen dan de gebruikelijke modellen. Wat de materialen betreft, heeft het merk zich duidelijk gericht op polyethyleen. Dankzij specifieke behandelingen hebben de specialisten de kwaliteit van dit materiaal kunnen verbeteren door het bestand te maken tegen UV en intensief gebruik. Natuurlijk gebruikt het bedrijf in sommige gevallen ook andere materialen zoals roestvrij aluminium of glas. Naast de functionele kant houden de ontwerpers ook rekening met design door lichtgevende objecten in klassieke, fantasierijke, Scandinavische of zelfs heterogene stijlen voor te stellen. Haai Moree haaienlampen en Alice vilten hanglampen behoren tot de modellen die deze kenmerken goed weergeven.

  Moderne lampen die zijn ontworpen volgens de normen van Duitse topkwaliteit.

  De Duitse knowhow wordt wereldwijd op verschillende gebieden erkend. Op het gebied van verlichtingsarmaturen en -apparatuur staan de borden uit dit Europese land bekend als efficiënt en bezorgd over de kwaliteit van hun producten. Bij Moree hebben professionals goede praktijken aangenomen die hen in staat stellen zich te onderscheiden van de concurrentie.

  Zo wisten de ontwerpers al heel vroeg hoe ze de LED-technologie konden gebruiken om moderne en innovatieve systemen aan te bieden. Of de armaturen nu bedoeld zijn voor residentieel of professioneel gebruik, de ontwerpers weten innovatie en design te combineren. De nieuwste Moree verlichtingsmeubelmodellen kunnen bijvoorbeeld via een smartphone worden bediend. Gebruikers kunnen de kleur en intensiteit van het licht wijzigen met behulp van een programma dat op hun mobiele apparaat is geïnstalleerd.

 • Nordlux

  Nordlux: kwaliteitslampen die eenvoud en elegantie combineren

  De oprichting van Nordlux in 1977 is een belangrijke gebeurtenis in de verlichtingswereld. Het Scandinavische merk heeft de kunst van het maken van armaturen opnieuw gedefinieerd door een vrij eenvoudige aanpak, maar met een zeer esthetisch resultaat. Het merk staat bekend om de elegantie van zijn creaties, maar ook om zijn aanbiedingen die de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt bieden. Nordlux lampen worden momenteel in meer dan 35 landen verkocht. Het bedrijf is van plan zijn activiteiten in andere regio's uit te breiden om dichter bij het publiek te komen. Het bedrijf diversifieert ook elk jaar zijn productlijnen om beter aan de verwachtingen van de consument te kunnen voldoen.

  Functionele en designverlichting die het dagelijks leven van mensen verbetert

  Het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen is het motto van Nordlux. Voor dit merk, dat vele jaren ervaring heeft in zijn vakgebied, is verlichting vooral een nuttig element dat een positieve invloed moet hebben op het dagelijks leven van de consument. Of het nu gaat om residentiële of professionele verlichting, systemen moeten vooral functioneel en praktisch zijn. Deze aanpak brengt ontwerpers ertoe om modellen te ontwerpen die eenvoudig zijn, maar van uitzonderlijke kwaliteit.

  Ontwerpers zijn altijd trots op hun werk. Hun realiteitszin lijkt een echte aanwinst te zijn. De consumenten daarentegen waarderen het resultaat in grote aantallen. De tevredenheid van het publiek stimuleert kunstenaars om ambitieuzer te worden en te zoeken naar steeds interessantere oplossingen zoals de beroemde Cult Nordlux gelede wandlampen. Deze binnenarmaturen zijn ontworpen om kamers te verlichten en zullen gemakkelijk hun plaats vinden naast een bank of aan het hoofdeinde van het bed. De hoogte van de beugel is instelbaar, zodat de lamp kan worden gekanteld en gezwenkt. Wat betreft het ontwerp hebben de ontwerpers gekozen voor een moderne uitstraling die past bij alle soorten interieurs.

  Licht dat inspireert en zorgt voor welzijn en comfort, zowel binnen als buiten.

  Bij Nordlux nemen ontwerpers het licht dat door hun systemen wordt verspreid waar als zonlicht. Het licht moet degenen inspireren die het zien en voelen. En het is ook belangrijk dat het de gebruikers een goed gevoel geeft in hun leefruimte. Het Scandinavische merk vat deze principes goed samen in zijn beroemde manifest. Bovendien is deze visie te zien in elk van zijn creaties.

  Een model, zoals de Slope plafondlamp ophanging, is praktisch ontworpen om comfort en welzijn te brengen in een woonkamer, lounge of eetkamer. Deze lamp, met zijn sobere en verfijnde vormgeving en zacht licht, zal een gezellige sfeer in de kamer creëren. Voor eigenaars of huurders met een Zen-houding zijn bijvoorbeeld de prachtige IP S4 esthetische richtingspotten de eerste keuze. De armaturen zijn ontworpen om een harmonieus, ontspannend en aantrekkelijk beeld te creëren. Bovendien is de structuur van de wandlampen geschikt voor gebruik in natte ruimtes (badkamers, binnentuinen, etc.).

 • Petite Friture

  Petite Friture: creaties die finesse, emotie en elegantie combineren

  Petit Friture, opgericht door de getalenteerde Amélie du Passage, is een opkomend merk dat zich onmiddellijk onderscheidt op de markt sinds zijn oprichting in 2009. Het succes ervan is gebaseerd op het vermogen om de knowhow en vaardigheden van de beste ontwerpers en makers in elke fase van de evolutie samen te brengen. Deze wens om talent altijd te bevorderen en hen aan te moedigen hun passie ten volle te beleven, heeft het merk in staat gesteld om verlichtingsapparatuur te ontwerpen die perfect voldoet aan de behoeften van de consument. De verschillende stukken in de vele collecties zijn in Frankrijk al zeer gewild en beginnen internationaal naam te maken.

  Een mix van materialen en kleuren voor steeds meer originele verlichtingsarmaturen


  De ontwerpers van het Franse merk halen hun inspiratie uit wat ze zien, wat ze voelen en hoe ze het willen delen. Hun passie komt dan tot uiting in de keuze van de materialen en kleuren waaruit hun creaties bestaan. Het is dankzij deze bijzondere aanpak dat ze bijvoorbeeld de prachtige verlichtingsarmaturen van de Tidelight collectie hebben kunnen maken. Deze laatste werd gelanceerd door Pierre Favresse, een van de grootste ontwerpers van het merk.

  De kunstenaar liet zich door de koplampen van de automobielindustrie inspireren om verlichtingsdragers te ontwerpen die zeker design zijn. De structuur van de tafellampen bestaat uit een diffusor in gerookt en gegroefd geblazen glas en een kurkvoet. De weergave is vrij verrassend. Geïnstalleerd in de woonkamer, slaapkamer of woonkamer, voegen de lampen een vleugje elegantie en fantasie toe aan het decor. En hoewel het diffuse licht afkomstig is van accentverlichting, zorgt het voor een uniek lichteffect dat is aangepast aan de gekozen interieurstijl.

  De ophangingen uit de Cherry-collectie, ontworpen door Daniel en Emma, getuigen ook van de uitzonderlijke knowhow van de ontwerpers van La Petite Friture. De armaturen bestaan uit een aluminium kegel en een kogel met een gepolijste afwerking. Deze structuur geeft een esthetisch aspect en een zeer zuiver design aan de verlichtingsdragers. De kleur is goed gekozen om aan te sluiten bij een Scandinavische, industriële of hedendaagse interieurstijl.

  Creaties op maat om beter tegemoet te komen aan de behoeften van het publiek

  Verwachtingen voor verlichtingsapparatuur zijn niet altijd hetzelfde. Het is echter belangrijk dat een merk in staat is om hieraan te voldoen, of het nu voor de behoeften van individuen of professionals is. La Petite Friture heeft dit principe perfect begrepen. Daarom is het absoluut noodzakelijk om op maat gemaakte verlichtingsmodellen aan te bieden.

  Het heeft dit al bewezen door het creëren van de nieuwe collectie lampen en wandlampen Mediterranea. Het merk werd geïnspireerd door het succes van de eerste VERTIGO ophanglijn, ontworpen door Constance Guisset, om verder te gaan in deze richting. Ze heeft deze lampen ook opnieuw uitgegeven met een nogal speciaal ontwerp voor het plezier en het geluk van het publiek. De VERTIGO kroonluchter is nu verkrijgbaar in nieuwe kleuren en verschillende maten. • Philips

  Philips: een wereldberoemd verlichtingsmerk

  Het avontuur begon in 1891 voor het merk Philips. Het bedrijf werd opgericht door de Nederlandse ondernemer Gerard Philips en later door zijn broer Anton Philips, die in 1894 mede-oprichter van het bedrijf werd. Het bedrijf begon langzaam met de lancering van een collectie gloeilampen en diverse elektrische producten. Binnen enkele jaren was de apparatuur van het bedrijf al snel in trek bij het publiek, zowel nationaal als internationaal. Een succes dat de fabrikant tot een van 's werelds toonaangevende merken op de markt voor consumentenelektronica heeft gemaakt. Vandaag de dag is Philips een belangrijke speler op de markt voor consumentenelektronica, die wereldwijd ongeveer 100.000 mensen in dienst heeft.

  Moderne verlichtingssystemen en -apparatuur, aangepast aan de behoeften van de consument

  Op het gebied van verlichting staat het Nederlandse bedrijf bekend om zijn technische en decoratieve creaties die zijn ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van zowel particulieren als professionals. Om dit te bereiken hebben de Philips-ontwerpers moderne productietechnieken moeten toepassen. Krachtige LED-lampen en bidirectionele wandlampen zijn slechts enkele van de resultaten van deze geavanceerde technieken.

  Daarnaast besteedt het merk meer dan 25% van zijn budget aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Dit heeft het mogelijk gemaakt om armatuurontwerpen te creëren die voldoen aan de veranderende behoeften van de markt. TLED lampen die tot 200 lumen per watt kunnen leveren (beter dan conventionele LED's) en de platte lamp behoren tot de recente ontdekkingen van het bedrijf.

  Natuurlijk is Philips apparatuur in de eerste plaats ontworpen om zeer functionele verlichting te leveren. Ze zijn geschikt voor alle interieurstijlen en kunnen in elke ruimte worden geïnstalleerd. Maar omdat design een belangrijk aspect is om niet te vergeten, wilde het bedrijf graag werken aan de structuur, de vorm en de kleuren van zijn creaties. De consument zal dit zeker kunnen zien aan de hand van de verschillende stukken in de buitenwandlampencollecties.

  Steeds meer innovatieve lichtoplossingen

  Innovatie is het speerpunt van de activiteiten van het Nederlandse merk. Het doel van het bedrijf is om steeds meer innovatieve oplossingen te bieden en het ontwikkelt voortdurend nieuwe systemen. Met de opkomst van de digitale technologie heeft Philips bijvoorbeeld besloten om aangesloten verlichtingsapparatuur te ontwerpen. De media kunnen worden bestuurd en beheerd via toepassingen of afstandsbedieningen.

  Het eerste prototype werd in Amsterdam geïnstalleerd. Dit eerste apparaat is bedoeld voor professioneel gebruik omdat het model staat voor een kantoorgebouw. De helderheid en de temperatuur van de armaturen kunnen via een speciaal platform worden aangepast. Deze nieuwe creatie trok onmiddellijk de aandacht van het publiek, vooral van technofielen.

  Het merk heeft daarom besloten om het te populariseren, zodat de consument een vleugje domotica in huis kan halen. Verlichtingssystemen zijn nu beschikbaar in versies die zijn aangepast aan de behoeften van individuen. De draadloze oplossing werkt via een Wi-Fi-verbinding. De centrale kern kan eenvoudig worden aangesloten op een router of een lokaal modem (internetbox).

 • Roger Pradier

  Roger Pradier: verlichtingsarmaturen gemaakt volgens de regels van de kunst

  In 1910, toen de wereld een nieuwe fase in zijn geschiedenis inging, werd in Frankrijk een bedrijf geboren dat gespecialiseerd was in de productie van smeedijzeren lantaarns. Het bedrijf is opgericht door een man, de vader van Roger Pradier, die altijd al een bewezen passie voor verlichting had. De baanbrekende buitenverlichtingsarmaturen van Roger Pradier waren zeer gewild en bleven dat ondanks de concurrentie nog decennia lang. Om het succes voort te zetten, werden de fabricagegeheimen van de ene generatie op de andere doorgegeven. Vandaag de dag is het Franse merk een van de belangrijkste referenties op het gebied van verlichtingsapparatuur en -systemen. De authentieke en stijlvolle creaties worden in een veertigtal landen over de hele wereld verspreid.

  Solide en tijdloze verlichtingsapparatuur


  Als Roger Pradier-armaturen nog steeds erg populair zijn, dan komt dat vooral doordat ze zich onderscheiden van andere merken. Soliditeit is een van deze grote kwaliteiten. De fabrikanten zijn trouw gebleven aan de technieken die zijn afgeleid van het begin van de 20e eeuw geïnitieerd om de steunen zo te ontwerpen dat de structuren van de lampen een voorbeeldige robuustheid hebben. Tegenwoordig beheersen maar weinig professionals deze methoden. Enerzijds kan dit te maken hebben met het feit dat de processen duur kunnen zijn. Bij Roger Pradier zijn professionals echter in staat geweest om goede praktijken toe te passen om de kosten te beheersen en zo voortdurend hoogwaardige armaturen aan te bieden tegen prijzen die altijd betaalbaar zijn.

  De andere specificiteit van de creaties van het Franse merk ligt in hun authenticiteit en hun zeer esthetische uitstraling. De ontwerpers hebben namelijk rekening gehouden met de veranderende behoeften van de markt en tegelijkertijd gezorgd voor tijdloze modellen. De buitenwandlampen en lampen in de Chenonceau collectie zijn een goede illustratie van deze aanpak. De stukken zijn zo gevormd dat ze in de verschillende soorten bestaande interieurs passen. Klassiek, vintage, hedendaags, de armaturen zullen dienen om de mooiste balkons en terrassen te verlichten en om de gekozen stijl van decoratie te sublimeren. Bovendien zijn de lampen verkrijgbaar in verschillende kleuren om beter te kunnen inspelen op de wensen en behoeften van elke persoon.

  Roger Pradier: een betrouwbaar merk dat voortdurend in ontwikkeling is


  Al meer dan een eeuw geniet het Franse merk een groeiende reputatie bij het publiek. Maar dit succes is zeker niet toevallig. Het merk is er immers op gebrand om verlichtingsapparatuur en -systemen te produceren die zijn ontworpen volgens de geldende normen. Het anti-corrosie aluminium dat de structuur van de steunen vormt, is decennialang behandeld om lang mee te gaan. Bovendien zijn de normen met betrekking tot de beschermingsindexen goed nageleefd.

  Deze wens om de consument altijd tevreden te stellen maakt Roger Radier tot een van de meest betrouwbare referenties op de markt. Temeer daar het bedrijf voortdurend in beweging is in zijn activiteiten. Vandaag de dag zijn de armaturen in de Lampiok-collectie zowat overal ter wereld in die mate beschikbaar dat de merknaam echt synoniem is geworden voor verlichting.

  rden is.

 • Slide Design

  Slide Design: lichtgevende producten die veranderen en ruimtes perfectioneren

  Giò Colonna Romano, met 30 jaar ervaring in de verwerking van kunststofharsen, lanceerde in 2002 zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van armaturen en verlichtingsdecoratieobjecten. Vanaf het begin werden de Slide Design-creaties gekenmerkt door hun strakke vormgeving en kleur, die meteen de aandacht trokken. Maar als het Italiaanse merk zich onderscheidt van de concurrentie, dan is dat vooral te danken aan de creativiteit en het vernuft van de ontwerpers die het in staat stellen om originele verlichtingssystemen aan te bieden die aangepast zijn aan alle soorten interieurs. Daarnaast werkt het merk samen met vele wereldberoemde ontwerpers om het te begeleiden in zijn vele projecten.

  Buitengewone creaties voor een chique en trendy decoratie


  De ontwerper Giò Colonna Romano staat al bekend om het unieke karakter van het ontwerp van zijn huishoudelijke en tuinartikelen. Door bij de productie van deze armaturen en lichtgevende meubels hetzelfde principe toe te passen, zette de kunstenaar een echte trend in de wereld van het licht. Slide Design lampen en lichte decoratieve elementen staan bekend als ongewoon. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op chique woonverlichting. Maar het assortiment is zeer snel aan het diversifiëren, waardoor het op Europees niveau naamsbekendheid kan verwerven.

  Natuurlijk zijn de ontwerpers trouw gebleven aan hun favoriete materiaal: gegoten kunststof. Maar ze hebben ook gekozen voor een verscheidenheid aan materiaalmixen. In ieder geval was het feit dat ze erin geslaagd zijn om door te spelen met vormen en kleuren tal van innovatieve ontwerpen te creëren een groot succes. Of het nu binnen of buiten is, de systemen van het Italiaanse merk zijn trendy decoratieve accessoires geworden die in meer dan 130 landen over de hele wereld worden gebruikt.

  Lampen zoals de lichtgevende ster Sirio en de Light Drink Slide Design lamp behoren tot de meest populaire. Momenteel produceert het merk naast verlichtingsarmaturen ook verlichtingsmeubilair. Zo is de Kanal light desk ontworpen om een unieke lounge-sfeer te creëren die perfect is voor zowel eigentijdse als klassieke interieurs.

  Innovatie om steeds boeiender oplossingen te ontwikkelen


  Slide Design vindt de kunst van het licht opnieuw uit door zich te richten op de belangrijkste kenmerken van armaturen: design en helderheid. Het Italiaanse merk heeft de technologische vooruitgang in zijn sector kunnen overnemen om deze twee aspecten beter uit de verf te laten komen. Zo moderniseert het bedrijf voortdurend zijn spuitgiet-, afwerkings-, lak- en assemblagetechnieken. Deze evolutionaire benadering geeft het een groot voordeel in de beheersing van innovaties.

  Professionals hebben zelfs de mogelijkheid om meer creatieve productieprocessen te creëren die de kwaliteit van hun creaties optimaliseren. Ze hebben bijvoorbeeld een manier gevonden om lineair lage-dichtheid polyethyleen te recyclen en te verwerken in een nul-emissieproces. Onlangs zijn de specialisten in staat geweest om flexibele en stijve polyurethaan te produceren die gemakkelijk kunnen worden gevormd tot verrassend lichtgevende structuren zoals de lichtgevende Jombo Corner bar of de lichtgevende Ice Bar ijsblokjesbak.

  Slide Design weet zich te omringen, hier zijn enkele ontwerpers die hebben bijgedragen aan het succes van het merk.
  We kunnen citeren: Paola Navone, Karim Rashid, Marcel Wanders...

 • SLV Belgium

  SLV: designarmaturen voor een helder en harmonieus interieur

  Met zijn jarenlange ervaring in de verlichtingssector heeft het merk een uitgebreide knowhow verworven in de kunst om tegemoet te komen aan de behoeften van de consument. SLV binnen- en buitenarmaturen worden in veel landen erkend voor hun kwaliteit en design. Sinds de oprichting in 1979 biedt het merk verschillende oplossingen voor zowel particulieren als professionals. Men kan zijn volledige gamma van producten voor de horeca terugroepen. Maar of het nu gaat om residentiële of professionele verlichting, de ontwerpers hebben de esthetische en functionele aspecten van elke ruimte kunnen benadrukken voor een resultaat dat altijd bevredigend is.

  Verlichtingssystemen die ruimtes moduleren

  Decoratie-liefhebbers weten dat verlichting een aanzienlijke invloed kan hebben op de sfeer en de inrichting van een ruimte. Bij SLV gaan ontwerpers nog verder, ervan uitgaande dat licht de mogelijkheid heeft om ruimtes te moduleren. De armaturen van het merk zijn daarom ontworpen met het inzicht dat elke ruimte een andere verlichting nodig heeft. Functionele verlichting is absoluut noodzakelijk als u schaduwrijke plekken in een keuken effectief wilt elimineren. Aangepaste verlichting die ontspanning en welzijn bevordert, zal zeker interessanter zijn in kamers zoals de slaapkamer en de woonkamer.

  Dezelfde principes gelden in het beroepsveld. De verlichting zal niet hetzelfde zijn in de kantoren en in de inkomhal van de kamer. Deze visie heeft het bedrijf in staat gesteld om meer geschikte systemen te ontwikkelen die onmiddellijk de aandacht van het publiek in veel landen over de hele wereld hebben getrokken. Veel consumenten hebben bijvoorbeeld gekozen voor de design buitenpalen uit de Bookat-collectie. De armaturen zijn uitgerust met een geïntegreerde cob LED-module die een zacht en functioneel licht uitstraalt dat perfect past bij de omstandigheden buitenshuis.

  De kans op een verlichtingservaring

  Voor SLV is verlichting als een echte ervaring waarin de gebruiker wordt geleid om zijn gevoelens te uiten en de voordelen van licht te ontdekken. Door dit principe uit te breiden naar al zijn activiteiten (productie, levering, klantenservice en andere) is het merk in staat geweest om best practices toe te passen om zijn klanten beter tevreden te stellen. Zo worden de productieprocessen van de apparatuur voortdurend verbeterd om steeds meer innovatieve oplossingen te verkrijgen.

  Ontwerpers houden rekening met de nieuwe technologieën en normen die inherent zijn aan de ontwikkeling van elk product. Bovendien is de klantenservice van het merk er om de consument te ondersteunen bij de keuze van de apparatuur tot aan het gebruik ervan. Wat de prijzen betreft, hebben professionals ervoor gezorgd dat SLV-declic-lampen de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt bieden.

  Om een klein overzicht te krijgen van alle functies, kunnen we het voorbeeld nemen van de SLV Light Eye serie kogellampen. De armaturen zijn gemaakt van een verchroomde stalen structuur en gevormd om een design en vintage-look te verkrijgen. De lampen gebruiken ES111 lampen. Dit alles getuigt van grote zorgvuldigheid bij de vervaardiging van de stukken van de collectie.

 • Tom Dixon

  Tom Dixon: "Rock stijl" thema verlichting

  Het merk Tom Dixon ontleent zijn naam aan de oprichter. Het werd in 2002 opgericht door ambachtsman, kunstenaar en ontwerper Tom Dixon in samenwerking met zijn vriend en zakenpartner David Begg. Het merk is gespecialiseerd in de productie van meubels en verlichtingssystemen. De creaties worden gekenmerkt door hun sobere en hypermoderne klasse. Tom Dixon heeft zijn jarenlange ervaring in de beeldhouwkunst en zijn passie voor muziek gebruikt om unieke lichtontwerpen te creëren. Bovenal is hij de voorloper van de "Rock stijl" in de wereld van het licht. Een origineel concept dat het Britse publiek, maar ook veel consumenten over de hele wereld heeft verbaasd. Momenteel zijn Tom Dixon lampen verkrijgbaar in meer dan 60 landen.

  Armaturen met een niet te classificeren ontwerp

  Dat Tom Dixon de prestigieuze titel "Ontwerper van het jaar" kreeg, is geen toeval. De ontwerper wordt beschouwd als een van de weinige profielen die talent en business zo goed kan combineren. Net als hij hebben de armaturen van het door hem opgerichte merk een niet te classificeren karakter. Deze mix van puur design en een vleugje retro is altijd al een hit geweest bij de consument.

  De stijl straalt een grote eenvoud en een zeldzame originaliteit uit die de persoonlijkheid van de ontwerpers samenvat. Elk werk is als een kunstwerk, dat de gevoeligheid van de ontwerpers weerspiegelt. Bovendien is het feit dat het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het hart van Londen op het terrein van The Dock Kitchen restaurant een weloverwogen keuze. Tom Dixon houdt van contact met het publiek. Dit stelt hem in staat om te communiceren met de wereld om hem heen en nieuwe ideeën te vinden om de consument te verrassen.

  Zo kwam bijvoorbeeld het idee om de design deco wandlampen van de Melt collectie te maken. De structuur van de armaturen werd verbrijzeld, gedraaid en gegoten voor een unieke metallic afwerking, de signatuur van "rock style". De lampenkappen zijn ontworpen om een zacht, functioneel en zeker veelzijdig licht te verspreiden.

  Originaliteit op basis van materiaalkeuze en geometrische vormen

  Tom Dixon is een autodidactisch ontwerper. In zekere zin is het dit karakter dat zijn creaties origineler maakt. De ambachtsman-kunstenaar ontdekte de wereld van het design en de verlichting op een bijzondere manier. Het moet gezegd worden dat het een lange weg is van een bassist (Poolse pop-rock band Funka) naar een ontwerper.

  De mix van passies heeft echter een explosief effect gehad voor deze kunstenaar. Het resultaat wordt onthuld door de keuze van de materialen en geometrische vormen die de armaturen van Tom Dixon aankleden. De consument merkt deze grote voorkeur voor koper zeker op, een materiaal dat robuustheid, esthetiek en functionaliteit combineert. En dan is er ook nog het zeer grafische aspect dat herkenbaar is onder de duizend. Kenmerken die met name te vinden zijn in de Felt Shade Statiefarmaturen.

 • Verpan

  Verpan: heruitgave van de Verner Panton-creaties voor een moderne en elegante weergave

  Veel consumenten zijn zich hier misschien al van bewust. Het woord Verpan is een samentrekking van de eerste twee lettergrepen van de naam Verner Panton. Inderdaad, het merk dankt zijn creatie aan deze gerenommeerde ontwerper die vooral bekend was in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Het bedrijf werd opgericht om de werken van deze kunstenaar, die bekend stond om zijn gedurfde creaties die zich onderscheiden door hun sterke originaliteit en hun zeer esthetische kant, te bestendigen. Sinds 2003 heeft het Deense bedrijf de armaturen en lichtsystemen van de grote pionier heruitgegeven met het oog op het respecteren van de waarden die hij heeft overgedragen. Maar ook proberen ze aan te passen aan hedendaagse stijlen voor een modern en trendy resultaat.

  Armaturen met een eigentijds design bij uitstek


  Om te begrijpen hoe Verpan verlichting waarneemt, is het belangrijk om terug te kijken naar het pad en het profiel van de maker. Verner Panton is vooral een ontwerper die in zijn tijd als innovatief en avant-gardistisch kan worden omschreven. Na een studie architectuur en een opleiding in de schone kunsten in Kopenhagen, begon de kunstenaar met het maken van design en functionele meubels in zijn kleine atelier.

  Al snel begon de liefhebber met het ontwerpen van verlichtingsarmaturen die een grote originaliteit en elegantie uitstralen. Deze twee kenmerken samen vormden de basis van het hedendaagse design. Het Deense merk koos voor dezelfde aanpak door de verworvenheden van zijn stichter na te bootsen, maar vooral door het publiek te herinneren aan de kenmerken van de hedendaagse stijl bij uitstek: unieke kleuren en vormen en licht dat de ruimte versterkt.

  Alle materialen kunnen worden gebruikt. De voorkeur gaat echter uit naar klassieke materialen zoals staal, metaal, aluminium, kunststof en glas. Op dit moment onderscheiden Verpan-armaturen zich vooral door hun maritieme neigingen die een fascinerende verlichting bieden. Een voorbeeld hiervan zijn de prachtige Fun wall lights. De lampen worden gekenmerkt door hun klassieke uitstraling en de elegante zilverkleurige reflecties die worden verspreid door de talrijke zilveren bolletjes die met kleine ringen zijn bevestigd.

  Innovatieve lampen met een uniek karakter


  Aangezien innovatie een essentieel aspect is van de merkuitbreiding, heeft Verpan er een punt van gemaakt om moderne visies te adopteren en tegelijkertijd te zorgen dat het trouw blijft aan de principes van de oprichter. Ontwerpers kennen hun klassiekers door en door, zoals te zien is bij Verpan Fun verlichtingssystemen. Maar om unieke en steeds verrassende oplossingen te bieden, aarzelen ontwerpers niet om de glamour en originaliteit te spelen.

  De imposante drievoudige ophangsystemen van parelmoer-schaalelementen zijn een bewijs van deze mooie aanpak. De armaturen zijn ontworpen om de inrichting van de meest stijlvolle woonkamers en lounges te verfraaien, maar ze vinden ook hun plaats in de receptieruimte van een groot hotel. Voor consumenten die op zoek zijn naar modellen die moderniteit en klassieke stijl perfect combineren, zijn Pantop messing tafellampen en Fun zilveren kroonluchters een echte aanrader.

  Verner Panton:


  Is een Deense ontwerper die met zijn innovatieve en avant-gardistische vormgeving een grote invloed heeft gehad op de meubelindustrie. Na een opleiding in de architectuur en een studie aan de Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen, begon Verner Panton zijn carrière met een samenwerking met de beroemde ontwerper Arne Jacobsen.

  Al in 1955 richtte hij zijn eigen designstudio op om design en functionele meubels te ontwikkelen die ook innovatief zijn in het productieproces.

  In zijn creatieve geest ontwikkelde Verner Panton ook een breed scala aan verlichtingsarmaturen die nog steeds onder het merk Verpan op de markt worden gebracht.

Weergegeven: 1 - 28 van 28 items
0